Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΣΗΜΙΤΗΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Καταστροφική χαρακτήρισε ο Κώστας Σημίτης ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, μιλώντας σε συνέδριο στο Πεκίνο για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε επίσης, ότι η συζήτηση για το...
ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ είναι «χωρίς λογική».

«Δεν τίθεται ερώτημα αν πρέπει να ανήκουμε στην ευρωζώνη. Η ιδέα της επιστροφής στη δραχμή είναι μια ιδέα η οποία δεν μπορεί να λειτουργήσει», ανέφερε ο κ. Σημίτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει ποτέ από το ευρώ και ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας προσπαθούν με μία «συγκεκριμένη λογική» να επαναδιαπραγματευθούν τους όρους με την ΕΕ.

Σήμερα η Ευρώπη λέει «όχι», αλλά μετά από κάποιο διάστημα, όπως συμβαίνει συνήθως, θα πει «εντάξει», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.
Σχολιάζοντας απόψεις ειδικών, ότι σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας θα έπρεπε να κλείσουν οι τράπεζες για τουλάχιστον τρεις μήνες -για όσο διάστημα θα γίνονταν οι προετοιμασίες, περιλαμβανομένης της εκτύπωσης νέου νομίσματος- ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε: «Είναι ανοησία ότι θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες για τρεις μήνες. Αν κλείσουν περισσότερο από τρεις μέρες, θα υπάρξει επιδρομή στις τράπεζες».fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: