Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Εκπνέει την Τρίτη η προθεσμία για τις λίστες εφεδρείας στο Δημόσιο

Μετ' εμποδίων η καταγραφή των «εφέδρων»

(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Μετ' εμποδίων προχωρά η καταγραφή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εφεδρείας.

Σήμερα, Τρίτη, είναι η τελευταία ημέρα, κατά την οποία οι διευθύνσεις προσωπικού θα πρέπει να έχουν συντάξει τους σχετικούς πίνακες.

Σημαντικό πρόβλημα στην καταγραφή των «εφέδρων» είναι ο εντοπισμός των υπαλλήλων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς γιαυτούς ισχύουν διαφορετικά ηλικιακά όρια ανά ειδικότητα προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, οι υπηρεσίες ζητούν από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους να υπογράψουν δηλώσεις ότι δεν έχουν προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα, ενώ παράλληλα ελέγχουν βάσεις δεδομένων των ασφαλιστικών ταμείων για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει προϋπηρεσία που δεν έχει δηλωθεί. Είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία.

Η άμεση εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας κρίνεται, ωστόσο, απαραίτητη για να προχωρήσει σε δεύτερη φάση ο ανασχεδιασμός του Δημοσίου, δηλαδή η μείωση οργανικών μονάδων και η αναδιάρθρωση των οργανικών θέσεων στο Δημόσιο.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου, βάζοντας ως χρονικό όριο τις αρχές του 2012.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: