Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Έρχεται κακοκαιρία. Τι να προσέξετε


Έρχεται κακοκαιρία. Τι να προσέξετε

Με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίνει οδηγίες για το τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες ενόψει του επικείμενου κύματος κακοκαιρίας.
Αναλυτικά:
"Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά, μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τη χιονόπτωση στα ορεινά καθώς και τους ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα,
• Αύριο Πέμπτη (7/2/13) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο που βαθμιαία θα πλήξουν και την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Επίσης προβλέπονται χιονοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις βραδινές ώρες σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς. Οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.
• Μεθαύριο Παρασκευή (8/2/13) τα παραπάνω καιρικά φαινόμενα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στα δυτικά, στα νότια καθώς και στα νησιά του Αιγαίου.
               
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων και χιονοπτώσεων. Ειδικότερα:
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμούν τους κεντρικούς δρόμους. Να ενημερώνουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων".

Read more...

ΣΥΓΧYΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΡΙΑΝΚΟΥΡ


ΕΥΡHΜΑ-ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ
ΕΚΤΑΚΤΟ
Στο διαμέρισμα στο Χαλάνδρι βρέθηκε και αφίσα που απεικονίζει φωτογραφία του επί της οδού Λουίζης Ριανκούρ 85 κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά την επίθεση (φωτό) με τοποθέτηση...
εκρηκτικού μηχανισμού, που πραγματοποιήθηκε την 08.30 ώρα της 30ης Δεκεμβρίου 2010 από την τρομοκρατική Οργάνωση ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ. Επισημαίνεται ότι στο κέντρο της αφίσας εντός κύκλου υπάρχει κείμενο στην ελληνική γλώσσα, το οποίο κλείνει με τη φράση «ΖΗΤΩ Η F.A.I-I.R.F.- ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ» και η εν λόγω αφίσα αναρτήθηκε την 22α Δεκεμβρίου 2011 στην ιστοσελίδα http://lechatnoiremeutier.wordpress.com. Επίσης, η αφίσα μετά του κειμένου δημιουργήθηκε την 9η Δεκεμβρίου 2011 και η μορφή του αρχείου το καθιστά κατάλληλο για εκτύπωση. Το εν λόγω κείμενο υπάρχει αποθηκευμένο στο usb – stick γραμμένο στην ελληνική γλώσσα με λατινικούς χαρακτήρες ( greeklish )."
http://fimotro.blogspot.gr/

Read more...

«Στοπ» για τις απόρρητες πληροφορίες Αποσύρθηκε τροπολογία για τα στοιχεία των υπό ιδωτικοποίηση εταιρειών


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Απέσυρε η κυβέρνηση την τροπολογία η οποία υποχρεώνει τις διοικήσεις των υπό αποκρατικοποίηση εταιρειών να παραδίδουν μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στους υποψήφιους επενδυτές, το σύνολο των εμπιστευτικών-απόρρητων πληροφοριών που διέπει τον χαρακτήρα τους (μεταξύ αυτών τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων κ.ά).

Το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την τροπολογία που υπέγραφαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτης, αποκτούσε το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα αυτά, είτε για τον εαυτό του, είτε για λογαριασμό των υποψηφίων επενδυτών, ενώ οι κοινοποιούσες εταιρείες όπως το ΤΑΙΠΕΔ, εξαιρούνται από κάθε αστική ή διοικητική ευθύνη για την αποκάλυψη των εν λόγω πληροφοριών.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και των κυβερνητικών εταίρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οδήγησαν στην απόσυρση της ρύθμισης.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μ. Παπαγεωργίου, «η τροπολογία αποσύρεται για να επανέλθει αναδιατυπωμένη σε επόμενο νομοσχέδιο ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον αλλά και το έργο του ΤΑΙΠΕΔ».

Αρχικά η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι θα επαναδιατύπωνε την τροπολογία, ωστόσο επέλεξε την αποσύρει.

Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ και το ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει ώστε να συζητηθεί εκ νέου στην πραγματική της βάση, μετά και τις επαναδιατυπώσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δ. Παπαδημούλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δίνει φόρα παρτίδα τα απόρρητα σχέδια των προς πώληση εταιρειών στους επενδυτές».

Ο κ. Παπαδημούλης είπε «κάλλιο αργά παρά ποτέ», αναφορικά με την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης και κάλεσε την κυβέρνηση «να σταματήσει την κουτοπόνηρη νοοτροπία με την κατάθεση τροπολογιών».

Ζήτησε δε να επανέλθει το θέμα στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές παρουσία και των συναρμοδίων υπουργών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Αναβάθμιση των κλαδικών εκθέσεων Τέσσερις στόχοι για την ενιαία ΔΕΘ - Helexpo μετά τη συγχώνευση


Η ενοποιημένη ΔΕΘ-Helexpo ποντάρει στην αναβάθμιση των υφιστάμενων κλαδικών εκθέσεων και στη διοργάνωση νέων, προκειμένου να χτυπήσει τον ανταγωνισμό
Η ενοποιημένη ΔΕΘ-Helexpo ποντάρει στην αναβάθμιση των υφιστάμενων κλαδικών εκθέσεων και στη διοργάνωση νέων, προκειμένου να χτυπήσει τον ανταγωνισμό   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Θεσσαλονίκη
Με τέσσερις βασικούς στόχους για την πορεία της ενοποιημένης ΔΕΘ-Helexpo, εισέρχεται στη νέα εποχή του ο πάλαι ποτέ εθνικός εκθεσιακός φορέας, ενόψει της προγραμματισμένης συγχώνευσης των δύο εταιρειών του, μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, ποντάρει στην αναβάθμιση των υφιστάμενων κλαδικών εκθέσεων και στη διοργάνωση νέων, προκειμένου να χτυπήσει τον ανταγωνισμό, σε ριζικό «ρετούς» και μετεξέλιξη της Γενικής Έκθεσης του Σεπτεμβρίου, στην αξιοποίηση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών (ΕΣΚΑ), ώστε να δημιουργηθούν νέες πηγές εσόδων και στη διεθνοποίηση της ΔΕΘ-Helexpo.
Τα παραπάνω επισήμανε την Τετάρτη -σε συνέντευξη Τύπου για τη διεθνή έκθεση Zootechnia- ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Αναστάσιος Τζήκας, διευκρινίζοντας ότι η διοίκηση της πρώην ΔΕΘ (η οποία τίθεται επικεφαλής του ενοποιημένου σχήματος, με απορρόφηση της Helexpo) δεν έχει λάβει ακόμη ενημέρωση αν θα απομακρυνθεί, οπότε συνεχίζει να σχεδιάζει μακροπρόθεσμα.
«Δεν έχουμε ενημέρωση ότι θα φύγουμε, είμαστε "επαγγελματικά θνητοί", αλλά τιμάμε τη δουλειά μας και σχεδιάζουμε με προοπτική», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τζήκας.
Αναλύοντας τον στρατηγικό σχεδιασμό της διοίκησης, ο κ. Τζήκας σημείωσε ότι στο εξής όλες οι κλαδικές εκθέσεις θα συνοδεύονται από «έξυπνα» υποστηρικτικά γεγονότα. Πρόσθεσε δε, ότι οι κλαδικές διοργανώσεις θα εξελιχθούν, κατά κάποιο τρόπο, σε «εκθέσεις φορέων» όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά όλης της Ελλάδας, υπό την έννοια ότι η ενοποιημένη ΔΕΘ-Helexpo θα πραγματοποιήσει «επίθεση φιλίας» στους φορείς.
Βουτιά τζίρου στα 7,7 εκατ. ευρώ το 2012
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Θεόδωρος Σουμπάσης, αναφερόμενος στη συγχώνευση είπε:
«Παραλάβαμε μια νοικοκυρεμένη εταιρεία (σ.σ. τη Helexpo) σε επίπεδο διαχείρισης. Ωστόσο, τα οικονομικά της δεν είναι ανθηρά, λόγω της κρίσης και σειράς άλλων λόγων, χωρίς αυτό να το λέω με κριτική διάθεση για τις προηγούμενες διοικήσεις», σημείωσε. Ο τζίρος της Helexpo υπολογίζεται ότι συρρικνώθηκε πέρυσι σε περίπου 7,7 εκατ. ευρώ, έναντι 11 εκατ. ευρώ το 2011. 
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo σημείωσε επίσης ότι, με τη συγχώνευση, αντιμετωπίζεται και το «ψυχροπολεμικό» κλίμα που είχε υπάρξει στο παρελθόν μεταξύ των δύο επιχειρήσεων.
Παραμονή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ερωτηθείς για το νέο εκθεσιακό κέντρο, ο κ. Σουμπάσης απάντησε ότι βάσει μελέτης, που βρίσκεται σε εξέλιξη και παρότι η ΔΕΘ-Helexpo εξακολουθεί να θεωρεί τη μετεγκατάσταση στη Σίνδο ως ιδανική λύση, οι σημερινές συνθήκες συνηγορούν υπέρ της παραμονής στο κέντρο της πόλης.
«Η μελέτη, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η μόνη εφικτή λύση είναι η ανάπλαση του υφιστάμενου εκθεσιακού κέντρου, ταυτόχρονα με τη δημιουργία ανοιχτού, μητροπολιτικού πάρκου», σημείωσε. Στην παρούσα φάση, η μελέτη βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, που αφορά τον εντοπισμό των χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων.
Συνεργασία με τον «νέο» ΟΠΕ
Εν αναμονή των εξελίξεων, ο νέος ενοποιημένος φορέας ανέλαβε -για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1990- τη διοργάνωση του ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση πληροφορικής CeΒΙΤ στο Ανόβερο, γεγονός που αποτυπώνει και την πρόθεση της εταιρείας να μπει οργανωμένα σε διοργανώσεις του εξωτερικού, σε συνεργασία -και όχι σε αντιπαλότητα- με τον Οργανισμό Προώθησης Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) (σ.σ. η ΔΕΘ και η Helexpo συγχωνεύονται σε έναν εθνικό εκθεσιακό οργανισμό, ενώ ο ΟΠΕ και η Invest in Greece ενώνονται εις σάρκαν μία ώς εθνικός οργανισμός εξωστρέφειας, ενώ αρχικά οι πρώτοι τρεις φορείς επρόκειτο να αποτελέσουν έναν ενιαίο οργανισμό, με έδρα τη Θεσσαλονίκη).
«Ο ΟΠΕ θα πρέπει να κάνει συμφωνία συνεργασίας με τη ΔΕΘ, άρα η εξέλιξή του μπορεί να δημιουργήσει νέα αντικείμενα για την εταιρεία στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο κ. Σουμπάσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Γιάννης Σουλαδάκης στη θέση Ανωμερίτη...





Στη θέση του Γιώργου Ανωμερίτη, ως επικεφαλής της Επιτροπής Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ (ΕΚΑΠ) αναλαμβάνει και επισήμως πλέoν ο Γιάννης Σουλαδάκης.

Σύμφωνα με... επίσημη ανακοίνωση της Ιπποκράτους, το όργανο συνήλθε σήμερα σε πρώτη συνεδρίαση με τη νέα σύνθεσή του, αλλά παρουσία και του απερχόμενου προέδρου του Γιώργου Ανωμερίτη, προκειμένου να συζητήσει διαδικαστικά θέματα στην πορεία προς το συνέδριο.

Αυτό έχει ως κεντρικό στόχο να σηματοδοτήσει τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε ένα «σύγχρονο δημοκρατικό συλλογικό κόμμα, εκφραστή των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας», όπως αναφέρεται. Τίθενται δε ως προϋποθέσεις για τη διοργάνωση του συνεδρίου, τόσο η διαφάνεια, όσο και η μαζική συμμετοχή και η ελεύθερη έκφραση των απόψεων πριν και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

«Η ΕΚΑΠ με τις κατευθυντήριες οδηγίες που θα εκδώσει τις επόμενες ημέρες θα διευκολύνει και θα διασφαλίσει όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που αφορούν το διάλογο, την εκλογή συνέδρων, την διαχείριση του Μητρώου μελών και γενικότερα όλα τα θέματα που αφορούν τον έλεγχο και την εφαρμογή του καταστατικού, τον κανονισμό λειτουργίας και την απόφαση της ΚΟΕΣ», σημειώνεται, με τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Ανωμερίτη να δηλώνει παρών προκειμένου να βοηθήσει με την εμπειρία του όπου χρειαστεί.

Η πλήρης νέα σύνθεση της ΕΚΑΠ, πάντως, έχει ως εξής:

Γιάννης Σουλαδάκης – Πρόεδρος
Βασιλάκου Λιλίκα – μέλος
Γαζή Γιώτα – μέλος
Ντόλιος Γιώργος – μέλος
Παπαγεωργίου Μαρία – μέλος
Πέππας Γιάννης – μέλος
Τριαντάφυλλος Κων/νος – μέλος
Φελώνης Γρηγόρης – μέλος
Χαλβατζόγλου Γιώργος - μέλος


real.gr


Read more...

Μετά την απολογία τους Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι «4» της Κοζάνης


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Κοζάνη
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κοζάνης οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

Οι τρεις από τους τέσσερις, δηλαδή ο Νίκος Ρωμανός, ο Αντρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και ο Γιάννης Μιχαηλίδης δηλώνουν με κείμενό τους, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, ότι δεν πρόκειται να απολογηθούν, ούτε να συνεργαστούν με τη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες περί βασανισμού των συλληφθέντων.

Εν τω μεταξύ, μέσω Βαρκελώνης κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο κείμενο, «ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης» στους συλληφθέντες, στο οποίο διατυπώνονται απειλές και περιέχεται η προειδοποίηση «τον Φλεβάρη δεν τον βγάζετε κουφάλες».

Οι συγγραφείς του κειμένου, που συνοδεύεται από φωτογραφίες με συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων που γράφτηκαν στους τοίχους του ελληνικού προξενείου της Βαρκελώνης, επιτίθενται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε γνωστούς δημοσιογράφους της τηλεόρασης και χαρακτηρίζουν «φασίστα» τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Στο στόχαστρό τους εκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μπαίνει επίσης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, για τον οποίο λένε ότι «νομίζει πως θα ξεχάσουμε πως πάνω στις πλάτες του στήθηκε η πιο βάρβαρη και αντικοινωνική κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων».

Το κείμενο κλείνει με υστερόγραφα στα ισπανικά και τα καταλανικά, τα οποία αναφέρουν: «Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους» και «η αστυνομία δολοφονεί».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Κλιμάκωση αυταρχισμού» Ερώτηση Παπαρήγα στον πρωθυπουργό για την επιστράτευση ναυτεργατών


Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που τσακίζει δικαιώματα ζητεί από τη Βουλή η Αλ.Παπαρήγα
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που τσακίζει δικαιώματα ζητεί από τη Βουλή η Αλ.Παπαρήγα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δριμεία κριτική, με ερώτησή της στη Βουλή, ασκεί για άλλη μια φορά η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στον πρωθυπουργό για την επιστράτευση των ναυτεργατών. Καταγγέλλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό, τρομοκρατία των εργαζομένων και για στήριξη ανάκαμψης του «μεγάλου κεφαλαίου». Ζητεί απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, νέα μέτρα «ανακούφισης» των ανέργων και σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα με ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Στην ερώτηση τονίζει ότι:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση και των ναυτεργατών, με τη συνδρομή και των ΜΑΤ, δείχνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης για να επιβάλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό, που είναι σε βάρος των ναυτεργατών, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά.

Η κλιμάκωση του αυταρχισμού της κυβέρνησης είναι συνέχεια της καταστολής του αγώνα των χαλυβουργών με τα ΜΑΤ, της επιστράτευσης στο Μετρό, της επίθεσης κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας, της χρήσης χημικών από τα ΜΑΤ στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας.

Η κυβέρνηση μέσα από την καταστολή επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να περάσει τα μέτρα που τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, για να στηρίξει την ανάκαμψη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, που τα προωθεί με διαδικασίες κατεπείγουσες, παρακάμπτοντας ακόμη και τη Βουλή, όπως γίνεται με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αυτός είναι ο νόμος και η τάξη που έχει κάνει σημαία της η κυβέρνηση για να ισοπεδώσει το λαό.

Το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό και τη βαθιά αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στηρίζει τον αγώνα των ναυτεργατών:

  • Για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και καταδικάζει δεκάδες νησιά σε απομόνωση.
  • Άμεσα μέτρα ανακούφισης για όλους τους ανέργους.
  • Ασφαλής, απρόσκοπτη και επαρκής σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική χώρα με ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες στις θαλάσσιες μεταφορές.»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Βολές εκατέρωθεν Αντιπαράθεση και στη Βουλή για την επιστράτευση στον Πειραιά


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην Ολομέλεια της Βουλής έφτασε το θέμα της επιστράτευσης των πληρωμάτων, με τον Μ.Βορίδη της ΝΔ να υποστηρίζει ότι η απόφαση ελήφθη για να λυθεί το θέμα της σύνδεσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Η απόφαση της επιστράτευσης των ναυτεργατών δεν ελήφθη επειδή υπάρχει μία γενική διαφωνία με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της συνεχιζόμενης απεργίας για τη νησιωτική Ελλάδα.

» Τις συνέπειες από την απεργία τις έχετε δει; Εδώ και οκτώ μέρες δεν υπάρχει καθόλου συγκοινωνία στα νησιά. Θα εξηγήσετε τι θα γίνει με αυτά;» είπε απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για χουντικής πατέντας νόμο για την επιστράτευση, τον οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για δεύτερη φορά σε δέκα μέρες.

Παρατήρησε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ακόμα και τον χουντικό νόμο παραβιάζει, αφού έχει «ξεχειλώσει» την εφαρμογή της επιστράτευσης και σε περιπτώσεις που δεν προβλέπεται.

«Μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το χουντικό νόμο περί πολιτικής επιστράτευσης» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Άσκησε μάλιστα κριτική και στη ΔΗΜΑΡ, η οποία -όπως τόνισε- στην περίπτωση της επιστράτευσης στο μετρό έβγαλε «μια χλιαρή διαμαρτυρία έτσι για ξεκάρφωμα. Χθες με την επιστράτευση των ναυτεργατών ούτε αυτό δεν έκανε. Τόσο ουρά της κυβέρνησης Σαμαρά πια;»

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Θ.Παφίλης έκανε λόγο για αχαλίνωτο αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, χωρίς τελειωμό, προκειμένου να επιβληθούν οι αξιώσεις των εφοπλιστών.«Η θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού που επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει και μέσα από τα ΜΜΕ δεν πρόκειται να περάσει» ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε προκλητικό και απαράδεκτο το ρόλο των ΜΑΤ απέναντι στις κινητοποιήσεις ναυτεργατών και αγροτών.

«Εκτός από το να βαράνε και να ρίχνουν χημικά, τούς έχετε κάνει και υπαλλήλους των αφεντικών. Ξεκινήσατε από τον Μάνεση στη Χαλυβουργία και καταλήξατε να τους κάνετε μαθήματα πώς να λύνουν τους κάβους για να φύγουν τα καράβια. Ματαίως βέβαια» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

«Δύναμη στους 4 αναρχικούς αιχμαλώτους» Δεν είναι μέλη μας, λένε οι «Πυρήνες» για τους «4» της Κοζάνης


Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των υπόπτων
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των υπόπτων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την αλληλεγγύη τους στους 4 προφυλακισθέντες για την υπόθεση της Κοζάνης εκφράζουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς» με κείμενό τους στον δικτυακό τόπο του Ιndymedia.

Αναλυτικά το κείμενο:

«Αν μιλάμε, μιλάμε γιατί δεν εγκαταλείπουμε τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο βόθρο της κρατικής προπαγάνδας.

» Για την ληστεία στην τράπεζα της Κοζάνης τον αποκλειστικό λόγο τον έχουν οι ίδιοι οι συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι μέλη της Συνωμοσίας, άλλωστε από αυτές τις συλλήψεις δεν 'χτυπήθηκε' η Συνωμοσία και τόσο οι αντιλήψεις μας όσο και οι πυρήνες μας παραμένουν αλώβητοι..

» Όμως επειδή ο κρατικός μηχανισμός της προπαγάνδας αναφέρεται διαρκώς στη Συνωμοσία, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας. Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης δεν είναι ούτε 'καλά παιδιά', ούτε έχουν ανάγκη υπεράσπισης από τους υποκριτές του ανθρωπισμού και τους εργολάβους της αριστερής ευαισθησίας.

» Οι αναρχικοί αντάρτες πόλης εγκαταλείπουν το ρόλο του θύματος για να πάρουν θέση ως θύτες ενάντια στην παθητική σιωπή της κοινωνίας.

» Γνωρίζουμε ότι η αναρχική βία ενάντια στο καθεστώς είναι ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση. Όσοι διστάζουν να οπλιστούν, θα αποδειχθούν δειλοί για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Μακριά από την ανθρωπιστική ρητορεία και τα κροκοδείλια δάκρυα, πάνω στα χτυπημένα πρόσωπα των συλληφθέντων, χτυπήθηκαν συγκεκριμένες επιλογές. Η επιλογή μιας ληστείας τράπεζας με σκοπό την ενίσχυση παράνομων αφορμαλιστικών αναρχικών πυρήνων ήταν, είναι και θα είναι μια αναρχική πρακτική.

» Στον πόλεμο ενάντια στο κράτος και στην κοινωνία του δεν ζητάς έλεος από τον εχθρό. Οι αναρχικοί της πράξης δεν σέβονται καμία αστική νομιμότητα. Το ζήτημα δεν είναι να μιλήσει κανείς για αυθαιρεσία αστυνομικής βίας, αλλά να περάσει πρώτος στην επίθεση εδώ και τώρα. Άλλωστε η ζωή θα ανήκει πάντα σε ένα είδος ανθρώπων, τους ανθρώπους της δράσης.

» Δύναμη στους 4 αναρχικούς αιχμαλώτους που διώκονται για την ληστεία στην Κοζάνη.  Στηρίζουμε αυτούς που στηρίζουν τις επιλογές τους και παραμένουν αμετανόητοι.

» ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ 10, 100, 1000 ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (FAI/IRF) ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

» Τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ.

Υ.Γ. Στέλνουμε ολόψυχα την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους Alfredo Cospito και Sergio Maria Stefani που οι δεσμοφύλακες στις ιταλικές φυλακές τους απαγορεύουν τα επισκεπτήρια καθώς και στον φίλο και απεργό πείνας από 4/02 Σπύρο Δραβίλα που το ελληνικό «σωφρονιστικό» σύστημα εκδικητικά του στερεί τις άδειες του.»
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ζητά βαθύτερες μεταρρυθμίσεις Επίτευξη στόχων το 2012, αλλά και ύφεση 4% για φέτος βλέπει η Fitch


  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Η Ελλάδα πέτυχε τους δημοσιονομικούς στόχους του 2012 και παρουσίασε μικρό πρωτογενές πλεόνασμα παρά την ύφεση, μέσω ενός συνδυασμού μεγαλύτερων από τις αναμενόμενες περικοπές στις κρατικές δαπάνες και της επαναγοράς χρέους, σημειώνει η Fitch σε έκθεσή της. Ωστόσο σπεύδει να προσθέσει ότι θα χρειαστούν πιο βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις για να μπει η χώρα σε διατηρήσιμη ανάπτυξη και προβλέπει για φέτος ύφεση 4%.

Η πρόοδος που σημειώνεται στην μείωση του ελλείμματος σε συνδυασμό με συγκρίσιμες εξελίξεις στο ισοζύγιο πληρωμών δείχνουν ότι ελληνική οικονομία επανέρχεται σε ισορροπία, σημειώνεται.

Ωστόσο, κατά τη Fitch, η υλοποίηση βαθύτερων δομικών μεταρρυθμίσεων, η ολοκλήρωση της αναδόμησης του χρηματοοικονομικού τομέα και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητες για να μπει η ελληνική οικονομία σε διατηρήσιμο μονοπάτι ανάπτυξης.

Η Fitch προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 4% για το 2013.

Αν και το έλλειμμα της Ελλάδας, που ήταν το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη, μειώθηκε, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για τη μείωση του χρέους, η βιωσιμότητα του οποίου παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη, παρά το πρόγραμμα επαναγοράς και τα άλλα μέτρα χαλάρωσης που συμφωνήθηκαν πέρυσι.

Τα προσωρινά δεδομένα δείχνουν ότι το 2012 το έλλειμμα μειώθηκε από 9,4% στο 6,6% του ΑΕΠ και ότι υπάρχει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,2% έναντι πρόβλεψης του ΔΝΤ για πρωτογενές έλλειμμα 1,5%· όλα αυτά ενώ τα έσοδα μειώθηκαν κατά 3,6%.

Η μείωση των πρωτογενών δαπανών από την κυβέρνηση κατά 8%, συνεχίζει η Fitch, έγινε με δραστική μείωση των δημόσιων επενδύσεων αλλά και λόγω έλλειψης πόρων και προσθέτει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν σε υψηλό επίπεδο, στα 8 δισ (ή 4% του ΑΕΠ) στο τέλος του 2012.

Αν και το πρόγραμμα επαναγοράς και μείωση των επιτοκίων μείωσαν τις δαπάνες της κυβέρνησης για τόκους κατά περισσότερο από 5 δισ. ευρώ το 2012, η συνεχής μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ (πτώση πάνω από 6% το 2012) τις κράτησε σε υψηλά επίπεδα ή 6% του ΑΕΠ σε ταμειακή βάση, σημειώνει η Fitch.

Μέσα στο 2013 θα γίνουν εμφανέστερα τα οφέλη του προγράμματος, καταλήγει η Fitch. Παράλληλα επισημαίνει ότι το χρέος θα μείνει σε υψηλά επίπεδα και θα κορυφωθεί στο 179% στο προσεχές διάστημα για να μειωθεί σταδιακά ως το 124% το 2020. Σημειώνει δε και την μετακίνηση της επίτευξης των στόχων για πλέονασμα 4,5% του ΑΕΠ κατά δύο χρόνια, από το 2014 στο 2016.

Newsroom ΔΟΛ

Read more...