Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Το πολιτικό «χάος» και οι νέες κάλπες στην Ελλάδα στη διεθνή επικαιρότητα

Σενάρια και εκτιμήσεις


Στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο της Wall Street Journal οι εξελίξεις στην Ελλάδα
Στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο της Wall Street Journal οι εξελίξεις στην Ελλάδα  


Αθήνα
Το ναυάγιο στη συγκρότηση κυβέρνησης και οι νέες εκλογές εντός Ιουνίου βρίσκονται στο επίκεντρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης που εμφανίζουν την Ελλάδα όλο και πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ.

Για «δραματικές εξελίξεις» κάνουν λόγο τα αμερικανικά μέσα, αναφέροντας πως το «ελληνικό πρόβλημα» θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της G8 στο Καμπ Ντέιβιντ στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 18-19 Μαΐου.

«Νέες εκλογές στην Ελλάδα, καθώς κατέρρευσαν οι συνομιλίες για συμμαχική κυβέρνηση» μεταδίδει το BBC αναφερόμενο στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου.

Ο Guardian στη ζωντανή ροή ειδήσεων για την Ευρωζώνη και την Ελλάδα επισημαίνει την κατάρρευση του χρηματιστηρίου στην Αθήνα, αλλά και του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ανάμεσα στις ανταποκρίσεις από την Αθήνα ο Guardian παραθέτει ένα tweet του Νουριέλ Ρουμπινί που προβλέπει: «Οι νέες εκλογές στην Ελλάδα θα οδηγήσουν σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σε τροχιά σύγκρουσης με την Τρόικα που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και έξοδο [από το ευρώ]».


Μία φωτογραφία των αρχηγών από την σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και η είδηση των νέων εκλογών στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο της Die Zeit. «Αναπόφευκτες οι νέες εκλογές» ο τίτλος της FAZ.

Νέες εκλογές ελλείψει συμφωνίας αναφέρει και το ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Monde. «Η Ελλάδα στο χάος, νέες εκλογές. Η Ελλάδα θα ξαναψηφίσει τον Ιούνιο, αλλά η χρεοκοπία είναι πιο κοντά» γράφει η ιταλική La Stampa στο ηλεκτρονικό της πρωτοσέλιδο.

Μία ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας και στη συνέχεια της Ευρώπης θα μπορούσε να αναστείλει την εύθραυστη ανάκαμψη των ΗΠΑ, σημειώνουν τα αμερικανικά μέσα που επισημαίνουν ότι το «ελληνικό πρόβλημα» αναμένεται να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της G8, στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ, στις 18 και 19 Μαΐου.

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι νέες εκλογές θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα «εξίσου διαιρεμένο κοινοβούλιο, αλλά την επόμενη φορά», όπως προστίθεται, «η Ελλάδα δεν θα έχει την πολυτέλεια των διακομματικών διαπραγματεύσεων, καθώς έως τα τέλη Ιουνίου, η χώρα θα πρέπει να εγκρίνει νέα μέτρα λιτότητας ύψους 11.5 δισ. ευρώ για να γεφυρώσει το χάσμα στον προϋπολογισμό της».

Για την Washington Post «το πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα κλυδωνίζει τις αγορές, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για απόρριψη του σχεδίου διάσωσης, εξόδου της χώρας από το ευρώ και δημιουργίας μιας νέας περιόδου αναταράξεων στην παγκόσμια οικονομία».

Τέλος, οι New York Times προβάλλουν τις θέσεις του «δημοφιλέστερου Έλληνα πολιτικού», όπως τονίζεται, του Αλέξη Τσίπρα, ότι «η Ελλάδα μπορεί μεν να χρεοκοπήσει, αλλά να παραμείνει στην Ευρωζώνη», σύμφωνα με δήλωση του καθηγητή Ευκλείδη Τσακαλωτού.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Καμμένος: «Απειλήστε με ό,τι μέσον θέλετε, αλλά τελειώσατε»



Καμμένος: «Απειλήστε με ό,τι μέσον θέλετε, αλλά τελειώσατε»
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων με αφορμή το επίμαχο έγγραφο προς την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook οργισμένο μήνυμα.

«Ρίξτε λάσπη, κάντε πλαστογραφίες, απειλήστε με ό,τι μέσον θέλετε, αλλά καταλάβετε το, τελειώσατε, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πίσω την Ελλάδα», τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Πάνος Καμμένος.

«Όσο και να χτυπάτε, ότι βρόμικο μέσον και να χρησιμοποιήσετε, όποιους και να προσλάβετε, δεν πρόκειται να μας γονατίσετε», προειδοποιεί.

Παράλληλα σημείωσε ότι ενόχλησε η πρόταση του κόμματος του για ο κρατικοποίηση της τράπεζας της Ελλάδος και για καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και «ενεργοποιήσατε μέχρι τους παλιούς φίλους σας βολεμένους σε θέσεις κλειδιά έτοιμους για τις προβοκάτσιες».

«Νομίζετε ότι θα φοβίσετε τους Έλληνες και θα μας βάλετε σε τεχνικές αντιπαραθέσεις του χθες. Κάνετε λάθος. Αντίπαλοι μας είστε εσείς οι υπηρέτες των τραπεζών, οι δολοφόνοι των ονείρων των παιδιών μας. Εσείς που εξαθλιώνοντας τις Ελληνικές οικογένειες τώρα θέλετε την γη μας την θάλασσα μας, τον Ήλιο μας», υπογραμμίζει ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και καταλήγει:

«Ρίξτε λάσπη, κάντε πλαστογραφίες, απειλήστε με ό,τι μέσον θέλετε, αλλά καταλάβετε το, τελειώσατε, είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πίσω την Ελλάδα, είμαστε πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες».http://newpost.gr

Read more...

Τέρατα (ευφυϊας) ! ...




Ο πρόεδρος
των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πλαισιωμένος από συνεργάτες του, προσεκτικά επιλεγμένους, ώστε να τονίζεται η ευφυϊα του, αλλά...

και η κομψότητά του...


Φωτό και λεζάντα από τον Φαληρέα (Καθημερινή)


Read more...

"Να μην πάμε σε νέα αδιέξοδα"


Η Κοινωνική Συμφωνία σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις με ανακοίνωση της, η οποία έχει ως εξής:

"Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της υποστήριξε ότι:
α) Πρέπει να ανατραπεί η πολιτική της μονόπλευρης λιτότητας που οδήγησε την οικονομία σε βαθιά ύφεση, την ανεργία στα ύψη και την κοινωνία σε εξαθλίωση
β) Μπορεί και πρέπει να προταχτεί ένα ρεαλιστικό και αξιόπιστο, προοδευτικό σχέδιο ανασυγκρότησης που θα αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, χωρίς διακινδύνευση εξόδου από την Ευρωζώνη.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δικαίωσαν τις παραπάνω θέσεις. Η υλοποίηση τους όμως δεν ευδοκίμησε ούτε στη βάση μιας ελάχιστης συμφωνίας για ακύρωση των περαιτέρω προγραμματισμένων μειώσεων των κατώτατων μισθών, για σύνταξη ενός νέου φορολογικού, για διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, για επαναφορά σε ισχύ των συλλογικών διαπραγματεύσεων ούτε και για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.
Για την υλοποίηση τους απαιτείται η ύπαρξη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, αριστερής παράταξης, για τη συγκρότηση της οποίας εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.
Οι επικείμενες εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η λαϊκή βούληση και εντολή για την ανατροπή του αδιεξόδου που δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία οφείλει να βρει ανταπόκριση".

Read more...

Παπούλιας: «Έφυγαν 800 εκατ., αύριο και μεθαύριο θα είναι χειρότερα!»



Δραματικό SOS του Προέδρου για τις τράπεζες...
«Υπάρχει μεγάλος φόβος που μπορεί να εξελιχθεί σε πανικό… η αντοχή των τραπεζών είναι μικρή» αυτά είναι τα δραματικά λόγια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια καθώς τους εξηγούσε ότι την..
περασμένη Δευτέρα, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών «σηκώθηκαν» από τις τράπεζες σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ. Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο κ. Παπούλιας στους πολιτικούς αρχηγούς «Τις επόμενες δύο μέρες θα είναι χειρότερη η κατάσταση» αναφερόμενος στην σημερινή και αυριανή ημέρα.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτεται από τα πρακτικά της χθεσινής συνάντησης των κ.κ. Παπούλια, Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται πως εξέπεμψε «εθνικό συναγερμό» για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Εμμανουέλ Μπαρόζο του μετέφερε ότι στην Ευρώπη αναμένουν «Εναγωνίως τη δημιουργία κυβέρνησης στην Ελλάδα και την επιτυχή κατάληξη όλων αυτών των προσπαθειών που κάνουμε όλοι μαζί.».

Τα λόγια του κ. Παπούλια είναι ενδεικτικά, γι αυτό και παρατίθεται αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα των πρακτικών:

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Θέλω να σας καλωσορίσω. Δεν έχω καμία πρόθεση να δραματικοποιήσω την κατάσταση την οποία γνωρίζετε και που είναι πράγματι πάρα πολύ δύσκολη.

Είχα δύο ενδιαφέρουσες τηλεφωνικές συνομιλίες. Η μία ήταν με τον κ. Μπαρόζο στις 16.00’ η ώρα σήμερα. Εναγωνίως περιμένουν τη δημιουργία κυβέρνησης στην Ελλάδα και την επιτυχή κατάληξη όλων αυτών των προσπαθειών που κάνουμε όλοι μαζί. Η δεύτερη τηλεφωνική συνομιλία ήταν με τον κ. Προβόπουλο. Η κατάσταση στις τράπεζες είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι αναλήψεις και οι εκροές μέχρι τις 16.00’ η ώρα που τον πήρα, ξεπερνούσαν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, έφτασαν τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Εκεί δεν προστίθενται και όλες αυτές οι εντολές που πήραν οι τράπεζες για να μετατρέψουν σε ομόλογα γερμανικού δημοσίου και σε άλλα τέτοια πράγματα. Υπολογίζουν ότι κι αυτά θα συμποσούνται περίπου στα 800 εκατομμύρια ευρώ.

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς): Όλα μαζί;

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Ναι, όλα μαζί.

Τις επόμενες δύο μέρες θα είναι χειρότερη η κατάσταση. Χαρακτηριστικά μου είπε ο κ. Προβόπουλος ότι βεβαίως δεν υπάρχει πανικός, αλλά υπάρχει ένας μεγάλος φόβος, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε πανικό. Ανέφερε επίσης ότι η αντοχή των τραπεζών είναι πολύ μικρή αυτή τη στιγμή.

Αν λοιπόν κι αυτή η προσπάθεια που κάνουμε τώρα -που επιθυμούμε- να σχηματιστεί κυβέρνηση αποτύχει, τότε τα πράγματα δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν. Έχουμε μεγάλη ευθύνη και την αισθάνομαι προσωπικά. Σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να πάρω μόνος μου την ευθύνη ότι απέτυχα στην προσπάθεια να σχηματιστεί κυβέρνηση. Πρέπει να βγω αύριο και να πω στον ελληνικό λαό ότι απέτυχα. Αλλά δεν απέτυχα εγώ. Δεν ήταν στο χέρι μου εγώ να σχηματίσω κυβέρνηση. Έπρεπε όλοι να συμπέσουμε επί το αυτό να σχηματίσουμε κυβέρνηση.

Υπήρξε μία πρόταση, την οποία είχαμε τηλεφωνικά κουβεντιάσει με τον κ. Κουβέλη, να γίνει μία κυβέρνηση από προσωπικότητες, η οποία όμως δεν προχώρησε. Ξαναγυρίζω πάλι και λέω ότι είναι καλή ιδέα μια κυβέρνηση εκ προσωπικοτήτων, η οποία θα είναι ορισμένης χρονικής διάρκειας -βεβαίως όχι μικρότερης των δεκαοχτώ μηνών- και που θα μπορέσει να περιλάβει την προσπάθεια να επιλύσει θέματα, όπως αυτά τα οποία έθεσε ο κ. Κουβέλης και για τα οποία συμφωνούμε όλοι μας...
protothema


Read more...

Σαμαράς: Στις εκλογές κρίνεται η τύχη των παιδιών μας

«Κάποιοι πασχίζουν να βγάλουν τη χώρα από την Ευρώπη»



 

 
Στην κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αναφέρθηκε κατά την ομιλία του, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της Ν, Αντώνης Σαμαράς.

«Η χωρά ζει τις πιο κρίσιμες στιγμές από τη μεταπολίτευση. Η Ελλάδα απομονώνεται», είπε ο κ. Σαμαράς μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης ενότητας, τονίζοντας ότι στις εκλογές «κρίνεται η τύχη των παιδιών μας».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι πριν τις εκλογές είχε προειδοποιήσει για το κίνδυνο ακυβερνησίας, ενώ είπε ότι έκανε τα πάντα προκειμένου να σχηματιστεί μιας κυβέρνηση αλλά -όπως τόνισε-  «κάποιοι δεν άκουσαν».

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, για να αποφύγουμε τις εκλογές, αλλά πέσαμε πάνω σε τείχος αδιαλλαξίας και αλαζονείας, είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Δυστυχώς οι εκλογές είναι πλέον αναπόφευκτες παρά την εντολή του ελληνικού λαού», είπε υπογραμμίζοντας ότι το παρόν και το μέλλον της χώρας απειλείται γιατί «κάποιοι οδηγούν τη χωρά σε περιπέτεια».

Ο πρόεδρος της ΝΔ  τόνισε ότι στις επόμενες εκλογές θα αναμετρηθούν οι αριστερόστροφες συνιστώσες του μηδενισμού με το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο της δημιουργίας και κάλεσε όλους τους Έλληνες «να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο ελπίδας και δημιουργικής υπευθυνότητας».

«Απέναντι μας στέκονται όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα και στην πραγματικότητα θέλουν να τη διώξουν από την Ευρώπη», είπε ο κ. Σαμαράς κ πρόσθεσε: «Μας λένε ότι θέλουν να αλλάξουν το Μνημόνιο, μακάρι να ήθελαν αυτό, θα ήμασταν και εμείς μαζί τους».

Επιπλέον ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι δέχτηκε να γίνει ακόμα και κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ «αρκεί να μείνουμε στο ευρώ» αλλά, όπως είπε, «πέσαμε σε τείχος αδιαλλαξίας». video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Read more...

Λαγκράντ: σε τεχνική ετοιμότητα «για τα πάντα» το ΔΝΤ...



Η επικεφαλής του Ταμείου, ελπίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη
Την «ελπίδα» της, όπως είπε, πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επισημαίνοντας ωστόσο πως το
Ταμείο «οφείλει να είναι έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα». Οι επιπτώσεις ελληνικής εξόδου θα ήταν δύσκολο να υπολογιστούν, σημειώνει, επαναλαμβάνοντας πως η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Οι επιπτώσεις ελληνικής εξόδου θα ήταν δύσκολο να υπολογιστούν, σημείωσε σε συνέντευξή της στο γαλλικό France24 (που δεν έχει ακόμη μεταδοθεί), επαναλαμβάνοντας πως η Αθήνα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε επίσης την εκτίμησή της πως η ΕΚΤ έχει «περιθώριο ελιγμών» στην αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη....


Read more...

Όλοι προσπάθησαν να σώσουν τη χώρα, αλλά τελικά πάμε σε εκλογές...


http://newpost.gr
Όλοι προσπάθησαν να σώσουν τη χώρα, αλλά τελικά πάμε σε εκλογές...
Μετά από εννέα ημέρες ακυβερνησίας, όπου οι πολιτικοί αρχηγοί, είτε με την παρουσία είτε χωρίς την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρόλου Παπούλια, "προσπάθησαν" να συνεννοηθούν μεταξύ τους για το σχηματισμό κυβέρνησης, η χώρα οδεύει προς επαναληπτικές εκλογές. 


Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί υποστήριξαν πως προσπάθησαν μέχρι τέλους για το συμφέρον της Ελλάδας, ρίχνοντας τις ευθύνες ο ένας στον άλλον για την αδυναμία τους να συγκροτήσουν μια κυβέρνηση.

Από την επομένη των εκλογών της 6ης Μαϊου μέχρι και σήμερα, μετά την ύστατη προσπάθεια του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, η χώρα βίωσε μια σαφή πολιτική κρίση, για να οδηγηθεί σε ένα αποτέλεσμα που δεν μπόρεσε να βγάλει αποτέλεσμα.

Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Βενιζέλος, Πάνος Καμμένος και Φώτης Κουβέλης δεν κατάφεραν να βρουν έστω και τρία βασικά σημεία συνεννόησης.

Απόσπασματα των δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών καταδεικνύουν πώς η χώρα έφτασε στο σημερινό αποτέλεσμα:

Αντώνης Σαμαράς:

«Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας δένει με το παρελθόν. Η χώρα ζει τις πιο κρίσιμες στιγμές. Το παρόν και το μέλλον μας απειλείται. Η ΕΕ καταλαβαίνει πια πως η μονόπλευρη λιτότητα διαλύει την κοινωνία. Εμείς αγωνιζόμαστε για την Ελλάδα της ανάπτυξης μέσα σε μια Ευρώπη της ανάπτυξης. Χρειάζονται πολιτικές επανεκκίνησης της οικονομίας. Το μήνυμά σας το έλαβα».

Αλέξης Τσίπρας:

«Ο λαός καταδίκασε τις μνημονιακές δυνάμεις. Για μερικές χιλιάδες ψήφους ωστόσο βρεθήκαμε στη δεύτερη θέση και δεν μπορέσαμε να κάνουμε πράξη την προεκλογική μας δέσμευση, δηλαδή μια κυβέρνηση Αριστεράς. Καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να βρεθεί λύση. Εμείς πρέπει να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις δυνάμεις του χθες και να σχηματίσουμε κυβέρνηση Αριστεράς. Το χρωστάμε στην ιστορία της πατρίδας και τις επόμενες γενιές».

Ευάγγελος Βενιζέλος:

«Ζητήσαμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Η χώρα οδεύει ξανά σε εκλογές, υπό άσχημες συνθήκες επειδή κάποιoι έθεσαν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το κομματικό τους συμφέρονΌσοι το έπραξαν αυτό παρερμηνεύουν την εντολή και την επιθυμία του ελληνικού λαού. Προτείναμε στο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση Αριστεράς με δική μας στήριξη. Στηρίξαμε και την πρόταση Κουβέλη».

Πάνος Καμμένος:

«Κάναμε μια ύστατη προσπάθεια συμμετέχοντας στη σύσκεψη από την οποία είχαμε αποκλειστεί τις προηγούμενες μέρες. Οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα όχι του ελληνικού λαού αλλά του μνημονίου».  

Φώτης Κουβέλης:

«Η χώρα οδεύει σε εκλογές. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγουμε την προσφυγή στις κάλπες. Κατέθεσε για μια ακόμη φορά την προτασή μου για οικουμενική κυβέρνηση με φερέγγυα πρόσωπα και στόχο την σταδιακή αποδέσμευση από το Μνημόνιο. Θέλουμε ο λαός να γνωρίζει ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να βρεθεί λύση»

Αναλυτικά οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών:

Σαμαράς: Καλώ τους Έλληνες σε ένα ισχυρό μέτωπο ελπίδας και υπευθυνότητας
Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπλόκαρε το σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης
Βενιζέλος: Η χώρα οδεύει ξανά σε εκλογές υπό άσχημες συνθήκες

Πάνος Καμμένος: Δεν έγινε κυβέρνηση επειδή ο Σαμαράς θέλει να γίνει πρωθυπουργός
Κουβέλης: Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν αλλά η πρότασή μου για οικουμενική με ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε δεκτή


Read more...

Μας βουλιάζουν...



www.tokarfi.gr
Ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός κατάφερε τελικά να πετύχει τον σκοπό του και η χώρα οδηγείται και πάλι σε νέες και ίσως επώδυνες εκλογές. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος με άκρατη δημαγωγία δεν δέχθηκαν να βάλουν πλάτη για την ...
ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και οδήγησαν σε ναυάγιο τις συνομιλίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας…

Ο πρόεδρος Αλέξης γλυκάθηκε από το ποσοστό στις προηγούμενες εκλογές τόσο πολύ που έχει πιστέψει ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας και θα την οδηγήσει στον… σοσιαλισμό.

Ακόμη βέβαια να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα όπως το που θα βρει τα λεφτά να τα κάνει όλα αυτά που υπόσχεται.

Ο πρόεδρος Πάνος από την άλλη έφτασε στο σημείο να δώσει …σκονάκι στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με τις προτάσεις του για διακυβέρνηση της χώρας, στις οποίες βέβαια είχε πρωταρχική θέση.

Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τις αγορές και τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

Και τους ευρωπαίους εταίρους να ψάχνουν τρόπους να μας διώξουν από την ευρωζώνη και να έχουν τις μικρότερες δυνατές απώλειες….


Read more...

Μίλησαν και για κυβέρνηση των τριών, αλλά ναυάγησε…

Το παρασκήνιο που έφερε τις εκλογές

 
 
Η χώρα οδεύει σε εκλογές και οι πολιτικοί αρχηγοί συσκέπτονται πάλι το μεσημέρι της Τετάρτης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συμφωνήσουν στην επιλογή υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Το ναυάγιο της σύσκεψης της Τρίτης έμοιαζε προδιαγεγραμμένο, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙZΑ αρνιόταν να δώσει οποιαδήποτε στήριξη – ή, έστω, ψήφο ανοχής – ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις στους διαλόγους των πολιτικών αρχηγών, παρόντος του Κάρολου Παπούλια.

Χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ο κύριος Τσίπρας ζήτησε να μην υπάρχει κινδυνολογία στο ζήτημα του ευρώ, για να αναρωτηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος «ποιος κινδυνολογεί η Μέρκελ και ο Γιούνκερ;».

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε ενθυμούμενος, μάλιστα, την ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή πως πολλά πράγματα λέγονται, αλλά δεν γίνονται, και πολλά γίνονται αλλά δεν λέγονται και επεσήμανε πως στο εσωτερικό της χώρας θα πρέπει να γίνει προετοιμασία ακόμα και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Ο κ. Τσίπρας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, παρότρυνε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε κυβέρνηση, αφού βγαίνουν τα αριθμητικά δεδομένα, ενώ ο κ. Παπούλιας έκανε λόγο ακόμη και για πάγωμα μέτρων υπό τη νέα κυβέρνηση.

Διαβάστε εδώ  το σχετικό ρεπορτάζ.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο για εμμονή στις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει έναντι της Μέρκελ, επαναλαμβάνονατς ότι δεν πρόκειται να προδώσει τον λαό.

Δείτε εδώ  σχετικά.

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε να δέχεται τη στήριξη κυβέρνησης ακόμη και χωρίς τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας (διαβάστε εδώ ) ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ουσιαστικά θέλει να οδηγήσει την χώρα εκτός του ευρώ.

Ο δε Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ότι αρνήθηκαν τις προτάσεις του, παρόλο που θα μπορούσαν να έχουν συμφωνήσει και να στηριχτεί για εθνικούς λόγους μια κυβέρνηση.
Η συνάντηση των τεσσάρων και το παρασκήνιο 

Πέραν τούτων, από τους διαλόγους έτσι όπως εξελίχθησαν στην συνεδρίαση των τεσσάρων την Δευτέρα διαφαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχειρεί μια ύστατη προσπάθεια να καμφθούν οι αντιστάσεις – κυρίως του κ. Φώτη Κουβέλη -  και να σχηματιστεί κυβέρνηση ακόμα και χωρίς την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ξεκαθαρίσει ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να στηρίξει οποιαδήποτε προσπάθεια γι’ αυτό και ρίχνει όλο το βάρος των προσπαθειών του στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Είναι δε ενδεικτικό ότι καθώς ακούει τον κ. Κουβέλη να του εξηγεί τους λόγους για τους οποίου επιθυμεί την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, τον διακόπτει για να τους κάνει την εξής παρατήρηση: 

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Αναγάγουμε δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμιστή της σωτηρίας της πατρίδας.

Ενώ σε άλλο σημείο της συνομιλίας και καθώς πάλι ο κ. Κουβέλης επισημαίνει την αναγκαιότητα στήριξης από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Παπούλιας απαντά :

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Εγώ το δέχομαι αυτό, αλλά πρέπει να ανοίξεις μια παρένθεση και να πεις ότι πολλά πράγματα θα εξαρτώνται από μια κυβερνητική πολιτική, η οποία μπορεί να συγκινήσει τα κοινωνικά στρώματα. Μια φιλολαϊκή πολιτική, που μπορεί να είναι μέσα στην ατζέντα αυτής της κυβέρνησης που λέμε ότι θα τη στηρίξουμε, μπορεί να έχει μια ευρύτερη κοινωνική στήριξη.

 Από την άλλη, μεταξύ όσων είπε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είναι και η σκληρή κριτική που ασκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «Επί της ουσίας θέλω να σας πω ότι έχει αναδειχθεί αναμφίβολα μία περίεργη, θα έλεγα, ανιστόρητη και αναντίστοιχη στο μέγεθος της κρίσης και στο μέγεθος του κινδύνου, αλαζονική και μικροκομματική στάση, την οποία δεν θέλω ενώπιόν σας περισσότερο να στηλιτεύσω. Θα το κάνω αυτό δημόσια, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό…. Είπα ότι δεν θα αναλάβουμε ευθύνη μεγαλύτερη από όση μας αναλογεί, αλλά αναμφίβολα η εθνική ευθύνη είναι απεριόριστη. Η εθνική ευθύνη είναι απεριόριστη, αλλά σε μια δημοκρατία πρέπει να κατανέμεται κοινοβουλευτικά και πολιτικά κατά τη δύναμη των κομμάτων. Έτσι λέει η δημοκρατία και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και τα άλλα κόμματα».
 Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγησε την αναγκαιότητα της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στον σχηματισμό κυβέρνησης, επισήμανε όμως ότι προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος από ενδεχόμενες εκλογές θα συμφωνούσε και σε ένα σχήμα χωρίς την υποστήριξη του κ. Τσίπρα…
 protothema.gr

Read more...

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ : ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ Η ΕΛΛΑΔΑ


Την είδηση του ναυαγίου των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης και την διεξαγωγή νέων εκλογών μεταδίδουν ήδη τα μεγαλύτερα πρακτορεία και ΜΜΕ του εξωτερικού, επισημαίνοντας ότι πλέον η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο...
από το ευρώ.
«Η Ελλάδα θα διεξάγει νέες εκλογές, αφότου οι πολιτικοί απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση την Τρίτη, εννέα μέρες μετά από μια ατελέσφορη ψήφο, παρατείνοντας την πολιτική κρίση που ωθεί την χώρα πιο κοντά στην χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ», επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.
Με τα νέα της αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης αυξάνονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λόγω παρατεταμένης αστάθειας γράφουν οι Financial Times, επισημαίνοντας ότι το ευρώ υποχώρησε ελαφρώς έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο, ενώ από τους φόβους μετάδοσης επηρεάστηκαν και άλλα ευρωπαϊκά νομίσματα όπως η σουηδική κορώνα.
Την πτώση των χρηματιστηρίων με το άκουσμα της είδησης για διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στην Ελλάδα, σημειώνει το πρακτορείο Associated Press.
«Η ανησυχία των αγορών είναι ότι ο επόμενος γύρος (εκλογών) μπορεί να οδηγήσει σε θρίαμβο των κομμάτων που θέλουν να καταργήσουν τις συμφωνίες με τους διεθνείς πιστωτές, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ» αναφέρει το πρακτορείο, τονίζοντας ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες μετά τις αρνητικές εξελίξεις.fimotro

Read more...

«Μέτωπο Ελπίδας» προανήγγειλε ο Σαμαράς.(BINTEO)..



Την πρωτοβουλία του για την επανένωση της Κεντροδεξιάς επικαιροποίησε πριν απο λίγο σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την αποτυχία του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ένα ...

«Μέτωπο Ελπίδας» που θα αντιπαρατεθεί στις δυνάμεις της λαϊκίστικης Αριστεράς, προαναγγέλοντας ουσιαστικά την έναρξη διαβουλέυσεων με τα άλλα κεντροδεξιά κόμματα (ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία και Δράση), με στόχο να κατέλθουν απο κοινού στις επερχόμενες νέες εκλογές...
Κλικ για το BINTEO


Read more...

Οι εκλογές δεν πρέπει να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα, λέει η Κοινωνική Συμφωνία

«Διαπραγμάτευσης χωρίς διακινδύνευση εξόδου»


Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη
Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
«Οι επικείμενες εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η λαϊκή βούληση και εντολή για την ανατροπή του αδιεξόδου που δημιούργησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ οφείλει να βρει ανταπόκριση», τονίζεται σε ανακοίνωση της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι για την ανατροπή της μονόπλευρης λιτότητας και για να προταχθεί ένα «ρεαλιστικό, αξιόπιστο και προοδευτικό» σχέδιο ανασυγκρότησης που θα αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης με τους δανειστές «χωρίς διακινδύνευση εξόδου από την Ευρωζώνη», απαιτείται η ύπαρξη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, αριστερής παράταξης, για τη συγκρότηση της οποίας, η Κοινωνική Συμφωνία «θα συνεχίσει να αγωνίζεται».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

TA ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ


Read more...

Τώρα-Σαμαράς-"Θα γελάσει ο κάθε Καμμένος"

Απάντηση στις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος των Aνεξάρτητων Ελλήνων έδωσαν στελέχη της Συγγρού. Ο κ.Καμμένος είπε ότι έγινε διάλογος για το πώς θα γίνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ λέει "Είναι ψέμα. Δεν θα το δουν στα πρακτικά. Θα δοθούν στην δημοσιότητα και θα γελάσει ο κάθε Καμμένος".enikos.gr

Read more...

«Αδειάζει» τον Π.Καμμένο η Προεδρία της Δημοκρατίας για το non paper

«Παρέδωσε διάφορα έγγραφα που περιείχαν σενάρια»


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Καμία παρερμηνεία για το επεισόδιο με το non paper του Πάνου Καμμένου δεν αφήνει η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Προεδρία της Δημοκρατίας. Στο λιτό κείμενο αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Καμμένο στις 13 Μαΐου, ο κ.  Καμμένος παρέδωσε διάφορα έγγραφα που περιείχαν σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Καμμένος επίσης παρακάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κοινοποιήσει τις θέσεις του στους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έντονη φημολογία για την δημοσιοποίηση της μυστικής ατζέντας του Άκη!



Έντονη φημολογία για την δημοσιοποίηση της μυστικής ατζέντας του Άκη!
Ευκαιρία να του πάρει συνέντευξη ο Λάλας
Τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία ότι οσονούπω θα δημοσιοποιηθεί η ατζέντα του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου.

Στην ατζέντα, όπως ισχυρίζονται καλά πληροφορημένες πηγές, περιέχονται πλήθος στοιχείων αλλά και ονόματα πολιτικών και δημοσιογράφων οι οποίοι εικάζεται ότι εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στις «δουλειές» του πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στα ανώτατα κλιμάκια της δικαιοσύνης εάν πρέπει αυτή την ώρα να προβούν οι αρμόδιοι δικαστικοί παράγοντες σε μια τέτοια, πρώτου μεγέθους, αποκάλυψη. Η επιχειρηματολογία η οποία διατυπώνεται από τους μετριοπαθείς δικαστικούς λειτουργούς στηρίζεται στο γεγονός της κρίσης που διέρχεται αυτή την ώρα το πολιτικό σύστημα.

Γιατί μια τέτοια αποκάλυψη θα επιβάρυνε έτι περαιτέρω το ήδη νοσηρό κλίμα. Αντιθέτως η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι τώρα είναι ο καλύτερος χρόνος προκειμένου να διαφανεί ότι η Δικαιοσύνη δεν μετέχει σε πολιτικά παιχνίδια. Οι επόμενες ώρες πάντως είναι κρίσιμες αφού αναμένεται να αποφασισθεί ποια από τις δυο απόψεις τελικώς θα επικρατήσει.

ΤαΧα
 http://newpost.gr

Read more...

Φ. Κουβέλης: Κάποιοι κοιτούν το κομματικό τους συμφέρον ...




Επίθεση προς τους πολιτικούς αρχηγούς των άλλων κομμάτων έκανε ο Φώτης Κουβέλης, μετά το τέλος της πολιτικής σύσκεψης.
«Η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι ήταν εφικτό. Έκανα ότι ... μπορούσα προκειμένου να μην υπάρξει η προσφυγή της χώρας σε νέες εκλογές. Δυστυχώς, δεν έγινε δυνατό να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας. Οι Ελληνίδες και οι έλληνες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Εξάντλησα κάθε περιθώριο. Δυστυχλώς η πρότασή μας απερρίφθη, αφού πολιτικές δυνάμεις είχαν την πολιτική τους επιλογή να πάμε σε νέες εκλογές. Κάποιοι ήθελαν να υπηρετηθεί το κομματικό συμφέρον.

Είπαμε πως δεν θέλουμε τίποτα, μόνη μας επιδίωξη να υπηρετηθεί το Δημόσιο συμφέρον. Ας αξιολογήσουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες κι ας κρίνουν τις πολιτικές δυνάμεις για τη συμπεριφορά τους».


Read more...

Η χώρα πάει σε εκλογές με ευθύνη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είπε ο Πάνος Καμμένος

Επίθεση κατά Σαμαρά


«Ο κ.Σαμαράς θέλει εκλογές, θέλει να γίνει πρωθυπουργός» δήλωσε ο κ.Καμμένος
«Ο κ.Σαμαράς θέλει εκλογές, θέλει να γίνει πρωθυπουργός» δήλωσε ο κ.Καμμένος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του μνημονίου» δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος. Επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά επιδίωξε τις νέες εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός.

«Η χώρα πάει σε εκλογές με ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάναμε μια ύστατη προσπάθεια, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, αφού μας απέκλεισαν τις προηγούμενες φορές, είπε ο κ.Καμμένος, ο οποίος τόνισε ότι κατέθεσε τις επτά προτάσεις του κόμματός του για την οικονομία.

«Καταθέσαμε έναν οδικό χάρτη για το πως θα μπορέσει να γίνει εφικτό το σχέδιό μας και ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, αφού για να καταγγείλουμε την δανειακή σύμβαση χρειάζονται 180 βουλευτές. Τα δυο κόμματα μπλόκαραν τις προτάσεις μας. Υπηρετούν τα συμφέροντα του Μνημονίου και όχι του λαού» είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι το κόμμα του κατέθεσε ξεκάθαρες προτάσεις και θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα, λέγοντας πάντα την αλήθεια.

«Ο κ.Βενιζέλος συμφώνησε στα επτά σημεία πλην της καταγγελίας των συμβάσεων» είπε, ενώ αναφερόμενος στην στάση του Αντώνη Σαμαρά τόνισε: «Ο κ.Σαμαράς θέλει εκλογές, θέλει να γίνει πρωθυπουργός».

»Οι Τσίπρας και Κουβέλης είχαν καλή πρόθεση, αλλά δεν υπήρχε ο ανάλογος αριθμός βουλευτών» πρόσθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατέληξε: «Όλες οι προτάσεις μας μπλοκαρίστηκαν από την επιμονή των κομμάτων του Μνημονίου να υπηρετούν τους δανειστές».

«Δυστυχώς πάμε σε προεκλογική περίοδο και ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ζει με τις απειλές της κ. Μέρκελ και των τραπεζιτών, και αν θέλει να συνεχίσουν ο κ. Φούχτε και ο κ. Ράιχενμπαχ να είναι κυβερνήτες του τόπου μας, ή θέλει μια Ελλάδα ελεύθερη που με σκληρή δουλειά θα προχωρήσει στο αύριο, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν θα αλλάξει απόψεις, κάτω από καμία πίεση.

Απάντηση της ΝΔ

Κύκλοι της ΝΔ διαψεύδουν τις δηλώσεις Καμμένου σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Σαμαράς επιδίωξε εκλογές προκειμένου να γίνει ο ίδιος πρωθυπουργός. Οπως λένε χαρακτηριστικά «δεν θα το διαβάσουν στα πρακτικά και θα γελάσει κάθε ''καμμένος''».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δυστυχώς η χώρα πάει σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, είπε ο Ευ.Βενιζέλος

«Επικράτησε η αλαζονεία και ο μικροκομματισμός»


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωσή του από τα γραφεία του κόμματος, μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Όσοι προέταξαν το κομματικό τους συμφέρον παρερμήνευσαν την επιθυμία του λαού, ο οποίος δεν ήθελε νέα προσφυγή στις κάλπες, τόνισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε: «Πηγαίνουμε αναγκαστικά σε εκλογές, ας πάμε ενωμένοι και για το όνομα του Θεού, ας μην πάμε προς το χειρότερο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ότι «ο Πάνος Καμμένος διατύπωσε πρόταση να στηρίξουμε κυβέρνηση Καμμένου για την καταγγελία του Μνημονίου. Δεν μπορέσαμε να την κάνουμε δεκτή, γιατί δεν ήταν αυτή η εντολή του λαού».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ηττήθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου, αλλά κράτησε υπεύθυνη στάση και κατέβαλε προσπάθειες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνέργασιας. «Αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της επιμονής του κ. Κουβέλη να συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτή» τόνισε.

«Κάναμε προσπάθεια να πείσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ ώστε να προχωρήσουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας αλλά δεν το πετύχαμε» πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι κάθε Έλληνας πολίτης πρέπει να διαβάσει τα πρακτικά από την σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δει αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο τις στρατηγικές των κομμάτων. «Επικράτησε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμός και μικροκομματισμός» τόνισε ο κ.Βενιζέλος.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΚΚΕ: Ψεύτικος ο λογαριασμός σε Facebook και Twitter...



Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει πλέον ανασπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και όχι μόνο για ιδιωτική χρήση. Πολλές είναι οι εταιρείες που διαφημίζονται πλέον μέσω Facebook και Twitter αφού αυτό αποτελεί την... πιο οικονομική και αποτελεσματική λύση.

Social media χρησιμοποιούν πλέον πολύ ενεργά και τα κόμματα τα οποία δημοσιεύουν σε αυτά ανακοινώσεις τους αλλά και την πολιτική τους.

Εκτός κοινωνικών δικτύων είναι όμως το ΚΚΕ το οποίο μπορεί να εμφανίζεται με διάφορους λογαριασμούς σε Facebook και Twitter αλλά δεν είναι ι πραγματικοί.

Διαβάστε τι αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη:

Εμφανίστηκε πάλι στο twitter λογαριασμός με το όνομα «Κ.Κ.Ελλάδας» και μάλιστα ο δημιουργός του υποστηρίζει ότι είναι «επίσημος λογαριασμός της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας». Παράλληλα, στο facebook λειτουργούν λογαριασμοί με το όνομα «Αλέκα Παπαρήγα» και «ΚΚΕ ΚΝΕ». Οι λογαριασμοί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με το ΚΚΕ, την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος και την ΚΝΕ.

Οπως έχουμε ξαναγράψει, το ΚΚΕ δεν είχε και δεν έχει λογαριασμό ούτε στο Twitter ούτε στο facebook. Οι φίλοι του ΚΚΕ πρέπει να είναι προσεκτικοί και δύσπιστοι απέναντι σε τέτοιους λογαριασμούς που εμφανίζονται ως ΚΚΕ, ΚΝΕ, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ή «Ριζοσπάστης» και να μη δίνουν τα στοιχεία τους γιατί έτσι πέφτουν θύματα εξαπάτησης.
mediagate.gr


Read more...

Τώρα-Ναυάγιο.Πάμε σε εκλογές

Αύριο στη 1 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον διορισμό υπηρεσιακής κυβέρνσησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Ωστόσο ενδεκτικό του κλίματος είναι οτι ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε όλους τους βουλευτές που εξελέγησαν στις 6 Μαίου..enikos.gr

Read more...

Πέμπτη η ορκωμοσία των βουλευτών, Παρασκευή εκλέγεται πρόεδρος της Βουλής

Εκδόθηκε η ημερήσια διάταξη


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Με την υπογραφή του Δ' Αντιπροέδρου της απελθούσας Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, εκδόθηκε ειδική ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 40/2012, με θέμα την σύγκλησή της την Πέμπτη, στις 11 το πρωί, για την ορκωμοσία των βουλευτών.

Σύμφωνα με την ίδια ημερήσια διάταξη, την Παρασκευή στις 11 πμ η Βουλή θα συνεδριάσει εκ νέου, με αντικείμενο την εκλογή προέδρου της Βουλής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Α.Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο!

Να παραμείνει ο Τ.Γιαννίτσης υπουργός Εσωτερικών θέλουν στον Περισσό

 
 
"Βγαίνει και ο Γλέζος τώρα και λέει ότι για εισόδημα από 20.000 ευρώ και πάνω θα δίνει κάποιος 100 ευρώ το μήνα. Μα, είναι πράγματα αυτά; Όποιος έχει 20.000 ευρώ το χρόνο είναι πλούσιος; Υποχρεωτικό δάνειο θα κάνει ο λαός στο κράτος! Τι να σας πω τώρα;", είπε η Αλέκα Παπαρήγα στον Κάρολο Παπούλια, κατά τη διάρκειά της συνάντησής τους την Κυριακή.

Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συνέχισε ασκώντας κριτική στο Συνασπισμό: "Αυτές τις μέρες το τι μαργαριτάρια έχω ακούσει, αφού γελάω μόνη μου! Ειλικρινά σας λέω, ευτυχώς που είμαι στο ΚΚΕ. Αν με έβαζε το Κόμμα να πω τέτοια πράγματα, θα αυτοκτονούσα"!

Σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά, σχολιάζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: "Τους λέω καμιά φορά ότι έτσι και αποφασίζαμε, τρελαινόμασταν –που ευτυχώς δεν έχουμε τρελαθεί- και λέγαμε τέτοια στον κόσμο, ότι θα έλθουμε εμείς, θα γίνουμε κυβέρνηση και θα του λύσουμε τα ζητήματα, θα προτιμούσα –λέω- να πάω σαν τον Χριστούλα, να πάω να αυτοκτονήσω στην Πλατεία Συντάγματος με ένα όπλο! Πώς να πεις αυτά τα πράγματα «θα γίνω κυβέρνηση και θα σου λύσω τα προβλήματα»; Εμάς αυτό δεν μας αρέσει γιατί κοροϊδεύουν τον κόσμο. Από αυτό δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα και –να σας πω- ένα μεγάλο μέρος από τον κόσμο πιάνεται σαν τον πνιγμένο. Λένε ότι δεν θα διώξουν τους εκατόν πενήντα χιλιάδες δημοσίους, ότι θα διορίσουν και άλλους. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτά, με το λαό στο σπίτι του να περιμένει να τα φτιάξεις, δεν γίνονται. Τι να υποσχεθούμε εμείς;".

Ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση, συνεργασίας, εθνικής ενότητας, οικουμενικής ούτε καν υπηρεσιακής, η κυρία Παπαρήγα υπογράμμισε: "Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς στην αντιπολίτευση. Τι να κάνουμε; Δεν έχει προετοιμαστεί ο λαός για –το λέμε δημόσια- μία τέτοια σύγκρουση. Αφού δεν έχει προετοιμαστεί, το ΚΚΕ στην αντιπολίτευση. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε στο λαό τη δική μας θέση. Διά της βίας δεν γίνεται".

"Ε, βέβαια", ήταν η απάντηση του κ. Παπούλια ο οποίος έδωσε "πάτημα" στην γενική γραμματέα του ΚΚΕ να συνεχίσει επισημαίνοντας: "Και μπορούμε να προσφέρουμε στην αντιπολίτευση, όχι σε κυβέρνηση. Μα στην κυβέρνηση δεν μπορούμε να πάμε με τις δικές μας θέσεις".
"Όχι, ασφαλώς όχι", ανταπάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να συνεχίσει η κυρία Παπαρήγα: "Αυτό είναι κουταμάρα, δηλαδή να πάρουμε τις θέσεις του ΚΚΕ και να πούμε «πάρε αυτές και δεν συμφωνείτε» και μετά να τους βρίζουμε γιατί δεν συμφώνησαν;".

Κατά την άποψη που εξέφρασε η κυρία Παπαρήγα στον κ. Παπούλια, "η πορεία των εκλογών ήταν προδεγιαγεγραμμένη, απλώς ο ένας προσπαθούσε να ρίξει την ευθύνη στον άλλον".

- "Των προσεχών εκλογών, αν γίνουν", έσπευσε να τη διορθώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- "Ναι. Κατά τη γνώμη μας θα γίνουν. Ο ένας πάει να ρίξει το μπαλάκι στον άλλον, παρότι ενδεχομένως δεν τις θέλουν όλοι τις εκλογές", αποφάνθηκε η γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Αναφερόμενη στις προσεχείς εκλογές, η κυρία Παπαρήγα ανέφερε στον κ. Παπούλια ότι δεν έχει αντίρρηση και μάλιστα θα προτιμούσε να διεξαχθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση με τον κ. Τάσο Γιαννίτση στη θέση του υπουργού Εσωτερικών, υποστηρίζοντας ότι επί των ημερών του Γιάννη Ραγκούση "το υπουργείο ήταν ένα μπάχαλο"!

Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης της γγ του ΚΚΕ με τον Πρόεδρο αναλώθηκε στην πιθανότητα να διεξαχθούν νέες εκλογές.

Όταν ο κ. Παπούλιας ρώτησε την κυρία Παπαρήγα αν εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας όπως είχε πράξει στο παρελθόν ο Χαρίλαος Φλωράκης, η γγ του ΚΚΕ έσπευσε να αρνηθεί.
-"Δεν σας πέρασε από το μυαλό να κάνετε πάλι κάποια σύμπραξη;", ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
-"Τώρα όχι. Είναι άλλη φάση, άλλο θέμα, άλλο το αντικείμενο. Δεν συγκρίνεται. Τώρα εδώ έχουμε κρίση και η κρίση δεν ξεπερνιέται με αστεία πράγματα", απάντησε η κυρία Παπαρήγα.

-"Αν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ποια θα είναι η δική σας θέση;", επέμεινε ο κ. Παπούλιας.
-"Τι να συνεννοηθούμε; Δεν μπορούμε. Όχι, όχι. Αρνητική σε όλες τις μορφές. Στη Βουλή αντιπολίτευση. Αυτά τα έχουμε ξεκαθαρίσει", έκλεισε τη συζήτηση η κυρία Παπαρήγα.

Ενδιαφέρον έχει και ο διάλογος της γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη Χρυσή Αυγή μπροστά στο ενδεχόμενο οι βουλευτές του ΚΚΕ να κάθονται δίπλα-δίπλα στη Βουλή με τους βουλευτές του κ. Μιχαλολιάκου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, τώρα θα δείτε και τον κ. Μιχαλολιάκο;
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Συνταγματική επιταγή.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Δεν σας κατηγορώ.
Είναι ένα θέμα τώρα. Εγώ μάλιστα σκέφτηκα να πάρω ένα τηλέφωνο και μου έλεγαν «γιατί δεν διαμαρτύρεσαι που δεν κληθήκατε όλοι μαζί». Ήξερα ότι και ο κ. Κουβέλης και ο κ. Τσίπρας είχαν βάλει θέμα. Κατ’ αρχήν, είπα ότι δεν έχω καμμία όρεξη να κάνω θέμα –ο κόσμος έχει τα προβλήματα του- γιατί δεν είμαστε όλοι μαζί. Είναι μέσα στην ευθύνη, λέει. Όμως και αυτό σε κάποια φάση, πώς θα γίνει;
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Για ποιο λέτε;
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Αυτό, δηλαδή να κάθομαι μαζί με τη Χρυσή Αυγή.
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : Από την αρχή!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Ούτε εγώ έχω καμία όρεξη να κάτσω με τη Χρυσή Αυγή, αλλά δεν μπορείς...
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Υπάρχει και το επιχείρημα ότι τον ψήφισαν πεντακόσιες χιλιάδες λαός.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Δυστυχώς, ο κόσμος τους ψήφισε. Αυτό είναι. Εμείς μάλιστα στη Βουλή βάλαμε θέμα γιατί μας είπαν ότι θα πήγαινε στη θέση του ΛΑΟΣ και θα ήμασταν δίπλα-δίπλα. Θα σκοτωθούμε! Όχι εμείς, αυτοί θα προκαλούν. Ξέρετε και πώς μας βλέπουν. Όμως, δεν μπορώ «δεν κάθομαι». Αν χρειαστεί, θα καθίσουμε όλοι μαζί. Τι θα γίνει δηλαδή; Έτσι θα δυναμώσουν. Δεν μπορείς να τους αποκλείσεις.
Εγώ, επειδή πήρα και αυτό από τα άλλα κόμματα, σκέφτηκα ότι μπορεί και να μη θέλουν τη Χρυσή Αυγή. Με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε «γιατί δεν διαμαρτύρεσαι που δεν σας καλεί όλους μαζί;». Λέω «σιγά βρε παιδιά τώρα, αυτό είναι το θέμα;».
Όμως γι’ αυτό, σε κάποια φάση, αν είναι στην επόμενη Βουλή –μακάρι να μην είναι- κάτι πρέπει να γίνει. Ποιος θέλει να κάτσει δίπλα τους;
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : Λαϊκή θέληση.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Αφού σκεφτόμασταν –αν μας καλούσατε όλους μαζί- και μου έλεγαν να μην κάτσω δίπλα. Έλεγα εγώ «βρε παιδιά, αφού είμαστε δίπλα, άμα με βάλει ο Πρόεδρος δίπλα, τι θα πω, ότι δεν κάθομαι;».
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ : Ωραίο!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ : Έτσι μου έλεγαν τα μέλη μας, «μην τυχόν πάτε όλοι μαζί και καθίσεις». Τους είπα «τι να κάνω, θα πάω να κάνω θέμα στο Προεδρικό Μέγαρο που κάθομαι;». Αφού τους έστειλαν οι πεντακόσιες χιλιάδες, παραπλανημένοι οι περισσότεροι. Αλλά τι να κάνεις; Έτσι θα τους κάνουμε ήρωες. Αν αρχίσει ο ένας «δεν κάθομαι δίπλα» ο άλλος «δεν κάθομαι δίπλα», θα γίνουν ήρωες. Θέλει άλλη αντιμετώπιση.
Εν πάση περιπτώσει, τους λέω ότι είμαστε όλοι μαζί και δεν θα κάνω φασαρία στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα δείτε ότι αυτοί θα το παίζουν σε δυο ταμπλό, θα βάλουν και τα κοστουμάκια τους, θα πάρουν και τους αποσπασμένους και τα αυτοκίνητα, όλα αυτά".

Διαβάστε εδώ τα πρακτικά της συνάντησης του κ. Παπούλια με την κυρία Παπαρήγα
 protothema.gr

Read more...

«Δεν συζητάμε αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» λέει ο Αυστριακός καγκελάριος

Ενόχληση από τις δηλώσεις Φέκτερ


Οι δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών Μαρία Φέκτερ προκάλεσαν την ενόχληση (και) της αυστριακής κυβέρνησης
Οι δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών Μαρία Φέκτερ προκάλεσαν την ενόχληση (και) της αυστριακής κυβέρνησης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Βιέννη, Αυστρία
Διευκρινίσεις πως η αυστριακή κυβέρνηση δεν συζητά μια αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έδωσε την Τρίτη ο καγκελάριος της χώρας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Βέρνερ Φάιμαν, μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, της υπουργού Οικονομικών της χώρας, Μαρίας Φέκτερ, από το συγκυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

Θέμα συζήτησης είναι μόνον, το πώς Αυστρία και Ελλάδα θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, σημείωσε ο καγκελάριος Φάιμαν, προσθέτοντας ότι έχει σημασία να γίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα.

Νωρίτερα, σε σημερινές δηλώσεις της, η κ. Φέκτερ εξέφραζε την «έκπληξή» της για τον πιθανολογούμενο σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων στην Ελλάδα, παρατηρώντας πως «εκείνο που με εκπλήσσει ιδιαίτερα, είναι το ό,τι δεν θα παραμείνει στην εξουσία η τωρινή κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά θα έλθουν και πάλι νέα πρόσωπα, μια νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών και θα πρέπει και πάλι να ξεκινήσουμε από τον Αδάμ και την Εύα και να εξηγούμε, πώς πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία».

Αιχμή κατά της Μαρίας Φέκτερ, ήταν και η επισήμανση από τον Αυστριακό υφυπουργό Οικονομικών, Αντρέας Σίντερ (του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος), ότι είναι σημαντικό οι πολιτικοί να αποφεύγουν τα περιττά σχόλια και να υπάρχει γενικά αυτοσυγκράτηση.
Σύμφωνα με τον κ. Σίντερ, μια έξοδος από το ευρώ δεν λύνει το πρόβλημα ούτε για την Ελλάδα ούτε και για την Ευρώπη, ενώ απαραίτητες είναι οι μεταρρυθμίσεις και τα αναπτυξιακά μέτρα, ανεξάρτητα από το νόμισμα της χώρας.

Στις δικές του δηλώσεις, μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του Λαικού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, επισήμανε ότι μόνο η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει αποχώρησή της από την Ευρωζώνη.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τα ελληνικά κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης και να μην οδηγήσουν τη χώρα σε νέες εκλογές, ενώ υπενθύμισε πως οι όροι για τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας είναι γνωστοί και πρέπει να τηρηθούν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Παπαδημούλης: Ο Αλαβάνος έγινε υποστηρικτής της δραχμής



Παπαδημούλης: Ο Αλαβάνος έγινε υποστηρικτής της δραχμής
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στις πρόσφατες τοποθετήσεις Αλαβάνου περί εξόδου της χώρας από το ευρώ και της επιστροφής της στη δραχμή.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε εκπομπή του Σκάι χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ ως υποστηρικτή της δραχμής και υποστήριξε πως οι απόψεις του κ. Αλαβάνου είναι «αντίθετες από τη θέση του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ακόμη πως «ο Αλ. Αλαβάνος όχι μόνο δεν μετείχε στον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές αλλά δεν έκανε καν μια δήλωση υποστήριξης» ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ ότι «στην προσπάθειά του να υποστηρίξει την επιλογή δραχμή, υιοθετεί το εκβιαστικό δίλημμα: «‘Η μνημόνιο ή δραχμή», με τρόπο πιο ανελαστικό ακόμη και από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του μνημονίου. Ούτε η κα Μέρκελ, ούτε οι συνεταίροι του μνημονίου ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δεν υιοθετούν τόσο εκβιαστικά αυτό το πλαστό και παραπλανητικό δίλημμα».http://newpost.gr

Read more...

«Όχι» σε όλα από Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ



«Όχι» σε όλα από Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ
Η διαρκής άρνηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για συμμετοχή σε όλα τα σενάρια και τις πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης εγείρει έντονα ερωτήματα για το ποια ακριβώς στρατηγική ακολουθείται.


Μέχρι στιγμής, ο κ. Τσίπρας έχει πει:

- Όχι σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.
- Όχι σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων.
- Όχι σε κυβέρνηση δική του με στήριξη των άλλων κομμάτων.
- Όχι σε  κυβέρνηση δική του με ψήφο ανοχής από τους υπόλοιπους σχηματισμούς.

Οι επαναληπτικές εκλογές που όλα δείχνουν ότι θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ -και τον Αλέξη Τσίπρα- την ευκαιρία να βγει πρώτο κόμμα.

Οι δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής δείχνουν ότι τα ποσοστά των κομμάτων δεν θα αλλάξουν δραματικά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως θα έχει το προβάδισμα.

Σε περίπτωση λοιπόν που βγει πρώτο κόμμα και πάρει το μπόνους των 50 εδρών, είναι σημαντικό να ξέρουμε ποια ακριβώς θα είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά και το πλάνο διακυβέρνησης.

Διότι μέχρι στιγμής έχει απορρίψει όλες τις πιθανές συμμαχίες, αφού έχει αρνηθεί συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ με τη ΔΗΜΑΡ φαίνεται ότι δεν θα μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση αριστεράς.

Α.Α 
 http://newpost.gr

Read more...

Στις 21 Μαΐου οι Πανελλαδικές

Λήγει την Πέμπτη 17 Μαΐου, το διδακτικό έτος στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, ενώ στις 15 Ιουνίου θα λήξει το διδακτικό έτος στα δημοτικά σχολεία. Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου ξεκινούν, οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου.
Όπως έχει ήδη ακόμη ανακοινωθεί, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α') θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου.
Προβληματισμός επικρατεί αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Παιδείας, καθώς στο ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης, θα πρέπει να «μετακινηθούν» ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων.
Κι αυτό γιατί στις 17 Ιουνίου, που φέρεται η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών εάν τελικά κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο, θα έχει ολοκληρωθεί μεν ο βασικός κορμός της εξεταστικής διαδικασίας, αλλά την περίοδο εκείνη θα γίνονται οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα των υποψηφίων για την εισαγωγή σε τμήματα και σχολές που απαιτούν την εξέτασήτους.
Την ίδια περίοδο όμως έχουν προγραμματιστεί και οι επαναληπτικές εξετάσεις όσων δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στην εξεταστική διαδικασία του Μαΐου, αλλά και εξετάσεις στα επαγγελματικά λύκεια.   enikos.gr

Read more...

O Αλαβάνος τάσσεται υπέρ της δραχμής...



Υπέρ της εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ τάχθηκε, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας στο ρ/σ Ράδιο 9 και συμπλήρωσε πως αυτό αποτελεί μονόδρομο εάν ... καταγγελθεί το μνημόνιο.

«Το να αποκοπούμε από ένα ισχυρό νόμισμα και να έχουμε ένα εθνικό νόμισμα θα μας δώσει δυνατότητες ανάκαμψης», εκτίμησε ο κ. Αλαβάνος, προσθέτοντας ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για το τι θα φέρει μια τέτοια εξέλιξη.

«Εδώ που έχουμε φτάσει δεν υπάρχει εύκολος δρόμος», σημείωσε και παραδέχτηκε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο σαφώς μπορεί να υπάρξει λιτότητα, έκτακτα μέτρα και ελλείψεις, αλλά για ένα μικρό διάστημα μερικών μηνών.

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, το δίλημμα δεν είναι «ευρώ ή δραχμή», αλλά «ευρώ με το μνημόνιο ή "όχι" στο μνημόνιο με ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη».

Αναφερόμενος στις διεργασίες για σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε πως όλη αυτή η διαδικασία γελοιοποιεί τη δημοκρατία και τάχθηκε υπέρ της νέας προσφυγής στις κάλπες.


Read more...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιστολή Καμμένου



Ρεπορτάζ Νίκος Χατζηνικολάου

Ιδού η επιστολή Καμμένου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



\


 enikos.gr

Read more...

Στο 6,2% ανήλθε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2012

Στη δίνη της κρίσης


Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να είναι σε βαθιά ύφεση και προς το παρόν δεν φαίνεται φως στο τούνελ
Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να είναι σε βαθιά ύφεση και προς το παρόν δεν φαίνεται φως στο τούνελ   (Φωτογραφία:  AΠΕ )


Αθήνα
Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από την ΕΛΣΤΑΤ.

Στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 7,5%.

Στο τρίτο τρίμηνο του 2011, η πτώση ήταν 5%, στο δεύτερο 7,3% και στο πρώτο 8%. Κατά μέσο όρο η ύφεση το 2011 ήταν 6,95%.

Σε σταθερές τιμές 2005, το ΑΕΠ διαμροφώθηκε σε απόλυτα μεγέθη σε 40,761 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 ήταν 43,448 δισ. ευρώ.

Η ΕΛΣΤΑΤ τονίζει ότι όπως έχει επισημανθεί στις προηγούμενες ανακοινώσεις, λόγω της διακοπής της χρονολογικής σειράς των τριμηνιαίων στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης και τη διαθεσιμότητα στοιχείων για μια πολύ μικρή χρονική περίοδο (1ο τρίμηνο 2009 - 1ο τρίμηνο 2012) όπου πρέπει να εφαρμοστεί η εποχική διόρθωση, σε συνδυασμό με τις σημαντικές μεταβολές που σημειώνονται στους οικονομικούς δείκτες βάσει των οποίων εκτιμάται το τριμηνιαίο ΑΕΠ, η εφαρμογή της εποχικής διόρθωσης δεν παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Για το λόγο αυτό τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι μόνο τα μη εποχικά διορθωμένα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΣΗΜΙΤΗΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Καταστροφική χαρακτήρισε ο Κώστας Σημίτης ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, μιλώντας σε συνέδριο στο Πεκίνο για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε επίσης, ότι η συζήτηση για το...
ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ είναι «χωρίς λογική».

«Δεν τίθεται ερώτημα αν πρέπει να ανήκουμε στην ευρωζώνη. Η ιδέα της επιστροφής στη δραχμή είναι μια ιδέα η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει», ανέφερε ο κ. Σημίτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ από το ευρώ και ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας προσπαθούν με μία «συγκεκριμένη λογική» να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους με την ΕΕ.

Σήμερα η Ευρώπη λέει «όχι», αλλά μετά από κάποιο διάστημα, όπως συμβαίνει συνήθως, θα πει «εντάξει», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.
Σχολιάζοντας απόψεις ειδικών, ότι σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας θα έπρεπε να κλείσουν οι τράπεζες για τουλάχιστον τρεις μήνες -για όσο διάστημα θα γίνονταν οι προετοιμασίες, περιλαμβανομένης της εκτύπωσης νέου νομίσματος- ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε: «Είναι ανοησία ότι θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες για τρεις μήνες. Αν κλείσουν περισσότερο από τρεις μέρες, θα υπάρξει επιδρομή στις τράπεζες».fimotro

Read more...

Επιμένει ο Καμμένος για το έγγραφο...




Στην αρχική του θέση εμμένει ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και με ανακοίνωση, το κόμμα του Καμμένου, παραθέτει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν παρέδωσε non paper στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Διαβάστε την ανακοίνωση των... "Ανεξάρτητων Ελλήνων":


"Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες κρίσιμες ώρες και τα οποία προφανέστατα εντάσσονται στη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της εργώδους προσπάθειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να δοθεί λύση στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, παραθέτουν τα εξής αδιάσειστα στοιχεία:

1.Ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, αρνήθηκε να παραλάβει ή και να συζητήσει με τον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επί του non paper του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Με αυτή την ανυποχώρητη θέση περί μη αναγνώρισης των non paper ως επίσημων εγγράφων, δεν υπήρχε περίπτωση ο κ.Καμμένος να παραδώσει non paper στον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

2.Από τα επίσημα πρακτικά που δημοσιοποίησε η Προεδρία της Δημοκρατίας, δεν προκύπτει, ούτε στο ελάχιστο ότι ο κ.Πάνος Καμμένος παρέδωσε στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας το οποιοδήποτε έγγραφο, πλην του Οικονομικού Προγράμματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, 57 σελίδων, σε βιβλιοδεσία με σπατάλη, πρόγραμμα το οποίο είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΧΑΡΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟ κ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

3.Τα 7 σημεία που ανέγνωσε ο κ.Πάνος Καμμένος και μόνο αυτά, στον κ.Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν δόθηκαν στον κ.Πρόεδρο. Από τα επίσημα πρακτικά προκύπτει ότι τα 7 αυτά σημεία τα ζήτησε γραπτώς ο κ.Παπούλιας και ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε ότι θα τα στείλει στη Γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας με επιστολή.
Παρ' όλα αυτά, ο Εκπρόσωπος του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, έστειλε το ίδιο βράδυ, στις 22.05 στη Προεδρία της Δημοκρατίας, ηλεκτρονικό μήνυμα με τις πλήρεις δηλώσεις του κ.Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντηση, στις οποίες περιλαμβάνοντο αναλυτικά ΚΑΙ τα 7 σημεία.
4.Όταν Δευτέρα βράδυ 14 Μαΐου, ανέκυψε το ζήτημα του επίμαχου εγγράφου, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Κ. Προέδρου της Δημοκρατίας Πρέσβυ κ. Κωμσταντίνο Μπίτσιο, ο οποίος σε σχετικό ερώτημα απάντησε στον κ. Καμμένο ότι έγγραφο που επεδείκνυαν τα ΜΜΕ, δεν υπήρχε στα πρακτικά, παρά μόνο το Οικονομικό Πρόγραμμα του Κινήματος.

Μία ώρα αργότερα, σε νεότερη επικοινωνία, ο κ. Μπίτσιος, διαψεύδοντας την προηγούμενη δήλωσή του, ανέφερε στον κ. Καμμένο ότι το επίμαχο έγγραφο του το παρέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας".


Read more...

Σε εξέλιξη η ύστατη προσπάθεια Παπούλια για τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων

Και στο βάθος εκλογές (;)




Αθήνα
Ξεκίνησε η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της κ. Παπαρήγα και του κ. Μιχαλολιάκου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια θα συμμετάσχουν ο Αντώνης Σαμαράς, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Πάνος Καμμένος και ο Φώτης Κουβέλης.

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος προσερχόμενος στη συνάντηση αναφέρθηκε και στο περιστατικό με το non paper.

Ο λαός με την ψήφο του έδωσε εντολή για απαλλαγή από το μνημόνιο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Για να γίνει κυβέρνηση, δεν θα γίνει ούτε με προβοκάτσιες ούτε με μεθόδους του χθες, είπε ο κ. Καμμένος.

Πρόσθεσε ότι κατέθεσε την πρότασή του με τα επτά σημεία, τα οποία αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα και απαίτηση.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Νέος πρόεδρος της Γαλλίας ορκίστηκε ο Φρανσουά Ολάντ

Στο Μέγαρο των Ηλυσίων


Ο Νικολά Σαρκοζί υποδέχεται τον Φρανσουά Ολάντ
Ο Νικολά Σαρκοζί υποδέχεται τον Φρανσουά Ολάντ   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Παρίσι, Γαλλία
Καθήκοντα προέδρου από τον Νικολά Σαρκοζί ανέλαβε επισήμως ο Φρανσουά Ολάντ. Ο Σοσιαλιστής Ολάντ επέλεξε μία λιτή τελετή ανάληψης των εξουσιών ως ένα μήνυμα για την πενταετία του στην εξουσία, εν μέσω οικονομικής κρίσης και αύξησης της ανεργίας.

Ο Φρ.Ολάντ στο πρώτο μήνυμά του προς τους Γάλλους πολίτες παραδέχθηκε ότι οι δυσκολίες θα είναι σημαντικές, αλλά απηύθυνε μήνυμα ενότητας.

«Στέλνω μήνυμα εμπιστοσύνης στους Γάλλους» είπε ο νέος Γάλλος πρόεδρος -ο πρώτος Σοσιαλιστής εδώ και 17 χρόνια-, λέγοντας ότι προτεραιότητά του θα είναι η παραγωγή και όχι η κερδοσκοπία.

«Είμαστε μια μεγάλη χώρα που ήξερε ανέκαθεν να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις» πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ, υποσχόμενος ότι υπό την προεδρία του «όλοι οι Γάλλοι θα ζουν μαζί χωρίς διακρίσεις, γύρω από τις ίδιες αξίες, αυτές της Δημοκρατίας».

«Η Ευρώπη έχει στραμμένα τα μάτια της πάνω μας» είπε, τονίζοντας ότι θα προτείνει στους Ευρωπαίους συμμάχους μία νέα συμφωνία που θα συνδυάζει την ανάπτυξη με τη μείωση του ελλείμματος.

«Θα προτείνω στους Ευρωπαίους εταίρους μου ένα σύμφωνο που συνδέει την αναγκαία μείωση του ελλείμματος με την απαραίτητη τόνωση της οικονομίας» είπε.

Δήλωσε ότι θέλει να «ανοίξει ένα νέο δρόμο στην Ευρώπη».

Η ορκωμοσία ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί (ώρα Γαλλίας) με την άφιξη του Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Εκεί τον Σοσιαλιστή πολιτικό υποδέχθηκε ο Νικολά Σαρκοζί.

Ο απερχόμενος πρόεδρος παρέδωσε στον νέο πρόεδρο τους κωδικούς για τα πυρηνικά όπλα και άλλους απόρρητους φακέλους πριν από τη σύντομη τελετή ορκωμοσίας, την οποία παρακολούθησαν περίπου 400 προσκεκλημένοι.

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν η ηγέτιδα των Σοσιαλιστών, Μαρτίν Ομπρί, καθώς και ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν, ανάμεσα σε άλλους.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με 21 κανονιοβολισμούς.

Ο νέος πρόεδρος πραγματοποιεί -σύμφωνα με την παράδοση- τη διαδρομή μέσω της Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου, όπου θα ανάψει τη φλόγα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Επίσης, θα μεταβεί στο δημαρχείο του Παρισιού, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας Μπερτράν Ντελανοέ, ο οποίος έχει καλέσει τους Παριζιάνους να έλθουν να υποδεχθούν τον νέο πρόεδρο.

Ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στη μέρα και το όνομα του πρωθυπουργού του.

Υποψήφιοι για το αξίωμα φέρονται οι Ζαν - Μαρκ Ερό, επικεφαλής της σοσιαλιστικής κοινοβουλευτικής ομάδας, και η ηγέτιδα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί.

Στη συνέχεια, ο Ολάντ θα μεταβεί στο Βερολίνο για συνάντηση γνωριμίας με την Άνγκελα Μέρκελ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Σε δίκη ο Β.Παπαγεωργόπουλος για τη μαύρη τρύπα στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Μαζί με άλλα 17 άτομα


Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος
Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος   (Φωτογραφία:  Phasma )


Θεσσαλονίκη
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για τη μαύρη τρύπα ύψους 51,4 εκατ. ευρώ στα ταμεία του δήμου. Για την ίδια υπόθεση παραπέμπονται σε δίκη άλλα 17 άτομα, μεταξύ αυτών ο επί σειρά ετών συνεργάτης του τέως δημάρχου, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Αναστάσιος Γερογιάννης, ο πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, καθώς επίσης παλαιότεροι προϊστάμενοι και ανώτεροι υπάλληλοι υπηρεσιών και τμημάτων των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Με το υπ' αριθμόν 355/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαγεωργόπουλος παραπέμπεται να δικαστεί για τις κακουργηματικές πράξεις της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ' εξακολούθηση και της απλής συνέργειας σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Για τις ίδιες πράξεις παραπέμπονται τόσο ο Μ. Λεμούσιας, για τον οποίο αποφασίστηκε να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές, όσο και παλαιότεροι αντιδήμαρχοι Οικονομικών.
Επιπλέον, στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης επιβάλλεται ο περιοριστικός όρος της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 300.000 ευρώ έως τη δίκη. Ο περιοριστικός όρος της καταβολής εγγυοδοσίας 300.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον Μ. Ζορπίδη, ενώ για τους Αν. Γερογιάννη και Θ. Αθανάσαρο η χρηματική εγγύηση ανέρχεται σε 50.000 και 30.000 αντίστοιχα. Χρηματικές εγγυήσεις, κατά περίπτωση, 10.000 και 20.000 ευρώ καλούνται, τέλος, να καταβάλουν οι προϊστάμενοι και υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου.
Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε, επιπλέον, τη συνέχιση της προφυλάκισης του Π. Σαξώνη, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης κατ' εξακολούθηση και της πλαστογραφίας κατ' εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.
Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης δεν συντάχθηκε με την πρόταση που είχε κάνει ο εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος είχε προτείνει τη σύλληψη και προφυλάκιση των Β. Παπαγεωργόπουλου και Μ. Ζορπίδη.
Η μαύρη τρύπα στα ταμεία του δήμου ανέρχεται σε 51,4 εκατ. ευρώ και δημιουργήθηκε κατά το διάστημα από το 1997 έως το 2007.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...