Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Γεωργιάδης: Δεν έπρεπε να γίνουν οι περικοπές στους ενστόλους. Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Τι δήλωσε ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης για διαθεσιμότητες, περικοπές, μεταρρυθμίσεις αλλά και τις απολυμένες καθαρίστριες
Ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ότι είχε δημοσίως υποστηρίξει ότι δεν έπρεπε να γίνουν οι περικοπές στους ενστόλους.
"Θεωρώ ότι το θέμα των ειδικών μισθολογίων το χειριστήκαμε με τελείως λανθασμένο τρόπο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και επισήμανε «Το κράτος πρέπει να αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο αυτούς τους ανθρώπους, που αποτελούν τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του κράτους, δηλαδή του δικαστές και τους ενστόλους".
Και συμπλήρωσε: "Σας λέω ότι, δυστυχώς, υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν μας. Πλέον ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά. Αφού ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά θα πρέπει πάντα να ξέρουμε ότι αν κάπου δίνουμε από κάπου αλλού κόβουμε".
"Θεωρώ παντελώς αδιανόητο να υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση της κυβέρνησης στο σκέλος του προγράμματος που αφορά τις διαθεσιμότητες", τόνισε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας την "κόντρα" των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.
Ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς υπουργούς της κυβέρνησης.
Διευκρίνισε πως δεν υπονοεί τίποτα για τον Ανδρέα Λοβέρδο, του οποίου το έργο στο υπουργείο Υγείας, ο ίδιος έχει εκθειάσει, ωστόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα ενδεχομένως να μην έχει "την πλήρη εικόνα" γιατί εισήλθε τώρα στο κυβερνητικό σχήμα.
Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε πως η χώρα και η κυβέρνηση έχουν μια επιλογή: να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις και η πορεία που έχει χαραχθεί για την έξοδο από την κρίση.
"Αν πισωγυρίσει, ούτως ή άλλως και η χώρα θα καταστραφεί και η κυβέρνηση θα πέσει", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. αναφερόμενος στο ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης είπε πως "κάθε μέτρο που δεν αποδίδει δεν έχει νόημα να συνεχίζεται".
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των απολυμένων καθαριστριών, επανέλαβε ότι πρέπει το υπουργείο Οικονομικών "να βγει να εξηγήσει" τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την απόλυσή τους, καθώς η κοινή γνώμη "ακούει μόνο τη μια πλευρά".
Ο κ. Γεωργιάδης, απάντησε σε όσους τον επικρίνουν για την συχνή του παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας πως κάθε πολιτικός, οφείλει να εξηγεί γιατί λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και πως κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι είναι "γλάστρα" ή ότι "δεν έχει τι να κάνει".
Μάλιστα είπε πως ο ίδιος κατάφερε να προχωρήσουν χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις στο χώρο της υγείας ενώ τώρα η "σύγκρουση" Λοβέρδου – Μητσοτάκη, αφορά 250 άτομα.
http://news247.gr/

Read more...

Μήνυμα Σαμαρά μέσω συνέντευξης: Ξεχάστε τις πρόωρες εκλογές

Έρχεται μείωση φόρων από το φθινόπωρο, κοινώς μέτρα που θα ανακουφίσουν τον πολίτη. Θα υπάρξει, λέει ο πρωθυπουργός, καλή έκβαση στο θέμα του χρέους
Ο Α. Σαμαράς έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής.
Το βασικό του, το κεντρικό του μήνυμα είναι το, "Ξεχάστε τις πρόωρες εκλογές". Προαναγγέλλει μάλιστα ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη ένα πλήρες σχέδιο για τη μείωση των φόρων από το φθινόπωρο.
Ο πρωθυπουργός δηλώνει υπέρμαχος της εξάντλησης της τετραετίας, ενώ θεωρεί πιθανότατο να υπάρξει προεδρική πλειοψηφία ως το Μάρτιο του 2015.
Επίσης, προαναγγέλλει μέτρα ανακούφισης και όχι λιτότητας, ενώ τονίζει ότι ως τα μέσα του φθινοπώρου θα υπάρχει πλήρες σχέδιο μείωσης όλων των φορολογικών βαρών.
Εκτιμά ότι θα υπάρξει καλή έκβαση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους και ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα υπογραμμίζοντας ότι ήρθε η ώρα να θέτει η ελληνική κυβέρνηση και όχι η τρόικα την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων.
http://news247.gr/

Read more...

Ο άνθρωπος της ήττας...


 Οχι μόνο δεν έστησε σωστά το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια φάνηκε ανίκανος να το διαχειριστεί.
Αμέσως μετά το πρώτο γκολ φάβα που δέχτηκε η Εθνική και...
βλέποντας οτι οι επιλογές του, Σαλπιγγίδης και Γκέκας, ήταν ανύπαρκτοι, θα έπρεπε να αλλάξει πλάνα.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο πρώτο δεκάλεπτο του Β' ημιχρόνου (όπου ο Γκέκας έχασε γκολ μπροστά σε άδεια εστία), για να το καταλάβει. Εβαλε τον Φετφατζίδη , που αμέσως έδειξε πως είναι επικίνδυνος στην δεξιά πλευρά και τον αχρήστευσε βάζοντας τον στο κέντρο, στη θέση ενός κλασικού "10" και πίσω από το Μήτρογλου.
Λίγο αργότερα έβγαλε εναν ίσως από τους καλύτερους παίχτες του αγώνα, τον Κονέ, για να βάλει στο γήπεδο, τον Καραγκούνη,  ενα κουρασμένο άλογο - και ενώ στο γήπεδο , σερνόταν ενα ακόμη, ο Κατσουράνης.
Η Κολομβία κατάφερε  ενα σχεδόν ταπεινωτικό για μας, 3-0, που στηριζόταν σε μια στιγμή ατυχίας του Μανωλά και μια στραβοκλωτσιά του Σαμαρά (που μαζί με τον Χολέμπας, όταν παίρναν την μπάλα, δεν ξέραν τι να την κάνουν).
Για το τρίτο γκολ δεν το συζητάμε. Το πέτυχαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το ματς είχε κριθεί και η ελληνική ομαδα είχε ηδη καταρρεύσει... 

Read more...

Συνεχίζεται η κόντρα Βαθαίνει το ρήγμα στην κυβέρνηση για τη διαθεσιμότητα

Βαθαίνει το ρήγμα στην κυβέρνηση για τη διαθεσιμότητα
Οι υπουργοί Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης   (Φωτογραφία:  Intime )

Αθήνα
Σε μείζον πολιτικό θέμα αναδεικνύεται η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αφού πέρα από την πολιτική κόντρα που έβγαλε στην επιφάνεια μεταξύ του νέου υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για τον αριθμό των «διαθέσιμων», φαίνεται πως ανοίγει συνολικά το θέμα των απολύσεων, τουλάχιστον από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «ποτέ δεν εκβίασα με παραίτηση» με αφορμή το θέμα της διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια.

Ο υπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι σύντομα θα βρεθεί λύση, αλλά υποστήριξε ότι προτεραιότητά του είναι να ανοίξουν και να λειτουργήσουν κανονικά τα ιδρύματα το φθινόπωρο και όχι να κάνει απολύψεις στο ψαχνό.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, η επιμονή Λοβέρδου να επαναπροσληφθούν περισσότεροι διοικητικοί των ΑΕΙ από ό,τι προέβλεπε ο σχεδιασμός του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η συμφωνία με την τρόικα αναδεικνύει και την άποψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των 7.000 απολύσεων που εκκρεμούν.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδειξε ότι αφενός στηρίζει τις θέσεις Λοβέρδου, αφετέρου θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει επαναδιατύπωση του «χάρτη» των απολύσεων.

Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου ανέλαβαν να επικοινωνήσουν με το Μαξίμου, για να γίνει μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού των προαπαιτούμενων που αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές, με στόχο να αποφευχθούν νέες εστίες έντασης με κοινωνικές ομάδες.

Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή, το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί στάση αναμονής, καθώς ο κ. Βενιζέλος δεν έχει θέσει επισήμως το θέμα, ωστόσο από την κυβέρνηση διαμηνύεται πως η κατεύθυνση δεν αλλάζει, ενώ αντίστοιχο μήνυμα εκπέμπεται και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Απαντώντας το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο της παραπάνω εφημερίδας σχετικά με την διαθεσιμότητα, σημειώνει ότι «το μέτρο των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων -πρέπει να θυμίσουμε- δεν είναι δημοσιονομικό (οι απολυόμενοι αντικαθίστανται με σχέση ένας προς  ένα), αλλά αμιγώς διαρθρωτικό, άρα προϋποθέτει σοβαρή αξιολόγηση δομών και προσώπων».

Αναταραχή στα ΑΕΙ

Την ίδια ώρα, σε αναταραχή βρίσκονται τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει ήδη κλείσει επ' αόριστον αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ οι διοικητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφασίζουν τη Δευτέρα με ορταό το ενδεχόμενο να κλείσει και αυτό το ίδρυμα.

Παράλληλα, ΕΚΠΑ και ΕΜΠ προσέφυγαν ξανά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας για δεύτερη φορά την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες καταργήθηκαν οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού και οι εργαζόμενοί τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Ν.Σ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ο Κουβέλης δεν είναι Τσιριμώκος...


Μπορεί πολλοί να κατάλαβαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στον Φώτη Κουβέλη να μην δεχθεί τυχόν πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο στην Κουμουνδούρου δεν...
θέλουν δημοσίως να δοθεί αυτή η ερμηνεία.

Έτσι, χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, διέψευσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στον Φώτη Κουβέλη, λέγοντας πως «προφανώς όχι, δεν εννοούσε τον Φώτη Κουβέλη».

«Θέλω να πω με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι διεργασίες σ’ αυτό το χώρο μάς ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, όταν κινούνται σε πλειοψηφικές κατευθύνσεις και απόρριψης της δορυφοριοποίησης περί τον Σαμαρά και την αυτονομία και τις ανταγωνιστικότητές τους, αλλά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μας ενδιαφέρουν πολύ»...
matrix24.gr

Read more...

Άντε και καλή τύχη μάγκες!...


Στη μάχη του Μουντιάλ ρίχνεται στις 19.00 η Εθνική κόντρα στην Κολομβία και...
ψάχνει το αποτέλεσμα που θα της δώσει δικαίωμα στην ελπίδα! Μετάδοση από NovaΣΠΟΡ FM και sport-fm.gr...
sport-fm.gr

Read more...

«H παράταξη τελειώνει μόνο αν σιωπήσουμε και συμβιβαστούμε»...

Συνέντευξη Μωραϊτη στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ... Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος ενός κομματιδίου με μανία κυβερνητισμού που κάθε φορά θα γίνεται δεκανίκι Τις θέσεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και τους χειρισμούς της ηγεσίας διατυπώνει σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο Θάνος Μωραϊτης. Ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος, μιλά για... το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, αλλά και την συμπόρευση του συνόλου των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Επαναδιατυπώνει την ανάγκη νέας ηγεσίας, κάνει λόγο για «ΠΑΣΟΚ διαδρόμων» που ηττάται, ενώ εκφράζει την άποψή του αναφορικά με την αύξηση της συμμετοχής του κινήματος στο κυβερνητικό σχήμα: «Δεν είναι ώρα για τακτοποίηση φιλοδοξιών. Κανείς δεν πρέπει να σιωπήσει». Βασικά σημεία της συνέντευξης: • Η παράταξη είναι ζωντανή. Τελειώνει αν σιωπήσουμε και συμβιβαστούμε. • Δεν συμβιβάζομαι με μια νοοτροπία πολίτικης μοιρολατρίας η οποία αποδέχεται με μακαριότητα την καταστροφή. • Δεν αποδέχομαι την λογική ότι μια ιστορική παράταξη ξεκινά κάθε φορά από το μηδέν. Κανένας δεν μπορεί να μηδενίζει την ιστορία και τις παρακαταθήκες μιας παράταξης. Όλοι μας είμαστε εδώ γιατί υπήρξαν κάποιοι άλλοι πριν. • Θριαμβολογίες εκτός τόπου και χρόνου αποτελούν προσβολή στην ιστορία και στην προοπτική της παράταξης. • Υπάρχει ένας εθισμός στην λογική ενός όλο και πιο μικρού ΠΑΣΟΚ το οποίο θα μπορεί να κουμαντάρεται εύκολα. Αυτό το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σε κάποιους διαδρόμους. Έξω από τους τέσσερις τοίχους, στην κοινωνία, στους κοινωνικούς εταίρους, στην αυτοδιοίκηση, η παράταξη καταγράφει νίκες. • Δεν μας ταιριάζει ένα κομματίδιο, με μανία κυβερνητισμού, δεκανίκι είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ. Μπροστά μας έχουμε πολιτικές μάχες και αγώνα. Ας λένε κάποιοι ότι υπάρχει απλά διαπραγμάτευση σε συνθήκες διάλυσης. • Η συζήτηση για το μέλλον της παράταξης ξεκίνησε. Κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει και να κρυφτεί από τις ευθύνες του. • Δεν υπερασπίζεται κανένας την παράταξη σιωπώντας ή απλά ψιθυρίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει κανείς να φοβηθεί. Υπερασπιζόμαστε την παράταξη μιλώντας όλοι, ανοιχτά. • Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές για την παράταξη δεν είναι η ώρα να μετρηθούν ισορροπίες, να «ζυγιστούν» καρέκλες και να «τακτοποιηθούν» φιλοδοξίες. • Αν ορισμένοι επιθυμούν εκλογική συμπόρευση με τη ΝΔ να το ξεχάσουν. • Δεν ήταν μονόδρομος να αφεθεί το ΠΑΣΟΚ σε μια ατελείωτη ιδεολογική σύγχυση και μια τρικυμία τακτικισμών. •Η αλλαγή πολιτικής πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο, με νέα προγραμματική συμφωνία, όχι να μείνει άδειο μετεκλογικό «κουφάρι». • Παλεύουμε για μια παράταξη που θα καταστεί ο κυρίαρχος πόλος, συσπειρώνοντας όλες τις δυνάμεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς, παλιές αλλά και νέες. Χρειάζεται νέα ηγεσία που θα ενώνει και θα διευρύνει δυνάμεις. • Είμαι ανοιχτά υπέρ της σύγκλισης των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. • Θα παλέψουμε για τις συγκλίσεις που θα οδηγήσουν σε μια νέα, πλατιά, μεταρρυθμιστική, προοδευτική συμμαχία. Σε αυτή μπορεί να συμμετέχουν κόμματα, κοινωνικοί εταίροι, αξιόπιστες πολιτικές κινήσεις. Αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό διακύβευμα από το να ανακυκλώνονται φίλοι, κολλητοί, γυρολόγοι και «πολιτικές κινήσεις – περίπτερα». Ολόκληρο το κέιμενο της συνέντευξης έχει ως εξής: ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο εναγκαλισμός με τη Ν.Δ σε κυβερνητικό επίπεδο πυροδοτεί συνειρμούς για κοινή σας κάθοδο στις επόμενες εθνικές εκλογές. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν κάποιοι το σκέφτονται να το ξεχάσουν. Αν θέλουν σωσίβιο πολιτικής επιβίωσης ας βγουν να το πουν. Η κυβέρνηση εθνικής ανάγκης ήταν μονόδρομος τον Ιούνιο του 2012 για τη χώρα και αποτελεί ένα ιστορικό συμβιβασμό με ημερομηνία λήξης. Δεν ήταν μονόδρομος όμως να αφεθεί το ΠΑΣΟΚ σε μια ατελείωτη ιδεολογική σύγχυση και μια τρικυμία τακτικισμών. Η ΝΔ, αντίθετα, υιοθέτησε μια «καθαρή» δεξιά ατζέντα για να υπηρετήσει το πολιτικό της ακροατήριο. Η προγραμματική συμφωνία ήταν ένα ευχολόγιο το οποίο δεν τηρήθηκε καν. Όσοι θέσαμε κόκκινες γραμμές γίναμε δήθεν «αντάρτες» και «υπονομευτές της σταθερότητας». Στο τέλος όσα καταφέραμε στις κοινοβουλευτικές μάχες έγιναν σποτάκι της «Ελίας». Η αλλαγή πολιτικής πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένο περιεχόμενο, με νέα προγραμματική συμφωνία, όχι να μείνει άδειο μετεκλογικό «κουφάρι». ΕΡΩΤΗΣΗ:Στον ανασχηματισμού το ΠΑΣΟΚ αύξησε τη κυβερνητική συμμετοχή του. Δίνεται η εντύπωση ότι κλείνουν και τα εσωκομματικά μέτωπα. Είναι έτσι; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η συζήτηση για το μέλλον της παράταξης ξεκίνησε. Κανείς δεν μπορεί να την αποφύγει και να κρυφτεί από τις ευθύνες του. Δεν υπερασπίζεται κανένας την παράταξη σιωπώντας ή απλά ψιθυρίζοντας ότι κάτι πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει κανείς να φοβηθεί. Υπερασπιζόμαστε την παράταξη μιλώντας όλοι, ανοιχτά. Σε αυτές τις ιστορικές στιγμές για την παράταξη δεν είναι η ώρα να μετρηθούν ισορροπίες, να «ζυγιστούν» καρέκλες και να «τακτοποιηθούν» φιλοδοξίες. Ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, αφήνοντας οριστικά πίσω μικρούς ή μεγάλους συμβιβασμούς του παρελθόντος. Η παράταξη είναι ζωντανή. Τελειώνει αν σιωπήσουμε και συμβιβαστούμε. ΕΡΩΤΗΣΗ:Ανήκετε στην κατηγορία των ανερχόμενων ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως με τη σημερινή του μορφή δεν έχει ούτε ξεκάθαρη πολιτική ταυτότητα, ούτε σαφή προσανατολισμό και στα μάτια της κοινής γνώμης φαντάζει «τελειωμένο» ή στην καλύτερη εκδοχή «συνιστώσα» της «Ελιας». Οπότε τι νόημα έχει να ζητάτε αλλαγής ηγεσίας σε ένα «μικρομεσαίας» τάξης κόμμα? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν συμβιβάζομαι με μια νοοτροπία πολίτικης μοιρολατρίας η οποία αποδέχεται με μακαριότητα την καταστροφή. Πρέπει να διαλύσουμε το απόστημα της ηττοπάθειας. Παλεύουμε για μια παράταξη που θα καταστεί ο κυρίαρχος πόλος, συσπειρώνοντας όλες τις δυνάμεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς, παλιές αλλά και νέες. Θα συσπειρώσει κοινωνικές δυνάμεις, με νέους όρους. Γι’ αυτό μιλώ για νέα ηγεσία που θα ενώνει και θα διευρύνει δυνάμεις. ΕΡΩΤΗΣΗ:Συμμερίζεστε την άποψη ότι ο Ε. Βενιζέλος κατάφερε με την ιδέα της «Ελιάς» να σώσει την εκλογική τιμή του ΠΑΣΟΚ? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θριαμβολογίες εκτός τόπου και χρόνου αποτελούν προσβολή στην ιστορία και στην προοπτική της παράταξης . Είναι μια λογική ότι θα μετακινούμε συνέχεια τον πάτο στο βαρέλι για να διασωθούμε πολιτικά. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω κάτι για την Ελιά: Είμαι ανοιχτά υπέρ της σύγκλισης των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Και θα παλέψουμε στο επόμενο διάστημα για τις συγκλίσεις που θα οδηγήσουν σε ένα σχήμα το οποίο μπορεί να διαμορφώσει μια νέα, πλατιά, μεταρρυθμιστική, προοδευτική συμμαχία. Σε αυτή μπορεί να συμμετέχουν κόμματα, κοινωνικοί εταίροι, αξιόπιστες πολιτικές κινήσεις. Αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό διακύβευμα από το να ανακυκλώνονται φίλοι, κολλητοί, γυρολόγοι και «πολιτικές κινήσεις – περίπτερα». ΕΡΩΤΗΣΗ:Πιστεύετε δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα στις εθνικές εκλογές χωρίς τη σημερινή ηγεσία? Γιατί κακά τα ψέματα το 8% θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία όταν οι δημοσκοπήσεις το έδειχναν σε χαμηλότερα ποσοστά? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν αποδέχομαι την ανάλυση αποτελεσμάτων με όρους δημοσκοπήσεων. Δεν αποδέχομαι την λογική ότι μια ιστορική παράταξη ξεκινά κάθε φορά από το μηδέν. Κανένας δεν μπορεί να μηδενίζει την ιστορία και τις παρακαταθήκες μιας παράταξης. Όλοι μας είμαστε εδώ γιατί υπήρξαν κάποιοι άλλοι πριν. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει ένας εθισμός στην λογική ενός όλο και πιο μικρού ΠΑΣΟΚ το οποίο θα μπορεί να κουμαντάρεται εύκολα. Αυτό το ΠΑΣΟΚ υπάρχει σε κάποιους διαδρόμους. Έξω από τους τέσσερις τοίχους, στην κοινωνία, στους κοινωνικούς εταίρους, στην αυτοδιοίκηση, η παράταξη κατέγραψε σημαντικές νίκες. Υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του εκλογικού αποτελέσματος και της πραγματικής δυναμικής. ΕΡΩΤΗΣΗ:Ποιοι κατά τη γνώμη σας μπορεί να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε νικηφόρα πορεία? Όσοι στοιχίζονται πίσω από το δίλημμα «Βενιζέλος ή Παπανδρέου» ή χρειάζεται αλλαγή γενιάς με νέα πρόσωπα χωρίς βεβαρημένο κυβερνητικό παρελθόν? ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Απαιτείται νέα ηγεσία που να εμπνέει και να ενώνει. αλλά και να υπερβούμε διλλήματα, εσωκομματικούς διαχωρισμούς και αντιλήψεις που διχάζουν την παράταξη. Από εκεί και περά μην ξεγελιέται κανείς: Τα διλήμματα στα οποία έχει να απαντήσει η παράταξη είναι πρωτίστα πολιτικά και ιδεολογικά. ΕΡΩΤΗΣΗ:Πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν την κουβέντα για κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η δική σας κίνηση «ανάβει φλας» σε μια τέτοια πολιτική σύγκλιση; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υπάρχει προσπάθεια επιβολής ενός ανιστόρητου διπόλου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Το ζητούμενο είναι να φτιάξουμε, με νέους όρους, τον πολιτικό μας χώρο που είναι οριοθετημένος ιστορικά και πολιτικά. Όχι ένα κομματίδιο, με μανία κυβερνητισμού, δεκανίκι είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της ΝΔ. Μπροστά μας έχουμε πολιτικές μάχες και αγώνα. Ας λένε κάποιοι ότι υπάρχει απλά διαπραγμάτευση σε συνθήκες διάλυσης. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Αντισυνταγματικές οι περικοπές των ενστόλων

Αντισυνταγματικές οι περικοπές των ενστόλων
Δημοσιεύθυηκαν οι πέντε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες δικαίωνε όλους τους ένστολους, στρατιωτικούς, λιμενικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες, απόστρατους και εν ενεργεία για τις περικοπές των μισθών τους που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2012 και κατ ' επιταγήν του νόμου 4093/12 κρίνοντας τες ως αντισυνταγματικές.
Οι επίμαχες περικοπές έγιναν σε εφαρμογή υπουργικής απόφασης η οποία μάλιστα προέβλεπε την υποχρέωση επιστροφής των αποδοχών που είχαν πάρει όλοι οι ένστολοι από την 1η Αυγούστου του 2012.
Σύμφωνα με το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο οι αποδοχές των ένστολων πρέπει να είναι επαρκείς για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους αλλά και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος.
Μάλιστα, οι Σύμβουλοι της Επικρατείας επισημαίνουν ότι τα άρθρα 23, 29 και 45 του Συντάγματος απορρέει η αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των ένστολων και τονίζουν ότι ναι μεν το κράτος μπορεί να προβεί σε μείωση του βασικού μισθού ή των επιδομάτων των ένστολων όμως η μείωση αυτή δεν μπορεί να έχει γίνει χωρίς να εκτιμηθεί το δημοσιονομικό όφελος σε σχέση με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η μείωση στη λειτουργία των σωμάτων.
Τέλος, οι δικαστές σημειώνουν ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν υπερβαίνουν το όριο που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη.
egiakoumis.gr

Read more...

Συνέντευξη-βόμβα του Θάνου Μωραϊτη...





Θέσεις - φωτιά για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και τους χειρισμούς της ηγεσίας του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος διατυπώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» που κυκλοφορεί αύριο, ο βουλευτής Θάνος Μωραϊτης.
Τι λέει για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την ...
«Ελιά», το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών, αλλά και το modus operandi που πρέπει να ακολουθηθεί στο μέτωπο της συμπόρευσης του συνόλου των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Επίσης, η άποψη-έκπληξη που εκφράζει αναφορικά με την αύξηση της συμμετοχής του Κινήματος στο κυβερνητικό σχήμα...

Read more...

Ο Νέρωνας της Αθήνας...


pavlopoulos
... και «αρχιδιοριστής» του δημοσίου Παυλόπουλος ξανά εναντίον του Γ. Παπανδρέου...
Συνεχίζονται οι …τιμητικές αναφορές στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου από πρόσωπα – πολιτικούς βρικόλακες του παρελθόντος που έχουν...
βάλει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα και υπογραφή τους στην καταστροφή της Ελλάδας. Αυτή τη φορά ένας ακόμα συνήθης ύποπτος, εκφραστής της περιόδου του νεοΚαραμανλισμού, της «άνεσης και της ευημερίας», ο Προκόπης ή Πάκης Παυλόπουλος. Ο άνθρωπος που παρακολουθούσε ατάραχος την πρωτεύουσα της Ελλάδας να γίνεται παρανάλωμα του πυρός τον Δεκέμβρη του 2008, ο υπουργός που μονιμοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες συμβασιούχους και γιγάντωσε χωρίς μέτρο και κριτήρια το προσωπικό του δημοσίου, εκτινάσσοντας το έλλειμμα σε δυσθεώρητα ύψη και προκαλώντας ζημιές στη δημόσια διοίκηση, για τις οποίες η χώρα υποχρεώθηκε σε …διεθνή έλεγχο και υποταγή που όχι μόνο συνεχίζεται μέχρι σήμερα αλλά ένας Θεός ξέρει πότε θα απαλλαγεί, είχε το περίσσιο θράσος να προειδοποιήσει σε συνέντευξη του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πως «Ο Γ. Παπανδρέου είναι παράδειγμα προς αποφυγή, όχι προς μίμηση».
Πέρα από αυτό ο προ-συνταξιούχος μαυρογιαλούρος, αναφέρει στη συγκεκριμένη συνέντευξη του στον ιστότοπο newpost.gr και διάφορα άλλα …μαργαριτάρια ενώ αποκαλύπτει στον ελληνικό λαό, που δεν γνωρίζει και δεν καταλαβαίνει, που δεν αντιλαμβάνεται και δεν συγκρίνει και τους υπαίτιους της σημερινής κρίσης: Τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου!
Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, μετά από εκατοντάδες αναφορές πλέον Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων για την συμβολή της περιόδου Καραμανλή στην κατρακύλα των δημοσιονομικών της χώρας και την πρόκληση της σημερινής κρίσης, υπάρχουν ακόμη άτομα, έστω και σκιές του παρελθόντος εαυτού τους, που εκφράζονται ακόμα δημόσια με τέτοιου είδους επιχειρήματα!
Στο σημερινό ΠΑΣΟΚ άραγε έχουν μείνει αποθέματα αξιοπρέπειας για κάποιου είδους απάντηση σε αυτές τις αθλιότητες ή τα κάλυψαν όλα οι δάφνες του πληθωρισμού υπουργικών καρεκλών;
Για όποιον διαθέτει γερό στομάχι, εδώ ολόκληρη η συνέντευξη του Πάκη:http://newpost.gr/post/361128/prokophs-paylopoylos-se-tsipra-o-g-papandreoy-einai-paradeigma-pros-apofygh-oxi-pros-mimhsh#ixzz34VWzu1w1

smartpost.gr

Read more...