Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Γεωργιάδης: Δεν έπρεπε να γίνουν οι περικοπές στους ενστόλους. Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις

Τι δήλωσε ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης για διαθεσιμότητες, περικοπές, μεταρρυθμίσεις αλλά και τις απολυμένες καθαρίστριες
Ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ότι είχε δημοσίως υποστηρίξει ότι δεν έπρεπε να γίνουν οι περικοπές στους ενστόλους.
"Θεωρώ ότι το θέμα των ειδικών μισθολογίων το χειριστήκαμε με τελείως λανθασμένο τρόπο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και επισήμανε «Το κράτος πρέπει να αντιμετωπίζει με διαφορετικό τρόπο αυτούς τους ανθρώπους, που αποτελούν τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα του κράτους, δηλαδή του δικαστές και τους ενστόλους".
Και συμπλήρωσε: "Σας λέω ότι, δυστυχώς, υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν μας. Πλέον ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά. Αφού ζούμε με τα δικά μας τα λεφτά θα πρέπει πάντα να ξέρουμε ότι αν κάπου δίνουμε από κάπου αλλού κόβουμε".
"Θεωρώ παντελώς αδιανόητο να υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση της κυβέρνησης στο σκέλος του προγράμματος που αφορά τις διαθεσιμότητες", τόνισε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, σχολιάζοντας την "κόντρα" των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.
Ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν από τους καλύτερους και πιο αποτελεσματικούς υπουργούς της κυβέρνησης.
Διευκρίνισε πως δεν υπονοεί τίποτα για τον Ανδρέα Λοβέρδο, του οποίου το έργο στο υπουργείο Υγείας, ο ίδιος έχει εκθειάσει, ωστόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα ενδεχομένως να μην έχει "την πλήρη εικόνα" γιατί εισήλθε τώρα στο κυβερνητικό σχήμα.
Ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε πως η χώρα και η κυβέρνηση έχουν μια επιλογή: να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις και η πορεία που έχει χαραχθεί για την έξοδο από την κρίση.
"Αν πισωγυρίσει, ούτως ή άλλως και η χώρα θα καταστραφεί και η κυβέρνηση θα πέσει", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. αναφερόμενος στο ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης είπε πως "κάθε μέτρο που δεν αποδίδει δεν έχει νόημα να συνεχίζεται".
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση των απολυμένων καθαριστριών, επανέλαβε ότι πρέπει το υπουργείο Οικονομικών "να βγει να εξηγήσει" τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την απόλυσή τους, καθώς η κοινή γνώμη "ακούει μόνο τη μια πλευρά".
Ο κ. Γεωργιάδης, απάντησε σε όσους τον επικρίνουν για την συχνή του παρουσία στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας πως κάθε πολιτικός, οφείλει να εξηγεί γιατί λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις και πως κάτι τέτοιο δε σημαίνει ότι είναι "γλάστρα" ή ότι "δεν έχει τι να κάνει".
Μάλιστα είπε πως ο ίδιος κατάφερε να προχωρήσουν χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις στο χώρο της υγείας ενώ τώρα η "σύγκρουση" Λοβέρδου – Μητσοτάκη, αφορά 250 άτομα.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: