Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Αντώνη, Γιώργο κερδίσαμε γιατί κέρδισε η Ελλάδα»

«Ανοίγει νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου»


http://img.protothema.gr/B2A6A699F6683A33433CEA08383B2F34.jpg

Ως «νέα ιστορική σελίδα» και «ποιοτική αλλαγή» χαρακτήρισε την συγκρότηση κυβέρνηση συνεργασίας ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και τόνισε πως «ο παραμερισμός των διαφορών και η συνεργασία έστειλε μήνυμα στους πολίτες ότι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Καρατζαφέρη για την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση εξηγώντας ότι «όλοι βάλαμε νερό στο κρασί μας. Όμως κανείς μας δεν έχασε όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι γιατί βγαίνει η Ελλάδα κερδισμένη. Πρέπει να πως όμως κρίμα που καθυστερήσαμε».

Μίλησε επίσης για μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση και οι δυνάμεις που συστρατεύονται σε αυτήν κάνουν έναν πραγματικό πόλεμο απέναντι στις ανεξέλεγκτες αγορές, τους κερδοσκόπους και τους φοροφυγάδες.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε μια ομιλία που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον είπε αισθάνεται «απαλλαγμένος από την αυτοσυγκράτηση που πρέπει να έχει ένας πρωθυπουργός» και ότι πλέον θα μπορεί να παρεμβαίνει έτσι ώστε « Μαζί με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα. Το εθνικό μας καθήκον».

Τόνισε πως η Ελλάδα «παραμένει όρθια και αυτό οφείλεται σε αυτά που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Σήμερα δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε για μια καλύτερη ημέρα… Εγω έδωσα όλο μου το είναι και σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο» εξήγησε όμως πως «Δεν τελείωσε ο πόλεμος ίσως να βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή. Σήμερα κρίνεται αν θα αξιοποιήσουμε τις αποφάσεις, αυτά που κατακτήσαμε στην Σύνοδο Κορυφής 26ης Οκτωβρίου μετα από σκληρές διαπραγματεύσεις». Σημείωσε πως αν «φανούμε αδύναμοι άτολμοι όχι μονο θα χαθούν οι θυσίες του λαού αλλά θα βγούμε από το ευρώ…».

Για το δημοψήφισμα

Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία του να προτείνει διενέργεια δημοψηφίσματος σημειώνοντας πως αυτό φόβισε « πολλά κατεστημένα εντός και εκτός Ελλάδας. Το δημοψήφισμα ποτέ δεν ακύρωσε τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής όπως έλεγαν διάφορα κέντρα, αντίθετα η απόφαση του λαού θα ήταν αυτή που θα επικύρωνε ή θα ακύρωνε. Ακούσαμε τα παράδοξα ότι εγώ αμφισβήτησα την συμφωνία της 26ης και μάλιστα το έλεγαν όσοι την αμφισβητούσαν εως τότε».

Πρόσθεσε πως « Μια θετική έκβαση του δημοψηφίσματος θα αποτελούσε την πιο έγκυρη διαπίστευση για την αποφασιστικότητά μας. Αυτό που φόβισε τους ευρωπαίους είναι η αρνητική απάντηση. Αλλά μια απόφαση ακόμα και αρνητική θα ήταν ίσως καλύτερη από το να σερνόμασταν για 6 μήνες γεμάτους αμφισβήτηση και εσωτερική αντιπαράθεση ώσπου τελικά να έρθει μια έκθεση της τρόικα που να λέει οτι η Ελλάδα δεν μπορεί και τότε όλοι να συνειδητοποιήσουμε το τι συνεπάγεται η έξοδος της χωρας από το ευρώ. Να διαπιστώσουν τις συνέπειες μέσω ακαριαίου θανάτου».

Νέος εκλογικός νόμος

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου έθεσε θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου λέγοντας ότι «Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να προωθήσει και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα ακόμα και μέσα στα στενά χρονικά περιθώρια που έχει». Παράλληλα μίλησε και για τα κρίσιμα εθνικά θέματα που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες λέγοντας «Η τοποθέτηση 2 στελεχών της ΝΔ σε δυο υπουργεία ευθύνης δείχνει την ειλικρινή πρόθεση συνεργασίας στα εθνικά ζητήματα. Οι δυο πλευρές να κατανοήσουμε ότι πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με τους γείτονες». Ειδικότερα για το «Σκοπιανό» ο πρώην πρωθυπουργός εξήγησε πως « Είναι ευκαιρία αυτή η κυβέρνηση να παρει πρωτοβουλίες για την επίλυσή του… Ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων». Ενημέρωσε ότι προγραμματίζεται συνάντηση κορυφής με την Τουρκία και πρότεινε «αυτές οι συναντήσεις να γίνουν ρουτίνα.»

«Πρέπει να σωθεί η ευρωζώνη για να σωθούμε και εμείς»

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε πως δεν αρκούν μόνο οι δικές μας προσπάθειες για να σωθεί η χώρα αλλά πρώτα πρέπει να «¨σωθεί η ευρωζώνη». Τόνισε ότι επι δύο χρόνια «λέω ότι οι αποφάσεις ΕΕ είναι ανεπαρκείς και λάθος. Η Ευρώπη έχει ευθύνη για το ότι δεν επόπτευσε τις οικονομίες. Η Ευρώπη έχει δυνατότητες και πρέπει να επιβάλει στην παγκόσμια οικονομία κανόνες».

Τέλος για εκείνους τους λαούς που εως τώρα μιλούσαν υποτιμητικά για τους Ελληνες είπε «Θα ήθελα να ήξερα τι θα πουν τώρα που η κρίση χτυπά την πόρτα της Γαλλίας. Να ξέρουν όμως ότι οι ρατσιστικές αντιμετωπίσεις δεν βοηθούν. Δεν φταίνε οι λαοί φταίει το έλλειμμα συμμετοχής των λαών στις αποφάσεις . Απέναντι στις αγορές δεν αρκούν τα δημοσιονομικά προγράμματα.»
Read more...

Την Παρασκευή κατατίθεται ο προϋπολογισμός του 2012

Θα προηγηθεί Υπουργικό Συμβούλιο

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2012 την Παρασκευή ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στη Βουλή, αφού όπως είπε το έργο αυτό αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Ο υπουργός είπε ότι πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό που θα προβλέπει πλεόνασμα και θα ενσωματώνει το όφελος από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Πριν τη κατάθεση του Προϋπολογισμού την Παρασκευή, θα προηγηθεί την Πέμπτη υπουργικό Συμβούλιο για την έγκρισή του.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, έθεσε, μεταξύ άλλων, την απορρόφηση των ΕΣΠΑ, τις αποκρατικοποιήσεις, την οργάνωση και ενίσχυση με ρευστότητα της αγοράς, τις νέες επενδύσεις, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, πρέπει να έχουμε εμφανίσει μια συμφωνημένη, ευρείας αποδοχής πρόταση για το νέο φορολογικό σύστημα. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στις κρίσιμες επιλογές βλέπω να υπάρχει σύμπτωση απόψεων και με το κόμμα της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών στάθηκε ιδιαίτερα και σε εκείνες τις ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν «πραγματικά μεγάλα προβλήματα», τονίζοντας ότι «έχουμε ηθική υποχρέωση να πάρουμε μέτρα που θα έχουν το νόημα της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου τις αμέσως επόμενες μέρες που θα διευθετήσει τα στεγαστικά δάνεια για αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και βρίσκονται σε δύσκολη θέση να τα ξεπληρώσουν.

«Οι επόμενες μήνες και εβδομάδες είναι εξαιρετικά πυκνές», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που πρέπει να γίνει το διάστημα αυτό με απολύτως προστατευτικό, όπως είπε, τρόπο για την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Ελπίδα της Ελλάδας ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος

Ενεργειακός δίαυλος προς την Ευρώπη θα μπορούσε να γίνει η Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ. Οι αγωγοί φυσικού αερίου, οι πιθανότητες παράκαμψης και τα προσδοκώμενα κέρδη

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος, αποτελεί την τέταρτη οδό για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος είναι η Ελλάδα και η κίνηση αυτή στοχεύει στο να φέρει το άφθονο αέριο από την περιοχή της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής, στο μέλλον, στις ευρωπαϊκές αγορές.

Όπως τονίζεται στη μελέτη, η Ελλάδα χάρη στη γεωγραφική της θέση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να διαφοροποιήσει τις πηγές τροφοδοσίας της με φυσικό αέριο, κατασκευάζοντας αγωγούς μεταφοράς αερίου από την περιοχή της Κασπίας προς τις αγορές της ΕΕ.

Όπως γράφεται στη μελέτη, αρχικά, το αέριο από την Κασπία θα τροφοδοτείται από την κοινοπραξία που αναπτύσσει το κοίτασμα Shah Deniz στο Αζερμπαϊτζάν.

Το 2012 η κοινοπραξία θα επιλέξει εταίρο για τη μεταφορά του αερίου της μέσω αγωγών προς την Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει να προσφέρει 10 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως από το 2018.

Υποψήφιοι για το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου είναι οι αγωγοί φυσικού αερίου Nabucco και SEEP, οι οποίοι παρακάμπτουν την Ελλάδα, καθώς και οι αγωγοί IGI και TAP, οι οποίοι τοποθετούν την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό ενεργειακό χάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό, τα οικονομικά οφέλη για την Ελλάδα από την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου εντός της επικράτειάς της είναι σημαντικά.

Η διάνοιξη του Νοτίου Διαδρόμου μέσω της Ελλάδας αναμένεται να δημιουργήσει €413 έως 445 εκατ. προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 10.600 έως 11.700 νέες θέσεις εργασίας σε κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας και των υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της κατασκευής των αγωγών, ενώ θα επιτευχθεί και ο στρατηγικός στόχος της χώρας να μετεξελιχθεί σε ενεργειακό δίαυλο για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Αυτά αναφέρονται στη μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών με τίτλο:

"Η Ελλάδα ως ενεργειακός δίαυλος προς την Ευρώπη: Αγωγοί φυσικού αερίου που διέρχονται από την Ελλάδα".

Θα παρακάμψουν την Ελλάδα;

Όπως επισημαίνει η μελέτη του ΙΟΒΕ, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι εγγυημένη.

Ο λόγος είναι πως τα τέσσερα έργα που ανταγωνίζονται για τη μεταφορά αερίου από την Κασπία προς την Ευρώπη, τα δύο, ο αγωγός Nabucco, ο οποίος χαίρει της ισχυρής στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ο SEEP, ο οποίος σχεδιάζεται από έναν από τους σημαντικότερους μετόχους του Shah Deniz (BP), παρακάμπτουν την Ελλάδα.

Την τελική απόφαση την έχουν οι μέτοχοι της κοινοπραξίας Shah Deniz.

Όπως φαίνεται ο TAP προηγείται έναντι του IGI στο οικονομικό και τεχνικό κομμάτι της αξιολόγησης (financial and project deliverability), λόγω της ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας των μετόχων του και της εκτεταμένης τεχνογνωσίας που έχουν αναπτύξει στην κατασκευή αγωγών.

Κοινό μέτωπο με την Ιταλία

Από την άλλη πλευρά, ο IGI απολαμβάνει της ισχυρής στήριξης των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Ιταλίας και βρίσκεται σε πιο προχωρημένη φάση της αδειοδοτικής διαδικασίας.

Καθώς το μήκος του χερσαίου τμήματος του IGI είναι λίγο μεγαλύτερο συγκριτικά με εκείνο του TAP, εκτιμάται ότι ο IGI θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερη επίδραση στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.

Ωστόσο, ενώ ο TAP, ως άμεση ξένη επένδυση, θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από κεφάλαια των μετόχων του, η υφιστάμενη μετοχική σύνθεση της ΔΕΠΑ και των ΕΛΠΕ συνεπάγεται ότι η πραγματοποίηση των ωφελειών του IGI απαιτεί σημαντική δημόσια επένδυση (€ 170 – 210 εκατ. ετησίως κατά τη φάση κατασκευής) με περίοδο αποπληρωμής κοντά στα 20 χρόνια.

Το όφελος από την εξοικονόμηση πόρων για την κατασκευή του αγωγού θα πρέπει να συνυπολογιστεί στην απόφαση ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, αλλά και της παραχώρησης του ποσοστού που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στα ΕΛΠΕ.

Αυτά τα ζητήματα έχουν ιδιαίτερη σημασία σήμερα, σε μια περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και του δημοσίου χρέους।

http://news247.gr


Read more...

Ο Όλι Ρεν παραδέχεται ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε ύφεση

Ισχνή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη


http://img.protothema.gr/3C1FBA7E04FDB9A4FEF2D3D3FE644735.jpg
"Ενδέχεται να γνωρίζουμε νέα φάση ύφεσης", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις Όλι Ρεν.

Οριακή, ισχνή και προβληματική παρουσιάζεται η οικονομική ανάπτυξη της Ευρωζώνης, πολλαπλασιάζοντας τις ανησυχίες πολιτικών, αναλυτών και επενδυτών για την δυνατότητα της ΕΕ να διατηρήσει τη συνοχή της και τον έλεγχο επί του … ευρώ!

Συγκεκριμένα, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,2% στο τρίτο τρίμηνο του 2011 όσο ακριβώς και στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, ενώ σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 1,4%.

Οι … «κινητήριες δυνάμεις» της Ευρωζώνης ήταν και πάλι η Γαλλία και η Γερμανία, αλλά με ρυθμούς τέτοιους που να προκαλούν ερωτηματικά και να ενισχύουν τους φόβους πως η ύφεση δεν έχει απομακρυνθεί.

Αναλυτικότερα, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Επιπλέον, αναθεωρήθηκε ανοδικά ο ρυθμός ανάπτυξης για το δεύτερο τρίμηνο στο 0,3% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 0,1%. Σε ετήσια βάση, το γερμανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 2,5% το τρίτο τρίμηνο.

Η Γαλλία επέστρεψε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους με το ΑΕΠ της να αυξάνεται κατά 0,4%. Το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο η γαλλική οικονομία είχε συρρικνωθεί κατά 0,1%.

Στην υπόλοιπη ευρωζώνη ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι διόλου θετική. Ισπανία και Βέλγιο κατέγραψαν στασιμότητα το τρίτο τρίμηνο, ενώ Ολλανδία και Πορτογαλία είδαν την οικονομία τους να συρρικνώνεται!

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, αναφέρει σε μήνυμα του στο twitter ότι «Πρέπει να δώσουμε μάχη για το ευρωπαϊκό μας μοντέλο. Για να το διαφυλάξουμε, χρειαζόμαστε χρηματοπιστωτική σταθερότητα, περισσότερη ενοποίηση και περισσότερη ανταγωνιστικότητα».

Read more...

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ομπάμα









Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Ομπάμα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου, συζητήθηκαν οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο κύριος Παπανδρέου τόνισε ότι, απαιτούνται εντονότερες και ταχύτερες πρωτοβουλίες, αλλά και πιο τολμηρά βήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα η κρίση.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε τον Αμερικανό Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου να υπάρξει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την υλοποίηση για τον σκοπό αυτό των αποφάσεων της 26ης και 27ης Οκτωβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε τον σεβασμό του και την εκτίμησή του για την προσφορά την προηγούμενη διετία, καθώς και για τις πρωτοβουλίες του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και την ελπίδα του για μια γόνιμη πορεία της νέας κυβέρνησης.

Συζητήθηκαν επίσης, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την Αραβική Άνοιξη.

Read more...

Α. Παπαρήγα: «Η δανειακή σύμβαση δεν θα σώσει τον λαό»

http://img.protothema.gr/A0018BBD0C7F4BC6B06AE72F80614451.jpg
Ολομέτωπη επίθεση στην νέα κυβέρνηση εξαπέλυσε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα εστιάζοντας κυρίως τα «πυρά» στην συμμετοχή του ΛΑΟΣ.

Αναλυτικά, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ «Θα το πω καθαρά δεν πρόκειται απλά για ένα ακροδεξιό κόμμα (σ.σ. ο ΛΑΟΣ). Είναι το κόμμα που έχει κάνει και θα κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό και των δύο κομμάτων» και κατήγγειλε πως ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης προκειμένου να συμμετάσχει στην κυβέρνηση «έθεσε ως όρο την αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια..».

Να σημειωθεί ότι η κυρία Παπαρήγα απαντώντας σε βουλευτές οι οποίοι από τα έδρανα της υπενθύμισαν ότι «το ΛΑΟΣ είναι κοινοβουλευτικό κόμμα» είπε «και ο Μεταξάς και ο Μουσολίνι κοινοβουλευτικά ξεκίνησαν».

Τέλος, η κυρία Παπαρήγα τόνισε ότι «Η δανειακή σύμβαση δεν έχει καμία σχέση με την σωτηρία του λαού» ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους σε «εξέγερση».
Read more...

Βενιζέλος : Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης αλλά με ιστορικό ρόλο









Βενιζέλος : Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης αλλά με ιστορικό ρόλο

Για κυβέρνηση με συγκρικριμένης διάρκειας θητεία, αλλά με ιστορικό ρόλο μίλησε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.


Το πολιτικό σύστημα έφτασε σε οριακό σημείο, ανέφερε μεταξύ άλλων αναλύοντας τη σημασία για τον πολιτικό πολιτισμό της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, που όπως είπε δημιούργησε ανακούφιση στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

Η χώρα έχει μια «ύστατη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο» τόνισε και αναφέρθηκε στη σημασία της ταχύτητας στη λήψη αποφάσεων και στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Τα κονδύλια που προβλέπονται στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου «δεν είναι αυτονόητο ότι θα είναι πάντα διαθέσιμα» είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να κινηθούμε με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

Πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του ότι σήμερα κλονίζεται το ευρώ στον πυρήνα του, δεν παρέλειψε να τονίσει σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχονται η Ιταλία και η Ισπανία.

Μόνο με την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου μπορούμε να απαντήσουμε θετικά στο ερώτημα αν η Ελλάδα έχει αποφύγει οριστικά τη χρεοκοπία τόνισε ο κ. Βενιζέλος και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, χαρακτηρίζοντας την όχι ως μια τυπική διαδικασία, «αλλά μια πράξη μεγάλη, εμβληματική και εθνική».

Πρώτη στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι βρίσκεται η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου πριν τις 15 Δεκεμβρίου.

Όπως είπε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών το μόνο που απομένει για να επιτευχθεί αυτό είναι οι πολιτικές δεσμεύσεις για την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, θέμα ωστόσο που χαρακτήρισε «αντικείμενο λεπτών ισορροπιών».

Ακόμη μεγαλύτερης σημασίας, συνέχισε ο υπουργός, είναι η εξασφάλιση της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος που ξεπερνά τα 80 δισ। ευρώ

http://newpost.gr

Read more...

Ο Οδυσσέας της Μήλου ρυπαίνει το Αιγαίο









Ο Οδυσσέας της Μήλου ρυπαίνει το Αιγαίο
Η βιομηχανία S&B, που ανήκει στην ιδιοκτησία του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, εμπλεκόμενη σε σκάνδαλο περιβαλλοντικής καταστροφής στο νησί της Μήλου βγαίνει στην αντεπίθεση καταθέτοντας προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της υγειονομικής διάταξης του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.

Η βιομηχανία ρίχνει εδώ και χρόνια τα απόβλητα από την επεξεργασία περλίτη στην θάλασσα της Μήλου παραβλέποντας κάθε περιβαλλοντικό νόμο για την προστασία ενός νησιού μάλιστα με εξαιρετικό φυσικό πλούτο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της S&B, κ. Κρίτωνα Αναβλαβή, σε τοπικά μέσα, η εταιρεία στρέφεται ανοιχτά κατά της απόφασης του υπουργείου Υγείας, για την ταφή των εξορυκτικών αποβλήτων περλίτη αντί της ανεξέλεγκτης ρίψης τους στην θάλασσα. «Η οριστική έκβαση του δικαστικού αγώνα είναι διαδικασία μακράς διάρκειας, δεν τελειώνει υποχρεωτικά την εβδομάδα αυτή και θα συντελεσθεί στον τελικό βαθμό σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ελληνική νομοθεσία και δικονομία. Συμπερασματικά η δίκη της 18ης Νοεμβρίου και οι πιθανές μελλοντικές αφορούν γεγονότα του παρελθόντος και δεν συνεισφέρουν στην υπεύθυνη αντιμετώπιση του μέλλοντος», δήλωσε ο κ. Αναβλαβής.

Τρεις μέρες πριν την κρίσιμη δίκη της Παρασκευής 18 Νοεμβρίου που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη και αφορά στην μεγάλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο νησί της Μήλου, η βιομηχανία του κ. Κυριακόπουλου εμμένει στην τακτική της να «βομβαρδίζει» το νησί και συγκεκριμένα την παραλία του Τσιγκάρδου με τα απόβλητα περλίτη παρά να επενδύσει (υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα κεροφόρα επιχείρηση με αύξηση στα κέρδη της το ενιάμηνο του 2011) στην υγειονομική ταφή των αποβλήτων, όπως προβλέπει η διάταξη Λοβέρδου.

Ερωτήματα λοιπόν εγείρει η στάση της επιχείρησης απέναντι στο περιβάλλον και δη στην υγεία των κατοίκων του νησιού, καθώς και στο αντάρτικο που προσπαθήσει να στήσει στη διάταξη του υπουργείου Υγείας।
http://newpost.gr

Read more...

Η ΝΔ είναι κόμμα τραβεστί" δηλώνει ο Κώστας Χατζής...



http://newsmessinia.blogspot.
Πριν από 2 χρόνια, ως μέλος της ΟΝΝΕΔ καλούσε τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την παράταξή του. Σήμερα τον εγκαλεί γιατί έχει "ακρωτηριασμένη συνείδηση".
Ο Κώστας Χατζής, υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, υπέβαλε την...
παραίτησή του από τη ΝΔ και με οργισμένη επιστολή του, λέει σκληρές κουβέντες για το κόμμα που στήριξε αλλά και τον Πρόεδρό του, Α.Σαμαρά.
"Θα δημοσίευα αυτή την επιστολή με την προκήρυξη εθνικών εκλογών στην, υπό Κατοχή, ελληνική Επικράτεια. Ύστερα, όμως, από το τελευταίο πραξικόπημα, την μετατροπή του Συντάγματος σε χαρτί τουαλέτας και τα καραγκιοζιλίκια που τη συνόδευσαν, κάθε ημέρα σιωπής θεωρώ ότι αυξάνει τη συνενοχή μου και με απομακρύνει από την συνείδησή μου.
Είναι σκληρό να συντάσσεις ένα κείμενο που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι θα γράψεις. Πόσο μάλλον όταν πριν 2 χρόνια ήσουν ο συντάκτης μιας επιστολής νέων που καλούσαν τον Αντώνη Σαμαρά να αναγεννήσει την Πατρίδα και την Παράταξή του. Αλλά, όπως είπε και ο ίδιος, "δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από μία ακρωτηριασμένη συνείδηση."
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο παρακολουθούμε τη μακροβιότερη θεατρική παράσταση που έχει παιχτεί στην ψευδεπίγραφη Μεταπολίτευση. Με στόχο την υποταγή του ελληνικού λαού στις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων και της παγκόσμιας Νέας Τάξης, τα δύο κόμματα, με τη συνέργεια ή την ανοχή των υπολοίπων, σκηνοθέτησαν τη φαρσοκωμωδία του Μνημονίου, γνωρίζοντας τις τραγικές συνέπειές του και την απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας.
Της εθνικής ανεξαρτησίας που θυσιάζεται στο βωμό 7 τραπεζών που διοικούν τον κόσμο και μετονομάστηκαν σε 'αγορές' για να μην τις αναγνωρίζουν οι πολίτες (Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Merrill Lynch, Morgan Stanley, UBS).
Βέβαια, για την εθνοπροδοτική, εμετική μαριονέτα που έπαιζε το ρόλο του Πρωθυπουργού και ονομάζεται Γιώργος Παπανδρέου, κάτι τέτοιο ήταν απολύτως αναμενόμενο.
Λιγότεροι, όμως, φαντάζονταν ότι στο έργο ξεπουλήματος της εθνικής μας υπόστασης θα είχε συμπρωταγωνιστή τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον οποίο έπαιξαν 'τον κακό και τον καλό μπάτσο', τον κακό που φέρνει τα μνημόνια και τον καλό που υποδύεται ότι δεν τα θέλει.
Γιατί οι μάσκες της προδοσίας δεν έπεσαν με τη συγκυβέρνηση. Είχαν πέσει πολύ νωρίτερα".



Read more...

Τα τιποτένια ντόπερμαν... Δηλαδή, το "πατατράκ" στις Κάννες, ήταν εκβιασμός; ... Η "Λύσσα" και η άλλη...


... αμύνονται για τα όσα είπε για τα διαπλεκόμενα Media ο Παπανδρέου, εξαπολύοντας εναντίον του άγρια και με χυδαίο τρόπο, επίθεση...
Πρετεντέρης, Τρέμη και Τσίμας-τα κατά Στάθη, τιποτένια και λυσσασμένα ντόπερμαν-άρχισαν να βρίζουν, εν χορώ, τον Παπανδρέου, για τα όσα είπε για το δημοψήφισμα και για τα ύποπτα κέντρα Τύπου, που επεχείρησαν με όπλο αυτό να τον πλήξουν.
-Δεν του αναγνώρισαν το δικαίωμα δια να ομιλεί.
-Τον χαρακτήρισαν (Ντερμπεντέρης) αμετανόητο.
-Εξέφρασαν την απέχθειά τους, επειδή διέγνωσαν την πρόθεσή του να μείνει στην ενεργό πολιτική ζωή, λες και είναι υπόθεση που αφορά αυτούς κι όχι, το κόμμα του.
-Τον κατηγόρησαν (λέγοντας ψέμματα) πως...

δεν αναφέρθηκε στις Κάννες και "τον εξευτελισμό που υπέστημεν" .
-Μίλησε σα να μην είχε συμβεί το "πατατράκ" (Τρέμη) του δημοψηφίσματος.
Μιλάμε για ομαδική υστερία. Γι' αυτό ο λαός-όπως περιγράφει σήμερα ο Στάθης-όπου συναντάει λυμένα τα ντόπερμαν, τα γιαουρτώνει...


Του ξέφυγε του Ντερμπεντέρη και ομολόγησε το στημένο Φιλιππικό κατά Παπανδρέου...
Η μεγάλη ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Μέσα σε δυο λεπτά. Εκεί που λέγαν ότι "πάθαμε πατατράκ στις Κάννες" , "ξεφτιλιστήκαμε" κι άλλες αηδίες, ξαφνικά τα γύρισαν όλα τούμπα.
Ο Ντερμπεντέρης δεν μπορούσε να διανοηθεί πως...

μας μπλοκάρουν την 6η δόση, γιατί αρνείται ο Σαμαράς να υπογράψει την έγγραφη δέσμευση.
Δηλαδή, είναι ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ των Βρυξελλών, όπως στις Κάννες, αναρωτήθηκε ο Ντερμπεντέρης. Και ξαφνικά, ανατράπηκαν όλα. Πήγαν στράφι οι Φιλιππικοί που εκφωνούν, εδώ και 15 μέρες, κατά Παπανδρέου.
Του ξέφυγε; ...


Κάλεσαν και τη Μιλένα στο "πάρτυ" ...
Καλά, είναι για γέλια οι άνθρωποι. Κάλεσαν ποιον, τη Μιλένα, να βγάλει το άχτι της κατά Παπανδρέου και...

να στηρίξει την πολεμική που οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει εναντίον του.
Τι είπε η Μιλένα; Τις χιλιοειπωμένες αηδίες τους.
-Μπήκε σε περιπέτεια η χώρα, δεν έχει πια η φωνή μας την ίδια αντήχηση στην Ευρώπη, όπως είχε πριν, κλπ.
Καλά, δεν ντρέπονται; ...



Read more...

Οι εταίροι μας φοβήθηκαν την απόφαση του λαού! ...


Ξέσπασμα Γιώργου για το δημοψήφισμα. Και παραίνεση προς Σαμαρά να μην ακούει ακραίες φωνές...
Ο Παπανδρέου, απελευθερωμένος από την πρωθυπουργία, τα έριξε σαν αρχηγός του πρώτου κόμματος, προς όλους για το δημοψήφισμα.
Το δημοψήφισμα φόβισε πολλούς και εντός και εκτός της χώρας. Δεν ακύρωσε τίποτα από τη συμφωνία που είχαμε κάνει. Κάποιοι και μέσα από ορισμένα ΚΕΝΤΡΑ ΤΥΠΟΥ, επιχείρησαν να με πλήξουν, λέγοντας πως εγώ υπονόμευσα τη συμφωνία. Ποιος, εγώ κι όχι, αυτοί που όλο τον προηγούμενο καιρό το υπονόμευαν κάθε μέρα. Οι...

εταίροι μας φοβήθηκαν την απόφαση του λαού. Αλλά θα ήταν προτιμότερο ένα όχι του λαού, από το να σερνόμαστε μήνες στην ανασφάλεια και στο τέλος να μας πουν "βγαίνετε έξω" ...



Read more...

Υπερασπίστηκε την πρωτοβουλία του για το δημοψήφισμα ο Γ.Παπανδρέου

«Φόβισε πολλά κατεστημένα»

Ο Γ.Παπανδρέου μιλά στη Βουλή
Ο Γ.Παπανδρέου μιλά στη Βουλή (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
«Δεν αποφάσισα να θέσω ξαφνικά σε κίνδυνο αυτό που προσπάθησα επί μήνες να επιτύχω», δήλωσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του για το δημοψήφισμα.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο λαός θα επικύρωνε τις αποφάσεις της 26ης-27ης Οκτωβρίου και εκτίμησε ότι η ιδέα αυτή «φόβισε πολλά κατεστημένα εντός και εκτός Ελλάδος».

Η συμφωνία είναι σήμερα ασφαλέστερη από ποτέ. Αποτελεί προγραμματικό πλαίσιο μίας κυβέρνησης συνεργασίας. Αν συνέβαλε το δημοψήφισμα σε αυτό, καλώς και έγινε, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μία επικύρωση της συμφωνίας της 26ης-27ης Οκτωβρίου από το λαό, θα ήταν μία δημοκρατική απάντηση από τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία. Σήμερα η μάχη είναι μεταξύ των αγορών και της δημοκρατίας, συμπλήρωσε.

Η σημερινή «κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», εκτός από το έργο στην οικονομία, αποτελεί και «ιστορική ευκαιρία» για την επίλυση εθνικών θεμάτων, όπως εκείνο της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπως είπε.

Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια προσέγγισης και επίλυσης του ζητήματος. Είναι ιστορική ευκαιρία αυτή η κυβέρνηση, και όχι άλλη, να πάρει πρωτοβουλίες για το ζήτημα αυτό. Υπάρχουν τα περιθώρια για ταχεία πρόοδο, παρά τη στάση της άλλης πλευράς, εκτίμησε.

«Είναι ιστορική ευκαιρία να λάβει πρωτοβουλίες αυτή η κυβέρνηση και όχι κάποια άλλη αργότερα, με πρόταση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων, αν και η επιθετική προσέγγιση του κ. Γκρούεφσκι, αφήνει εύλογη αμφιβολία για τις προθέσεις του» δήλωσε.

Ομοίως, στο θέμα της Τουρκίας, ο κ. Παπανδρέου πρότεινε οι συναντήσεις με την άλλη πλευρά «να καθιερωθούν ως ρουτίνα» και τα κόμματα να συναποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις, βάσει των διερευνητικών επαφών, για το θέμα της υφαλοκρηπίδας.



Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησή του για να συμπληρώσει ότι «παραδίδοντας τη σκυτάλη στη νέα κυβέρνηση, η δύσκολη αποστολή συνεχίζεται με μια ποιοτική διαφορά: ανοίγει μια νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμπλήρωσε ότι στην «κυβέρνηση συνευθύνης» θα ήθελα να είχα πετύχει και τη συμμετοχή κι άλλων κομμάτων, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Αυτή η κυβέρνηση -πρόσθεσε- κάνει ένα πόλεμο απέναντι στις ανεξέλεγκτες αγορές. Ο πόλεμος δεν τέλειωσε, αλλά βρίσκεται ίσως στην πιο κρίσιμη καμπή του. Κρίνεται σήμερα αν θα χρησιμοποιήσουμε σωστά το αντίτιμο των δικών μας προσπαθειών, συμπλήρωσε.

Αν φανούμε άτολμοι αδύναμοι και φοβικοί, όχι μόνο θα χαθούν οι θυσίες αλλά και θα βγούμε από το ευρώ, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γ.Παπανδρέου απάντησε και στο ερώτημα «γιατί έπρεπε να υποστεί θυσίες ο λαός;» Σε αυτόν τον πόλεμο -απάντησε- έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε ότι μέσα είχαμε. Αν δεν τα χρησιμοποιούσαμε, η Ελλάδα δεν θα ήταν σήμερα όρθια, όπως είπε.

Υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ο τέως πρωθυπουργός τόνισε πως έδωσε μάχη ενάντια σε ισχυρά συμφέροντα.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια η νέα κυβέρνηση, «έχει το χρέος και ευκαιρία να εμπεδώσει στη χώρα την αυτοπεποίθησή της, να κτυπήσει την αδιαφάνεια, την αδικία, την φοροδιαφυγή, να εξασφαλίσει την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με κοινές μετοχές και όχι σε βάρος του ελληνικού λαού. Να εξυγιάνει τον τομέα των μέσων ενημέρωσης όπου πολλές επιχειρήσεις επιβιώνουν με εκβιασμούς, να κτυπήσει το λαθρεμπόριο τσιγάρων και ποτών, να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για τη μείωση της τεράστιας σπατάλης με ηλεκτρονικές προμήθειες».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Συρρίκνωση 5,2% στην ελληνική οικονομία το γ΄ τρίμηνο του 2011

Σε βαθιά ύφεση

Στο 5,5% υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθείο εφέτος η ύφεση της ελληνικής οικονομίας
Στο 5,5% υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθείο εφέτος η ύφεση της ελληνικής οικονομίας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Συρρίκνωση 5,2% σημείωσε σε ετήσια βάση η ελληνική οικονομία το τρίτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005, κατά το γ΄τρίμηνο του 2011 παρουσίασε μείωση κατά 5,2% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2010.

Σε απόλυτα μεγέθη, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 47,987 δισ. ευρώ.

Στο δεύτερο φετινό τρίμηνο, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 7,4% και στο πρώτο κατά 8,3%, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν 7,3% και 8,1% αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΣΤΑΤ, οι τριμηνιαίες εκτιμήσεις του ΑΕΠ της περιόδου 1ο τρίμηνο 2005 - 2ο τρίμηνο 2011 είναι αναθεωρημένες, λόγω κυρίως της αναθεώρησης των ετησίων εθνικών λογαριασμών για την περίοδο 2005‐2010, της εφαρμογής βελτιωμένης μεθόδου (Denton method) για την προσαρμογή των τριμηνιαίων εκτιμήσεων του ΑΕΠ στα αντίστοιχα ετήσια αποτελέσματα του ΑΕΠ, της εφαρμογής της νέας ταξινόμησης των οικονομικών δραστηριοτήτων της ΕΕ (NACE αναθεώρηση 2), της αξιοποίησης νέων δεικτών (τριμηνιαίοι δείκτες κύκλου εργασιών και τιμών παραγωγού στις υπηρεσίες) και της εφαρμογής βελτιωμένης μεθοδολογίας με την επεξεργασία των στοιχείων με μεγαλύτερη ανάλυση των κλάδων οικονομικής δραστηριότητας.

Όπως έχει επισημανθεί στις προηγούμενες ανακοινώσεις της Στατιστικής Αρχής, λόγω της διακοπής της χρονολογικής σειράς των τριμηνιαίων στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης και τη διαθεσιμότητα στοιχείων για μια πολύ μικρή χρονική περίοδο (1ο τρίμηνο 2009 ‐ 3ο τρίμηνο 2011) όπου πρέπει να εφαρμοστεί η εποχική διόρθωση, σε συνδυασμό με τις σημαντικές μεταβολές που σημειώνονται στους οικονομικούς δείκτες βάσει των οποίων εκτιμάται το τριμηνιαίο ΑΕΠ, η εφαρμογή της εποχικής διόρθωσης δεν παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Για το λόγο αυτό τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι μόνο τα μη εποχικά διορθωμένα.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Ο Γιώργος κρατάει το ΠΑΣΟΚ και προτείνει Παπαδήμο για πρωθυπουργό!









Ο Γιώργος κρατάει το ΠΑΣΟΚ και προτείνει Παπαδήμο για πρωθυπουργό!
Ενώ πριν μερικές μέρες οι περισσότεροι στην Ιπποκράτους πίστευαν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα αποχωρήσει και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και κοίταζαν προς την πλευρά των «δελφίνων», ξαφνικά το κλίμα άλλαξε και τώρα, άρχισαν να σκέφτονται (απλώς) αν ετοιμάζει κάποια έκπληξη για το όνομα του υποψήφιου Πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές.

Την αίσθηση ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν σκέφτεται να αποχωρήσει, την έδωσε ο ίδιος, μιλώντας προς τους υπουργούς- στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι σχεδιάζει περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου σηματοδοτεί την πρόθεση για απόλυτο έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας και οι περιοδείες τη βούληση να ξεκινήσει τον άτυπο προεκλογικό αγώνα- ο ίδιος. Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν προβλέπεται πριν από την Άνοιξη, οπότε, αλλαγή στο κόμμα ο Γιώργος δεν φαίνεται να σκέφτεται.

Υπάρχει ωστόσο ο προβληματισμός αν ο Γ. Παπανδρέου αποτολμήσει να ηγηθεί ο ίδιος του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί με τον Γιώργο επικεφαλή, πολλοί φοβούνται ότι το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να καταγράψει ποσοστά… 1977 και στη συνέχεια να μπει σε «εμφύλιο» για την ηγεσία, χωρίς να αποκλείεται να διασπαστεί.

Μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη αρχίσει να συζητείται το ενδεχόμενο, ο Γιώργος να σκέφτεται να προτείνει σαν υποψήφιο πρωθυπουργό τον Λ. Παπαδήμο, εάν η παρούσα κυβέρνηση πετύχει τους στόχους των 100 ημερών. Με τον τρόπο αυτό- λένε, μπορεί να ανακόψει την πορεία της ΝΔ προς την αυτοδυναμία και ταυτοχρόνως να παραμείνει στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές. Τρελό σενάριο; Ίδωμεν…


Θέμης Δάγκλης
http://newpost.gr

Read more...

Άρθρο του Kώστα Σημίτη στo «Monde»: Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε για να μπει στην ευρωζώνη










Άρθρο του Kώστα Σημίτη στo «Monde»: Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε για να μπει στην ευρωζώνη
Απάντηση σε όσους κατηγορούν την Ελλάδα ότι εξαπάτησε τις Βρυξέλλες για να ενταχθεί στην ευρωζώνη δίνει με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde με τίτλο «Η Ελλάδα δεν έχει εξαπατήσει», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη με βάση την αξιολόγηση και την παρουσίαση των στοιχείων του 1999. Το 2004 η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε αναδρομική μετατροπή των κανόνων λογιστικής εγγραφής των αμυντικών δαπανών», εξηγεί ο κ. Σημίτης και προσθέτει ότι με αυτόν τον τρόπο τα κονδύλια που διατέθηκαν για οπλικά συστήματα που παρελήφθησαν το 2004 μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό προηγούμενης περιόδου κατά την οποία παραγγέλθηκαν.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας χαρακτηρίζει αβάσιμες τις δηλώσεις του γάλλου προέδρου κ. Νικολά Σαρκοζί περί των αλλοιωμένων στοιχείων της Ελλάδας προκειμένου να ενταχθεί στην ΟΝΕ ενώ ανταπαντά και στη λέξη «λάθος» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Το έλλειμμα της Γαλλίας κατά την είσοδο στην ΟΝΕ το 1997 ήταν μεγαλύτερο από της Ελλάδας καθώς ξεπερνούσε το 3,3% του ΑΕΠ και συνεπώς τις απαιτήσεις του Μάαστριχτ», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Κώστας Σημίτης.

«Ας ελπίσουμε ότι οι ενστάσεις για τα στατιστικά στοιχεία θα δώσουν τη θέση τους σε πιο ώριμες σκέψεις» καταλήγει ο κ. Σημίτης
http://newpost.gr

Read more...

Παπαδήμος και Μόντι οι δύο νέοι πρωθυπουργοί της λέσχης Trillateral Commission









Παπαδήμος και Μόντι οι δύο νέοι πρωθυπουργοί της λέσχης Trillateral Commission
Κατά έναν περίεργο τρόπο ή ενδεχομένως εξ αφορμής μιας σατανικής σύμπτωσης δυο μέλη της λέσχης Trillateral Commission το τελευταίο πενθήμερο διορίστηκαν πρωθυπουργοί. Ο ένας (Μάριο Μόντι) της Ιταλίας και ο άλλος (Λουκάς Παπαδήμος) της Ελλάδας.


Θεωρητικά πρόκειται για μια λέσχη πολιτικού προβληματισμού- όπως την αποκαλούν επισήμως τα μέλη της- και συνεδριάζει δυο φορές τον χρόνο. Τα μέλη και στελέχη της λέσχης είναι πασίδηλο από τις ιδιότητες τους ότι είναι πρόσωπα τα οποία κατέχουν υψηλές αλλά και κρίσιμου χαρακτήρα θέσεις. Πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές σχετικά με την Trillateral Commission, επισημαίνουν ότι οι αναφορές των μελών της είναι σε ευθεία γραμμή με το τραπεζικό σύστημα, αλλά και το παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο.
Είναι επίσης προφανές ότι η εν λόγω λέσχη δεν έχει πρόθεση να προωθήσει την συλλογική επιβίωση των λαών αλλά πρωτίστως ενδιαφέρεται για την εφαρμογή πολιτικών οι οποίες ανάγονται εν τέλει σε βαρβαρικά μέτρα καταναλωτικής αδηφαγίας, αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσουν οι περιβόητες αγορές.
Ιούλιος 1973 και ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ ιδρύει ένα κλαμπ κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματιών από τρία μέρη του κόσμου - την Βόρειο Αμερική (ΗΠΑ - Καναδάς), την Ευρώπη και την Ιαπωνία η οποία αναλαμβάνει για πρώτη φορά ενεργό δράση στον παγκόσμιο χάρτη των οικονομικών αποφάσεων. Η Τριμερής Επιτροπή είναι γεγονός και αποτελεί το αντίπαλον δέος της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ, του δεύτερου πυλώνα των πολιτικοοικονομικών λόμπι.
Σήμερα, απαρτίζεται με περισσότερα από 300 μόνιμα μέλη, εξωθεσμικούς παράγοντες με αναφορές στην αγορά, το τραπεζικό σύστημα και τον σκληρό πυρήνα του καπιταλισμού.
Ανάμεσά τους οι Τζορτζ Μπους και Μπιλ Κλίντον αλλά και ο νέος πρωθυπουργός της γειτονικής Ιταλίας, Μάριο Μόντι, ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Υποεπιτροπής. Στη λίστα των μελών συμμετέχει και ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Την έκπληξη ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι στη λίστα ακριβώς κάτω από τον κ. Παπαδήμο αναγράφεται το όνομα του δημοσιογράφου και διευθυντή της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Αλέξη Παπαχελά. Στο λόμπι υπάρχουν και τα ονόματα των Παναγή Βουρλούμη, στελέχους επιχειρήσεων, πρώην προέδρου και διευθύνοντος σύμβουλου του ΟΤΕ αλλά και εκείνο του Οδυσσέα Κυριακόπουλο, επιχειρηματία και τέως προέδρου του ΣΕΒ.
Η Τριμερής Επιτροπή διακατέχεται από λιγότερη μυστικοπαθή αντίληψη, συγκριτικά με τη Λέσχη Μπιλντερμπεργκ, από την οποία ουσιαστικά «αποσχίστηκε» επειδή δεν έδινε φωνή στην Ιαπωνία. Οι συναντήσεις της Trillateral Commission γίνονται δύο φορές ετησίως και διαρκούν μόλις τρεις ημέρες. Η τελευταία μάλιστα πραγματοποιήθηκε στη Χάγη από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου, ενώ η επόμενη έχει προγραμματιστεί για τις 21 και 22 Απριλίου 2012 στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Διαβάστε ΕΔΩ τη λίστα με τα μέλη
http://newpost.gr

Read more...

Άρχισαν οι απολύσεις στο Δημόσιο με τη... βούλα της τρόικας









Άρχισαν οι απολύσεις στο Δημόσιο με τη... βούλα της τρόικας
Aρχίζει με ταχύτατους ρυθμούς η εφαρμογή του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, δεδομένης της άφιξης των εκπροσώπων της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.


Σήμερα, κοινοποιήθηκε σε όλους τους φορείς του δημοσίου, τις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ η εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα, για την εφαρμογή του νόμου, προκειμένου έως τις 25 Νοεμβρίου να συνταχθούν οι κατάλογοι του προσωπικού τού κάθε φορέα, που μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 34 του ν. 4024/2011, το προσωπικό που εντάσσεται στο καθεστώς εφεδρείας συνεχίζει να λαμβάνει για 12 μήνες και εφόσον προβλέπεται από ειδικότερες διατάξεις έως 24 μήνες, από την ένταξή του στο καθεστώς αυτό, αποδοχές ίσες με το 60% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά τον χρόνο εισόδου του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.

Υπενθυμίζεται ότι για το προσωπικό αυτό καταβάλλονται από τον φορέα προέλευσης, οι εισφορές εργοδότη και ασφαλισμένου, που αναλογούν για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη, υπολογιζόμενες επί των τακτικών αποδοχών, που ελάμβανε ο εργαζόμενος κατά τον χρόνο ένταξής του στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας κατά τον ίδιο χρόνο. Αν ο φορέας προέλευσης έχει καταργηθεί, οι παραπάνω εισφορές, καθώς και η τυχόν οφειλόμενη αποζημίωση, λόγω απόλυσης, καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ.

Η ένταξη στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας λογίζεται ως προαναγγελία απόλυσης για κάθε έννομη συνέπεια και οι αποδοχές που καταβάλλονται στο προσωπικό που εντάσσεται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, συμψηφίζονται με την αποζημίωση, λόγω απόλυσης που τυχόν οφείλεται κατά τη λήξη του χρόνου της εργασιακής εφεδρείας.

Εξαιρούνται από την εργασιακή εφεδρεία οι εξής κατηγορίες υπαλλήλων:

Το καλλιτεχνικό προσωπικό (Λυρικής Σκηνής, ΚΟΑ, ΚΟΘ, Εθνικού Θεάτρου, ΚΘΒΕ, Ορχήστρα Λυρικής Σκηνής), το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των φορέων κοινωνικής πρόνοιας, του ΕΚΑΒ και των ασφαλιστικών ταμείων. Επίσης, οι ερευνητές και ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες που υπάγονται στις διατάξεις του ν.1514/1985, εργαζόμενοι των οποίων οι σύζυγοι έχουν ενταχθεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή στην εργασιακή εφεδρεία, οι υπάλληλοι των οποίων οι σύζυγοι ή τα τέκνα τα οποία τους βαρύνουν φορολογικά και συνοικεί με αυτόν, έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%, υπάλληλοι που είναι ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67% ή πολύτεκνοι και οι προστάτες μονογονεϊκών οικογενειών με τέκνο που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά.


Διαβάστε εδώ τη σχετική εγκύκλιο



Πηγή: tovima.gr

Read more...

Επιστολή 14 εκ των 17 ανεξάρτητων βουλευτών στον Πετσάλνικο ...



Πρωτοβουλία από τον πρόεδρο της Βουλής ζητούν με επιστολή τους 14 από τους 17 ανεξάρτητους βουλευτές, με σκοπό να αντιμετωπιστεί η άνιση μεταχείρισή τους σε σχέση με τους... συναδέλφους τους, που συμμετέχουν στα πιο γνωστά κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σύμφωνα με τους ανεξάρτητους βουλευτές η εφαρμογή του κανονισμού της Βουλής έχει, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουν να τοποθετηθούν σε συζητήσεις στην Ολομέλεια για κορυφαία ζητήματα.

Την επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο υπογράφουν με τη σειρά οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Φώτης Κουβέλης, Νικόλαος Τσούκαλης, Αθανάσιος Λεβέντης, Γρηγόρης Ψαριανός, Έλσα Παπαδημητρίου, Γιάννης Δημαράς, Γιώργος Λιάνης, Βασίλης Οικονόμου, Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτης Κουρουπλής.
parapolitika.gr



Read more...

Εξαίρεση συγκεκριμένων ομάδων από το τέλος ακινήτων ζητούν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Με επιστολή τους στον Ευ.Βενιζέλο

(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Απαλλαγή από το τέλος ακινήτων για τους ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας έως 80 τμ και τις οικογένειες με συνολικό ετήσιο εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ ζητούν, με επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τους: Ι. Αμοιρίδης, Β. Κεγκέρογλου, Ν. Ζωίδης, Γ. Χαραλαμπόπουλος, Σπ. Μαργέλης, Αριάδνη Αγάτσα, Α. Τριανταφυλλόπουλος, Αν. Σιδηρόπουλος, Γ. Φραγκίδης, Π. Στασινός, Αθ. Παπαδόπουλος, Σπ. Μοσχόπουλος, Ηλ. Θεοδωρίδης και Δ. Βαρβαρίγος.

Οι παραπάνω βουλευτές τονίζουν ότι το μέτρο αυτό της απαλλαγής από την επιβάρυνση του τέλους ακινήτων από τις συγκεκριμένες ομάδες θα ήταν ένα βήμα κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής «για να ακούσει η κοινωνία τις προτάσεις της νέας κυβέρνησης».

Προτείνουν, δε, την αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την επιβολή του τέλους σε επαγγελματικές ομάδες, που έχουν απαλλαγεί από τον νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Read more...

Καταψηφίστηκε η αναστολή καταδίκης της Τιμοσένκο...




Καταψηφίστηκε από το ουκρανικό κοινοβούλιο η πρόταση να μετατραπεί σε πταίσμα η κατηγορία για κατάχρηση εξουσίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης η πρώην πρωθυπουργός Γιούλια Τιμοσένκο.

Τον περασμένο μήνα η ... Τιμοσένκο καταδικάστηκε σε επταετή ποινή φυλάκισης για κατάχρηση εξουσίας επειδή το 2009 υπέγραψε συμφωνία φυσικού αερίου με την Ρωσία. Η ίδια περιγράφει την ποινή της ως πολιτική δίωξη από τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η υπόθεση της Τιμοσένκο έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση λίγες εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη των συνομιλιών για τη σύναψη συμφωνίας πολιτικής συνεργασίας και ελεύθερου εμπορίου.
voria.gr



Read more...

Πάτησε φρένο…



Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε βιαστικό και επιπόλαιο το θέμα της συζήτησης για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ , μιλώντας νωρίτερα στον Χατζηνικολάου (REALFM). Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «Όποιος θέτει θέμα να ... μη μείνει ο πρόεδρος, κάνει λάθος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ηρεμήσουμε στο κόμμα».
Σχετικά με τη δημοσκόπηση της ΜRB για τη Real news που δίνει προβάδισμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο ίδιος απέφυγε να σχολιάσει λέγοντας «Δεν πρέπει κανείς να άπαντα σε αυτά τα ερωτήματα. Αλίμονο αν έλεγα κάτι και δύο φορές αλίμονο αν έλεγα κάτι για εμένα.»

Αναφερόμενος στην χθεσινή σύσκεψη υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, στη Βουλή, σημείωσε ότι ήταν μία απόπειρα συντονισμού, ενώ σχετικά με τη διαρροή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, επεσήμανε πως «οι διαρροές δημιουργούν παρεξηγήσεις και εντάσεις. Ήταν μία κακή κίνηση και η προδιάθεση μού ήταν αρνητική».



Read more...

Ράιχενμπαχ : Δώστε γρήγορα 15 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Τι θα ζητήσει από την Κομισιόν ο Γερμανός "επίτροπος"


http://img.protothema.gr/D87FD2B3AA977165F8C31735F80252F3.jpg
Την πρώτη του έκθεση για την ελληνική οικονομία παρουσιάζει την ερχόμενη εβδομάδα στο κολέγιο των επιτροπών στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας της Task force Χορστ Ραιχενμπαχ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema. gr η έκθεση θα εστιάζει σε τρία κυρίως σημεία:

· Επενδύσεις. Θα τονίζεται ότι θα πρέπει άμεσα να τρέξουν οι επενδύσεις με κονδύλια μέσω των κοινοτικών ταμείων. Θα επισημαίνεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχει δοθεί το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες για αύξηση της χρηματοδότησης της συμμετοχής της ΕΕ από το 80% που είναι σήμερα στο 95% (το υπόλοιπο 5% θα δινεται από τον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό).
Το πόσο που θα ξεμπλοκαριστεί, ανέρχεται στα 15 δισ. ευρω. Ο κ. Ραϊχνεμπαχ θα εξηγεί ότι με δεδομένο ότι η Ελλάδα δεν έχει να «καταθέσει» την συμμετοχή της έχουν μπλοκάρει πάνω από 100 έργα μείζονος σημασίας.
Επιπρόσθετα από το ποσό των 15 δισ. ευρω θα χρηματοδοτηθούν και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω των ελληνικών τραπεζών με την εγγύηση της ΕΕ.

· Δημόσια διοίκηση. Θα επισημαίνεται ότι ήδη η ομάδα του Ραιχενμπαχ (συνεπικουρούμενη και από μια 2η ομάδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) βοηθάει στην βελτίωση των δομών της δημόσιας διοίκησης (εφορίες κλπ).

· Σκουπίδια: Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή την στιγμή δεκάδες παράνομες χωματερές και η χώρα μας πληρώνει πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρω τον χρόνο στις Βρυξέλλες. Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την ΕΕ να κλείσουν όλες
όσες είναι παράνομες μέσα σε έναν χρόνο. O κ. Ραιχνεμπαχ προτείνει να γίνει πλήρης αποκατάσταση των παλαιών (να κλείσουν και να δημιουργηθούν πάρκα) ενώ για τις νόμιμες θα επιλέγει το μοντέλο που έχουν διαφορές πόλεις
της Βόρειας Ευρώπης (όπως στο Μαλμοε της Σουηδίας) όπου γίνεται εκμετάλλευση των σκουπιδιών (ανακύκλωση, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κλπ). Απώτερος στόχος θα είναι από την εκμετάλλευση των σκουπιδιών να προέλθει κέρδος για την πολιτεία.

Read more...

Π. Καμμένος: Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης ...


Βαριές κατηγορίες κατά Παπακωνσταντίνου...
Την απόφασή του να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, και ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην... προηγούμενη κυβέρνηση, στοχοποιώντας ιδιαίτερα τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλα και το Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση, είπε ο κ. Καμμένος και στη συνέχεια της ομιλίας του, διατύπωσε, σε υψηλότατους τόνους, βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς κατά του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και του νέου πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε τις αναφορές για παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου, υπογραμμίζοντας πως παρ’ όλα αυτά «ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι σήμερα εδώ ως μέλος της νέας κυβέρνησης», και τον κ. Παπανδρέου για κερδοσκοπικά παιχνίδια με το ζήτημα του δημοψηφίσματος.

Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρατήρησε ότι όσα ανέφερε ο κ. Καμμένος ακούγονται και αναγράφονται μόνο σε περιθωριακά blogs και δεν έχουν θέση στη Βουλή, για να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι οι κατηγορίες του βουλευτή είναι τζάμπα μαγκιές. naftemporiki.gr



Read more...

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Γ.Πετζετάκις !

Στο σπίτι του στην Βουλιαγμένη


http://img.protothema.gr/0C93EE9D8142F3E899AEB8FEADD1B438.jpg

Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, ο Γεώργιος Α. Πετζετάκις της Ελληνικής Βιομηχανίας Πλαστικών και Ελαστικών για χρέη προς το Δημόσιο ύψους άνω των 2.000.000 ευρώ. Ο 47χρονος πρόεδρος εταιρείας με την επωνυμία Πετζετάκις Αριστόβουλος Α.Ε, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην περιοχή της Βουλιαγμένης γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των 2.093.979,75 ευρώ. Ο συλληφθείς επιχειρηματίας θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η σύλληψη του επιχειρηματία, έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα της Οικονομικής Αστυνομίας που ξεκίνησε με τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Παναγιώτη Πανούση και του κομμωτή των επωνύμων Nicolas - Νικολάου Παπακωνσταντίνου Τζιβανάκη.
Read more...

Κείμενο φωτιά 100 στελεχών του ΠΑΣΟΚ...



Κείμενο φωτιά υπογράφουν 100 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο καταγγέλλουν μεταξύ άλλων κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό προσκήνιο, οι οποίες φαίνεται ότι πυροδωτούν απρόσμενες εξελίξεις και στο εσωτερικό του Κινήματος.

Το κείμενο έχει ως εξής:...

Συντρόφισσες κι σύντροφοι,
Εδώ και λίγες ημέρες η χώρα και ο λαός, εκ νέου και με πρωτοφανή ένταση βιώνουν από τη μια βίαιες και προσβλητικές για την εθνική μας αξιοπρέπεια, ξένες παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας και από την άλλη ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που πατώντας στις παραπάνω παρεμβάσεις επιδιώκει να φιμώσει το λαό, καταδικάζοντας τον σε αργό οικονομικό θάνατο, κατακόρυφη πτώση του βιοτικού του επιπέδου και σε μόνιμο περιορισμό της κυριαρχίας, ώστε να μην αμφισβητήσει την εφαρμοζόμενη εδώ και δυο χρόνια στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού.

Οι ξένες παρεμβάσεις στην ελληνική πολιτική ζωή αφενός συρρικνώνουν δραματικά την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, δηλαδή τους θεμελίους λίθους του συντάγματος, αφετέρου παραβιάζουν τις ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΟΝΕ.

Χωρίς καμία θεσμική νομιμοποίηση και χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο η κα Μέρκελ και ο κος Σαρκοζί έχουν αυτοαναγορευτεί σε εντολείς των λαών της Ευρώπης, αγνοώντας προκλητικά τις συλλογικές λειτουργίες της Ε.Ε.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές τις παρεμβάσεις κρατούν οι δεξιές κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, ορισμένες κυβερνήσεις κρατών που στοιχίζονται με τη γερμανική κυβέρνηση, το ΔΝΤ αλλά και παραθεσμικοί κύκλοι, διεθνείς και ντόπιοι, που είναι ταγμένοι στην κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής διεθνώς και στην Ελλάδα.

Με αφορμή την προσχηματική ευαισθησία της κυβέρνησης και τις γνωστές παλινωδίες ως προς την καταγραφή της λαϊκής βούλησης μέσω δημοψηφίσματος, που θα αποτελούσε στην ουσία προσπάθεια διαφυγής από το πλήρες πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, χρησιμοποιώντας απειλές και ωμούς εκβιασμούς, όπως και την απαράδεκτη και θεσμικά έωλη τακτική των "εγγράφων εγγυήσεων" εκ μέρους θεσμικών παραγόντων της ελληνικής δημοκρατίας προσπαθούν να φοβίσουν το λαό και εν τέλει να τον φιμώσουν.

Να του στερήσουν τη δυνατότητα να αποφανθεί δημοκρατικά επί της απόφασης της 27ης Οκτωβρίου και του εφαρμοστικού νόμου που θα έλθει κάποια στιγμή στο μέλλον για κύρωση από τη Βουλή. Επιδιώκουν δηλαδή να του στερήσουν το δικαίωμα που βάσει των συνθηκών της ΕΕ και της ΟΝΕ έχει κάθε ευρωπαϊκός λαός είτε άμεσα, είτε δια των αντιπροσώπων του.

Είναι αδιανόητο τυχόν αρνητική απάντηση στις αποφάσεις μιας συνόδου κορυφής να συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ. Κάτι τέτοιο συνιστά πραξικόπημα εις βάρος της ίδιας της ευρωζώνης και μετατροπή της σε ζώνη απόλυτης κυριαρχίας της γερμανικής ελίτ εις βάρος όλων των υπολοίπων κρατών και λαών, που καλούνται είτε να υποταχθούν στην κυριαρχία της είτε να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη.

Οι πραξικοπηματικές αυτές ενέργειες μετατρέπουν την ευρωζώνη σε φυλακή των λαών και εμπεδώνουν την ίδια καταστροφική, αδιέξοδη, νεοφιλελεύθερη και μονεταριστική στρατηγική που εντείνει την κρίση, όπως φαίνεται και από την περίπτωση της Ιταλίας, αντί να την περιορίζει.

Δεύτερον, επίσης εδώ και λίγες μέρες, η πολιτικοποίηση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα μας, παίρνει μορφή ευτελισμού των δημοκρατικών διαδικασιών και εισόδου σε περίοδο πολιτικής ανωμαλίας που αν εξακολουθήσει μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες εξελίξεις.

Τα τελευταία δυο χρόνια η κυβέρνηση επενδύοντας στην τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού υπηρέτησε μια δεξιά, νεοφιλελεύθερη στρατηγική, εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, προς όφελος του παρασιτικού κεφαλαίου της χώρας, σε συμμαχία μαζί του.
Αρνήθηκε κάθε προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση, όπως και κάθε πρόταση έγκαιρης προσφυγής στο λαό.
Επιπλέον, η κομματική ηγεσία εγκατέλειψε κάθε συλλογική, δημοκρατική διεργασία εντός και εκτός του κινήματος.

Απέρριψε τις αριστερές, δημοκρατικές και προοδευτικές φωνές που έγκαιρα επισημάναμε τα αδιέξοδα της ασκούμενης πολιτικής.

Η υιοθέτηση αυτής ακριβώς της νεοφιλελεύθερης στρατηγικής από την κυβέρνηση, υπό την καθοδήγηση της ευρωπαϊκής δεξιάς είναι που γέννησε τη λαϊκή οργή και αντίθεση.
Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ίδιες τις επιλογές της, αντιλήφθηκε ότι δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση- πολύ αργά δυστυχώς- και ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Αντί όμως να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, η κυβέρνηση και η ΝΔ, σε συνεργασία με τις άλλες δυνάμεις του δεξιού πολιτικού φάσματος, όπως και με την κοινοβουλευτική έκφραση της ακροδεξιάς επέλεξαν διαφορετικές λύσεις, που διχάζουν και φιμώνουν το λαό, όπως ακριβώς το παρασιτικό κεφάλαιο της χώρας επεδίωκε.

Σήμερα, περνάμε στη φάση κατά την οποία οι εξωθεσμικοί κύκλοι ορίζουν άμεσα τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, προσπαθώντας να διαμορφώσουν όπως επιθυμούν το παρόν και το μέλλον τους λαού μας.

Με εργαλεία τα φερέφωνα της διαπλοκής και τους δεξιούς βουλευτές εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ, το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, τη ΔΗΣΥ και άλλους πρόθυμους της Βουλής στήνουν κυβέρνηση - δουρείου ίππου, σωτηρίας της στρατηγικής του μνημονίου και υπεράσπισης των στρατηγικών συμφερόντων του μεγάλου διεθνούς, ευρωπαϊκού, ελληνικού και δη παρασιτικού κεφαλαίου, που θα αναλάβει να δεσμεύσει τον ελληνικό λαό σε μια σύμβαση υπερδεκαετούς στην πραγματικότητα διάρκειας, χωρίς ο τελευταίος ποτέ να ερωτηθεί.

Επιδίωξή τους δεν είναι η σωτηρία της πατρίδας αλλά η φίμωση και η ποδηγέτηση του λαού.

Επιδίωξη τους είναι να διαμορφώσουν εκείνες τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν την εν λευκώ λεηλασία του εθνικού πλούτου της χώρας και την επιβολή μιας σειράς στρατηγικών δεσμεύσεων στον ελληνικό λαό ερήμην του.

Ο κοινοβουλευτικός βίος ευτελίζεται, οι θεσμοί ταπεινώνονται και ο ελληνικός λαός μπαίνει στη γωνία, καθώς η αξιοπρέπεια και η κυριαρχία του καθίστανται αντικείμενα διαπραγμάτευσης.
Η κυβέρνηση μάλιστα που θα προκύψει θα αποδειχθεί πιθανότατα και στο διαχειριστικό επίπεδο παντελώς αδύναμη και ανίκανη να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και τις δομικές αιτίες της κρίσης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η δημοκρατική παράταξη απαξιώνεται και τιμαριοποιείται, καθώς ως ισχυρή και προοδευτική δύναμη που προασπίζεται τις ιδρυτικές αρχές και αξίες της είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για το κατεστημένο και τις μεθοδεύσεις του. Γνωστά πρόσωπα, απολύτως συνυπεύθυνα για την καταστροφική μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα εδώ και δυο χρόνια, επιχειρούν να καταλάβουν την παράταξη εξ εφόδου και να τη μετατρέψουν συνολικά σε παράταξη ποδηγετούμενη από την εγχώρια διαπλοκή, με δεξιά, νεοφιλελεύθερη ατζέντα.

Χρέος των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων και του λαού είναι:

1. Η απόρριψη όλων των ξένων τελεσιγράφων, που απέναντι στις ευρωπαϊκές συνθήκες και στο δημοκρατικό κεκτημένο αποστέλλονται στην ελληνική Βουλή και στον ελληνικό λαό. Ένα καθαρό όχι στις ξένες παρεμβάσεις στη χώρα. Καμιά επέμβαση στο πότε και πως θα μιλήσει ο λαός.

Η εθνική και λαϊκή κυριαρχία δεν εκχωρούνται υπό οποιοδήποτε κόστος.

2. Εφόσον η κυβέρνηση διαπίστωσε τα αδιέξοδα της πολιτικής της και την έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης- έστω με τραγική καθυστέρηση- πρέπει να μιλήσει άμεσα ο λαός και να επιλέξει άφοβα και υπεύθυνα τις πολιτικές δυνάμεις που επιθυμεί να τον κυβερνήσουν, στη βάση των πολιτικών τους στρατηγικών.

3. Ο λαός πιο ώριμος και αποφασισμένος από ποτέ οφείλει να είναι διαρκώς παρών στους μαζικούς χώρους, μέσα από τα προοδευτικά κοινωνικά κινήματα, προκειμένου να αποτρέψει τα σχέδια του κατεστημένου της παρασιτικής ολιγαρχίας, που με πολιτικό εργαλείο και εκπρόσωπο τη νέα κυβέρνηση θα προωθήσουν περαιτέρω τις πολιτικές φτωχοποίησης, ανεργίας, μαζικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και συρρίκνωσης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

4. Αποτελεί κατά τη γνώμη μας αναγκαιότητα, στις εκλογές που θα ακολουθήσουν να αναδειχθούν ως πλειοψηφικές οι προοδευτικές δυνάμεις τόσο που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όσο και της εκτός ΠΑΣΟΚ αριστεράς και οι οποίες πρώτον θα δώσουν τη μάχη για την προοδευτική στρατηγική εξόδου από την κρίση και για τη νέα οικονομική και πολιτική διαπραγμάτευση εντός των ευρωπαϊκών θεσμών ως προς το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Δεύτερον, θα πρέπει να αναθερμάνουν τις σχέσεις με παραδοσιακούς συμμάχους και να αναζητήσουν νέες συμμαχίες στη διεθνή σκακιέρα, που μπορούν να συνδράμουν στην αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και στην ενίσχυση του δικαιώματος αυτοδιαχείρισης του εθνικού μας πλούτου, ώστε να βγούμε από την οικονομική και πολιτική απομόνωση που επιδιώκουν να μας επιβάλλουν αντιδραστικές δυνάμεις του εξωτερικού και του εσωτερικού της χώρας.

5. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και ακροδεξιάς, η οποία μάλιστα συμμετέχει και διά γνωστών φασιστών, όπως και καμία κυβέρνηση με τεχνοκράτες ή οποιουσδήποτε άλλους δε μπορεί να νομιμοποιηθεί από τη Βουλή αυτή και πολύ περισσότερο να δεσμεύσει το λαό σε μια συμφωνία με τέτοιες στρατηγικές συνέπειες όπως αυτές που συνεπάγεται η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου. Πρόκειται για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δε δικαιούται και δεν πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

6. Η δημοκρατική παράταξη δεν εκχωρείται στις συντηρητικές δυνάμεις της διαπλοκής που γιγαντώθηκαν και εντός του ΠΑΣΟΚ, κόντρα στη βούληση της βάσης του. Δε θα τους χαρίσουμε τη δημοκρατική παράταξη που γεννήθηκε χάρη στους αγώνες του λαού για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία. Είμαστε παρόντες, αποφασισμένοι και συνειδητοποιημένοι υπέρ της ανάγκης να μιλήσει ο λαός και να υιοθετηθεί προοδευτική, δημοκρατική στρατηγική εξόδου από την κρίση.

Υπογράφοντες :

Δημήτρης Σακελλάρης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ελευθεριάδης Αντώνης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Μπούρας Κώστας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ντελλή Παναγιώτα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Τζήμας Θέμης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Χαλβατζόγλου Γιώργος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Χατζηδάκης Γιώργος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Δημόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος ΕΕΤΕΜ, ΓΡ. Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΡΝΩΝ

Σιάτρας Θανάσης, Πανεπιστημιακός

Ζαροτιάδης Γρηγόρης, υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σερρών
Κωνσταντινίδης Σπύρος, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Περιβολίδου Θωμαή, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στεφάνου Ιωάννης, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στεφάνου Νίκος, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χατζηπέτρου Ντόρα, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Χαλκίδου Λίτσα, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Λιάντας Μιχάλης, Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεοδώρου Σάββας, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΙΑΣ

Μπορλόκας Θεόδωρος, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΘΗΝΑΣ

Αποστολόπουλος Γιώργος, δικηγόρος πρ. Ε.Γ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Κακούρης Γιώργος, Τομέας Επιμόρφωσης Β2 Αθήνας

Αρμενάκη Κρυσταλλία, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Βλάχου Νίκη, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Γεωργιόπουλος Ορέστης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Διαμαντόπουλος Αλέξανδρος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Δραγουμάνος Μιχάλης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Θελούδης Αλέξανδρος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Κορνελάκη Ελισσάβετ, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Κουπατσιάρης Αλέξανδρος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Μάνθος Λυκάκης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Μουσταφέρης Δημήτριος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Ντόκος Ιωάννης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Ξυντάρης Δήμος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Παπαδοπούλου Ρένια, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Παπαϊωάννου Ιωάννης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Ρέτζου Πετρούλα, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Σαμιωτάκης Αντώνης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Σκουφά Ελευθερία, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Στιβακτής Γιώργος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Τσουκαλάς Κώστας, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Φουντά Σοφία, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ

Δαουλάρης Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης-Υμηττού

Δαρζέντας Σπύρος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πύργου

Παπαδόπουλος Φώτης, Αντιδήμαρχος Μεταμόρφωσης

Μοσχούλας Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Παύλου Μελά Θες/νίκης

Μπαιράμη Αθηνά, Δημοτική Σύμβουλος Βόλου

Κουλούρης Γιώργος, π. Πρόεδρος Δ.Σ. δήμου Κορεσσίων Κέρκυρας

Βαβατσικλής Μαρίνος, επιλαχών Π.Σ. ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Σκουλάς Μανώλης, μέλος Αντιπροσωπίας ΤΕΕ Μαγνησίας (εκπρ. ΡΕ.ΝΕ.Σ.)

Δημητρόπουλος Ανδρέας, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΎΡΩΝ

Πέλλιος Αποστόλης, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Ε Δ.Δ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Βάσσιος Απόστολος, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Σταυρούπολης ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Πάικας Σπύρος, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Πασσαρώνας, Ιωαννίνων

Κάλτσος Ιωάννης, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Νεάπολης ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Γαβριηλίδου Κική, Αν. Γρ. ΠΑΣΟΚ Πολύχνης

Δερμιτζάκης Σπύρος, π. Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Α' Δ.Δ. Θεσ/νίκης

Κουτμάνης Βασίλης, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Ιωαννίδης Χρήστος, μέλος Ν.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ Β2 ΑΘΗΝΑΣ

Κοτσαμπάς Βαγγέλης, μέλος Ν.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ Β ΠΕΙΡΑΙΑ

Παππά Μαρία , μέλος Ν.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Βαρβούνη Χριστίνα, μέλος Ν.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ Β ΠΕΙΡΑΙΑ

Καλαμαράς Άκης , μέλος Ν.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Παπαδημητρίου Τάσος, ΓΡ. Ν.ΠΑΣΟΚ Σταυρούπολης

Ροδανάκης Μανόλης, ΓΡ. Ν.ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΊΟΥ

Βλάχος Μάνος , ΓΡ. ΣΤ Δ.Δ. ΑΘΗΝΑΣ Ν.ΠΑΣΟΚ

Ωραιόπουλος Λάζαρος, ΓΡ. Δ.Ο. Ν.ΠΑΣΟΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Μεταξιώτης Πέτρος , ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ

Παναγόπουλος Δημήτρης, ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κλαυδιανού Γωγώ, ΓΡ.ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΑΣ

Πιτσάκη Μοσχούλα, ΓΡ. ΠΑΣΠ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Βάλλας Λεωνίδας, ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τσοβίλης Άγγελος, ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Μουσταφά Μουσταφά, ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Διακοδημητρίου Τάσος , ΓΡ. ΠΑΣΠ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Καλυβιανάκης Χάρης, πρ. ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ

Κεφαλούκος Γιώργος, πρ. ΓΡ. ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Τσολιού Ηλιάνα, Μέλος Δ.Σ ΓΕΩΤΕ παράρτημα Ηπείρου – Νήσων

Κηπουρού Μαριάνθη, Αντιπρόεδρος Σωματίου Κοινωνικών Λειτουργών Ν. Σερρών

Κουλούρη Μαρία, Γρ. ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης

Ανδριόπουλος Νίκος, Εκπρόσωπος Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Ζωγράφου

Καπέλλας Δημήτρης, μέλος ΔΣ Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ

Φουρνάρος Γιάννης, Γραμ. Οργανωτικού ΡΕΝΕΣ

Βασιλειάδης Ηλίας, Δικηγόρος,

Μιχάλης οικονομόπουλος, συμβουλος επαγγελματικου επιμελητηριου θες/νικης

Καιάφας Άκης, υπ. διδάκτορας τμήμα ιστορίας αρχαιολογίας

Διαβαστής Ιωάννης, Σ.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ Α Δ.Δ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Αλέξανδρος Ζήνας, Σ.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ, ΤΟΥΜΠΑΣ

Δημήτρης Μπουζιόπουλος, Σ.Ε. ΠΑΣΠ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λένα Παπαθανασίου, υπάλληλος στο δήμο θες/νικης

Παναγιώτου Θεόδωρος, μέλος Δημοτικής Επιτροπής Ν. ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης

Ρέππας Γιάννης, μέλος Σώματος των Αντιπροσώπων Οικ. Επιμελητηρίου Ελλάδας

Στεργιόπουλος Παναγιώτης, συνδικαλιστής

Μελίδης Κώστας, συνδικαλιστής,

Μεηχανετζίδης Δημήτρης, συνδικαλιστής τραπεζοϋπάλληλος

Λουλούδα Καφετζοπούλου, π. Γραμματέας ΠΑΣΠ Αλεξανδρούπολης

Μερελής Νίκος, μέλος Ν. ΠΑΣΟΚ

Γιουρτζίδης Λάζαρος, συνδικαλιστής

Σπύρος Κάτσικας, Γρ Κοινωνικής Παρέμβασης Δημοκρατών Πολιτών Δ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Μαλεβίτης Σταύρος, υπεύθυνος οργ. Κ.Π.Δ.Π. Δ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Τσιαμούρας Δημήτρης, μέλος Ν.ΠΑΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λιάτσης Αλέξης, μέλος Σ.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ ΜΑΡΟΥΣΙ

Γαβριηλίδου Ελένη, οικονομολόγος
parapolitika.gr



Read more...

Αρχισαν τα όργανα και στη Ν.Δ....



Λάδι στη φωτιά της εσωστρέφειας που άναψε, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά η Ν.Δ. να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ρίχνει η διαγραφή από την Κ.Ο. της Ν.Δ. του ... πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη που μίλησε για «ακροδεξιά σταγονίδια που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της Ν.Δ.» και τα οποία αντιδρούν στη συνεργασία.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του εκφραστή της λαϊκής δεξιάς Πάνου Καμμένου ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου στην οποία συμμετέχει και στηρίζει η Ν.Δ. «Δεν πρόκειται να ψηφίσω, ας με διαγράψει η Συγγρού, αντί να με φτύνουν ως προδότη», δήλωσε στον ΑΝΤ1 97,2.

Η διαγραφή-έκπληξη του Σωτήρη Χατζηγάκη προφανώς είχε δύο στόχους:

1 Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιχείρησε να κλείσει το μάτι στη λαϊκή δεξιά που βρέθηκε απέναντί του, αντιδρώντας σφόδρα στη συγκατοίκηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν οι μισοί βουλευτές της Ν.Δ. δεν έδωσαν το «παρών» στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Λουκά Παπαδήμο.

2 Εστειλε μήνυμα στην κίνηση των πέντε (Αντώναρου, Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Χατζηδάκη, Σπηλιωτόπουλου) που πήραν την πρωτοβουλία να συντάξουν κοινή επιστολή με συναδέλφους τους του ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας θέση υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας, ότι δεν ενθαρρύνει τέτοιες κινήσεις, γιατί δεν θέλει συγκυβέρνηση και δεν θεωρεί ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι συγκυβέρνηση.

Ας δούμε όμως το χρονικό της χθεσινής μέρας. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας χθες το πρωί στην «Κοινωνία ώρα Μέγκα», είπε ότι «είναι μείζον θέμα η ψήφος εμπιστοσύνης, δεν μπορεί να τα αγνοήσει κανείς αυτά» στέλνοντας στην ουσία τελεσίγραφο στον Καμμένο και τους άλλους που σκέφτονταν να μη δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο βουλευτής στην Κ.Ο. επέμενε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν και φάνηκε να υπαναχωρεί μερικώς, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καταψηφίσει αλλά να απόσχει. Στις 17.20 όμως, ήρθε sms από το γραφείο Τύπου ότι διαγράφεται ο... Χατζηγάκης.

Ο πρώην υπουργός, που κι άλλες φορές είχε ασκήσει κριτική στη Συγγρού καταγγέλλοντας το περιβάλλον του Σαμαρά ότι παραπέμπει στην ΠΟΛ.ΑΝ., χαρακτήρισε «σωστή» την πολιτική της Ν.Δ. να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου. «Θέλω να εκφράσω την αντίθεσή μου και προς ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια, τα οποία με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς προσπαθούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Ν.Δ.», τόνισε. «Η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο εθνικό αστικό ευρωπαϊκό κόμμα με πολλές τάσεις. Εχει τη λαϊκή δεξιά, τη φιλελεύθερη, το μεσαίο χώρο».

Τη διαγραφή του ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. και τη δικαιολόγησε ως εξής: «Οι δηλώσεις του Σ. Χατζηγάκη, για δήθεν ύπαρξη "ακροδεξιών σταγονιδίων" μέσα στη Ν.Δ., προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. Μίας παράταξης ιστορικά προσηλωμένης στα δημοκρατικά ιδεώδη. Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη "τάσεων" μέσα στη Ν.Δ. είναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική». Την Κυριακή ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι δεν υπάρχουν «πυρήνες» στη Ν.Δ. και ο ίδιος δεν δέχεται το οποιοδήποτε βέτο (realnews.gr).

«Η Ν.Δ. του Σαμαρά από μεγάλο πολυτασικό κόμμα κατάντησε ένα μικρό απολειφάδι τύπου Πολιτικής Ανοιξης», δήλωσε ο Σωτήρης Χατζηγάκης. «Δεν ξέρω αν είναι δικαίωμά τους. Λυπάμαι που μια τέτοια παράταξη κατάντησε έτσι στα χέρια του κ. Σαμαρά». Αναμένεται και η οριστική διαγραφή του από το κόμμα.

Σε ερώτηση της «Ε» αν θα πολιτευτεί με το κόμμα της κ. Μπακογιάννη άφησε το θέμα ανοιχτό, απαντώντας ότι αν θελήσει να κατεβεί βουλευτής θα βρεθεί πολιτικός χώρος να τον στεγάσει.

Η Ν.Δ. έχει πλέον 84 βουλευτές. Ο Σωτήρης Χατζηγάκης είναι ο έκτος βουλευτής που διαγράφεται ή ανεξαρτητοποιείται από τότε που εξελέγη πρόεδρος ο Α. Σαμαράς. Για πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής Τρικάλων σε ηλικία 28 ετών, και ήταν πολιτικό παιδί του Αβέρωφ. Επενεξελέγη και στις 11 εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν. Βουλευτές τον κατηγόρησαν «για τα προεκλογικά ρουσφέτια με την «ΑΓΡΟΓΗ» και τα 500 εκατομμύρια ευρώ που μοίραζε στους αγρότες». Επί Μητσοτάκη είχε παραιτηθεί από υπουργός Γεωργίας, αντιδρώντας στην απόφαση ν' ανατεθεί η δασοπυρόσβεση σε ιδιωτική εταιρεία.
enet.gr



Read more...