Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος : Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης αλλά με ιστορικό ρόλο









Βενιζέλος : Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης αλλά με ιστορικό ρόλο

Για κυβέρνηση με συγκρικριμένης διάρκειας θητεία, αλλά με ιστορικό ρόλο μίλησε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.


Το πολιτικό σύστημα έφτασε σε οριακό σημείο, ανέφερε μεταξύ άλλων αναλύοντας τη σημασία για τον πολιτικό πολιτισμό της νέας κυβέρνησης συνεργασίας, που όπως είπε δημιούργησε ανακούφιση στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

Η χώρα έχει μια «ύστατη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο» τόνισε και αναφέρθηκε στη σημασία της ταχύτητας στη λήψη αποφάσεων και στην εκπλήρωση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

Τα κονδύλια που προβλέπονται στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου «δεν είναι αυτονόητο ότι θα είναι πάντα διαθέσιμα» είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να κινηθούμε με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

Πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του ότι σήμερα κλονίζεται το ευρώ στον πυρήνα του, δεν παρέλειψε να τονίσει σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις κερδοσκοπικές επιθέσεις που δέχονται η Ιταλία και η Ισπανία.

Μόνο με την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου μπορούμε να απαντήσουμε θετικά στο ερώτημα αν η Ελλάδα έχει αποφύγει οριστικά τη χρεοκοπία τόνισε ο κ. Βενιζέλος και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου, χαρακτηρίζοντας την όχι ως μια τυπική διαδικασία, «αλλά μια πράξη μεγάλη, εμβληματική και εθνική».

Πρώτη στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι βρίσκεται η εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου πριν τις 15 Δεκεμβρίου.

Όπως είπε με νόημα ο υπουργός Οικονομικών το μόνο που απομένει για να επιτευχθεί αυτό είναι οι πολιτικές δεσμεύσεις για την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, θέμα ωστόσο που χαρακτήρισε «αντικείμενο λεπτών ισορροπιών».

Ακόμη μεγαλύτερης σημασίας, συνέχισε ο υπουργός, είναι η εξασφάλιση της πρώτης δόσης του νέου προγράμματος που ξεπερνά τα 80 δισ। ευρώ

http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: