Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Βολές εκατέρωθεν Αντιπαράθεση και στη Βουλή για την επιστράτευση στον Πειραιά


Ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Στην Ολομέλεια της Βουλής έφτασε το θέμα της επιστράτευσης των πληρωμάτων, με τον Μ.Βορίδη της ΝΔ να υποστηρίζει ότι η απόφαση ελήφθη για να λυθεί το θέμα της σύνδεσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική Ελλάδα.

«Η απόφαση της επιστράτευσης των ναυτεργατών δεν ελήφθη επειδή υπάρχει μία γενική διαφωνία με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της συνεχιζόμενης απεργίας για τη νησιωτική Ελλάδα.

» Τις συνέπειες από την απεργία τις έχετε δει; Εδώ και οκτώ μέρες δεν υπάρχει καθόλου συγκοινωνία στα νησιά. Θα εξηγήσετε τι θα γίνει με αυτά;» είπε απευθυνόμενος στην Αντιπολίτευση.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για χουντικής πατέντας νόμο για την επιστράτευση, τον οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για δεύτερη φορά σε δέκα μέρες.

Παρατήρησε μάλιστα ότι η κυβέρνηση ακόμα και τον χουντικό νόμο παραβιάζει, αφού έχει «ξεχειλώσει» την εφαρμογή της επιστράτευσης και σε περιπτώσεις που δεν προβλέπεται.

«Μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το χουντικό νόμο περί πολιτικής επιστράτευσης» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Άσκησε μάλιστα κριτική και στη ΔΗΜΑΡ, η οποία -όπως τόνισε- στην περίπτωση της επιστράτευσης στο μετρό έβγαλε «μια χλιαρή διαμαρτυρία έτσι για ξεκάρφωμα. Χθες με την επιστράτευση των ναυτεργατών ούτε αυτό δεν έκανε. Τόσο ουρά της κυβέρνησης Σαμαρά πια;»

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Θ.Παφίλης έκανε λόγο για αχαλίνωτο αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, χωρίς τελειωμό, προκειμένου να επιβληθούν οι αξιώσεις των εφοπλιστών.«Η θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού που επιχειρεί η κυβέρνηση να περάσει και μέσα από τα ΜΜΕ δεν πρόκειται να περάσει» ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε προκλητικό και απαράδεκτο το ρόλο των ΜΑΤ απέναντι στις κινητοποιήσεις ναυτεργατών και αγροτών.

«Εκτός από το να βαράνε και να ρίχνουν χημικά, τούς έχετε κάνει και υπαλλήλους των αφεντικών. Ξεκινήσατε από τον Μάνεση στη Χαλυβουργία και καταλήξατε να τους κάνετε μαθήματα πώς να λύνουν τους κάβους για να φύγουν τα καράβια. Ματαίως βέβαια» τόνισε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: