Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Μετά την απολογία τους Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι «4» της Κοζάνης


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Κοζάνη
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κοζάνης οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό.

Οι τρεις από τους τέσσερις, δηλαδή ο Νίκος Ρωμανός, ο Αντρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και ο Γιάννης Μιχαηλίδης δηλώνουν με κείμενό τους, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, ότι δεν πρόκειται να απολογηθούν, ούτε να συνεργαστούν με τη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για τις καταγγελίες περί βασανισμού των συλληφθέντων.

Εν τω μεταξύ, μέσω Βαρκελώνης κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο κείμενο, «ως μια ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης» στους συλληφθέντες, στο οποίο διατυπώνονται απειλές και περιέχεται η προειδοποίηση «τον Φλεβάρη δεν τον βγάζετε κουφάλες».

Οι συγγραφείς του κειμένου, που συνοδεύεται από φωτογραφίες με συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων που γράφτηκαν στους τοίχους του ελληνικού προξενείου της Βαρκελώνης, επιτίθενται με υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε γνωστούς δημοσιογράφους της τηλεόρασης και χαρακτηρίζουν «φασίστα» τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια.

Στο στόχαστρό τους εκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μπαίνει επίσης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, για τον οποίο λένε ότι «νομίζει πως θα ξεχάσουμε πως πάνω στις πλάτες του στήθηκε η πιο βάρβαρη και αντικοινωνική κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων».

Το κείμενο κλείνει με υστερόγραφα στα ισπανικά και τα καταλανικά, τα οποία αναφέρουν: «Αλληλεγγύη στους φυλακισμένους συντρόφους» και «η αστυνομία δολοφονεί».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: