Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

«Απεγκλωβισμένους» εργαζόμενους της ΕΘΕΛ δείχνει το βίντεο, σύμφωνα με την αστυνομία

«Που είχαν απεγκλωβιστεί»


(Φωτογραφία: Phasma )
Αθήνα
Εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ είναι τα άτομα που δείχνει το βίντεο που προβλήθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό και τους δείχνει να συνομιλούν με άνδρες της αστυνομίας, αναφέρει αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί, νωρίτερα, σε στοά στην οδό Όθωνος, προσθέτει η αστυνομική έρευνα. Το προανακριτικό υλικό ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε το Σάββατο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, που διενήργησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής:

  • Τα άτομα τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο με πολιτική περιβολή είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της Ε.ΘΕ.Λ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων.
  • Ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό αλλά και οι ίδιοι ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Άμεσης Δράσης. Διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος).
  • Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: