Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Ο πολιτικός εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης με αφορμή τη σημερινή πυρκαγιά στον Υμηττό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:






ΔΗΛΩΣΗ
15/6/2009
Ο πολιτικός εκπρόσωπος Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης με αφορμή τη σημερινή πυρκαγιά στον Υμηττό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Οι ισχυροί άνεμοι με τη βοήθεια μιας κυριολεκτικά ανίκανης κυβερνητικής μηχανής παραδίδουν σήμερα στις φλόγες και την περιοχή Πατητήρι στον Υμηττό.
Παρά την προηγούμενη δήλωσή μας και την έγκαιρη προειδοποίηση του ΠΑΣΟΚ για τον κίνδυνο και τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, η Κυβέρνηση εκώφευσε.
Η κρατική μηχανή φανερά απροετοίμαστη χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό και χωρίς τη στήριξη της Κυβέρνησης προσπαθεί εκ νέου να σβήσει την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει αντί να έχει ήδη φροντίσει για την πρόληψη και την άμεση αντίδραση.
Προφανώς η Κυβέρνηση δεν διδάχθηκε τίποτα από την πύρινη κόλαση του Αυγούστου του 2007. Μόλις χθες ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωνε χωρίς συστολή ότι η Πυροσβεστική έχει στη διάθεσή της μόλις δυο ελικόπτερα για την κατάσβεση των πυρκαγιών και ότι … «μέχρι χθες έβρεχε». Οι ευθύνες για την απογύμνωση της εναέριας υποστήριξης της πυροσβεστικής είναι τεράστιες. Ο Υμηττός και όλα τα δάση της Ελλάδος αναμένουν από την Κυβέρνηση να αναλάβει εδώ και τώρα την πολιτική ευθύνη για τις νέες πύρινες καταστροφές.
Επιπλέον, η αδιαφορία, οι επικοινωνιακές ρυθμίσεις υπό τη δαμόκλειο σπάθη της ΕΕ με το υποτιθέμενο κλείσιμο όλων των ανεξέλεγκτων χωματερών στην Αττική είχαν ως αποτέλεσμα να καίγεται σήμερα ο Υμηττός καθώς, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, η χαράδρα στην οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είναι γεμάτη από σκουπίδια.
Η προστασία και η πυροπροστασία των δασών απαιτεί σοβαρές πολιτικές και σχεδιασμό και όχι αδράνεια, επικοινωνιακές ακροβασίες και πειραματισμό.
Στο ίδιο έργο θεατές…


Δεν υπάρχουν σχόλια: