Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Πρώτα τα τακτοποίησαν και τώρα τα διπλοπληρώνουν: Τεκμήριο τα αυθαίρετα για 400.000 ιδιοκτήτες



Έκρηξη φόρων για όσους τακτοποίησαν αυθαίρετες κατασκευές. Ποιες οι αυξήσεις - φωτιά στα τεκμήρια διαβίωσης για 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Ποιο το νέο σύστημα υπολογισμού
Σημαντικά αυξημένα τεκμήρια διαβίωσης θα ισχύσουν φέτος για 400.000 φορολογούμενους που νομιμοποίησαν αυθαίρετες κατασκευές ή τακτοποίησαν αυθαίρετες αλλαγές χρήσης σε υπόγεια και πατάρια, με βάση τους νόμους Παπακωνσταντίνου, Μπιρμπίλη και Καλαφάτη.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", το αποτέλεσμα θα είναι πολλοί από αυτούς να πληρώσουν εξωπραγματικούς φόρους, καθώς τα εισοδήματα που θα τους προσδιορίσει το ΥΠΟΙΚ με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης θα είναι υψηλότερα από αυτά που θα δηλώσουν οι ίδιοι.
Το νέο σύστημα
Σύμφωνα με τη νέα φορολογική νομοθεσία, όλες οι επιφάνειες αυθαίρετων κτισμάτων, καθώς και οι επιφάνειες των βοηθητιών χώρων που χρησιμοποιήθηκαν αυθαίρετα ως χώροι κύριας χρήσης, εφόσον τακτοποιήθηκαν με νόμους της τελευταίας 4εταίς, θα πρέπει φέτος να δηλωθούν υποχρεωτικά από τους ιδιοκτήτες τους ως επιφάνειες κύριων χώρων στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Δηλαδή τα τετραγωνικά μέτρων των επιφανειών που νομιμοποιήθηκαν θα πρέπει να δηλωθούν ως κύριοι χώροι κατοικιών στον πίνακα 5.1 της τρίτης σελίδας του εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης, όπου κάθε φορολογούμενος υποχρεούται να αναγράφει αναλυτικά στοιχεία για όλα τα σπίτια του, ώστε να υπολογιστούν τα αντίστοιχα τεκμήρια διαβίωσης.
Ως εκ τούτου, η υποχρέωση δήλωσης όλων των νομιμοποιημένων αυθαιρέτων και των επιφανειών, θα αυξήσει φέτος σημαντικά τα ποσά των τεκμηρίων διαβίωσης για τους ιδιοκτήτες.
Και αυτό διότι, τα τεκμήρια υπολογίζονται με βάση τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων των επιφανειών των κύριων χώρων.
http://news247.gr/


Read more...

Ο καιρός καθυστερεί τη διάσωση του τουρκικού πλοίου...


ΒΙΝΤΕΟ-Ο καιρός καθυστερεί τη διάσωση του τουρκικού πλοίου
BINTEO...

Κακές καιρικές συνθήκες, με βόρειους ανέμους που φθάνουν τα 6 με 7 μποφόρ, επικρατούν στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυκόνου, όπου ...
έχει προσαράξει από την Παρασκευή σε βραχώδη περιοχή, το τουρκικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ YUSUF CEPNIOGLU. Σημειώνεται ότι στο πλοίο, έχει σημειωθεί κλίση και μεγάλη εισροή υδάτων, ενώ το πλήρωμά του 14 Τούρκοι υπήκοοι το εγκατέλειψαν.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη θαλάσσια περιοχή έχει προκληθεί μικρή ρύπανση ενώ αντιρρυπαντικά φράγματα δεν μπορούν προς το παρόν να τοποθετηθούν, λόγω των ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οποιαδήποτε επιχείρηση διάσωσης του πλοίου, με απάντληση των υδάτων, σφράγισης των ρηγμάτων και ρυμούλκησης του, θα γίνει αφού υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Τα 11 άτομα από το πλήρωμα παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού ενώ οι 3 από ελικόπτερο super puma. Όλοι τους οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο της Μυκόνου.

Tο πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ και είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

Δείτε το βίντεο...

Read more...

Ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή...


...κατευθύνεται σε βάση στη Συμφερόπολη...

Ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή με περίπου 50 φορτηγά μεταφοράς στρατιωτών κατευθύνθηκαν σήμερα σε βάση κοντά στην...
πρωτεύουσα της Κριμαίας Συμφερόπολη, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Ρόιτερς που βρίσκονται στην περιοχή αυτή της Ουκρανίας που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

Το κονβόι συνοδεύουν οκτώ τεθωρακισμένα οχήματα, δύο ασθενοφόρα και πετρελαιοφόρα οχήματα.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι τα μοναδικά στρατεύματα που διαθέτει στην Κριμαία είναι εκείνα που εδρεύουν στην περιοχή με τον ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, έναν ισχυρισμό που η Ουάσινγκτον έχει χαρακτηρίσει «μυθεύματα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν». Το Κίεβο υποστηρίζει ότι στην Κριμαία βρίσκονται 30.000 Ρώσοι, ενώ το Πεντάγωνο εκτιμά ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 20.000...
newsbeast.gr

Read more...

ΥΠΟΙΚ: Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών...


"Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών" επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας...
αισιόδοξος ότι έως την άλλη Κυριακή, 16 Μαρτίου, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους.

Ειδικά για το ζήτημα των τραπεζών, ο ίδιος διευκρίνισε ότι σημαντικό ρόλο προς την επίλυση του προβλήματος διαδραμάτισε η πρωινή συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, του υπουργού Οικονομικών με τον Πολ Τόμσεν.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποχρεώθηκε να υποχωρήσει από τις αρχικές ακραίες θέσεις του και να δεχθεί την ίση μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών με τις άλλες ευρωπαϊκές.

Έτερος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι υπέρ της επίλυσης μπορεί να συνετέλεσαν οι ανακοινώσεις δύο συστημικών τραπεζών για Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου.

Ερωτηθείς ο παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών για το εάν αιφνιδιάστηκαν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την ένταση τής εμπλοκής του ΔΝΤ στο θέμα των ελληνικών τραπεζών, απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι «το ΔΝΤ έχει εμπλοκή σε όλες τις χώρες που είναι σε πρόγραμμα. Θα πρέπει να βρουν φόρμουλα στην Ευρώπη για αυτόν τον ρόλο του ΔΝΤ».

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ενδεχομένως την άλλη εβδομάδα να κατατεθούν στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το φορολογικό (για το τελευταίο, υπάρχει πιθανότητα μονομερούς νομοθέτησης από την κυβέρνηση, π.χ. για τον φόρο υπεραξίας και τις αλλαγές στα φορολογικά πρόστιμα).

Στο υπουργείο Οικονομικών είχαν μεταβεί το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, 'Αδωνις Γεωργιάδης και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη (ο υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, για το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εργασίας).

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι στην επόμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας θα συμπεριληφθεί το θέμα των ανασφάλιστων. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει πρώτα τη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το ύψος των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για την κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών. «Μετά είναι δική μας υποχρέωση να βρούμε το ποσό», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη διάθεση των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), ο ίδιος παράγοντας ανέφερε πως η τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη στην ελληνική πρόταση για τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο, εντός των φαρμακείων, με πλαφόν την ανώτατη τιμή. Σχετικά με το claw back δήλωσε ότι «συζητούμε πού θα μπει ο 'κόφτης'. Περίπου στα 2 δισ. ευρώ, εμείς θέλαμε παραπάνω».

Ανοικτά θέματα γάλα, φάρμακα

Στο υπουργείο Οικονομικών διεξήχθη και συνάντηση στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, με αντικείμενο την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης επισήμανε ότι υπάρχει σύγκλιση με την τρόικα όσον αφορά στην τιμή των βιβλίων, αλλά τα άλλα βασικά θέματα (π.χ. γάλα, φάρμακα) είναι ανοικτά.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ υπουργού Ανάπτυξης και επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν από την προσεχή Τετάρτη, με την επάνοδο στην Ελλάδα των εκπροσώπων των δανειστών.

Σε εξέλιξη, τέλος, είναι αυτήν την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας. Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφερε ότι η τρόικα πιέζει τόσο στο σκέλος των επιχειρησιακών συμβάσεων, που αποτελεί προαπαιτούμενο (με στόχο την πλήρη εξομοίωση των εργασιακών σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων στην ξηρά και των ναυτικών, που θα φέρει τη μείωση των μισθών των ναυτικών), όσο και για αλλαγές στη σύνθεση των πληρωμάτων των πλοίων...
in.gr

Read more...

Ντέρμπι οι Ευρωεκλογές...


Επανεκλέγονται Καμίνης και Σγουρός...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και και της Ν.Δ. στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δείχνει...
νέα δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές. Σταθερά πρώτος στο δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης σε δημοσκόπηση για τις δημοτικές εκλογές.

Ντέρμπι οι Ευρωεκλογές-Επανεκλέγονται Καμίνης και Σγουρός
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Kapa Research για το Βήμα της Κυριακής, στις ευρωεκλογές στην πρόθεση ψήφου για την Αττική (Α” και Β” Αθηνών, Α” και Β” Πειραιώς, υπολόποιο Αττικής) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 2,5 μονάδες (20,1% έναντι 17,6%). Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 6,3%, Το Ποτάμι 5,9%, ΠΑΣΟΚ 4%, ΑΝΕΛ 3,5% και ΔΗΜΑΡ 2,2%.

Στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών στην Κεντρική Μακεδονία (Α” και Β” Θεσσαλονίκης, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία) η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,9 μονάδες (21,3% έναντι 17,4%). Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Ποτάμι με ποσοστό 8,1% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,9%, ΚΚΕ 5,4%, ΠΑΣΟΚ 4,2%, ΑΝΕΛ 3,2% και ΔΗΜΑΡ 1,9%.

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής η έρευνα δείχνει προβάδισμα του Γ.Σγουρού στον α” γύρο με ποσοστό 23,9%. ενώ ακολουθούν: η Ρένα Δούρου με 18,6%, ο Γ.Κουμουτσάκος με 12,2%, ο Θ.Παφίλης με 7,8%, ο Π.Χαϊκάλης με 6,1%, ο Ηλ.Παναγιώταρος με 5,1%, ο Ν.Νικολόπουλος με 3,4% και ο Β.Οικονόμου με 3,2%.

Τα στοιχεία για τον β” γύρο δείχνουν επικράτηση του Γ.Σγουρού.

Στον Δήμο Αθηναίων, στην πρόθεση ψήφου στον α” γύρο, ο Γιώργος Καμίνης προηγείται με ποσοστό 25,8%. Ακολουθούν: Αρης Σπηλιωτόπουλος 14,5%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης 14,3%, Ηλίας Κασιδιάρης 11,6%, Νικήτας Κακλαμάνης 9,7%, Νίκος Σοφιανός 6,5%, Βασίλης Καπερνάρος 3,7%, Γρηγόρης Βαλλιανάτος 1,9%.

Τα στοιχεία για τον β” γύρο δείχνουν επικράτηση του Γ.Καμίνη.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του νυν περιφερειάρχη και «αντάρτη» της ΝΔ του Απόστολου Τζιτζικώστα έναντι του υποψηφίου του κόμματος Γιάννη Ιωαννίδη. Ο κ. Τζιτζικώστας καταλαμβάνει ποσοστό 23,8% και ακολουθούν: Γιάννης Ιωαννίδης 18,5%, Μάρκος Μπόλαρης 10,6%, Δέσποινα Χαραλαμπίδου 9,4%, Γιάννης Ζιώγας 4%, Ν.Χρυσομάλλης 2,1% και Μ.Τρεμόπουλος 2%.

Τα στοιχεία για τον β” γύρο δείχνουν επικράτηση του Απ.Τζιτζικώστα.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στην πρόθεση ψήφου στον α” γύρο, ο Γιάννης Μπουτάρης έρχεται πρώτος με ποσοστό 42,3% και ακολουθούν: Στ.Καλαφάτης 22,7%, Τρ.Μηταφίδης 9,2%, Αρτ.Ματθαιόπουλος 3,2%, Γ.Δελλής 3,1%, Χ.Παπαγεωργίου 2,2%, Ελεάνα Ιωαννίδου 1,9% και Μ.Ιωαννίδου 1,5%.

Τα στοιχεία για τον β” γύρο δείχνουν επικράτηση του Γ.Μπουτάρη...

Read more...

Όπως επίσης και σε έναν υποτιθέμενο βιοτέχνη ενδυμάτων Ισόβια σε τρεις εφοριακούς για την «κομπίνα» των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ


Ένας από τους εφοριακούς ήταν, το διάστημα που έγινε η απάτη, δηλ. τη δεκαετία του '90, προϊστάμενος της Α' ΔΟΥ, ενώ οι άλλοι δύο προϊσταντο του τμήματος ΦΠΑ της ίδιας ΔΟΥ
Ένας από τους εφοριακούς ήταν, το διάστημα που έγινε η απάτη, δηλ. τη δεκαετία του '90, προϊστάμενος της Α' ΔΟΥ, ενώ οι άλλοι δύο προϊσταντο του τμήματος ΦΠΑ της ίδιας ΔΟΥ

Κρίθηκαν ένοχοι για το συγκεκριμένο σκάνδαλο περισσότεροι από δέκα εφοριακοί - Η προκληθείσα ζημιά για το ελληνικό δημόσιο να εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ

Σε βάρος εφοριακών που κατηγορούνταν για τη γνωστή υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ, επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με νομικούς, είναι η πρώτη φορά που ποινικό δικαστήριο της πόλης επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης εναντίον κατηγορούμενων εφοριακών σε δίκη που συνδέεται με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 15 χρόνια, με τη συνολικά προκληθείσα ζημιά για το ελληνικό δημόσιο να εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ισόβια δεσμά σε τρεις ήδη φυλακισμένους εφοριακούς, όπως επίσης σε έναν υποτιθέμενο βιοτέχνη ενδυμάτων, ο οποίος εμφάνιζε δήθεν εξαγωγική δραστηριότητα, εισπράττοντας έτσι παράνομα το ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη δικογραφία, μία από τις δεκάδες που σχηματίστηκαν για το ίδιο σκάνδαλο, αφορούσε την Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και η ζημιά για το δημόσιο υπολογίζεται εδώ σε 1 εκατ. ευρώ. Ένας από τους εφοριακούς ήταν, το διάστημα που έγινε η απάτη, δηλ. τη δεκαετία του '90, προϊστάμενος της Α' ΔΟΥ, ενώ οι άλλοι δύο προϊσταντο του τμήματος ΦΠΑ της ίδιας ΔΟΥ.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε άλλους τρεις εφοριακούς, σε ποινές από φυλάκιση τεσσάρων ετών έως κάθειρξη δέκα χρόνων, αλλά αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει του εφετείου υπό τον όρο της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν καθίσει στο εδώλιο και κρίθηκαν ένοχοι για το συγκεκριμένο σκάνδαλο περισσότεροι από δέκα εφοριακοί, από τους οποίους κάποιοι εκτίουν ποινές εγκλεισμού, ενώ αρκετές ακόμη υποθέσεις της ίδιας ‘κομπίνας' εκκρεμούν στα ποινικά δικαστήρια.
protothema.gr

Read more...

Στο κόκκινο η ένταση Οι Ρώσοι κατέλαβαν το κέντρο διοίκησης αντιαεροπορικών στην Κριμαία


Οι Ρώσοι κατέλαβαν το κέντρο διοίκησης αντιαεροπορικών στην Κριμαία

Μονάδες Ρώσων στρατιώτων κινήθηκαν  προς την στρατιωτική βάση που φρουρείται από 100 Ουκρανούς στρατιώτες και εμβόλισαν τις πύλες της με ένα φορτηγό - Στα χέρια τους βάση εκτόξευσης πυραύλων 

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην Κριμαία. Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ ένοπλοι άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο διοίκησης αντιαεροπορικών στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο  Άμυνας ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη καταλάβει μέρος της βάσης στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ μονάδες Ρώσων στρατιωτών κινήθηκαν απειλητικά προς την στρατιωτική βάση της Κριμαίας, που φρουρείται από 100 Ουκρανούς στρατιώτες και εμβόλισαν τις πύλες της με ένα φορτηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ουκρανοί στρατιώτες κρύβονται σε ένα καταφύγιο.

Από το κέντρο διοίκησης αντιαεροπορικών, οι ένοπλοι άνδρες έθεσαν υπό τον έλεγχο τους μια βάση εκτόξευσης πυραύλων και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός και χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

'Ενας Ουκρανός αξιωματικός του στρατού, ο Βλάντισλαφ Σελεζνιόφ, είπε τηλεφωνικά ότι οι ένοπλοι κατέλαβαν τη βάση χωρίς να ανοίξουν πυρ. Ένας άλλος αξιωματικός είπε στο Reuters ότι προσπαθεί να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των ενόπλων, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει κατασχεθεί κανενός είδους οπλισμός.
protothema.gr

Read more...

TEΛΟΣ Ο ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ!


Παρελθόν αποτελεί από τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ο Αργύρης Πεδουλάκης, καθώς η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Έλληνα προπονητή. Ο 49χρονος τεχνικός...
«πλήρωσε» τις μέτριες εμφανίσεις της ομάδας στο Top-16 της Ευρωλίγκας, με την ήττα και τον τρόπο που αυτή ήρθε από τη Λαμποράλ Κούτσα στο ΟΑΚΑ.

Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα το «τριφύλλι» μένει εκτός διεκδίκησης της δεύτερης θέσης στον Ε’ όμιλο της διοργάνωσης και πλέον είναι όλα ανοιχτά για την πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο διάστημα που έμεινε στον πάγκο του «Εξάστερου» ο Πεδουλάκης κατέκτησε δύο Κύπελλα Ελλάδας (2013, 2014) κι ένα πρωτάθλημα Ελλάδας (2013).

Η ανακοίνωση

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαριστεί τον κ. Πεδουλάκη, ο οποίος ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε τρεις τίτλους.

Θα είναι πάντα ξεχωριστό μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας.
Τη Δευτέρα η ομάδα θα προπονηθεί υπό τις οδηγίες του κ. Φραγκίσκου Αλβέρτη.
Πηγή : sport-fm.gr
http://fimotro.blogspot.gr/2014/03/te_8.html

Read more...

Ρωσικές βολές πάνω από την Κριμαία Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ο Σεργκέι Λαβρόφ για την Κριμαία


Μια στο καρφί και μια στο πέταλο ο Σεργκέι Λαβρόφ για την Κριμαία
O Ρώσος ΥΠΕΞ στη διάρκεια των δηλώσεών του   (Φωτογραφία:  Reuters )

Μόσχα, Ρωσία
Φανατικοί εθνικιστές κατευθύνουν την προσωρινή κυβέρνηση της Ουκρανίας, δήλωσε το Σάββατο ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αρνούμενος για μια ακόμα φορά οποιαδήποτε εμπλοκή του Κρεμλίνου στην υποθεση της Κριμαίας.

Ο ίδιος πάντως έσπευσε να συμπληρώσει ότι η Μόσχα είναι ανοικτή σε έναν ειλικρινή και αντικειμενικό διάλογο με τους ξένους εταίρους, «ώστε να βρεθεί τρόπος να βοηθήσουμε ολόκληρη την Ουκρανία να βγει από την κρίση».

«Η μεταβατική κυβέρνηση δεν είναι ανεξάρτητη. Εξαρτάται, δυστυχώς, από ακραίους εθνικιστές που προκάλεσαν ένα ένοπλο πραξικόπημα» σημείωσε.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, καλώντας τον να μην προχωρήσει «σε βιαστικές και επικίνδυνες» κινήσεις με αφορμή την υπόθεση της Κριμαίας, κινήσεις που θα βλάψουν τις διμερείς σχέσεις.

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για την ανάμειξή της στην υπόθεση της Ουκρανίας «θα γίνουν μπούμερανγκ κατά των ίδιων των ΗΠΑ».

Από την πλευρά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίστηκε η ανάγκη να βρεθεί εποικοδομητική λύση στο ζήτημα, λύση που θα είναι συμφέρουσα για τους λαούς της Ρωσίας, της Ουκρανίας, αλλά και της διεθνούς κοινότητας συνολικά.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταλήγει: «Κέρι και Λαβρόφ συμφώνησαν να επαναλάβουν τις συνομιλίες τους τις επόμενες ημέρες».

Κίεβο: Να αναπτυχθούν διεθνείς παρατηρητές

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρέι Ντεστίτσια, κάλεσε την Μόσχα να δεχθεί την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στην Κριμαία, ξεκαθαρίζοντας ότι το Κίεβο δεν πρόκειται να δεχθεί την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία. 

Ο ΟΑΣΕ επιχειρεί για τρίτη φορά μέσα σε τρεις μέρες να στείλει στρατιωτικούς παρατηρητές στην Κριμαία για να διαπιστώσουν τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα εκεί, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

«Θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε όλες τις διαφορετικές διόδους και να να χρησιμοποιούμε όλα τα διπλωματικά μέσα» μέχρι να λήξει την Τετάρτη η εντολή της αποστολής, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Κάθι Μπάρτον.

Aξιόνοφ: Κανείς δεν θα ακυρώσει το δημοψήφισμα

Ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση του κοινοβουλίου της περιοχής για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα της ένωσής της με την Ρωσία λέγοντας ότι «κανένας» δεν μπορεί να ακυρώσει την ψηφοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, το τοπικό κοινοβούλιο ψήφισε ομόφωνα υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία και αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος κλιμακώνοντας έτσι την ένταση.

Ωστόσο, ο Αξιόνοφ δήλωσε ότι η τοπική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διεξαγωγή του.

«Οι βουλευτές του Ανωτάτου Συμβουλίου της Κριμαίας ομόφωνα ικανοποίησαν την απόφαση των πολιτών της Κριμαίας, ψήφισαν υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου και κανένας δεν μπορεί να το ακυρώσει» δήλωσε ο Αξιόνοφ στη ρωσική τηλεόραση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Itar-Tass.

Ο ίδιος είπε ότι το δημοψήφισμα αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή «για να αποφευχθούν οι προκλήσεις καθώς η κατάσταση στην Ουκρανία είναι έκρυθμη».

Καταλήψεις βάσεων και σπιτιών από ένοπλους

Εν τω μεταξύ, αναίμακτα έληξε το περιστατικό που βρισκόταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα της Παρασκευής σε ουκρανική στρατιωτική βάση.

Ένοπλοι άνδρες, που πιστεύεται ότι ήταν Ρώσοι, εισέβαλαν και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη στρατιωτική βάση στη Σεβαστούπολη -χωρίς ρίψη πυροβολισμών.
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Ο ανταποκριτής του BBC μετέδωσε ότι οι ένοπλοι δεν έριξαν την πύλη για να μπουν στη βάση ούτε φάνηκε να γίνει χρήση βίας.

Έξω από τη βάση είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος το οποίο φώναζε συνθήματα υπέρ των Ρώσων. Δύο δημοσιογράφοι που επιχείρησαν να πάρουν φωτογραφίες δέχθηκαν επίθεση, σύμφωνα με τον βρετανό ανταποκριτή.

Αργότερα, ένας ουκρανός αξιωματικός δήλωσε σε βρετανική εφημερίδα ότι οι ένοπλοι αποχώρησαν.

Oυκρανοί συνοριοφύλακες δήλωσαν το Σάββατοι ότι κάποιοι από τους άνδρες της υπηρεσίας εκδιώχθηκαν από τη μονάδα τους στην ανατολική Κριμαία από ρώσους στρατιώτες. Οι τελευταίοι κατέλαβαν τις κατοικίες τους και τους ανάγκασαν να βγουν έξω στη μέση της νύχτας με τις οικογένειές τους.

Προς το παρόν οι καταγγελίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εκτιμά ότι στην Κριμαία βρίσκονται περίπου 20.000 ρώσοι στρατιώτες. Το Κίεβο ανεβάζει τον αριθμό σε περίπου 30.000.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Στη Βουλή το "λουκέτο" 23 οργανισμών...

Δικαστική κάλυψη από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τους ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο έχει ανατεθεί και ο... επανέλεγχος των προσλήψεων στο Δημόσιο των πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, δίνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το υπουργείο κατέθεσε χθες το απόγευμα τέσσερις τροπολογίες στο νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, το οποίο θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι τροπολογίες προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής: -Ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, οι επιθεωρητές-ελεγκτές και οι βοηθοί τους, για τις περιπτώσεις που εγκαλούνται ενώπιον δικαστηρίων για πράξεις ή παραλείψεις τους, εκπροσωπούνται από μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. -Επαναδιατυπώνεται η προς ψήφιση διάταξη για τον επανέλεγχο της πρόσληψης στο Δημόσιο, με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, των πρώην συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Στους ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που θα διενεργήσουν τους ελέγχους, αποδίδεται η ιδιότητα του ειδικού ανακριτικού υπαλλήλου - και αν ο έλεγχος αποδείξει πως υπήρξε παρατυπία κατά την πρόσληψη κάποιου εργαζομένου, ο τελευταίος απολύεται αυτοδικαίως και χωρίς αποζημίωση, με εξαίρεση τις περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχει ήδη δικαστική απόφαση. Η όλη διαδικασία τίθεται υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. -Οι επιτυχόντες σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού του ΑΣΕΠ (καθώς και των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ), που αναφέρονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων μετά την 1η Ιανουαρίου του 2009, μπορεί να διοριστούν βάσει νέας προκήρυξης πλήρωσης τακτικών θέσεων με σειρά προτεραιότητας, η οποία θα εκδοθεί ειδικά γι' αυτούς. Με τη νέα προκήρυξη θα καθοριστούν οι θέσεις ανά φορέα, περιφερειακή ενότητα, κατηγορία και κλάδο προσωπικού, τα προσόντα πρόσληψης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Όσοι δεν υποβάλλουν αίτηση ή δεν διοριστούν με τη νέα προκήρυξη, διορίζονται σταδιακά μέχρι το τέλος του 2015, βάσει της σειράς επιτυχίας τους, στις αρχικές θέσεις διορισμού τους, με τη βαθμολογία που εντάχθηκαν στον πίνακα διοριστέων. -Ορίζεται ρητά ότι κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών, δεν αναστέλλεται για όσους έχουν βγει σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, η έκδοση πράξεων μεταβολής της υπηρεσιακής τους κατάστασης. -Επανακαθορίζεται η διαδικασία για τις μετατάξεις, στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας. -Συμπληρώνονται διατάξεις του άρθρου 31 του Κώδικα Φορολογίας Επιχειρήσεων, προκειμένου να διευκρινισθεί ο τρόπος του λογιστικού προσδιορισμού του καθαρού εισοδήματος των επιχειρήσεων που τηρούν βιβλία με την απλογραφική ή διπλογραφική μέθοδο. -Περιλαμβάνονται πλέον στην έννοια των «κινητών αξιών του ελληνικού Δημοσίου» οι κινητές αξίες των ΔΕΚΟ, που καλύπτονται απ' την εγγύηση του Δημοσίου και αποτελούν μέρος του χρέους της γενικής κυβέρνησης. -Προωθείται η έκδοση repos με διαμεσολάβηση της Τράπεζας της Ελλάδος για την εξασφάλιση ρευστότητας. -Εξασφαλίζεται το εφάπαξ των απολυόμενων υπαλλήλων του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας, με το ποσό που αναλογεί στον καθένα. -Ορίζεται προθεσμία ενός έτους για την εκκαθάριση της εταιρείας Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας Α.Ε. Η λίστα των φορέων: «Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (ΤΕΟ Α.Ε.)» «Ανώνυμη Εταιρεία Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ ΑΕ)» «Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)» «Εθνικό Κέντρο Βιβλίου» (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) «Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών» «Ερευνητικό Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών» «Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας» «Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης» «Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων (ΟΡΣΙ)» «Οργανισμός Κωπαΐδας» «Κεντρική Αγορά Πατρών» «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά» «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας» «Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας» «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογία Α.Ε.» Συγχωνευόμενα σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΕΦΑΕΤ) τα εξής: «Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού», «Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού» «Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας» Συγχωνευόμενα σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας (Ε.Τ.Ε.Α.) τα εξής: «Ταμείο Εθνικής 'Αμυνας (Τ.ΕΘ.Α.)» «Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.)» «Ταμείο Αεροπορικής 'Αμυνας (Τ.Α.Α.)»... real.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Στη σκιά του ρήγματος στο ΠΑΣΟΚ, κάνει πρεμιέρα η «Ελιά»...




Ανησυχία στην ηγεσία του κόμματος, προκαλεί η παρέμβαση Παπανδρέου...
 Με κακούς οιωνούς για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κάνει πρεμιέρα σήμερα η «Ελιά». Το ρήγμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ βαθαίνει, με στελέχη του να μην κρύβουν την ανησυχία τους για...
το μέλλον.
Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να μην δώσει το «παρών» στη «φιέστα» της «Ελιάς», κυρίως όμως το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του γραφείου του αργά χθες το βράδυ, προκάλεσε ανησυχία στην Χαριλάου Τρικούπη. Συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτιμούν ότι με όσα λέει εκφράζοντας «την θέλησή του να συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την αλλαγή της χώρας με μεγάλες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα απαντούν στα μεγάλα διακυβεύματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη», αποτελούν ίσως προάγγελο εξελίξεων για το μέλλον.
Ήδη άλλωστε, δεν είναι λίγοι από τους λεγόμενους «κορυφαίους» στο ΠΑΣΟΚ, που συζητούν στο παρασκήνιο ακόμα και το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών. Στον βαθμό που το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαιτέρως αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ, θεωρείται βέβαιο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αμφισβητηθεί. Μόνο τυχαία δεν ήταν άλλωστε, η παρέμβαση του Κώστα Σκανδαλίδη προ διημέρου, όταν αποφάσισε να υποστηρίξει δημόσια ότι «το ΠΑΣΟΚ, όπως το ξέραμε, πέθανε», ενώ δεδομένης της «συμμαχίας» του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθόλου τυχαία δεν ήταν επίσης, η κατά μέτωπον επίθεση της Τόνιας Αντωνίου στους δύο τους στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου χθες, μία ημέρα πριν από τη Συνδιάσκεψη.
Την ίδια στιγμή, προβληματισμός προκαλείται και στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν την απόλυτη συρρίκνωση του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, δεν αποκλείεται να τεθεί ακόμα και θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την χώρα στην παρούσα οικονομική συγκυρία…
Τούτων δοθέντων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην «επίσημη πρώτη» της «Ελιάς». Στον βαθμό που ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θελήσει να «απαντήσει» στον Γιώργο Παπανδρέου (όπως αφήνουν να εννοηθεί συνεργάτες του), αλλά και τους «δελφίνους» στο εσωτερικό του κόμματός του, τα πάντα θα κριθούν στο πόσο θα ανεβάσει τους τόνους. Η συνοχή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ άλλωστε, και άρα και της «Ελιάς», κρέμεται από μία κλωστή…
• Δείτε εδώ το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης
• Δείτε εδώ ολόκληρη την Πολιτική Διακήρυξη του σχήματος «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη»

matrix24.gr

Read more...

Η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων...




Ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις αντιστράτηγων, αντιναυάρχων, αντιπτεράρχων, υποπτεράρχων και υποναυάρχων που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ το Σάββατο.
Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:...
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος
Αρχηγός ΓΕΝ: Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης
Αρχηγός ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς
Αρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς
Διοικητής 1ης Στρατιάς: Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης
Αρχηγός Στόλου: Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας
Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας: Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαϊτσης
Διοικητής Δ Σώματος Στρατού: Αντιστράτηγος Χρήστος Χαλκίδης
Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ: Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Θεοδοσίου
Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ: Αντιπτέραρχος Γεώργιος Πέτκος
Διοικητής ΑΣΔΕΝ: Αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος (έως σήμερα Α Υπαρχηγός ΓΕΣ)
Διοικητής Γ Σώματος Στρατού (NRDC-GR ): Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης (νεοπροαχθείς)
Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης: Υποπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου (έως σήμερα Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης).
Διοικητής Διοίκησης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού: Αντιναύαρχος Ηλίας Δημόπουλος
Γενικός Επιθεωρητής ΓΕΑ: Υποπτέραρχος Γεώργιος Βορρόπουλος
Γενικός Επιθεωρητής Στρατού: Αντιστράτηγος Αναστάσιος Μανώλας (έως σήμερα Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στη Στρατιωτική Επιτροπή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ))
Α Υπαρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Νικόλαος Δεβετζής (έως σήμερα Διοικητής Γ Σώματος Στρατού(NRDC-GR)
Β Υπαρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Αλέξανδρος Οικονόμου (νεοπροαχθείς)
Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης του Στρατού Ξηράς στο ΓΕΕΘΑ: Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βελεγράκης (νεοπροαχθείς)
Διοικητής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) Αντιστράτηγος Πέτρος Γεωργίου (νεοπροαχθείς)
Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στη Στρατιωτική Επιτροπή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ): Αντιστράτηγος Νικόλαος Ζαχαριάδης (νεοπροαχθείς)
Διοικητής ΣΕΘΑ: Αντιστράτηγος Ανδρέας Ηλιόπουλος (νεοπροαχθείς)
  ΑΜΠΕ


Read more...

Θρίλερ στην Ασία Τα ίχνη του χαμένου Boeing της Μαλαισίας αναζητούν τέσσερις χώρες


Τα ίχνη του χαμένου Boeing της Μαλαισίας αναζητούν τέσσερις χώρες
Συγγενείς των επιβατών έχουν σπεύσει στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Κουάλα Λουπούρ, Μαλαισία
Θρίλερ με αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας, το οποίο μετέφερε 239 επιβάτες από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

Το αεροσκάφος, τύπου Boeing B777-200, έχασε την επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της πόλης Χο Τσι Μινχ 120 ναυτικά μίλια ανατολικά των ακτών της πόλης Κότα Μπάρου της Μαλαισίας κοντά στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ. 
 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Το Βιετνάμ, η Μαλαισία και η Σιγκαπούρη διεξάγουν στη θαλάσσια περιοχή νότια του βιετναμέζικου νησιού Το Τσου κοινή επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.
«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροσκάφος συνετρίβη. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εντοπίσουμε το αεροπλάνο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι είμαστε απόλυτα διαφανείς και δίνουμε όποια πληροφορία έχουμε το συντομότερο δυνατόν» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίντ Χουσεΐν.
6 φωτογραφίες

Και η Malaysia Airlines ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι είναι πολύ νωρίς για να επιβεβαιωθεί ότι το αεροσκάφος συνετρίβη, διαψεύδοντας δηλώσεις βιετναμέζου αξιωματούχου, ο οποίος αργότερα ανασκεύασε λέγοντας ότι «ενδεχομένως να έχει συντριβεί».

«Λυπούμαστε βαθιά που χάσαμε κάθε επαφή με την πτήση MH370 η οποία αναχώρησε από την Κουλά Λουμπούρ στις 00:41 (του Σαββάτου, ώρα Μαλαισίας, 18:41 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) και κατευθυνόταν στο Πεκίνο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Άχμαντ Γιαχία πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines.
Για την υπόθεση υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού της Κίνας με τον ομόλογό του της Μαλαισίας. Το Πεκίνο ζητά από την Κουάλα Λουμπούρ να εντείνει τις προσπάθειές της για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.
Το αεροσκάφος αναμενόταν να φτάσει στο Πεκίνο στις 6:30 της ίδιας ημέρας (00:30 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας).
«Η ομάδα μας ενημερώνει τους συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι σε όλους τους επιβάτες, το πλήρωμα και τις οικογένειές τους» σημείωσε ο Γιαχία, τονίζοντας ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές που έχουν θέσει σε συναγερμό τις ομάδες έρευνας και διάσωσης για να εντοπίσουν το αεροσκάφος.
Σύμφωνα με την εταιρεία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 239 άνθρωποι: 12μελές πλήρωμα και 227 επιβάτες, μεταξύ αυτών 152 Κινέζοι, 38 Μαλαισιανοί, 12 Ινδονήσιοι και 7 Αυστραλοί, καθώς και δύο βρέφη.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν, επίσης, τρεις αμερικανοί πολίτες, τρεις Γάλλοι, δύο Νεοζηλανδοί, δύο Ουκρανοί, δύο Καναδοί, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο πιλότος του Μπόινγκ είναι έμπειρος και εργάζεται στη Malaysian Airlines από το 1981 έχοντας στο ενεργητικό του συνολικά 18.365 ώρες πτήσης.

Η κινεζική πρεσβεία στη Μαλαισία έχει δημιουργήσει μια ομάδα έκτακτης ανάγκης υπό τον πρεσβευτή για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Παράλληλα, το Πεκίνο έχει στείλει δύο πλοία έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και το υπουργείο Άμυνας του Βιετνάμ σε συνεργασία με τη Μαλαισία και την Κίνα.

Αξιωματούχος του αεροδρομίου του Πεκίνου σημείωσε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων. Μέλη των οικογενειών των επιβατών έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο, ενώ στις οθόνες η πτήση εμφανίζεται απλώς να έχει «καθυστέρηση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Read more...