Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Στο κόκκινο η ένταση Οι Ρώσοι κατέλαβαν το κέντρο διοίκησης αντιαεροπορικών στην Κριμαία


Οι Ρώσοι κατέλαβαν το κέντρο διοίκησης αντιαεροπορικών στην Κριμαία

Μονάδες Ρώσων στρατιώτων κινήθηκαν  προς την στρατιωτική βάση που φρουρείται από 100 Ουκρανούς στρατιώτες και εμβόλισαν τις πύλες της με ένα φορτηγό - Στα χέρια τους βάση εκτόξευσης πυραύλων 

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην Κριμαία. Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ ένοπλοι άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο διοίκησης αντιαεροπορικών στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο  Άμυνας ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη καταλάβει μέρος της βάσης στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας.

Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ μονάδες Ρώσων στρατιωτών κινήθηκαν απειλητικά προς την στρατιωτική βάση της Κριμαίας, που φρουρείται από 100 Ουκρανούς στρατιώτες και εμβόλισαν τις πύλες της με ένα φορτηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ουκρανοί στρατιώτες κρύβονται σε ένα καταφύγιο.

Από το κέντρο διοίκησης αντιαεροπορικών, οι ένοπλοι άνδρες έθεσαν υπό τον έλεγχο τους μια βάση εκτόξευσης πυραύλων και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός και χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

'Ενας Ουκρανός αξιωματικός του στρατού, ο Βλάντισλαφ Σελεζνιόφ, είπε τηλεφωνικά ότι οι ένοπλοι κατέλαβαν τη βάση χωρίς να ανοίξουν πυρ. Ένας άλλος αξιωματικός είπε στο Reuters ότι προσπαθεί να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των ενόπλων, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει κατασχεθεί κανενός είδους οπλισμός.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: