Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Εκτονώθηκε η ένταση στα Εξάρχεια - Έξι συλλήψεις και 56 προσαγωγές από την αστυνομία



ektonothike-i-entasi-sta-eksarxeia-eksi-syllipseis-kai-56-prosagoges-apo-tin-astynomia 
Εκτονώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης η κατάσταση στα Εξάρχεια, μετα τα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν ύστερα από τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Μετά από αστυνομική επιχείρηση διαλύθηκαν και οι τελευταίες εστίες επεισοδίων, στην πλατεία Εξαρχείων και στην οδό Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Σε 56 προσαγωγές και 6 συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικοί. 
Αντεξουσιαστές επιτέθηκαν σε δύο φωτορεπόρτερ και αποπειράθηκαν να τους κλέψει τιςφωτογραφικές τους μηχανές, αφού πρώτα τους χτύπησαν. Ο άνδρας ρεπόρτερ κατόρθωσε να ξεφύγει από τον κλοιό των αντιεξουσιαστών και να γλυτώσει την κάμερά του, ενώ η γυναίκα τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη μηχανή της.

Νωρίτερα, εστίες έντασης είχαν εξαπλωθεί σε όλα τα Εξάρχεια, από την οδό Αραχώβης, έως την οδό Στουρνάρη, τη οδό Σπύρου Τρικούπη, μέχρι και την οδό Ζωοδόχου Πηγής. Ομάδες νεαρώνεκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, ενώ οι τελευταίοι απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε το μνημόσυνο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου το οποίο τελέστηκε στο σημείο της δολοφονίας, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.


Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, επεισόδια βρίσκονται και στη βραδυνή πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Οταν έφτασε η πορεία στη συμβολή των οδών Εγνατία και Ιασωνίδου ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε κάδους ενώ ακολούθησε επίθεση με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. 

Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το ΑΠΘ.

Μικροεπεισόδια στην πορεία που διοργάνωσαν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η πορεία που διοργάνωσαν  ΣΥΡΙΖΑΑΝΤΑΡΣΥΑ και εξωκοινοβουλευτική Αριστερά στη μνήμη τουΑλέξη Γρηγορόπουλου  διαλύθηκε στην Ομόνοια, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.


Λ
ίγο μετά την έναρξη της πορείας σημειώθηκε ένταση στα Προπύλαιαόταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ διήλθαν από το σημείο και έγιναν αντιληπτοί από τους συγκεντρωμένους. 

Ομάδα ατόμων εκτόξευσε εναντίον τους πέτρες και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών. Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις των ΜΑΤ. 


Οι πρωινές διαδηλώσεις

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου μαθητή.  

Η συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι αμαυρώθηκε από εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων και ΜΑΤ. Τριάντα πέντε προσαγωγές έχουν γίνει από το πρωί από διάφορα σημεία των Αθήνας, ενώ τρία άτομα συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών ως απάντηση στις πέτρες, τα μπουκάλια και τα αυγά που πετούσε για αρκετή ώρα μικρή ομάδα σπουδαστών. Ε
γκαύματα στο πόδι υπέστη μια γυναίκα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών έπειτα από ρίψη μολότοφ.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της πορείας μαθητών για την επέτειο του «Αλέξανδρου». Ορισμένοι από τους μαθητές κατευθυνόμενοι προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. 



Σχετικές φωτογραφίες:



1866734.jpg186679832.jpg1866737.jpg186673876546.jpg18667514422.jpg18667512127.jpg186671258.jpg186675122.jpg186678798.jpg186678096.jpg18667898.jpg18667889.jpghttp://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: