Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Τι αλλάζει στους μισθούς του Δημοσίου με το νέο μισθολόγιο

Μείωση αποδοχών για τους περισσότερους

Νέο τοπίο στην απασχόληση στο δημόσιο τομέα
Νέο τοπίο στην απασχόληση στο δημόσιο τομέα (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στην περικοπή των αποδοχών μεγάλης μερίδας των δημοσίων υπαλλήλων προχωράει το υπουργείο Οικονομικών. Εγκύκλιος του Υπουργείου που δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Δευτέρας, περιλαμβάνει οδηγίες και αναλυτικά παραδείγματα για τους βασικούς μισθούς, τα επιδόματα, τις συντάξιμες αποδοχές, τις κρατήσεις και τη μισθολογική εξέλιξη στο Δημόσιο με βάση το Νέο Μισθολόγιο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, ο εισαγωγικός μισθός υπαλλήλων στο δημόσιο βαθμού Στ' στην κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης καθορίζεται στα 780 ευρώ. Ανώτατο όριο υπερωριών θεσπίζονται οι 20 ώρες το μήνα (με εξαιρέσεις για τους μετακλητούς σε πολιτικά γραφεία κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών)

Το νέο μισθολόγιο ενσωματώνει στο βασικό μισθό μέρος των επιδομάτων που δίνονταν μέχρι σήμερα και προβλέπει «κίνητρο επίτευξης στόχων» με στόχο την επίτευξη εκάστοτε ποσοτικοποιημένων στόχων στην κάθε υπηρεσία.

Τίθενται επίσης συγκεκριμένα όρια στο ύψος των καταβαλλομένων αποζημιώσεων για την λειτουργία συλλογικών οργάνων, ενώ ορίζονται οι περιπτώσεις περικοπής των αποδοχών για κάθε απουσία.

Στην εγκύκλιο ορίζεται επίσης ο τρόπος καταβολής των διαφορών που προκύπτουν μεταξύ των ήδη καταβαλλόμενων αποδοχών και των αποδοχών που προβλέπονται από τις νέες διατάξεις ενώ τέλος προβλέπεται ότι στις διατάξεις του νέου νόμου υπάγεται πλέον άμεσα και το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: