Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Μάχη χαρακωμάτων στο ΣΥΝ




________________________________________________________________________________________________
Με τον Λ. Κύρκο να δηλώνει ( με συνέντευξή του στην «Ε») ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «λάθος» και «εγχείρημα που έφτασε στο τέλος του», η σύνοδος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ για το εκλογικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της Ανανεωτικής Πτέρυγας και του Αριστερού Ρεύματος. Η σύνοδος ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Α. Τσίπρα, ενώ αντίθετα καταψηφίστηκε το κείμενο που κατέθεσε η Ανανεωτική Πτέρυγα (διαβάστε το κείμενο εδώ).

Μετά τη συνεδρίαση η Ανανεωτική Πτέρυγα σκλήρυνε τη στάση της και εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει ότι «το μήνυμα δεν ελήφθη», αφού ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΚΠΕ δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις της για αλλαγές στην πολιτική και τις συνεργασίες του κόμματος. Το Αριστερό Ρεύμα αντέτεινε ότι αλλαγή πολιτικής συντελείται στα συνέδρια και υπερασπίστηκε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε και κοινή δήλωση δέκα νομαρχιακών επιτροπών του Συνασπισμού, που επισημαίνουν ότι η συζήτηση έγινε σε αρρωστημένο κλίμα, επικρίνουν την λειτουργία των τάσεων και ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Διαβάστε εδώ για την αδιέξοδη χθεσινή συζήτηση σε ένα πολιτικό σχηματισμό όπου ο καθένας λέει το δικό του, όλοι έχουν παράπονα από τους άλλους και κανείς δεν υποχωρεί.

Διαβάστε επίσης στο aristeristrouthokamilos μια ενδιαφέρουσα πρόταση:

1. Να αποκτήσει οργανωτική δομή ο ΣΥΡΙΖΑ με μέλη, δημοκρατικές διαδικασίες και εκλεγμένα όργανα ( η ιστορία της ΕΔΑ δείχνει τον δρόμο της συνύπαρξης )

2. Να συμμετάσχουν στον ΣΥΡΙΖΑ ως διακριτές συνιστώσες, όλες ξεχωριστά οι τάσεις του Συνασπισμού.


http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: