Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Την Παρασκευή κατατίθεται ο προϋπολογισμός του 2012

Θα προηγηθεί Υπουργικό Συμβούλιο

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος (Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Την κατάθεση του Προϋπολογισμού του 2012 την Παρασκευή ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στη Βουλή, αφού όπως είπε το έργο αυτό αποτελεί μία από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης. Ο υπουργός είπε ότι πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό που θα προβλέπει πλεόνασμα και θα ενσωματώνει το όφελος από το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Πριν τη κατάθεση του Προϋπολογισμού την Παρασκευή, θα προηγηθεί την Πέμπτη υπουργικό Συμβούλιο για την έγκρισή του.

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, έθεσε, μεταξύ άλλων, την απορρόφηση των ΕΣΠΑ, τις αποκρατικοποιήσεις, την οργάνωση και ενίσχυση με ρευστότητα της αγοράς, τις νέες επενδύσεις, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις διεθνείς μας υποχρεώσεις, πρέπει να έχουμε εμφανίσει μια συμφωνημένη, ευρείας αποδοχής πρόταση για το νέο φορολογικό σύστημα. Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι στις κρίσιμες επιλογές βλέπω να υπάρχει σύμπτωση απόψεων και με το κόμμα της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών στάθηκε ιδιαίτερα και σε εκείνες τις ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν «πραγματικά μεγάλα προβλήματα», τονίζοντας ότι «έχουμε ηθική υποχρέωση να πάρουμε μέτρα που θα έχουν το νόημα της κοινωνικής αλληλεγγύης».

Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου τις αμέσως επόμενες μέρες που θα διευθετήσει τα στεγαστικά δάνεια για αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και βρίσκονται σε δύσκολη θέση να τα ξεπληρώσουν.

«Οι επόμενες μήνες και εβδομάδες είναι εξαιρετικά πυκνές», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος και αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που πρέπει να γίνει το διάστημα αυτό με απολύτως προστατευτικό, όπως είπε, τρόπο για την διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: