Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Δημοσκόπηση δίνει πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για την "Εφημερίδα των Συντακτών", ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με 2,2%.
Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 19,8%, η Χρυσή Αυγή 9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6%, το ΠΑΣΟΚ 5%, η ΔΗΜ. ΑΡ 4,5% και το ΚΚΕ 4,1%.



Στην ερώτηση " ποιο κόμμα νομίζετε ότθ θα έρθει πρώτο" το 46% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 26% Νέα Δημοκρατία.



Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι 8 στους δέκαν πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση είναι δυσχερέστερη, το 2% θεωρεί ότι υπάρχει βελτίωση.
Όσο για την κατάσταση στο μέλλον, το 78% πιστεύει ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν και το 5% ότι θα βελτιωθούν.
Το 47% πιστεύει ότι η χώρα θα χρεωκοπήσει, ενώ 4 στους 10 πιστεύουν ότι η κρίση θα ξεπεραστεί.

Το 57% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι αρνητικό για τη χώρα. Το 58% πιστεύει ότι είναι αρνητικό για τους ίδιους.
Σε αυτή τη δημοσκόπηση και για πρώτη φορά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς ισοβαθμούν στην πρώτη θέση όσον αφορά στην ερώτηση, ποιος θεωρείται "καταλληλότερος πρωθυπουργός".

Πήγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Read more...

Ο Παπούλιας για την διαφθορά

"Το αποκρουστικό φαινόμενο της διαφθοράς", ως το κεντρικό πρόβλημα της κρίσης που διέρχεται η χώρα αναδεικνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς, την Κυριακή (9 Δεκεμβρίου), και ζητάει από τους πολιτικούς να δίνουν αυτοί το παράδειγμα.
«Πρόκειται για ένα αποκρουστικό φαινόμενο το οποίο υποσκάπτει το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών, διαβρώνει τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, υπονομεύει κάθε προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης και προόδου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υπογραμμίζει ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς συνδέεται άρρηκτα και με τον πυρήνα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Κράτους Δικαίου και αφορά εν τέλει την ποιότητα της δημοκρατίας και τον κοινωνικό πολιτισμό.
Ο κ. Παπούλιας σημειώνει ακόμη στο μήνυμά του ότι για να περιορισθεί η εκτεταμένη διαφθορά, δεν αρκούν τα ευχολόγια αλλά είναι ζητούμενο η ισχυροποίηση του νομικού οπλοστασίου, η συγκρότηση ελεγκτικών μηχανισμών, η ηθική απονομιμοποίηση κάθε έκφανσης του φαινομένου της διαφθοράς.
«Η οικονομική παρακμή των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι ουσιώδης και απαραίτητη προϋπόθεση, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης, αλλά και για την αποφυγή παρόμοιων κινδύνων στο μέλλον, είναι η αλλαγή δομών και στερεοτύπων ώστε να γίνουν αυτονόητοι οι κανόνες διαφάνειας παντού», υπογραμμίζει.
«Ας μην ξεχνάμε ότι και η προσέλκυση επενδύσεων συνδέεται άρρηκτα με τη δημιουργία ενός καθαρού περιβάλλοντος στο οποίο δεν χωρούν σκοτεινές συναλλαγές», καταλήγει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Read more...

Μπαράζ συναντήσεων «Πρέπει να κλείσουμε εντός της ημέρας» λέει ο Γ.Στουρνάρας για το φορολογικό


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )



Αθήνα
Συνεχίζει από το μεσημέρι της Παρασκευής το μαραθώνιο επαφών του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ώστε να κλείσει οριστικά το φορολογικό νομοσχέδιο.

Αρχικά συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Αναγκαστικά πρέπει να κλείσουμε σήμερα γιατί το νομοσχέδιο πρέπει να κατατεθεί την επόμενη Τρίτη» είπε ο υπουργός στους δημοσιογράφους.

Στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν παρών και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, με τον οποίο εξετάστηκε το ζήτημα που έχει προκύψει με το χαράτσι στα ακίνητα.

Μία ώρα αργότερα, περίπου στις 4:30, ο κ. Στουρνάρας ξεκίνησε τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Νωρίτερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, o κ. Στουρνάρας ανακοίνωσε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται σε έναν εργοδότη δεν θα φορολογηθούν ως επιχειρηματίες, ούτε και θα πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος.

«Για τους υπόλοιπους προσπαθούμε να εξυγιάνουμε το σύστημα, όλοι θα φορολογούνται με βάση βιβλία, θα αφαιρούνται οι δαπάνες, θα αφαιρούνται οι ασφαλιστικές τους εισφορές, κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα, άρα θα έχουμε ένα πραγματικά καλύτερο σύστημα από πριν, το οποίο θα πατάσσει την φοροδιαφυγή» εξήγησε.

Είπε ακόμα ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, η πρώτη τώρα, με το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως την Τρίτη στη Βουλή, και η δεύτερη έως τον Ιούνιο με νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα προβλέπει ρυθμίσεις για τη φορολογική διοίκηση και τη φοροδιαφυγή.
Πρόσθεσε ότι στην πρώτη φάση πρέπει να εξασφαλίσουμε τα έσοδα για την επόμενη χρονιά και για το 2014. «Αυτό είναι ένα μίνι φορολογικό που πρέπει να κατατεθεί μέχρι 11 Δεκεμβρίου. Σε δεύτερη φάση, μέχρι τα μέσα του 2013 θα πρέπει να καταθέσουμε το μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο, για τη φορολογική διοίκηση και τη φοροδιαφυγή. Ουδέποτε ελέχθη ότι στις 11 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί ένα πλήρες φορολογικό νομοσχέδιο» είπε.
Αναφερόμενος στις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα που περιλαμβάνονται στη πρώτη φάση της μεταρρύθμισης ο υπουργός επισημαίνει ότι τα εισοδήματα έως 25.000 ευρώ ωφελούνται σημαντικά. «Το 80% του κόσμου ανήκει στην κατηγορία αυτή. Είναι μια σημαντική ελάφρυνση για αυτούς» τόνισε.
Σχετικά με τη νέα επιδοματική πολιτική για τα παιδιά αναφέρει ότι «έως τώρα, ένας που ήταν κάτω από τις 9.000 ευρώ και είχε λιγότερα από τρία παιδιά, δεν έπαιρνε ούτε επίδομα, ούτε ωφελείτο από τη μείωση φόρου. Τώρα, όμως, θα ωφεληθεί».
Σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου για το χαράτσι στη ΔΕΗ, ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα υπάρξει αίτηση αναίρεσης της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου για τη μη είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ, προκειμένου η υπόθεση να εκδικασθεί στον Άρειο Πάγο.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Εκδικάστηκε η προσφυγή της ΓΣΕΕ Στο πρώτο εξάμηνο του 2013 η απόφαση του ΣτΕ για τις μειώσεις μισθών του «Μνημονίου ΙΙ»


Οι δικηγόροι των εργαζομένων τόνισαν ότι το «Μνημόνιο ΙΙ» γυρίζει τη χώρα μας και το εργατικό δίκαιο 200 χρόνια πίσω
Οι δικηγόροι των εργαζομένων τόνισαν ότι το «Μνημόνιο ΙΙ» γυρίζει τη χώρα μας και το εργατικό δίκαιο 200 χρόνια πίσω   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Μάχη» νομικών επιχειρημάτων δόθηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη τόσο του «Μνημονίου ΙΙ», όσο και για την 6/2012 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), με την οποία μειώθηκαν κατά 22% οι αποδοχές των εργαζομένων και κατά 32% των νέων κάτω των 25 ετών, ενώ επήλθε λήξη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και καταργήθηκε στην ουσία η διαιτησία (Ν.1876/1990).

Στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου συζητήθηκαν οι προσφυγές της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ και άλλων σωματείων εργαζομένων, οι οποίοι στρέφονται κατά του δεύτερου Μνημονίου και της επίμαχης ΠΥΣ.

Ο εισηγητής της υπόθεσης, σύμβουλος Επικρατείας Ηρακλής Τσακόπουλος, αφού ανέπτυξε το ιστορικό των Μνημονίων στη χώρα μας και τους ισχυρισμούς των συνδικαλιστικών φορέων, έθεσε θέμα μερικής κατάργησης της δίκης, καθώς ορισμένες διατάξεις της επίμαχης 6/2012 ΠΥΣ ρυθμίστηκαν στη συνέχεια με νόμο.
Εκτός εάν τα ενδιαφερόμενα σωματεία αποδείξουν ότι έχουν ιδιαίτερο έννομο συμφέρον ή εκτός εάν κριθεί ότι το κράτος με νομοθεσία επιχείρησε, κατά παράβαση του Συντάγματος, να επέμβει στη σημερινή δίκη και να την κλείσει επ' ωφελεία του Δημοσίου.
Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, οι δικηγόροι των Σωματείων (Άρις Καζάκος, Σοφία Καζάκου, Ξεν. Κοντιάδης, Νικ. Φιλιππόπουλος, Αν. Πετρόπουλος, Νικ. Δήμας, Γεωργ. Παπαμιχαήλ και Γεωργία Φιλιπποπούλου) τόνισαν ότι τόσο το δεύτερο Μνημόνιο (Ν. 4046/2012) όσο και η ΠΥΣ είναι αντίθετες στα άρθρα 2, 4, 5, 22, 23, 25, 26, 28 και 43 του Συντάγματος, στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), που προστατεύει την περιουσία (στην έννοια της οποίας περιλαμβάνονται και οι αποδοχές των εργαζομένων), στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 98, 111 και 122 και σε οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακόμη, οι δικηγόροι των εργαζομένων τόνισαν ότι το μέγεθος της καταστροφής από την εφαρμογή του «Μνημονίου ΙΙ» είναι αόρατο, ενώ γυρίζει τη χώρα μας και το εργατικό δίκαιο 200 χρόνια πίσω.
Σε άλλο σημείο των αγορεύσεων επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα με την εφαρμογή του «Μνημονίου ΙΙ» είναι ότι πλήττεται ο συνδικαλισμός και η απεργία «στην καρδιά», ενώ η ελληνική «κοινωνία έχει μπει σε σπιράλ θανάτου».
Παρέμβαση υπέρ του «Μνημονίου ΙΙ», έκανε με τους δικηγόρους Κων. Γώγο και Ευφημία Παπαϊωάννου, το ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, το οποίο όπως υποστηρίζει αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.
Οι συνήγοροι του Δημοσίου (υπουργείο Οικονομικών) Βασιλική Τύρου και Γαρυφαλιά Σκιάνη υποστήριξαν ότι όταν ψηφίστηκε το δεύτερο Μνημόνιο η χώρα ήταν σε καθεστώς κατάρρευσης και υπήρχε ανάγκη να «φρενάρουν τα πράγματα» και να ληφθούν ορισμένα μέτρα. Διαφορετικά, προσέθεσαν οι εκπρόσωποι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, θα χρεοκοπήσει η χώρα.
Τόνισαν, επίσης, ότι ο νομοθέτης μπορεί να παρεμβαίνει για λόγους δημοσίου συμφέροντος σε ανώμαλες δημοσιονομικές καταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό δικαιολογείται και η παρέμβαση του κράτους στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, προσέθεσαν οι συνήγοροι του υπουργείου Οικονομικών.
Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Θα στείλει επιστολή Τη συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων θα ζητήσει από τη ΔΕΗ το υπουργείο Οικονομικών


Το Δημόσιο θα καταθέσεις αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, παράλληλα με αίτηση αναίρεσης της απόφασης που θα υποβληθεί στον Άρειο Πάγο
Το Δημόσιο θα καταθέσεις αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, παράλληλα με αίτηση αναίρεσης της απόφασης που θα υποβληθεί στον Άρειο Πάγο   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Αθήνα
Επιστολή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ θα στείλει το υπουργείο Οικονομικών, καλώντας την να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών του ρεύματος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, είναι παράνομη η είσπραξη του «χαρατσιού» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, το τέλος δεν θεωρείται ανταποδοτικό και χαρακτηρίζεται φόρος που υπαγορεύθηκε από την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Την Πέμπτη, σε σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τη διοίκηση της ΔΕΗ, αποφασίσθηκε να κατατεθεί αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, παράλληλα με αίτηση αναίρεσης της απόφασης που θα υποβληθεί στον Άρειο Πάγο.

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε ακόμα την εκτίμηση πως σήμερα θα κλείσει η συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για το φορολογικό.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, αν και το βιβλίο προσφορών κλείνει σήμερα, εξέφρασε την εκτίμηση πως μια πλήρη εικόνα για το πως πήγε η όλη διαδικασία θα έχει το οικονομικό επιτελείο, το πρωί του Σαββάτου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πάνω από 68.000 "λουκέτα" από την αρχή της κρίσης...



Από τις αρχές της οικονομικής κρίσης, περίπου 68.000 έμποροι αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, ενώ σχεδόν διπλάσιοι είναι οι επιχειρηματίες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τις...
ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Αυτό επισημάνθηκε κατά τη συνάντηση στα γραφεία της ΕΣΕΕ ανάμεσα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη.

Ο Μακαριώτατος συζήτησε με τον κ. Κορκίδη ζητήματα που αφορούν τις κοινές δράσεις που έχουν αναλάβει να προωθήσουν η Εκκλησία της Ελλάδος και η ΕΣΕΕ για την ανακούφιση των ευρισκόμενων σε δυσκολία και δυσπραγία εμπόρων. Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι οι άνεργοι επιχειρηματίες αποτελούν μία ιδιαίτερη κοινωνικά ευπαθή ομάδα, αφού πρόκειται για πολίτες, οι οποίοι δεν απολαμβάνουν καμία υποτυπώδη κοινωνική μέριμνα. Επιπλέον, συμπλήρωσε, η ψυχολογική και οικονομική τους κατάρρευση αποτελεί μείζον ζήτημα για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, οι οποίες δεξιώνονται την ανασφάλεια και το φόβο, που φέρνει η αβέβαιη οικονομική κατάσταση.

 Τα στοιχεία κατά την ΕΣΕΕ είναι εύγλωττα, καθώς μία στις τρεις ελληνικές οικογένειες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, δύο στις τρεις αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τρεις στους δέκα γονείς σταματούν τα παιδιά τους από τους παιδικούς σταθμούς και πέντε στους δέκα αδυνατούν πληρώσουν δίδακτρα και φροντιστήρια, ενώ η οικονομική κρίση έφερε σήμερα τρεις αυτοκτονίες κάθε δύο μέρες στη χώρα μας και τέλος, την τριετία της κρίσης και μέχρι τον Αύγουστο του 2012 είχαν καταγραφεί 3200 περίπου αυτοκτονίες. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι τρόποι με τους οποίους η Εκκλησία της Ελλάδος θα μπορούσε να συνδράμει τους εμπερίστατους εμπόρους. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε η διενέργεια απογραφής των επωφελούμενων ανασφάλιστων εμπόρων από την ΕΣΕΕ και να οριστούν τα κριτήρια αξιολόγησης και κατάθεσης απαραίτητων δικαιολογητικών για την πρόσβαση στις εν λόγω υπηρεσίες, ενώ συνδέθηκε το ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με την «Αποστολή» και την ΕΣΕΕ για παροχή βοήθειας πρωτοβάθμιας πρόληψης και φροντίδας για την υγεία για τους ανασφάλιστους εμπόρους.

Ακόμη, θα δημιουργηθεί κοινωνικό φροντιστήριο για τα παιδιά των ανασφάλιστων εμπόρων και θα υπάρχει παροχή συμβουλευτικής υποστήριξη λογιστών για την διαχείριση κρίσεων και τέλος θα δημιουργηθούν δομές ψυχολογικής υποστήριξης για όσους εμπόρους την χρειάζονται. Οι παραπάνω ενέργειες θα αρθρωθούν από το κεντρικό προς το τοπικό επίπεδο, όπου οι κατά τόπους Μητροπόλεις σε συνεργασία με τους οικείους Εμπορικούς Συλλόγους θα αναλάβουν να τις εξειδικεύσουν στις ανάγκες και τα προβλήματα κάθε περιοχής.

 Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Μακαριώτατο, δήλωσε: «…Τη δραματική πτυχή του αδιεξόδου που βιώνουν σήμερα χιλιάδες συμπολίτες μας προσπαθεί με θαλπωρή και αλληλεγγύη να θεραπεύσει η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η ελληνική κοινωνία σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται την Αγάπη, τη Θαλπωρή και την Αλληλεγγύη της Χριστιανικής μας Θρησκείας.

Η στήριξη του Αρχιεπισκόπου μέσω της «Αποστολής» και της ΕΣΕΕ σε άνεργους εμπόρους και τις οικογένειές τους, δίνει το μήνυμα ότι διαθέτουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτήν την περίοδο δοκιμασίας. Ο ζεστός και ανθρώπινος λόγος της Εκκλησίας γίνεται σήμερα πράξη και βοηθά τους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας να τη νιώσουν στο πλευρό τους και να κάνουν μια νέα αρχή…»...
thesstoday.gr

Read more...

Ξενοδοχείο πέντε αστέρων για τον Ηλιόπιουλο, με έξοδα των Ελλήνων φορολογουμένων...


Διατείνονται ότι δεν απολαμβάνουν τα βουλευτικά προνόμια καταδικάζοντας το «σάπιο πολιτικό σύστημα» για τα φαινόμενα χλιδής και πολυτέλειας, ωστόσο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, χρησιμοποιεί...
μέχρι τελευταίας δεκάρας τα χρήματα των φορολογουμένων για τη διαμονή του σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Ως φαίνεται αυτοπαγιδεύτηκε στα ίδια τα δίχτυα του νεοναζιστικού λαϊκισμού του κόμματος. Η «Χρυσή Αυγή» στηλιτεύει σθεναρά το πολιτικό κατεστημένο, τη διαφθορά, το στυλ διαβίωσης των συστημικών πολιτικών και παράλληλα κραυγάζει εναντίον της φτώχειας και της -λόγω μνημονίου και προδοτικών ενεργειών- εξαθλίωσης του μέσου Έλληνα πολίτη. Παρά την φλυαρία αυτή, ωστόσο, ο κ. Ηλιόπουλος προτιμά να διαμένει σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Βόλο, όπου και εκλέγεται, σπαταλώντας τα χρήματα του προϋπολογισμού της Βουλής, τα οποία παρέχει, βεβαίως, ο Έλληνας φορολογούμενος.

 Ο εκ… Ραφήνας ορμώμενος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» διατηρεί δωμάτιο στο γνωστό πολυτελές Με τον γ.γ. του κόμματος ξενοδοχείο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, «VALISRESORT», το πληρώνει με έξοδα του Κοινοβουλίου και προκαλεί βεβαίως τη μέση νοημοσύνη του κάθε πολίτη, ο οποίος διερωτάται πως ένας βουλευτής Μαγνησίας που διαθέτει, όπως λέει, ακίνητο, διαμένει σε ξενοδοχείο στη δική του πόλη όπου εκλέγεται. Το μέλος Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Συνδέσμου μίσθωσε για 11 διανυκτερεύσεις δωμάτιο του ξενοδοχείου κατά το διάστημα 5 -28 Οκτωβρίου.

 Ο νόμος, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτρέπει στους βουλευτές που δεν έχουν σπίτι στον τόπο εκλογής τους να διανυκτερεύουν σε ξενοδοχείο. Σύμφωνα με το έγγραφο, η Βουλή των Ελλήνων πλήρωσε 855,25 ευρώ, για έντεκα διανυκτερεύσεις του βουλευτή, γνωστού και για την υπόθεση οπλοφορίας. Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως έχει ακίνητο, αλλά η απόσταση από το κέντρο της πόλης, είναι πάνω από 25 χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να μένει σε ξενοδοχείο, «ο νόμος άλλωστε μου το επιτρέπει… το ακίνητο είναι μακριά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Χ.Α.. Πρόκειται σαφώς για ένα προκλητικό προνόμιο που δεν παρέχεται μόνο στον συγκεκριμένο βουλευτή, αλλά ήδη όπως πληροφορηθήκαμε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα βάλει μαχαίρι σε όλα όσα παρέχονται από τη Βουλή. Να σημειωθεί ότι μεταξύ του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, ο κ. Ηλιόπουλος παρέστη σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με στελέχη οργανισμών, όπως για παράδειγμα με τον διευθύνoντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Α. Ζερβό κ.α.

Ως εκ τούτου κάποιες στιγμές προφανώς ο βουλευτής… «διακτινίστηκε» περίπου 350 χλμ, απόσταση δηλαδή που χωρίζει τον Βόλο από την Αθήνα. «Ψηφίζει δαγκωτό»… την πολυτέλεια Το δωμάτιο Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην παραλία της Αγριάς Βόλου και πρόκειται για ένα από τα πιο «λουξ» καταλύματα της περιοχής, με ευρύχωρα δωμάτια, σουίτες με μοναδική θέα τη θάλασσα και το Πήλιο από τις βεράντες, spa, μπαρ ακόμα και… τσιπουράδικο. Ένα δωμάτιο απλό για δυο άτομα, χρεώνεται τη βραδιά 80-85 ευρώ, με θέα το Πήλιο και μπαλκόνι 90 ευρώ και με θέα τη θάλασσα και μπαλκόνι 100 ευρώ και άνω… Μeeting, συνέδρια, κοσμικά event διοργανώνονται συνεχώς στο εν λόγω συγκρότημα… Στο ίδιο δηλαδή που επιλέγει και προτιμά ο βουλευτής…
zougla.gr

Read more...

Στουρνάρας: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος...


Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική απόφαση σύμφωνα με την οποία κρίνεται παράνομη η είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ.

«Κοιτάζουμε όλο μας το... νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη που έχω από τους νομικούς συμβούλους είναι ότι η απόφαση αφορά μόνο τους διαδίκους, άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει να εισπράττει το τέλος αυτό και βεβαίως θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Άρειο Πάγο» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στο ζήτημα του τέλους ακινήτων. Και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση αυτή δεν ερείδεται σε αντισυνταγματικούς λόγους, δηλαδή το ΣτΕ έχει κρίνει ότι είναι συνταγματική η είσπραξη του τέλους. Θα εξαντλήσουμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο».

Στην ερώτηση δε αν παραμένει ανοιχτό να συνεχίσει το τέλος να εισπράττεται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ ο υπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Θα συνεχίσει να εισπράττεται, διότι θίγεται εδώ το δημόσιο συμφέρον. Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Ετσι τουλάχιστον μου λένε οι νομικοί μου. Να ξέρετε ότι τυχόν διακοπή είσπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε πρόβλημα θα αναγκαστούμε να πάρουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα. Αρα πρέπει πραγματικά να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνουμε...»

  Μία από τις πολλές ειδήσεις που έδωσε ο Γ. Στουρνάρας στην συνέντευξή του στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ήταν αυτή που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες που διατηρούν μπλοκάκι και κόβουν αποδείξεις σε έναν εργοδότη. «Αυτός που έχει μπλοκάκι σε έναν εργοδότη δεν θα φορολογηθεί ως επιχειρηματίας και ούτε και θα πληρώσει και τέλος» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Και πρόσθεσε: «Για τους υπόλοιπους προσπαθούμε να εξυγιάνουμε το σύστημα, όλοι θα φορολογούνται με βάση βιβλία, θα αφαιρούνται οι δαπάνες, θα αφαιρούνται οι ασφαλιστικές τους εισφορές, κάτι που δεν γινόταν μέχρι τώρα, άρα θα έχουμε ένα πραγματικά καλύτερο σύστημα από πριν το οποίο θα πατάσσει την φοροδιαφυγή, βέβαια να είμαστε ξεκάθαροι η φοροδιαφυγή δεν πατάσσεται μόνο με την φορολογική κλίμακα και με το φορολογικό σύστημα, θέλεις και ελέγχους, θέλεις περιουσιολόγιο, θέλεις και ποινές. Αρα προσπαθούμε να εξυγιάνουμε κάθε μέρος του φορολογικού συστήματος».

Για το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στην εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε: «Δεν θα ήθελα να ξεκινήσω από το “δεν θα πάμε καλά”. Υπάρχει πρόβλεψη συμμετρική. Αν δεν πάμε καλά σε ορισμένα κομμάτια κι αυτό το “δεν πάμε καλά” δεν οφείλεται στην ύφεση, αλλά οφείλεται σε δική μας αβελτηρία, τότε θα πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα. Αν όμως πάμε καλύτερα από ότι λέει το πρόγραμμα ότι θα πάμε, τότε το 2014 θα έχουμε λιγότερα μέτρα από αυτά τα οποία προβλέπει το πρόγραμμα».

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι: «Δεν σημαίνει ότι αν δεν πάει κάτι καλά πρέπει οπωσδήποτε να κόψεις μισθούς και συντάξεις. Ακόμα υπάρχουν περιθώρια μείωσης δαπανών που έχουν εν μέρει και τον χαρακτήρα σπατάλης». Και σημείωσε: «Εχουμε κόψει στο μέγιστο δυνατό αυτό που λέμε λειτουργικές δαπάνες του ελληνικού δημοσίου. Θα δούμε αν κάτι δεν πάει καλά... Θέλετε να κόψουμε και άλλο δαπάνες άμυνας; Τις έχουμε κόψει αρκετά. Προσπαθούμε να μην τις κόψουμε άλλο. Αν όμως κάτι δεν πάει καλά ίσως οι αμυντικές δαπάνες να είναι θα έλεγα ένας πρώτος στόχος. Αυτό όμως σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, έχουμε όμως προσπαθήσει να εξασφαλίσουμε ότι θα πάμε καλά».

«Θα αξιοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ»

Για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «την έχουμε ζητήσει, θα έρθει, θα την παραλάβει η διεύθυνση διεθνών οικονομικών σχέσεων του ΥΠΟΙΚ και θα την παραδώσει στο ΣΔΟΕ, παρόντος του οικονομικού εισαγγελέα». Στο ερώτημα αν θα αξιοποιηθεί ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: «Θα αξιοποιηθεί, όπως αξιοποιείται και η άλλη λίστα με όλους τους Ελληνες που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, νομίμως ή παρανόμως, αλλά αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να δούμε αν τα χρήματα που έχουν “φύγει” αντανακλώνται και στις φορολογικές τους δηλώσεις».

Στο ερώτημα αν υπάρχει το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου σε λίστα ο υπουργός απάντησε: «Δεν γνωρίζω κάτι γι’ αυτό. Είδα όμως διαψεύσεις. Δεν έχω καμία ένδειξη ότι υπάρχει ένα τέτοιο όνομα μέσα».

«Δεν ιδρώνει το αυτί μου»

«Εγώ κρίνομαι εκ του αποτελέσματος. Τώρα τι λέει ο Α πολιτικός, ο Β πολιτικός...» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών στις επικρίσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο από βουλευτές ακόμη και της κυβέρνησης συνεργασίας. «Δεν ιδρώνει το αυτί μου. Δεν είμαι πολιτικός. Δεν πρόκειται να πολιτευτώ», σημείωσε. Στο ερώτημα αν θα ασχοληθεί στο μέλλον με την πολιτική ο κ. Στουρνάρας είπε: «Δεν ξέρω το μέλλον τι μου επιφυλάσσει. Εγώ έχω έρθει να κάνω μια συγκεκριμένη δουλειά εδώ. Δεν βλέπω τίποτα άλλο μπροστά μου».

Στο ερώτημα ποια συνεννόηση είναι πιο δύσκολη, αυτή με την τρόικα ή με την τριανδρία των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Και οι δύο νομίζω είναι εύκολες συνεννοήσεις», ενώ αναφορικά με τον κυβερνητικό συνασπισμό και αν αυτός είναι “εύθραυστος” ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Τουλάχιστον από τις διαβουλεύσεις που έχω εγώ τώρα για το φορολογικό, αλλά και πριν, η αίσθηση που μου δίνεται είναι ότι υπάρχει ισχυρή στήριξη της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η κυβέρνηση στο ζήτημα των μικροομολογιούχων που ζημιώθηκαν από το «κούρεμα» του χρέους, σημείωσε: «Είναι νομικά περίπλοκο το θέμα, διότι εάν κάνεις κάτι για μια κατηγορία που έχει θιγεί, θα πρέπει να κάνεις και για άλλη. Δεν είναι απλό αυτό. Το κόστος για το Δημόσιο θα είναι αβάσταχτο».


real.gr

Read more...

«Μοιράστηκαν» οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ ...



Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων έχουν «αναλάβει» τις θέσεις των διοικητών σε Οργανισμούς του Δημοσίου.

Τα πρώτα πρόσωπα ήδη ανακοινώθηκαν στο... υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπου ο πρώην γραμματέας της «γαλάζιας» νεολαίας που ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ (Λεωφορεία και Τρόλεϊ).

Ο Αγγελος Τόλκας, ο οποίος δεν κατόρθωσε να εκλεγεί βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, τοποθετήθηκε στον ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ.

Στη θέση του προέδρου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τοποθετείται ο Γιώργος Βερναρδάκης, αποτυχών πολιτευτής της ΝΔ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ΟΑΕΔ επί κυβέρνησης Καραμανλή.
parapolitika.gr

Read more...

Πέρασε 3 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ...



Οχι στο μνημόνιο, λέει το 64%...
Δυσοίωνο προβλέπουν το μέλλον τους οι Ελληνες. Σε συντριπτικά ποσοστά δεν είναι ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον των ίδιων και... της χώρας, θεωρούν ότι οδεύουμε στη λάθος κατεύθυνση, αλλά και ότι δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο χρεοκοπίας, παρά την ψήφιση του Μνημονίου 3, που πιστεύουν ότι δεν έπρεπε να γίνει, διότι απέτυχε, και ζητούν την καταγγελία του.



Απαξιώνουν την κυβέρνηση και τους θεσμικούς παράγοντες και στην πρόθεση ψήφου δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες (22% έναντι 19,8% της Ν.Δ.). Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες (29,5%, έναντι 26,5% της Ν.Δ.) στην αναγωγή ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Στη δε παράσταση νίκης, η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται με 46% έναντι 26% της Ν.Δ.



Πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος εκ των πολιτικών αρχηγών -έπεται ο Πάνος Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων- ενώ ο έως τώρα δημοφιλέστερος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης πέφτει στην τρίτη θέση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τέταρτη.



Στο ερώτημα, ωστόσο, για τον καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας είναι ισόπαλος με τον Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 20%, ενώ προηγείται σταθερά ο «Κανένας» με 39%.



Παρά ταύτα, σύμφωνα με την εκτίμηση του εκ των αναλυτών της έρευνας Στράτου Φαναρά, η στροφή που σημειώνεται «δεν συγκροτεί μια εναλλακτική πρόταση, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει πολιτικούς συμμάχους, ενώ το προβάδισμα και η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ αντανακλά την κατάρρευση του μεταπολιτευτικού μοντέλου».



Δεν είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή σταθεροποιείται στην τρίτη θέση, ενώ εμφανίζεται σε ζητήματα που αφορούν τον νόμο και την τάξη ως το καταλληλότερο κόμμα να τα διαχειριστεί.



Πάντως και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις τους για το μέλλον, οι ερωτηθέντες δεν θέλουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, όπως δεν θέλουν, σε ποσοστό 61%, τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Κι αυτό, παρόλο που θεωρούν -σε ποσοστό 85%- ότι τα δάνεια από την τρόικα μας δίνονται για να μας εκμεταλλευτούν και όχι για να μας βοηθήσουν.





Δύο στους τρεις αρνητικοί για την κυβέρνηση. Ομως μόλις ο ένας στους τρεις θέλει πρόωρες εκλογές



Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες από την κυβέρνηση, αλλά δεν φαίνεται να επιθυμούν πρόωρες εκλογές. Δύο στους τρεις ψηφοφόρους εκφράζονται αρνητικά για την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας και μόλις το 13% έχει θετική άποψη για τους κυβερνώντες.



Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους αναλυτές της έρευνας, φαίνεται να «κέρδισε» από την έκβαση του πρόσφατου Eurogroup, καθώς σημειώθηκε σημαντική διαφοροποίηση στην περίοδο μετά την απόφαση του ευρωπαϊκού οργάνου, με τους θετικά διακείμενους να φτάνουν το 19%, έναντι του 12% πριν από την απόφαση.



Παρά τη γενικευμένη δυσαρέσκεια, οι πολίτες απορρίπτουν το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, καθώς το 33% τις επιθυμεί ενώ το 61% διαφωνεί με τη διεξαγωγή τους. Μάλιστα, με τη σχετική πρόταση Τσίπρα συμφωνεί μόνο το 56% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ το 79% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. θεωρεί ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κάθε πέρσι και καλύτερα

Μειώθηκαν κατά 12 μονάδες αυτοί που θεωρούν αρνητική την επιστροφή στη δραχμή. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι χειρότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ενώ εκτιμούν ότι η ελληνική οικονομία έχει μπει σε καθοδικό σπιράλ.



Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από 8 στους 10 πολίτες υποστηρίζουν πως η κατάσταση είναι δυσχερέστερη, με μόνο το 2% να θεωρεί ότι τα πράγματα βελτιώθηκαν, ενώ για το μέλλον το 78% διαβλέπει ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση και το 5% βελτίωση.



Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί ερωτώμενοι (47%) θεωρούν ότι η χώρα τελικά θα χρεοκοπήσει και 4 στους 10 πιστεύουν ότι η κρίση θα ξεπεραστεί. Παρά την άσχημη εικόνα που έχουν οι πολίτες για την οικονομία, οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή είναι αρνητικό για τη χώρα (58%) και για τους ίδιους (57%).



Ωστόσο, τα ποσοστά αυτά έχουν μειωθεί αισθητά (11 και 12 μονάδες, αντίστοιχα), ενώ το «αντι-ευρώ» μπλοκ έχει αυξηθεί 5 και 6 μονάδες, αντίστοιχα.



64% όχι στο Μνημόνιο



Σε ποσοστό 64% οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε καταγγελία του Μνημονίου διότι απέτυχε. Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται κατά 86% από ερωτηθέντες οι οποίοι στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, 82% Ανεξάρτητους Ελληνες, 82% ΚΚΕ, 78% Χρυσή Αυγή και 67% λοιπά κόμματα.



Οι ψηφοφόροι των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης σε ποσοστά 48% της Ν.Δ., 37% του ΠΑΣΟΚ και 34% της ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι «πρέπει να τηρήσουμε το Μνημόνιο, ώστε να μπορούμε στη συνέχεια να το βελτιώσουμε».



Επίσης, οι έχοντες οικογενειακό μηνιαίο εισόδημα κάτω των 1.000 ευρώ είναι εκείνοι που σε ποσοστό 68% επιθυμούν την καταγγελία του Μνημονίου, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι και εκείνοι που παίρνουν πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα έχουν την ίδια άποψη σε ποσοστό 53%, έναντι 42% αυτών που θέλουν να συνεχίσουμε με το Μνημόνιο.



Τέλος, υπέρ της καταγγελίας τάσσονται περισσότερες γυναίκες (65%), έναντι των ανδρών (64%), αλλά και οι εργάτες (72%) έναντι των άλλων επαγγελματικών τάξεων.



Πρόθεση ψήφου – εκτίμηση ψήφου – παράσταση νίκης



Τόσο η πρόθεση ψήφου όσο και η εκτίμηση δείχνουν ότι στη μετεκλογική συγκυρία ενισχύονται κυρίως τα κόμματα που δεν έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης, και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, που περνά στην πρώτη θέση, αλλά -δυστυχώς- και η Χρυσή Αυγή, που διπλασιάζει τα ποσοστά της.



Με την εκτίμηση δειγματοληπτικού σφάλματος σε ποσοστό 1,8% και για τα δύο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά 2,2% της Ν.Δ.



Στην εκτίμηση πάντως, με χρήση κάλπης και αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση, ανεβάζοντας τα ποσοστά της στο 12%. Η πτώση του ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερή, ενώ και η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει μικρή πτώση σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου (6,25%), με 6% σήμερα.



Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, σε ποσοστό 46% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά, ενώ η Ν.Δ. έπεται με 26%.

efsyn.gr (ερευνα της Metron Analysis)

Read more...

ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ Απολύονται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕ εδώ και τώρα!


apoluontai-oloi-oi-dimosioi-ypalliloi-de-edo-kai-tora
Με την επισήμανση ότι «η νόμιμη προθεσμία έχει εκπνεύσει», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο ζητώντας απ' όλους τους φορείς που υπάγονται στις διατάξεις της εφεδρείας να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων και να προβούν στην αποδέσμευση των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Η εγκύκλιος
Η εγκύκλιος προειδοποιεί ότι «εφόσον η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ή παραμένει ημιτελής (δηλαδή, χωρίς την τελική αποδέσμευση των υπαλλήλων), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι υποχρεωμένο, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, να αποδεσμεύσει το σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Διοικητικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΔΑΧ ΔΕ) των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4093/2012, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου κατά τη 12η Νοεμβρίου 2012 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου)».

Τονίζεται δε ότι «οι υπηρεσιακές μεταβολές στην κατάσταση των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ που γίνονται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου μετά τις 12.11.2012, δεν μπορούν να ανατρέψουν ή να αναστείλουν ως προς τους υπαλλήλους αυτούς τις συνέπειες του νόμου, που ανατρέχουν στην έναρξη ισχύος του. Καμιά μεταβολή που έλαβε χώρα μετά την έναρξη της εφαρμογής του νόμου δεν θα ληφθεί υπόψη».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι για τις ανάγκες εφαρμογής της ρύθμισης, στον συνολικό αριθμό των τακτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας ή του φορέα (προκειμένου να διαπιστωθεί η συνδρομή των αριθμητικών κριτηρίων που θέτει η διάταξη), προσμετρώνται και όσοι δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (πχ. διπλωματικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί λειτουργοί, μέλη ΔΕΠ, ένστολο προσωπικό, πυροσβέστες, λιμενικοί, κ.λπ.).

Στην εγκύκλιο υπενθυμίζεται ότι στον υπάλληλο που τίθεται σε διαθεσιμότητα καταβάλλεται το 75% του συνόλου των αποδοχών (τακτικές και επιδόματα), που λάμβανε την ημέρα που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επίσης, εξακολουθούν να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές, ασφαλισμένου και εργοδότη, για κύρια σύνταξη και επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περίπου 700 επίορκοι υπάλληλοι (εφοριακοί, πολεοδόμοι, αστυνομικοί, καθηγητές, γιατροί κ.λπ.), που βαρύνονται με βαριά παραπτώματα, έχουν τεθεί εδώ και τρεις εβδομάδες σε αυτοδίκαιη αργία.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την εγκύκλιο του υπουργείου
 http://newpost.gr/post/174178/apoluontai-oloi-oi-dimosioi-ypalliloi-de-edo-kai-tora/

Read more...

Kερδισμένοι και χαμένοι του νέου φορολογικού ...


Ανατροπές στην φορολογία με αυξήσεις στο τέλος επιτηδεύματος κατά 150 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και κατά 500 ευρώ για τις επιχειρήσεις, μείωση του ανώτατου συντελεστή από το 45% στο 40% για... εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ και ενίσχυση όλων των οικογενειών με παιδιά φέρνει η νέα πρόταση του οικονομικού επιτελείου.

Το σχέδιο για το νέο μίνι-φορολογικό που τέθηκε υπ’ όψιν των εκπροσώπων των κομμάτων της κυβέρνησης κατά τη χθεσινή σύσκεψη προβλέπει ότι το τέλος επιτηδεύματος αυξάνεται από τα 500 στα 650 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και από 500 ευρώ στα 1.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις με στόχο την ενίσχυση των πολυτέκνων.

Το επίδομα για τα παιδιά

Πιο συγκεκριμένα, τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από το «χαράτσι» στα «μπλοκάκια» που υπολογίζονται σε 235 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση των πολυτέκνων από 3 παιδιά και πάνω και με ετήσιο εισόδημα έως τις 45.000 ευρώ. Το πολυτεκνικό επίδομα μειώνεται από 528 ευρώ το έτος ανά παιδί σε 450 ευρώ ανά παιδί με μηνιαία ενίσχυση επιπλέον 40 ή 50 ευρώ για κάθε τέκνο. Στο σύνολο τα χρήματα που εισπράττουν οι οικογένειες αυξάνονται εξαιτίας της μηνιαίας ενίσχυσης αλλά υπάρχουν σημαντικές απώλειες από την κατάργηση του αφορολόγητου για τα τέκνα.

Παράδειγμα:

Στην περίπτωση που εφαρμοστεί αυτή η πρόταση μία οικογένεια με 3 παιδιά που έχει δηλώσει εισόδημα 33.000 ευρώ καθαρά χωρίς τις ασφαλιστικές εισφορές και τις κρατήσεις υπέρ τρίτων θα λαμβάνει συνολικά 2.910 ευρώ για τα παιδιά. Δηλαδή 450 ευρώ επί 3 παιδιά=1.350 ευρώ πολυτεκνικό επίδομα. Για την ενίσχυση των παιδιών θα λαμβάνει 40 ευρώ για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ για το δεύτερο και 50 ευρώ για το τρίτο κάθε μήνα. Επομένως 130 ευρώ επί 12 μήνες: 1.560. Επομένως συνολικά στο έτος το ποσό ανέρχεται 2.910 αντί για 1.584 ευρώ που λάμβανε έως σήμερα.

Στο 40% ο ανώτατος συντελεστής – Λιγότερα κλιμάκια

Με νέες ξεχωριστές κλίμακες θα φορολογηθούν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και τα ενοίκια.

Έτσι, σύμφωνα με την πρόταση του οικονομικού επιτελείου, οι φορολογικοί συντελεστές για μισθωτούς και συνταξιούχους μειώνονται από 8 σε 3.

Πιο αναλυτικά:

• Εισοδήματα έως 25.000 ευρώ με συντελεστή 21%
• Εισοδήματα από 25.001 έως 40.000 ευρώ με συντελεστή 36% και
• Εισοδήματα από 40.001 και πάνω με τον ανώτατο συντελεστή που μειώνεται από 45% σε 40%

Ωστόσο εμμέσως αυξάνεται το αφορολόγητο όριο από 5.000 ευρώ σε 9.000 ευρώ εξαιτίας της κλιμακωτής ελάφρυνσης που φτάνει έως και τα 1.950 ευρώ έως τις 42.000 ευρώ εισόδημα. Δηλαδή για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ θα δοθεί ολόκληρο και από τις 18.001 έως τις 29.000 ευρώ μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος, ενώ από τις 29.001 έως και τις 42.000 ευρώ μειώνεται κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι τα βάρη πέφτουν στα μεσαία εισοδήματα καθώς μειώνεται ο συντελεστής στο 40% για τους περίπου 2.600 φορολογούμενους που πέρσι δήλωσαν πάνω από 140.000 ευρώ και ακόμη 6.800 πολιτών που δήλωσαν 100.000 ευρώ. Ο ανώτατος συντελεστής δηλαδή θα επιβάλλεται πλέον και για τους περίπου 11.500 φορολογούμενους που δήλωσαν 40.000 ευρώ.

Τι προβλέπεται για τα «μπλοκάκια»

Η νέα φορολογική κλίμακα για τους ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπει τελικά 2 κλιμάκια:

• Εισοδήματα έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 26%
• Εισοδήματα από 50.001 και πάνω με συντελεστή 32%

Στην ίδια κλίμακα εντάσσονται και όσοι διατηρούν βιβλία Β΄Κατηγορίας.

Να σημειωθεί ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται σε έναν εργοδότη με μπλοκάκι θα φορολογηθούν ως μισθωτοί στην αντίστοιχη κλίμακα.

Φόρος από το πρώτο ευρώ για τα ενοίκια

Τα εισοδήματα από ενοίκια θα φορολογούνται αυτοτελώς σε δύο κλίμακες:

• Εισοδήματα έως 12.000 ευρώ το χρόνο συντελεστής 10%
• Εισοδήματα από 12.001 ευρώ το χρόνο και πάνω συντελεστής 33%

Εάν τελικώς ισχύσει το νέο σύστημα ευνοημένοι θα είναι όσοι έχουν υψηλά εισοδήματα που μέχρι τώρα φορολογούνται στην γενική κλίμακα αλλά θα επιβαρύνει όσους είχαν εισοδήματα μόνο από ενοίκια και τελικώς δεν κατέβαλαν φόρο εξαιτίας των φοροαπαλλαγών.

Παράδειγμα:

Ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ και 9.000 ευρώ από ενοίκια δηλαδή συνολικά 35.000 ευρώ πλήρωνε μέχρι σήμερα φόρο 3.150 ευρώ με το νέο σύστημα και τον συντελεστή θα κληθεί να καταβάλει μόλις 900 ευρώ.

Με βιβλίο εσόδων-εξόδων οι αγρότες

Από το 2014 (εισοδήματα 2014, δήλωση το 2015) οι 1.000.000 που δηλώνουν και αγροτικά εισοδήματα θα πρέπει να τηρούν βιβλίο εσόδων-εξόδων με βάση το οποίο θα φορολογηθούν και αναμένεται να υπάρξουν εξαιρέσεις μόνο για χαμηλά αγροτικά εισοδήματα.

Στο 15% ο φόρος των τόκων καταθέσεων

Αυξάνεται από 10% σε 15% η φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων. Έτσι για κατάθεση 10.000 ευρώ με μέσο επιτόκιο 3%, ο τόκος διαμορφώνεται στα 300 ευρώ το έτος και ο φόρος από την φορολόγησή του στα 45 ευρώ το χρόνο από 30 ευρώ σήμερα.

Μείωση του συντελεστή στις επιχειρήσεις

Ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων μειώνεται από το 40% σήμερα, στο 32,8%. Για τα κέρδη των επιχειρήσεων ΑΕ ο φορολογικός συντελεστής ανέρχεται σε 26%, ενώ η διανομή μερισμάτων με 10%.

real.gr

Read more...

Αντιδράσεις από τον κλάδο Καταστήματα ανοιχτά έξι Κυριακές το χρόνο, τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά έξι Κυριακές το χρόνο και θα μπορούν να διενεργούνται τέσσερις περίοδοι εκπτώσεων, ετησίως, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που θα παρουσιάσουν την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Κ.Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Αθ.Σκορδάς.

Όπως προανήγγειλε ο Αθ.Σκορδάς, τη φετινή εορταστική περίοδο τα καταστήματα θα λειτουργήσουν εκτός από την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα και την Κυριακή, στις 30 Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη αλλαγή αναμένεται να περάσει με ρύθμιση σε ξεχωριστό νομοσχέδιο, ωστόσο οι ρυθμίσεις που θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προβλέπουν:

  • Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και άλλες τέσσερις στις αντίστοιχες περιόδους των τακτικών εκπτώσεων και των προσφορών.
  • Καθιέρωση δύο περιόδων τακτικών εκπτώσεων. Η χειμερινή θα ξεκινά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και θα λήγει στο τέλος του Φεβρουαρίου. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη ποια Κυριακή θα είναι ανοικτά τα καταστήματα (αν θα είναι δηλαδή στην πρώτη ή στην τελευταία εβδομάδα). Η θερινή περίοδος θα ξεκινάει τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα λήγει στο τέλος του Αυγούστου. Τότε τα καταστήματα θα λειτουργούν την πρώτη Κυριακή της περιόδου.
  • Θέσπιση δύο περιόδων προσφορών. Θα έχουν δεκαήμερη διάρκεια. Θα γίνονται το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και του Μαΐου, με τα εμπορικά να λειτουργούν και τις πρώτες Κυριακές των δεκαήμερων.
Με το ισχύον καθεστώς οι χειμερινές εκπτώσεις διαρκούσαν από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και οι θερινές από τις 15 Ιουλίου μέχρι τέλος Αυγούστου. Οι προσφορές ήταν δεκαήμερες αλλά χωρίς συγκεκριμένη περίοδο.

Στο μεταξύ, στο νομοσχέδιο που πρόκειται να παρουσιάσει τη Δευτέρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης περιλαμβάνονται και τροποποιήσεις του αγορανομικού κώδικα σχετικά με την τροποποίηση κυρώσεων για αγορανομικές παραβάσεις και καταργούνται απαρχαιωμένες διατάξεις που προκαλούν και αυξάνουν τη γραφειοκρατία.

Για το θέμα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί εντάσεις στον κλάδο και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία ότι οι έμποροι είναι αντίθετοι στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων καθώς το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων αλλά το ότι δεν υπάρχει αγοραστική δύναμη.

Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως, πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος για όλα τα θέματα του εμπορίου για να βρεθεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας «που να μην πνίγει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Εκτονώθηκε η ένταση στα Εξάρχεια - Έξι συλλήψεις και 56 προσαγωγές από την αστυνομία



ektonothike-i-entasi-sta-eksarxeia-eksi-syllipseis-kai-56-prosagoges-apo-tin-astynomia 
Εκτονώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η κατάσταση στα Εξάρχεια, μετα τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν ύστερα από τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Μετά από αστυνομική επιχείρηση διαλύθηκαν και οι τελευταίες εστίες επεισοδίων, στην πλατεία Εξαρχείων και στην οδό Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Σε 56 προσαγωγές και 6 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί. 
Αντεξουσιαστές επιτέθηκαν σε δύο φωτορεπόρτερ και αποπειράθηκαν να τους κλέψει τιςφωτογραφικές τους μηχανές, αφού πρώτα τους χτύπησαν. Ο άνδρας ρεπόρτερ κατόρθωσε να ξεφύγει από τον κλοιό των αντιεξουσιαστών και να γλυτώσει την κάμερά του, ενώ η γυναίκα τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μηχανή της.

Νωρίτερα, εστίες έντασης είχαν εξαπλωθεί σε όλα τα Εξάρχεια, από την οδό Αραχώβης, έως την οδό Στουρνάρη, τη οδό Σπύρου Τρικούπη, μέχρι και την οδό Ζωοδόχου Πηγής. Ομάδες νεαρώνεκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, ενώ οι τελευταίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε το μνημόσυνο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου το οποίο τελέστηκε στο σημείο της δολοφονίας, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.


Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, επεισόδια βρίσκονται και στη βραδυνή πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οταν έφτασε η πορεία στη συμβολή των οδών Εγνατία και Ιασωνίδου ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε κάδους ενώ ακολούθησε επίθεση με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. 

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το ΑΠΘ.

Μικροεπεισόδια στην πορεία που διοργάνωσαν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η πορεία που διοργάνωσαν  ΣΥΡΙΖΑΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά στη μνήμη τουΑλέξη Γρηγορόπουλου  διαλύθηκε στην Ομόνοια, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.


Λ
ίγο μετά την έναρξη της πορείας σημειώθηκε ένταση στα Προπύλαιαόταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ διήλθαν από το σημείο και έγιναν αντιληπτοί από τους συγκεντρωμένους. 

Ομάδα ατόμων εκτόξευσε εναντίον τους πέτρες και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις των ΜΑΤ. 


Οι πρωινές διαδηλώσεις

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή.  

Η συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι αμαυρώθηκε από εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων και ΜΑΤ. Τριάντα πέντε προσαγωγές έχουν γίνει από το πρωί από διάφορα σημεία των Αθήνας, ενώ τρία άτομα συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών ως απάντηση στις πέτρες, τα μπουκάλια και τα αυγά που πετούσε για αρκετή ώρα μικρή ομάδα σπουδαστών. Ε
γκαύματα στο πόδι υπέστη μια γυναίκα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών έπειτα από ρίψη μολότοφ.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της πορείας μαθητών για την επέτειο του «Αλέξανδρου». Ορισμένοι από τους μαθητές κατευθυνόμενοι προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. 



Σχετικές φωτογραφίες:



1866734.jpg186679832.jpg1866737.jpg186673876546.jpg18667514422.jpg18667512127.jpg186671258.jpg186675122.jpg186678798.jpg186678096.jpg18667898.jpg18667889.jpghttp://newpost.gr/

Read more...