Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Άρθρο του Kώστα Σημίτη στo «Monde»: Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε για να μπει στην ευρωζώνη










Άρθρο του Kώστα Σημίτη στo «Monde»: Η Ελλάδα δεν εξαπάτησε για να μπει στην ευρωζώνη
Απάντηση σε όσους κατηγορούν την Ελλάδα ότι εξαπάτησε τις Βρυξέλλες για να ενταχθεί στην ευρωζώνη δίνει με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde με τίτλο «Η Ελλάδα δεν έχει εξαπατήσει», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη με βάση την αξιολόγηση και την παρουσίαση των στοιχείων του 1999. Το 2004 η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε σε αναδρομική μετατροπή των κανόνων λογιστικής εγγραφής των αμυντικών δαπανών», εξηγεί ο κ. Σημίτης και προσθέτει ότι με αυτόν τον τρόπο τα κονδύλια που διατέθηκαν για οπλικά συστήματα που παρελήφθησαν το 2004 μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό προηγούμενης περιόδου κατά την οποία παραγγέλθηκαν.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας χαρακτηρίζει αβάσιμες τις δηλώσεις του γάλλου προέδρου κ. Νικολά Σαρκοζί περί των αλλοιωμένων στοιχείων της Ελλάδας προκειμένου να ενταχθεί στην ΟΝΕ ενώ ανταπαντά και στη λέξη «λάθος» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

«Το έλλειμμα της Γαλλίας κατά την είσοδο στην ΟΝΕ το 1997 ήταν μεγαλύτερο από της Ελλάδας καθώς ξεπερνούσε το 3,3% του ΑΕΠ και συνεπώς τις απαιτήσεις του Μάαστριχτ», υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Κώστας Σημίτης.

«Ας ελπίσουμε ότι οι ενστάσεις για τα στατιστικά στοιχεία θα δώσουν τη θέση τους σε πιο ώριμες σκέψεις» καταλήγει ο κ. Σημίτης
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: