Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ελέγχουμε την εξουσία, στηρίζουμε το "βροχοποιό" ...


Μετά το φιάσκο με τα ελικόπτερα, τις φωτιές, τις βροχές κλπ. , ο Χατζηνικολάου, αντί να τον βάλει κάτω και να τον χτυπήσει σαν χταπόδι, που λέει ο λόγος, έβγαλε το Μαρκογιαννάκη, για να τον στηρίξει στο φοβερό έργο που ετοιμάζει με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών. Ευτυχώς που απέναντι υπάρχουν τα καλλιστεία...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ!!!!!!!

Σκόπια: Άρχισε την δράση του ο UCK;

Μουμπάρακ: Η έκκληση να αναγνωριστεί το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος καταστρέφει τις πιθανότητες της ειρήνης

Λαθρομετανάστευση-Ναρκωτικά, ένα πονηρό σχέδιο της Τουρκίας

Ιράκ: Αντιδράσεις για τη δημοπράτηση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων

kostasxan
infognomonpolitics


Read more...

Δεν βρέχει Μαρκογιαννάκη...



Από το http://parapolitiki.blogspot.com/
.
Ένα video που λέει πολλά...




Read more...

Η Μελίνα μας!




Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ!!!!!!!





Read more...

Απέτυχε το σύστημα του βροχοποιού Μαρκογιαννάκη...



Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην άνω Γλυφάδα και στο Πανόραμα Βούλας...
Η πυρκαγιά συνεχίζεται και ο αντιδήμαρχος Γλυφάδας κάνει έκκληση στους περίεργους, να μην πηγαίνουν να βλέπουν το θέαμα, γιατί δημιουργούν πρόβλημα με τα αυτοκίνητά τους στην κίνηση των πυροσβεστικών. Οι κάτοικοι μιλάνε για σκουπίδια και αυθαίρετα, για τα οποία δεν...

υπάρχει κρατική παρέμβαση. Από την άλλη πλευρά η περιοχή στην οποία ξέσπασε η πυρκαγιά, ήταν εδώ και καιρό πυριτιδαποθήκη, καθώς κανένας δεν καθάριζε τα πανάκριβα οικόπεδα από τα ξερά χόρτα.
Στο Πανόραμα της Βούλας, την "αμαρτωλή" Αιξωνή, κάθε χρόνο ανάβουν πυρκαγιές, κι απ' ότι φαίνεται θα συνεχίζουν μέχρι να νομιμοποιηθούν όλες οι καταπατημένες εκτάσεις...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

"ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜAI"!


Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΟ PRESSMME

To pressmme μίλησε πριν από λίγο με τον Γιάννη Μανώλη. Δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Θα παραμείνει βουλευτής μέχρι τη λήξη της θητείας του. Ο βουλευτής της Ν.Δ. είναι οργισμένος με τις διαρροές του Μαξίμου ότι θα παραδώσει την έδρα του και έχει πεισμώσει. Το ίδιο έργο που παίχτηκε και με τον Α. Παυλίδη. Το Μαξίμου διέρρεε ότι θα παραιτηθεί και τελικά παραμένει ακόμα βουλευτής!
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ ΦΑΚΕΛΟΥΣ...


Αγριεμένος ο Μ. Καρχιμάκης πριν από λίγο στον πεζόδρομο της οδού Βαλαωρίτου. Περιμένει να αρχίσουν τα καλοκαιρινά τμήματα της Βουλής για να βγάλει από το συρτάρι μια σειρά από αποκαλύψεις οι οποίες καίνε υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλής. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον το καλοκαίρι που μόλις αρχίζει...
http://pressmme.blogspot.com/

Read more...

ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...


Λυτούς και δεμένους έχει βάλει ο Γιακουμάτος να μην συνεχίσει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος το θέμα που τον αφορά σε σχέση με το σπίτι του στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ και το Γηροκομείο Αθηνών. Έχει πάρει όλο τον κόσμο τηλέφωνο ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει όλο τον φάκελο με τα στοιχεία. Για να δούμε απόψε. Θα παίξει το θέμα;
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

Ο πολιτικός εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης με αφορμή τη σημερινή πυρκαγιά στον Υμηττό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:






ΔΗΛΩΣΗ
15/6/2009
Ο πολιτικός εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης με αφορμή τη σημερινή πυρκαγιά στον Υμηττό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι ισχυροί άνεμοι με τη βοήθεια μιας κυριολεκτικά ανίκανης κυβερνητικής μηχανής παραδίδουν σήμερα στις φλόγες και την περιοχή Πατητήρι στον Υμηττό.
Παρά την προηγούμενη δήλωσή μας και την έγκαιρη προειδοποίηση του ΠΑΣΟΚ για τον κίνδυνο και τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, η Κυβέρνηση εκώφευσε.
Η κρατική μηχανή φανερά απροετοίμαστη χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό και χωρίς τη στήριξη της Κυβέρνησης προσπαθεί εκ νέου να σβήσει την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει αντί να έχει ήδη φροντίσει για την πρόληψη και την άμεση αντίδραση.
Προφανώς η Κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτα από την πύρινη κόλαση του Αυγούστου του 2007. Μόλις χθες ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωνε χωρίς συστολή ότι η Πυροσβεστική έχει στη διάθεσή της μόλις δυο ελικόπτερα για την κατάσβεση των πυρκαγιών και ότι … «μέχρι χθες έβρεχε». Οι ευθύνες για την απογύμνωση της εναέριας υποστήριξης της πυροσβεστικής είναι τεράστιες. Ο Υμηττός και όλα τα δάση της Ελλάδος αναμένουν από την Κυβέρνηση να αναλάβει εδώ και τώρα την πολιτική ευθύνη για τις νέες πύρινες καταστροφές.
Επιπλέον, η αδιαφορία, οι επικοινωνιακές ρυθμίσεις υπό τη δαμόκλειο σπάθη της ΕΕ με το υποτιθέμενο κλείσιμο όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών στην Αττική είχαν ως αποτέλεσμα να καίγεται σήμερα ο Υμηττός καθώς, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, η χαράδρα στην οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είναι γεμάτη από σκουπίδια.
Η προστασία και η πυροπροστασία των δασών απαιτεί σοβαρές πολιτικές και σχεδιασμό και όχι αδράνεια, επικοινωνιακές ακροβασίες και πειραματισμό.
Στο ίδιο έργο θεατές…



Read more...

ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ...


Τραγική περίπτωση όλοι τους. Ειδικά ο Τζοβάρας της Ένωσης Πυροσβεστών Αττικής. Δεν πήγαν πίσω βέβαια ο Δαμιανός αλλά και ο (όνομα και πράγμα) Βαρεμένος. Συζήτηση για τα πανηγύρια. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν κατάλαβε κανείς τίποτα. Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι για όλα φταίνε οι προσλήψεις. Ήθελαν να το παίξουν ΣΚΑΪ με συνεχή ενημέρωση αλλά το αποτέλεσμα που βγήκε ήταν για λύπηση...
http://pressmme.blogspot.com

Read more...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ





Read more...

Μεγάλος κίνδυνος να "δώσουμε" την υφαλοκρηπίδα στην Τουρκία


Γνωρίζει ο Καραμανλής τι γίνεται;

Σε παταγώδη αποτυχία οδηγείται η ιδέα που είχε η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών να προκαλέσει διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της μεταξύ των δύο κρατών υφαλοκρηπίδας.Αποτέλεσμα της δυσμενούς αυτής εξέλιξης είναι ο άμεσος, πλέον, κίνδυνος αντίστοιχης συμφωνίας Τουρκίας - Αιγύπτου που συνεπάγεται ουδετεροποίηση μεγάλου μέρους της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελλορίζου και το πέρασμά της σε τριεθνή δικαιοδοσία.Στην πράξη αυτό θα σημάνει την τουρκική παρουσία σε ελληνικές θαλάσσιες ζώνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση, όχι μόνον αρνείται ως βάση συζήτησης τη διεθνώς αποδεκτή θέση ότι το Καστελλόριζο, η Κάρπαθος και όλα τα νησάκια του Ν.Α. Αιγαίου έχουν υφαλοκρηπίδα και άρα αυτή πρέπει να συνυπολογιστεί στις διαπραγματεύσεις με οποιαδήποτε ενδιαφερόμενη χώρα, αλλά προχώρησε σε μια ενέργεια που αντιβαίνει τα διεθνώς κρατούντα και υπονομεύει τη νομική βάση της διαπραγμάτευσης. Ενώ είχε προσδιοριστεί για τις 22 Ιουνίου ο πέμπτος κατά σειρά γύρος διαπραγματεύσεων με την ελληνική αντιπροσωπεία, ειδοποίησε την τουρκική κυβέρνηση και την προσκάλεσε για συνομιλίες στο Κάιρο δύο μέρες μετά, δηλαδή στις 24 του ίδιου μήνα.
Σχετική ειδοποίηση έλαβε η Αθήνα με άκρως απόρρητο τηλεγράφημα του πρέσβη μας στο Κάιρο Ι. Α. Ζέπου, ο οποίος αφού ενημερώνει ότι ο αιγύπτιος αναπληρωτής υπουργός του «διατύπωσε πρόταση όπως ο επόμενος γύρος διμερών διαβουλεύσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών λάβει χώρα στο Κάιρο 22 Ιουνίου» εφιστά την προσοχή όλων καθώς ανώτατο στέλεχος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών του εμπιστεύτηκε την πληροφορία ότι η κυβέρνησή του «έχει προτείνει στην τουρκική πλευρά να έλθει εδώ για αντίστοιχες διμερείς διαβουλεύσεις στις 24/6/09».
Η ανθελληνική αυτή ενέργεια της Αιγύπτου έρχεται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία:
1ον) Η ελληνική πλευρά έχει ανοίξει τα χαρτιά της και τα σχετικά επιχειρήματά της στο ελληνοαιγυπτιακό τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σε μια ανεξήγητα απέλπιδα προσπάθεια να πείσει τους Αιγυπτίους όταν αυτοί δεν δείχνουν καμία διάθεση για συμφωνία.
2ον) Έχουν παρέλθει πάνω από 18 μήνες από την έναρξη των ελληνοαιγυπτιακών διαπραγματεύσεων και οι κυβερνητικοί παράγοντες του Καΐρου εφαρμόζουν στάση και πρακτική εντελώς διαφορετική από αυτήν που υιοθέτησαν πριν από περίπου τρία χρόνια σε ανάλογες διαπραγματεύσεις με την Κύπρο, με αποτέλεσμα αυτές να έχουν αίσιο τέλος.
3ον) Η κυπριακή κυβέρνηση έχει κάνει γνωστή στα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ την πρόθεσή της να οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα. Κάτι αντίστοιχο η ελληνική κυβέρνηση, με εισήγηση προφανώς της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, αρνείται πεισματικά να πράξει, δημιουργώντας έντονη δυσαρέσκεια ακόμα και σε παραδοσιακά συντηρητικούς διπλωματικούς παράγοντες.
4ον) Η τουρκική κυβέρνηση υπονομεύει κάθε προσπάθεια της Ελλάδας να καθιερώσει ως βάση ανάλογων διαπραγματεύσεων την αυτονόητη αρχή ότι τα νησιά του Ν.Α. Αιγαίου έχουν υφαλοκρηπίδα.
Οι τέσσερις προαναφερθείσες επισημάνσεις δημιουργούν ένα εντελώς αρνητικό πλαίσιο που, όπως είναι φυσικό, δεν ευνοεί σ' αυτήν τη χρονική στιγμή συνέχιση ανάλογων διαπραγματεύσεων.
Παρ' όλα αυτά, η κυβέρνηση με επιμονή της κ. Μπακογιάννη συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις αντί να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην αιγυπτιακή κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παίζει φιλοτουρκικά παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Το μήνυμά της αυτό θα μπορούσε να το στηρίξει -επιπροσθέτως- στα νομικά κείμενα της Σύμβασης του Δικαίου της Θαλάσσης του 1982 που ξεκαθαρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υφίσταται τουρκοαιγυπτιακή υφαλοκρηπίδα, αλλά μόνο ελληνοαιγυπτιακή και ελληνοκυπριακή. Αυτό άλλωστε το γνώριζαν κατά βάθος οι Αιγύπτιοι και επί το πλείστον το είχαν υιοθετήσει όταν πριν από τρία χρόνια υπέγραφαν σχετική συμφωνία με τον αείμνηστο κύπριο Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο.
Μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει οτιδήποτε και απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις στέλνοντας εντελώς διαφορετικά σήματα προς την άλλη πλευρά.
Δεν έχει ζητήσει, για παράδειγμα εξηγήσεις από την αιγυπτιακή κυβέρνηση για το νόημα της συνάντησης Αιγύπτου-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες σε μια στιγμή που οι αντίστοιχες ελληνοαιγυπτιακές συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτό σημείο. Όχι μόνο ένας, αλλά τρεις έμπειροι πρέσβεις μας επεσήμαναν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προειδοποιήσει την Αίγυπτο ότι παράλληλες, υπονομευτικές για το όλο θέμα, συνομιλίες με την Τουρκία έξω από το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών, θα έχει άμεσες επιπτώσεις στο σύνολο των ελληνοαιγυπτιακών σχέσεων.
Είναι μια κίνηση που επιβάλλεται από τα γεγονότα και νομιμοποιείται η Ελλάδα να κάνει, καθώς στην περιοχή αυτή δεν μπορεί να υπάρξει εφαπτόμενη υφαλοκρηπίδα μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας.
Περί αυτού είχε άλλωστε επιχειρηματολογήσει η Κύπρος στις προ τριετίας συνομιλίες της με την Αίγυπτο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αμέσως μετά την κυπροαιγυπτιακή συμφωνία η Λευκωσία επέμενε να γίνει μια αντίστοιχη με την Ελλάδα.
Οι προσπάθειές της όμως έπεσαν στο κενό και τώρα είναι ορατός ο κίνδυνος να πέσουμε στην τουρκική και αιγυπτιακή παγίδα και να ακυρώσουμε από μόνοι μας το αναφαίρετο δικαίωμά μας να προσδιορίσουμε σημείο επαφής μεταξύ ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας. Είναι ευνόητο ότι το αντίθετο θα ήταν ολέθριο στρατηγικά και αμυντικά και άκρως επιζήμιο εθνικά.Είναι εξοργιστική η απάθεια της κ. Μπακογιάννη έναντι ενός ακόμη εθνικού ζητήματος. Το ερώτημα είναι αν ο πρωθυπουργός είναι γνώστης αυτών που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα μας και των άκρως βλαπτικών παρενεργειών στο εθνικό μας θέμα που αυτές συνεπάγονται.

/kostasxan

Read more...

Η Άγκυρα επιθυμεί την "άλωση" της Εγνατίας οδού!



Η Αθήνα πληρώνει τα λάθη της...

Mε πρόσχημα τη Σύνοδο του OAΣE στην Kέρκυρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θέλει να περιοδεύσει στη μισή Eλλάδα. Την ίδια ώρα μήνυμα απόλυτης σκλήρυνσης σε όλα τα μέτωπα, με την προβολή ακόμη και ακραίων ζητημάτων που αφορούν τη Θράκη, έστειλε ο Tούρκος πρωθυπουργός T. Eρντογάν, μία εβδομάδα πριν έρθει στην Aθήνα, επιδιώκοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα.
H Aθήνα δεν έχει ακόμη καταλήξει εάν τα δείγματα γραφής των τελευταίων ημερών είναι η αφετηρία μιας νέας προσέγγισης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, που σηματοδότησε η ανάληψη της τουρκικής διπλωματίας από τον Aχμέτ Nταβούτογλου, θεωρητικό της αναβίωσης του νεοοθωμανισμού ή απλώς η Tουρκία θέλει να εκβιάσει ανταλλάγματα σε σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία της.
Νέος πονοκέφαλος
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Nταβούτογλου έχει προκαλέσει νέο πονοκέφαλο στο υπουργείο Eξωτερικών, καθώς έχει εκφράσει διά της διπλωματικής οδού, τη βούληση να μεταβεί στην Kέρκυρα (όπου θα γίνει η Σύνοδος του OAΣE), οδικώς, μέσω της Eγνατίας Oδού. O στόχος δεν είναι, βεβαίως, να θαυμάσει τον νέο οδικό άξονα, αλλά να περιοδεύσει στην Kομοτηνή και την Ξάνθη, να περάσει από Θεσσαλονίκη, να διασχίσει τη Δυτική Mακεδονία και να καταλήξει στην Hπειρο, σε μια διαδρομή με πολλούς συμβολισμούς.
H τουρκική πλευρά, πάντως, δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει ούτε τα προσχήματα και να διαφυλάξει το κλίμα εν όψει αυτού του κύκλου διμερών συναντήσεων υψηλού επιπέδου (καθώς εκκρεμεί και η επίσκεψη της κ. Mπακογιάννη στην Aγκυρα πιθανότατα εντός του Iουλίου) και έτσι σπεύδει να διαμορφώσει ντε φάκτο την ατζέντα που την ενδιαφέρει. O κ. Nταβούτογλου μάλιστα περιέλαβε στην ατζέντα του και τη Pόδο και την Kω, λέγοντας ότι δεν τους αναγνωρίζεται το μειονοτικό καθεστώς.
Στο Aιγαίο με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, καθώς πλέον οι «συνήθεις» παραβιάσεις του Eθνικού Eναέριου Xώρου δεν αφορούν καν την περιοχή μεταξύ 6-10 ν.μ. που αμφισβητεί η Tουρκία, αλλά εστιάζονται στις υπερπτήσεις σε κατοικημένα νησιά .
Aυτό το «εκρηκτικό μείγμα» που έχει διαμορφωθεί περιορίζει απολύτως τις δυνατότητες επιλογών της ελληνικής κυβέρνησης. O κ. Kαραμανλής δεν θα είναι εύκολο να συναινέσει στις προσπάθειες των υποστηρικτών της Aγκυρας να παρακαμφθούν οι ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις της προς την E.E. στην επαναξιολόγηση της ενταξιακής πορείας της.
Λαθρομετανάστες. Συγχρόνως με την πίεση που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό, ο κ. Kαραμανλής και η Nτ. Mπακογιάννη θα πρέπει να τολμήσουν να είναι ίσως και δυσάρεστοι προς την τουρκική κυβέρνηση, ζητώντας την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών και κυρίως στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων δουλεμπόρων που στέλνουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες κάθε μέρα στα νησιά μας. Kάτι που θα έπρεπε από ετών να έχει θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Aθήνα και να το έχει συνδέσει, μάλιστα, με την ευρωπαϊκή πορεία της Tουρκίας, καθώς η απειλή της παράνομης μετανάστευσης δεν αφορά μόνο την Eλλάδα ως πρώτη χώρα εισόδου αλλά ολόκληρο τον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο.
O Eρντογάν εξισώνει Xάλκη και Θράκη
Eχοντας αναγάγει σε μείζον θέμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Xάλκης (με την ελπίδα ότι ο κ. Eρντογάν θα ικανοποιήσει τουλάχιστον αυτό το ανέξοδο για τη χώρα του αίτημα), η κυβέρνηση ουσιαστικά νομιμοποίησε την απαίτηση της Tουρκίας να ζητά υπό καθεστώς αμοιβαιότητας, ως αντάλλαγμα, κινήσεις στη Θράκη. O Tούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι μπορεί να εξετασθεί η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής αλλά αυτό σημαίνει ότι θα αναγνωρισθούν οι ψευδομουφτήδες στη Θράκη και να γίνουν κινήσεις στην αναγνώριση του όρου «Tούρκος» στη Θράκη. Tο μήνυμα για τη Θράκη το είχε δώσει ο κ. Nταβούτογλου μιλώντας στον Oργανισμό Iσλαμικής Διάσκεψης που συνήλθε στη Δαμασκό (23-26 Mαΐου) όπου έκανε λόγο για προβλήματα στα δικαιώματα της «Tουρκικής Mουσουλμανικής μειονότητας» και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη «μη εκλογή του θρησκευτικού ηγέτη τους, ότι δεν διοικούν τα ιδρύματά τους, δεν μπορούν να εκφράσουν την εθνική ταυτότητά τους, δεν έχουν ισότιμα δικαιώματα στην εκπαίδευση, την απασχόληση και την πολιτική συμμετοχή». Πρόσθεσε ακόμη ότι «βακούφια και ιδιωτικές περιουσίες έχουν κατασχεθεί» και επέκρινε την Eλλάδα γιατί διόρισε ιεροδιδάσκαλους.
H σκλήρυνση των τουρκικών θέσεων σε όλα τα μέτωπα εκτός από έκφραση των νέων στρατηγικών επιλογών της Tουρκίας συνιστά και σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί για να υποχρεωθεί η Aθήνα να τηρήσει διαλλακτική στάση στην επαναξιολόγηση της ευρωπαϊκής πορείας της Tουρκίας.

kostasxan

Read more...

Μια φωνή από το παρελθόν μας δείχνει το μέλλον!



«…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…»

«…εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Ιωάννης Καποδίστριας

Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, απεθυνόμενος προς την Δ´ Εθνοσυνέλευση

info


Read more...

H συνάντηση Καραμανλή Σαμαρά, δεν γίνεται για το δαχτυλίδι...



Όχι δεν συναντήθηαν για να του παραδώσει το δαχτυλίδι, αν και πολλοί ισχυρίζονται ότι η λύση Σαμαρά βολεύει και τους δεξιούς και τους ακραίους. Ο πρωθυπουργός...


είχε σήμερα συνεργασία με τον Υπουργό
Πολιτισμού κ. Αντ. Σαμαρά και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου
Μουσείου της Ακρόπολης, Καθηγητή κ. Δ. Παντερμαλή.
Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Πολιτισμού και ο Πρόεδρος του Οργανισμού
Ανέγερσης του Νέου Μουσείου

http://troktiko.blogspot.com/


Read more...

Μάχη χαρακωμάτων στο ΣΥΝ




________________________________________________________________________________________________
Με τον Λ. Κύρκο να δηλώνει ( με συνέντευξή του στην «Ε») ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «λάθος» και «εγχείρημα που έφτασε στο τέλος του», η σύνοδος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ για το εκλογικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της Ανανεωτικής Πτέρυγας και του Αριστερού Ρεύματος. Η σύνοδος ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Α. Τσίπρα, ενώ αντίθετα καταψηφίστηκε το κείμενο που κατέθεσε η Ανανεωτική Πτέρυγα (διαβάστε το κείμενο εδώ).

Μετά τη συνεδρίαση η Ανανεωτική Πτέρυγα σκλήρυνε τη στάση της και εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει ότι «το μήνυμα δεν ελήφθη», αφού ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΚΠΕ δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις της για αλλαγές στην πολιτική και τις συνεργασίες του κόμματος. Το Αριστερό Ρεύμα αντέτεινε ότι αλλαγή πολιτικής συντελείται στα συνέδρια και υπερασπίστηκε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε και κοινή δήλωση δέκα νομαρχιακών επιτροπών του Συνασπισμού, που επισημαίνουν ότι η συζήτηση έγινε σε αρρωστημένο κλίμα, επικρίνουν την λειτουργία των τάσεων και ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Διαβάστε εδώ για την αδιέξοδη χθεσινή συζήτηση σε ένα πολιτικό σχηματισμό όπου ο καθένας λέει το δικό του, όλοι έχουν παράπονα από τους άλλους και κανείς δεν υποχωρεί.

Διαβάστε επίσης στο aristeristrouthokamilos μια ενδιαφέρουσα πρόταση:

1. Να αποκτήσει οργανωτική δομή ο ΣΥΡΙΖΑ με μέλη, δημοκρατικές διαδικασίες και εκλεγμένα όργανα ( η ιστορία της ΕΔΑ δείχνει τον δρόμο της συνύπαρξης )

2. Να συμμετάσχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ως διακριτές συνιστώσες, όλες ξεχωριστά οι τάσεις του Συνασπισμού.


http://www.antinews.gr/

Read more...

O πιo ανήθικoς υπουργός που έχει περάσει από την μεταπoλίτευση και μετά (εξαιρείται το μητσoτακέικo)...


Υπηρέτησε αρχές και αξίες ο Ρουσόπουλος...
Είναι, ίσως, ο πιο ανήθικος υπουργός που έχει περάσει από την μεταπολίτευση και μετά (εξαιρείται το μητσοτακέικο).
Είναι ο άνθρωπος που έστησε όλον τον μηχανισμό ελέγχου και επιρροής των ηλεκτρονικών και έντυπων ΜΜΕ.Η έννοια "σύστημα Ρουσόπουλου" θα αναφέρεται στο μέλλον ως η πιο μαύρη σελίδα στην αρνητική ιστορία των κάφρων Ελλήνων που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι.
Είναι, επίσης, ο άνθρωπος που ΣΥΝΤΟΝΙΣΕ το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Δεν υπάρχει ούτε ένας σοβαρός Έλληνας που να αμφιβάλλει γι αυτό! Ο Ρουσόπουλος με την συνεχή και επίμονη παρέμβασή του σε..."υπουργίσκους - κολαούζους" όπως ο Κοντός, ο Δούκας, ο Κιλτίδης κλπ. κατάφερε να χαριστούν στον απατεώνα Εφρέμ και στην κυπριακή παρέα του, τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ οικόπεδα και μάλιστα τα ακριβότερα εξ΄αυτών!
Κι όμως, το θράσος περισσεύει σ΄αυτό το υποκείμενο που, διαπιστώνοντας πια ότι τον πήραν είδηση και δεν έχει πολιτικό μέλλον αποφάσισε να πραγματοποιήσει ηρωική έξοδο!
Αντί, λοιπόν, να το βουλώσει και να φύγει με το κεφάλι σκυμμένο, τί έγραψε, λέτε, στον Καραμανλή; "Ανταποκρίθηκα υπηρετώντας αρχές και αξίες. Δεν διαπραγματεύθηκα και δεν διαπραγματεύομαι την πολιτική μου επιβίωση σε βάρος της αξιοπρέπειάς μου... κλπ κλπ"
Ποιά αξιοπρέπεια ρε ρεμάλι; Ποιές Αρχές και Αξίες υπηρέτησες; Αντί να ευχαριστείς την χώρα-Μπανανία που ζεις, η οποία, με τον τρόπο που λειτουργεί, ΔΕΝ σε έστειλε στο πιο βαθύ μπουντρούμι της, ΤΟΛΜΑΣ, ΘΡΑΣΥΤΑΤΕ, και το παίζεις... θύμα!
Βρε... ουστ!!!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Read more...

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. υπό καταδίωξη...



Από το www.kraxtis-gr.blogspot.com
/
Δεν παίζονται..μερικοί της ΕΛΑΣ..... Υπαστυνόμος της ΓΑΔΑ μαζί με τρείς κυρίες αστυνομικίνες στο αυτοκίνητό του... που γύριζαν απο διασκέδαση...δέν σταμάτησε σε σήμα συναδέλφων του... τον κυνήγησαν με 5 περιπολικά στην περιοχή Αγίου Παντελεήμονα... τον σταμάτησαν τελικά... δέν του έγινε αλκοτέστ.. όταν πήγε αφού συνελήφθη στο τμήμα έβριζε και τους συναδέλφους του..
"Δέν ξέρω άν ήταν μάχιμος... αλλά μάχιμοι για μένα είναι οι...
αστυνομικοί που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στην πυηρεσία τους και όχι όταν δημιουργούν πρόβλημα σε συναδέλφους... απαράδεκτοι οι συνάδελφοι που τον κάλυψαν αρχικά το θέμα για να πέσει στα μαλακά" είπε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών κ. Μπρεδήμας.
Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους ο εν λόγω κ Αστυνομικός, δικαιολογήθηκε ιδιαίτερα σε συναδέλφους του ... γιατί μία εκ των τριών γυναικών αστυνομικών ήταν φιλενάδα του και δέν ήθελε να μαθευτεί.. και έτσι προτίμησε να μή σταματήσει και να ταλαιπωρήσει 5 περιπολικά επι ώρα σε καταδίωξη... Μωρέ τί μας λέει ο άνθρωπος!!!


http://press-gr.blogspot.com

Read more...

Τραμπούκος ο Μαρκογιαννάκης...


Προσέβαλε τον αστυνομικό συντάκτη της εκπομπής του Αυτιά.
"Ποιος είναι ο κύριος που με διακόπτει", είπε ενοχλημένος ο Μαρκογιαννάκης, όταν ο αστυνομικός συντάκτης Παναγιώτης Σπυρόπουλος πήγε να του κάνει μια ερώτηση. "Σας παρακαλώ κύριε Αυτιά, ήλθα να μιλήσω μαζί σας. Ποιος είναι ο κύριος?", επανέλαβε ο Μαρκογιαννάκης. Ο Αυτιάς προς..
τιμήν του υποστήριξε τον δημοσιογράφο (που παρεμπιπτόντως είναι και ευγενής άνθρωπος) και επεσήμανε το φάλτσο του υπουργού.
"Είναι συντάκτης του υπουργείου Δημ.Τάξεως, και θα' πρεπε να τον ξέρετε".
Τραμπούκος και αγενέστατος ο Μαρκογιαννάκης όπως είναι, δεν έδωσε καμιά απάντηση...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ MEGA ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ...


Σοβαρές απορίες και περίεργα ερωτήματα έχει προκαλέσει το όψιμο ενδιαφέρον του Mega για τις εκμισθώσεις πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων και το άγριο πέσιμο που έχουν κάνει τα λαγωνικά του Ψυχάρη, του Λαμπράκη και του Μπόμπολα στον πολιτικό προιστάμενο της Δημόσια Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Εμείς δεν υποστηρίξαμε ποτέ τις επιλογές πολιτικών προσώπων όσον αφορά την απαράδεκτη και βλακώδη τακτική που ασκούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις στο τομέα της αντιπυρικής στρατηγικής της χώρας. Κανείς τα τελευταία 25 χρόνια δεν πρόσεξε το...

περιβάλλον, απαξίωσε την προσφορά του στην ισορροπία της χλωρίδας και πανίδας, έκαψε με τις επιλογές του τα καλύτερα δάση της χώρας.

Όμως εδώ κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Κάτι μυρίζει ο υπερβάλλον δημοσιογραφικός ζήλος του Μega να αποκαλύψει ότι η πυροσβεστική υπηρεσία έχει μείνει αυτες τις μέρες με δύο ελικόπτερα. Τις εξηγήσεις του Μαρκογιαννάκη τις βρήκαμε αυτή τη φορά πεντακάθαρες και εύλογες. Όμως το Mega χτυπάει χαμηλά. Κάτω από τη χώνη. Μυρίζει μίζα η δουλειά. Έτσι τουλάχιστον σχολιάζουν κύκλοι του Υπουργείου Εσωτερικών. Εκκρεμούν κάποιοι διαγωνισμοί για ενοικίαση ελικοπτέρων και κάποιοι πιέζουν για να αποκτήσουν την προμήθεια; Εκκρεμούσαν και φίλοι του Λαμπράκη, του Ψυχάρη και του Μπόμπολα, τις έχασαν;

Πολύ περίεργο το συνεχές σφυροκόμημα στο Μαρκογιαννάκη. Δεν μπορεί,κάτι γίνεται. Κάποιοι επιδιώκουν χοντρά ποσά με την επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών. Το Μεγάλο Κανάλι ουδέποτε μας έπεισε για την καθαρότητά του...

http://www.nonews-news.blogspot.com/


Read more...

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...




Απο τη μελέτη των ποιοτικών μετρήσεων των exit poll (εκτός της Metron Analysis) προκύπτει η παρακάτω μετακίνηση ψηφοφόρων των εθνικών εκλογών του 2007 που ψήφισαν. Με βάση τα αποτελέσματα σε ψήφους και την πρόσθετη αποχή από τις εκλογές του 2007 προκύπτουν τα παρακάτω αποτελέσματα και η προέλευση της πρόσθετης αποχής...
http://pressmme.blogspot.com

Read more...