Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιώργος κρατάει το ΠΑΣΟΚ και προτείνει Παπαδήμο για πρωθυπουργό!









Ο Γιώργος κρατάει το ΠΑΣΟΚ και προτείνει Παπαδήμο για πρωθυπουργό!
Ενώ πριν μερικές μέρες οι περισσότεροι στην Ιπποκράτους πίστευαν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα αποχωρήσει και από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και κοίταζαν προς την πλευρά των «δελφίνων», ξαφνικά το κλίμα άλλαξε και τώρα, άρχισαν να σκέφτονται (απλώς) αν ετοιμάζει κάποια έκπληξη για το όνομα του υποψήφιου Πρωθυπουργού του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές.

Την αίσθηση ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν σκέφτεται να αποχωρήσει, την έδωσε ο ίδιος, μιλώντας προς τους υπουργούς- στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι σχεδιάζει περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Η αλλαγή του εκλογικού νόμου σηματοδοτεί την πρόθεση για απόλυτο έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας και οι περιοδείες τη βούληση να ξεκινήσει τον άτυπο προεκλογικό αγώνα- ο ίδιος. Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν προβλέπεται πριν από την Άνοιξη, οπότε, αλλαγή στο κόμμα ο Γιώργος δεν φαίνεται να σκέφτεται.

Υπάρχει ωστόσο ο προβληματισμός αν ο Γ. Παπανδρέου αποτολμήσει να ηγηθεί ο ίδιος του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί με τον Γιώργο επικεφαλή, πολλοί φοβούνται ότι το ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να καταγράψει ποσοστά… 1977 και στη συνέχεια να μπει σε «εμφύλιο» για την ηγεσία, χωρίς να αποκλείεται να διασπαστεί.

Μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη αρχίσει να συζητείται το ενδεχόμενο, ο Γιώργος να σκέφτεται να προτείνει σαν υποψήφιο πρωθυπουργό τον Λ. Παπαδήμο, εάν η παρούσα κυβέρνηση πετύχει τους στόχους των 100 ημερών. Με τον τρόπο αυτό- λένε, μπορεί να ανακόψει την πορεία της ΝΔ προς την αυτοδυναμία και ταυτοχρόνως να παραμείνει στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές. Τρελό σενάριο; Ίδωμεν…


Θέμης Δάγκλης
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: