Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Την παραίτηση του απο βουλευτής με SMS ο Π. Τατσόπουλος ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα

20140109-205521.jpg
Επειτα από τον «εμφύλιο» που προκάλεσαν στο ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου, ο βουλευτής ανακοίνωσε μέσω facebook ότι θέτει στη διάθεση του προέδρου του κόμματος την παραίτησή του.
«Έχω δηλώσει κατ επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο για να σας απαλλάξω από το άγος της διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει αν και πότε θα την αποδεχθεί», έγραψε ο κ. Τατσόπουλος.
Απαντώντας, ουσιαστικά, σε κείμενο του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ηλία Χρονόπουλου ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook:
«Κείμενα όπως το εν λόγω, καθώς και ανάλογες δηλώσεις βουλευτών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αληθινή ομοβροντία φίλιων πυρών, κατακλύζουν από το πρωί το Διαδίκτυο. Μην κουράζεστε. Δεν ζήτησα ποτέ την έγκριση, την ανοχή ή τη στήριξη κανενός για τις όποιες δημόσιες απόψεις μου, διαστρεβλωμένες ή μη. ΄Εχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να με διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα όποτε κρίνει ότι η παρουσία μου εκεί είναι επιζήμια. Για να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο και να σας απαλλάξω από το άγος μιας διαγραφής, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διακριτική ευχέρεια του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος θα κρίνει εάν και πότε θα την αποδεχτεί. Καλό σας βράδυ».
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «Δεν μπορώ να δεχτώ τον πόλεμο – Μου ρίχνουν λάσπη – Έχω διαβάσει τα απίστευτα από το πρωί στο Διαδίκτυο» και πρόσθεσε «Δεν θέλω να φύγω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ έναν τέτοιο πόλεμο».
Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι δεν προτίθεται να παραδώσει τη βουλευτική έδρα και σημείωσε ότι θα παραμείνει φίλος με τον Τσίπρα ότι και αν συμβεί.
Πυρ και μανία Τσίπρας και Κουμουνδούρου
Στην Κουμουνδούρου, πάντως, εμφανίζονται πολύ ενοχλημένοι με τη στάση του Πέτρου Τατσόπουλου και εμμένουν στην άποψη που διατύπωσε ο γραμματέας του κόμματος πως «μιλάει για πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζει».
Σύμφωνα με πληφορίες του iefimerida, ο Αλέξης Τσίπρας είναι εμφανώς εκνευρισμένος με τον βουλευτή του και τον έχει καλέσει την Παρασκευή στο γραφείο του για να συζητήσουν. Πηγές, μάλιστα, δίνουν και μια διαφορετική διάσταση, καθώς αναφέρουν ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος ενημέρωσε με sms τον πρόεδρο του κόμματος για το θέμα της παραίτησής του.
Πηγή: iefimerida .hr

Read more...

Τέσσερις παρατηρήσεις της Μ. Ξενογιαννακοπούλου μετα το τέλος της έναρξης της προεδρίας στην Ευρώπη

20140109-225054.jpg
Μετά την ολοκλήρωση της «πανηγυρικής έναρξης» εχθές της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τέσσερις παρατηρήσεις:
Πρώτον. Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να επιχειρεί να θέσει άλλη μια φορά το δίλημμα ναι ή όχι στην Ευρώπη. Όσοι όμως αυτοαναγορεύονται ως οι γνήσιοι και μοναδικοί «Ευρωπαϊστές» που επιδιώκουν την συγκρότηση ενός δήθεν Ευρωπαϊκού μετώπου ως μανδύα εγκλωβισμού στον αδιέξοδο μονόδρομο της κρατούσας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αποδυναμώνουν και τελικά υπονομεύουν τόσο την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας, όσο και την προοπτική αλλαγής πλεύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η αντίληψη του «καλού παιδιού» που άνευ όρων λαμβάνει μέτρα και στη συνέχεια ζητά επιβράβευση, οδηγεί τη χώρα μας σε συνεχώς δυσμενέστερη θέση, και υποκαθιστά την στρατηγική εξόδου από την κρίση με ένα ατέρμονο αγωνιώδες κυνήγι της επόμενης δόσης. Η λογική ενός Ευρωπαϊκού μετώπου ταυτισμένου με τον σημερινό μονόδρομο και η σχετική κινδυνολογία, αποδυναμώνει τη διεκδίκηση και τις συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ τροφοδοτεί τον τυφλό αντιευρωπαϊσμό. Χαρακτηριστική η μεθόδευση της συγκυβέρνησης για την αναβολή της επίσκεψης της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ελέγχει τα πεπραγμένα της Τρόϊκας.
Δεύτερον. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στην άνοδο εξτρεμιστικών – αντιευρωπαϊκών δυνάμεων. Περισσεύει η υποκρισία, όταν σήμερα η πορεία της Ευρώπης καθορίζεται από την κρίση που βιώνουμε και την επιβολή του μονόδρομου, που έχει οδηγήσει σε συνθήκες εκτροπής σε σχέση με τις Ευρωπαϊκές αρχές και καλλιεργεί το έδαφος για την εμφάνιση του νέου φασισμού. Η ιδεοληψία που επικρατεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, οι συνεχώς διευρυνόμενες ανισότητες, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται ο Ευρωπαϊκός Νότος και η απουσία προοπτικής οδηγούν τελικά στον κλονισμό της Ευρωπαϊκής πορείας και στην αποδυνάμωση της Ευρωζώνης.
Τρίτον. Η Ευρώπη είτε θα αλλάξει και θα ξαναβρεί τη δυναμική και την προοπτική της, είτε θα διολισθαίνει στην παρακμή και σε ανυπέρβλητη υπαρξιακή κρίση. Η Ευρώπη μόνο αν ξαναβρεί τις αρχές της και αλλάξει κατεύθυνση έχει μέλλον. Στο ερώτημα αν σήμερα χρειάζεται η Ευρώπη, η απάντηση είναι ότι χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, αλλά μια άλλη Ευρώπη, δύναμη ειρήνης, συνεργασίας, οικονομικής και κοινωνικής εξισορρόπησης, παράγοντας διασφάλισης της Δημοκρατίας και του περιβάλλοντος απέναντι στην παντοκρατορία των Πολυεθνικών και των συμφερόντων τους. Μια Ευρώπη βιώσιμης ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης, συνοχής και κοινής ευημερίας για τους λαούς της.
Τέταρτον. Παρά τα ωραία και μεγάλα λόγια που ακούστηκαν επειδή το 2014 είναι εκ των πραγμάτων εκλογική χρονιά, κοινή είναι η διαπίστωση, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, παρά τις συνεχείς θυσίες και τη μεγάλη επικοινωνιακή στήριξη που έχει η κυβέρνηση. Η επίκληση του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι παραπλανητική, καθώς αφορά κυρίως λογιστική προσέγγιση, ενώ το κρίσιμο πρόβλημα που υπονομεύει κάθε προσπάθεια είναι η ύφεση, η ανεργία, και η μη βιωσιμότητα του χρέους. Αυτός ο φαύλος κύκλος οδηγεί αναπόφευκτα συνεχώς σε νέα μέτρα, ανεξάρτητα πως βαφτίζονται, και σε τρίτο μνημόνιο, αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής και νέα διαπραγμάτευση. Ακόμη και το ΔΝΤ ομολογεί λάθη στην πολιτική που επιβλήθηκε στη χώρα μας, ενισχύοντας τα επιχειρήματα για την αλλαγή της. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι αυτό δεν είναι εφικτό, αφού στην πραγματικότητα ποτέ δεν το προσπάθησε. Η νέα διαπραγμάτευση πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος ενός νέου συνολικού σχεδίου παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας. Η συγκυβέρνηση δεν έχει ούτε τη δύναμη ούτε τη θέληση για μια τέτοια μάχη.
Στο κρίσιμο ερώτημα αν είναι εφικτή σήμερα αυτή η αλλαγή, η απάντηση είναι ναι, δύσκολη σίγουρα, αλλά αναγκαία. Προϋποθέτει μια διπλή μάχη σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την αλλαγή του Ευρωπαϊκού πλαισίου πολιτικής και μια νέα σθεναρή και συγκροτημένη διαπραγμάτευση για τη χώρα μας, καθώς και ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο Αλλαγής , συνειδητό εσωτερικό κοινωνικό μέτωπο, στρατηγική και συμμαχίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει καταλύτη ευρύτερων Ευρωπαϊκών εξελίξεων και αλλαγών.

Read more...

Πώς θα σώσετε την πρώτη κατοικία σας από τον πλειστηριασμό



Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν οι δανειολήπτες μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους. Αναλυτικές οδηγίες
Οι δανειολήπτες θα πρέπει να ενεργήσουν άμεσα, έως τις 31 Ιανουαρίου 2014, ώστε να μπορέσουν να προστατεύουν την κύρια κατοικία τους, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος νόμος για την αναστολή των πλειστηριασμών.
Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής και πιο συγκεκριμένα υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Ν. 4224/2013 (ΦΕΚ 288/31.12.2013) από 01/01/2014 και μέχρι 31/12/2014 απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί μόνο στην κύρια κατοικία, όπως αυτή έχει δηλωθεί στην τελευταία δήλωση φόρου εισοδήματος.
Η προστασία υπάρχει εφόσον το ακίνητο έχει αντικειμενική αξία κάτω από 200.000 ευρώ, η συνολική κινητή και ακίνητη περιουσία έχει αξία κάτω από 270.000 ευρώ, το καθαρό οικογενειακό εισόδημα είναι κάτω από 35.000 ευρώ και εφόσον πραγματοποιούνται ορισμένες ελάχιστες καταβολές σε όλους τους δανειστές.
Ο οφειλέτης πρέπει να καταθέσει Υπεύθυνη Δήλωση ότι πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις σε κάθε δανειστή του, μέχρι 31/01/2014 ή εντός δύο μηνών από την επίδοση διαταγής πληρωμής με επιταγή προς εκτέλεση. Αν δεν κατατεθεί στις ως άνω προθεσμίες δεν ισχύει η αναστολή του πλειστηριασμού για τον οφειλέτη και τη συγκεκριμένη οφειλή.
Στην υπεύθυνη δήλωση πρέπει να περιγράφονται αναλυτικά όλα τα προσωπικά, οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη βάσει των προϋποθέσεων που προβλέπει ο νόμος για την αναστολή πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, καθώς και η αναλυτική κίνηση των λογαριασμών του που ξεπερνούν τα 1.000Euro τους τελευταίους 24 μήνες πριν την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.
Οι δανειολήπτες που έχουν καταθέσει αίτηση στο ειρηνοδικείο με βάση το Νόμο Κατσέλη (Ν.3869/2010) δεν χρειάζεται να κάνουν χρήση του νέου νόμου για να προστατεύσουν την κύρια κατοικία τους.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Read more...

Εκ παραδρομής...




Κινδύνεψε να τιναχτεί στον αέρα η τελετή για την ανάληψη της Προεδρίας, με την αποκάλυψη ότι στα μετάλλια που δόθηκαν στους επίσημους καλεσμένους, υπήρχε η εικόνα του Ευάγγελου Βενιζέλου!
«Έγινε...
κατά λάθος» ήταν η εξήγηση που έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στον Πρωθυπουργό και στους υπόλοιπους υπουργούς, οι οποίοι είδαν έκπληκτοι το πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου στα αναμνηστικά νομίσματα που δόθηκαν στους επιτρόπους κατά τη διάρκεια της γιορτής στο Ζάππειο.
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος φέρεται να ήταν κυρίως ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς λίγο πριν είχε προηγηθεί και το tweet από τον λογαριασμό της ελληνικής Προεδρίας, που «εκ παραδρομής» - πάλι -  αναβάθμιζε τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε Αναπληρωτή Πρωθυπουργό!
Η κατάσταση πάντως εκτονώθηκε, ύστερα από μια σύντομη συζήτηση που είχαν οι δύο οικοδεσπότες στην κουζίνα του Ζαππείου, όπου αποφάσισαν ύστερα από εντολή Σαμαρά, να «δώσουν τόπο στην οργή», αφού δεν θα ήταν σωστό να γίνουν ρεζίλι και να χαλάσουν με καυγάδες τη σημαντικότερη μέρα της καριέρας τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά την κουβέντα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έδειχνε κακόκεφος και δεν συνόδεψε τον Αντώνη Σαμαρά στην παραδοσιακή επίσκεψη στα τραπέζια των καλεσμένων ούτε χόρεψε μαζί του τον καθιερωμένο πρώτο χορό των νέων προέδρων.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ακύρωσε εσπευσμένα την εμφάνιση ενός γλυπτού από πάγο που είχε παραγγείλει, το οποίο είχε «εκ παραδρομής» πάλι, τη μορφή του σε φυσικό μέγεθος, γιατί δεν ήθελε να προκαλέσει νέα παρεξήγηση.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

  Νίκος Ζαχαριάδης

Read more...

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ- Τα 25 ονόματα των κατηγορουμένων και οι κατηγορίες...


crimenet.gr

 Στο πόρισμα της η εισαγγελέας Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου παραθέτει τα συμπεράσματα από την πολύμηνη έρευνα που έκανε για την υπόθεση του Τ.Τ.

Παρουσιάζει στοιχεία από...
λογαριασμούς των κατηγορουμένων σε τράπεζες του εξωτερικού και τους συνδέει με τα επισφαλή δάνεια.
Επίσης αναλύει τις κατηγορίες και την παράβαση συγκεκριμένων νόμων για τον καθένα από τους 25 κατηγορούμενους.
Αναλυτικά ΕΔΩ

Read more...

«Λυπητερή» σε ένα εκατομμύριο καταναλωτές για το χαράτσι του 2012

Καλούνται να πληρώσουν αναδρομικά



«Λυπητερή» σε ένα εκατομμύριο καταναλωτές για το χαράτσι του 2012
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία αναδρομικά περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι οι οποίοι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, δεν πλήρωσαν το χαράτσι ακινήτων του 2012 για 1,6 εκατομμύρια ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που είναι στο όνομά τους.

Οι εν λόγω ιδιοκτήτες καλούνται από το υπουργείο Οικονομικών να καταβάλουν τα ποσά αυτά έως τις 31 Ιανουαρίου 2014.
Όσοι αγνοήσουν την πρόσκληση της εφορίας για εξόφληση του χαρατσιού του 2012 θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων, τόκων αλλά και κατασχέσεων καταθέσεων, εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Σε σύνολο 7.500.000 ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων απλήρωτο έμεινε το χαράτσι σε 1,6 εκατομμύρια ακίνητα, ενώ περίπου 200.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν κατέβαλαν τέλη κυκλοφορίας έτους 2014 και περίπου 95.000 ιδιοκτήτες ΙΧ τέλη κυκλοφορίας προηγούμενου έτους.

Ο εντοπισμός των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι του 2012 έγινε με το νέο σύστημα διασταυρώσεων που εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών μέσω των αριθμών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αναγράφονται σε καταλόγους πελατών της ΔΕΗ και τους αριθμούς παροχής ρεύματος που αναγράφονται στα έντυπα Ε1 και Ε2 των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9 και στις αιτήσεις είσπραξης επιδομάτων θέρμανσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταβληθεί στο σύνολο ή εν μέρει το χαράτσι 1.645.000 ακινήτων με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έστειλε ηλεκτρονική πρόσκληση σε κάθε έναν από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ να το πράξουν και μάλιστα άμεσα.

Οι ειδοποιήσεις έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς που έχουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι στο διαδικτυακό σύστημα ΤΑΧΙSnet.

Οι ιδιοκτήτες έχουν προθεσμία έως 31 Ιανουαρίου να πληρώσουν είτε εφάπαξ είτε να μπουν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πάντως, ενδέχεται ειδοποίηση να έχει σταλεί σε μερίδα καταναλωτών που πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος λίγες ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας του ειδοποιητηρίου, με αποτέλεσμα να τους περιλάβει και αυτούς η ΔΕΗ στη σχετική λίστα με όσους χρωστούν το ΕΕΤΗΔΕ, έστω και αν εκείνοι νόμιζαν ότι πληρώθηκε.
Newsroom ΔΟ
Λ

Read more...

Κλήση σε απολογία Κατηγορούμενη για τα εξοπλιστικά και η σύζυγος του Παναγιώτη Ευσταθίου


Κατηγορούμενη για τα εξοπλιστικά και η σύζυγος του Παναγιώτη Ευσταθίου
Από την απολογία του Π.Ευσταθίου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κλήση σε απολογία απέστειλε στην Ειρήνη Ευσταθίου, σύζυγο του εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας Παναγιώτη Ευσταθίου, ο ανακριτής Διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων Γαβριήλ Μαλλής.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ οι κατηγορίες και για την 70χρονη κατηγορούμενη αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς διατηρούσε κοινούς λογαριασμούς με τον σύζυγό της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Ευσταθίου απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή στις 2 Ιανουαρίου και μετά από διαφωνία ανακριτή και Εισαγγελέα για το θέμα της προσωρινής κράτησης, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Απολογούμενος ο κ. Ευσταθίου φέρεται να κατονόμασε δέκα απόστρατους αξιωματικούς -oι οποίοι κλήθηκαν ήδη σε απολογία από τον κ. Μαλλή- που έλαβαν παράνομες αμοιβές για τα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν την προμήθεια των υποβρυχίων και το σύστημα ASRAD.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σύλληψη 39χρονου στο Βόλο. Σταματούσε ΙΧ και ζήταγε να μάθει την εθνικότητα του οδηγού



Ένας 39χρονος συνελήφθη στο Βόλο. Φέρεται να σταμάτησε όχημα και να ρώτησε τον οδηγό του εάν είναι Έλληνας ή αλλοδαπός. Πρόκειται για μέλος της Χρυσής Αυγής
Συνελήφθη στην περιοχή του Βόλου, 39χρονος, φερόμενος ως οπαδός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος το πρωί της 7ης Ιανουαρίου σταμάτησε στην επαρχιακή οδό Βόλου-Ζαγοράς διερχόμενο αυτοκίνητο προκειμένου να "ελέγξει" εάν είναι Έλληνας ή αλλοδαπός.
Σύμφωνα με την κατάθεση του οδηγού, ο 39χρονος εκείνη την ώρα φορούσε μπλούζα με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής και όταν αυτός απάντησε ότι είναι Έλληνας του επέτρεψε να συνεχίσει την πορεία του.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
- τέσσερα μαύρα μπλουζάκια με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής,
- τρεις ξιφολόγχες,
- ένα ξίφος με λαβή,
- μια ματσέτα,
- ένας μπαλτάς,
- ένα μαχαίρι,
- τέσσερις ψηφιακοί δίσκοι ( DVD ) με υλικό της Χρυσής Αυγής,
- έντυπο υλικό καθώς και αποκόμματα εφημερίδων με θέματα σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Read more...

Ασημακοπούλου: Αυτά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17 Νοέμβρη



Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου κατονομάζει τα στελέχη του που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της "17 Νοέμβρη". Τι απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση
Ένα προς ένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της "17 Νοέμβρη" κατονομάζει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Αννα Ασημακοπούλου σε ανακοίνωσή της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση Ασημακοπούλου:
"Ο κ. Τσίπρας αμήχανα παρακολουθεί τα στελέχη του να αλληλοκαρφώνονται και να αποκαλύπτουν σχέσεις συντρόφων τους με την τρομοκρατία» αναφέρει η κα Ασημακοπούλου.
Σήμερα ο Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης (στο Star Channel), ενώ από τη μία καταδικάζει την τρομοκρατία, δηλώνει ταυτόχρονα ότι "υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο" στις πράξεις των τρομοκρατών!!!!
Επιβεβαιώνει στην πράξη ακριβώς αυτό για το οποίο εγκαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ! Ότι παρέχει ηθική νομιμοποίηση και άλλοθι σε δολοφόνους- τρομοκράτες!
Ο κ. Τατσόπουλος επανήλθε επίσης (ΒΗΜΑ FM), λέγοντας "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει ένοπλο τμήμα", αλλά εντός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται άνθρωποι που "βλέπουν με συμπάθεια τις ιδέες αυτών των τρομοκρατών της 17Ν", που όμως αποτελούν τη «μειοψηφία» ανάμεσα στα στελέχη του κόμματός του.
Αλλοίμονο, όμως, για την χώρα, αν η αξιωματική αντιπολίτευση διέθετε ένοπλο τμήμα και η υποστήριξη τρομοκρατών και δολοφόνων αποτελούσε πλειοψηφική τάση.
Η "Αυγή" και ο κ. Σκουρλέτης επιμένουν να υπερασπίζονται την στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα του «θεωρητικού της ένοπλης βίας» και καταδικασμένου στη χώρα του για υποκίνηση και συμμετοχή σε "ένοπλη βία" Τόνι Νέγκρι, αναγνωρίζοντάς τον ως "σύγχρονο φιλόσοφο".
Παρόλα αυτά, ο κ. Τσίπρας επιλέγει να σιωπά. Ούτε μία διαγραφή! Ούτε μία δήλωση απόλυτης καταδίκης των απόψεων των συνεργατών του και της εφημερίδας του κόμματός του. Αντίθετα, αμέριμνος, συνεχίζει να συνεργάζεται με:
· Τον επικεφαλής της συνιστώσας «ΡΟΖΑ» Νίκο Γιαννόπουλο (μάρτυρα υπεράσπισης του Δ. Κουφοντίνα) που τον χαρακτηρίζει «αγωνιστή με ευγενή κίνητρα» και τη 17 Νοέμβρη «μία αριστερή οργάνωση». (Ο Δ. Κουφοντίνας καταδικάστηκε σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 11 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις).
· Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μάνια Μπαρσέφσκι, μάρτυρα υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού που είχε επιτεθεί στη δικαιοσύνη για την καταδίκη των μελών της 17 Ν, κάνοντας -μεταξύ άλλων- λόγο, για "δίκη φρονημάτων" (Ο Σάββας Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση).
· Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπελαντή που συμμετέχει σε εκδηλώσεις "για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων της 17Ν» από κοινού με τον Κουφοντίνα και σε εκδηλώσεις της «επιτροπής για την απελευθέρωση του Α. Γιωτόπουλου"  (Ο Γιωτόπουλος καταδικάστηκε σε 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε 17 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και για τη συμμετοχή του στη 17Ν).
· Τον Χριστόφορο Παπαδόπουλο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη (εκτίει ισόβια κάθειρξη, 23 χρόνια κάθειρξη για τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη).
· Τον Παναγιώτη Λάμπρου – υποψήφιο Βουλευτή (2012) και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρα υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη.
· Τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάρτυρες υπεράσπισης του Χριστόδουλου Ξηρού Τίτο Καρίμαλη, Γιώργο Μαρκατσέλη, Δημήτρη Καρακώστα, Μανώλη Σαρρή. (Ο Χριστόδουλος Ξηρός καταδικάστηκε σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση).
Θα ευχόμασταν να πρόκειται για σύμπτωση. Όμως δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση…".
ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαία προβοκάτσια
"Η ΝΔ έχει  προ πολλού διαβεί το κατώφλι της χυδαίας προβοκάτσιας και του πολιτικού παραλογισμού.  Είναι γελασμένοι αν θεωρούν ότι με τόσο φτηνές επιθέσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να ανακόψουν τη δική τους κατάρρευση.
Δεν έχουμε να δώσουμε εξηγήσεις σε εκείνους που θέλουν να μας γυρίσουν σε εποχές σκοταδισμού και εμφυλίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί τη δημοκρατία και θα επιμείνει στον πραγματικό πολιτικό διάλογο πάνω στα προβλήματα του ελληνικού λαού".

Read more...

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΑ


Στην παράδοση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας με 2 κινητές Μονάδες Υγείας και με τον πιο υπερσύγχρονο ελληνικό Μαγνητικό Τομογράφο, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και τ.Πρόεδρος της ΑΕΜΥΓιώργος Πατούλης. Οι κινητές...
μονάδες υγείας και ο μαγνητικός τομογράφος θα χρησιμοποιηθούν σε νησιωτικές, ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Αγωγής-Προαγωγής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που διοργανώνει η ΑΕΜΥ, το οποίο θα παρέχει αξιόπιστες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, προσβάσιμες στους κατοίκους όλης της χώρας.

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αυτή που θα συμβάλλει καθοριστικά στον προσυμπτωματικό έλεγχο και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας όλων των απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας. Προσωπικά, ως τέως πρόεδρος της ΑΕΜΥ Α.Ε., νιώθω υπερήφανος που, μέσα από τη διοίκησή μας, τέθηκαν οι στέρεες βάσεις για μια λαμπρή παρουσία και συνέχιση του έργου της ΑΕΜΥ από το νέο Πρόεδρο της ΑΕΜΥ Φώτη Σερέτη» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκαν στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, παρουσιάστηκαν οι δύο ευέλικτες κινητές μονάδες υγείας και ο μαγνητικός τομογράφος (που εγκαταστάθηκε στην Πολυκλινική), καθώς και ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα τις καταστήσει ικανές να καλύψουν τις υγειονομικές ανάγκες των ελλήνων πολιτών. Επίσης, παρευρέθησαν ο Υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Φώτης Σερέτης, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος και πλήθος γιατρών και κόσμου.

Με αφετηρία το Καστελλόριζο, στις 17 Ιανουαρίου 2014, το επιστημονικό προσωπικό της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού θα επισκεφθεί με τις δύο κινητές μονάδες 35 ακριτικά νησιά (Καστελλόριζο, Σύμη, Κάσο, Αμοργό, Ανάφη, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Αστυπάλαια, Σίφνο, Σέριφο, Σίκινο, Ίο, Λειψούς, Αρκοί, Φούρνους, Γαύδο, Άγιο Ευστράτιο, Ψαρά, Οινούσσες, Τήλο, Νίσυρο, Θύμαινα, Μήλο, Κύθνο, Αντίπαρο, Χάλκη, Αλόννησο, Κάρπαθο και Φαρμακονήσι) και θα προσφέρει εντελώς δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από: γυναικολόγο, διαιτολόγο, καρδιολόγο, οδοντίατρο, ορθοπεδικό, οφθαλμίατρο, πνευμονολόγο και ωτορινολαρυγγολόγο. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα εξειδικευμένων εξετάσεων καθώς οι κινητές μονάδες διαθέτουν ψηφιακό μαστογράφο, φορητό μηχάνημα ακτινογραφίας και μέτρησης οστικής πυκνότητας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα συνεχίσει να στηρίζει μέσα από τα Οδοιπορικά Υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχει από κοινού με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές όλης της Ελλάδας τόσο με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό όσο και με εθελοντές γιατρούς στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/blog-post_1438.html

Read more...

Έρευνα για το εξοχικό του Λιάπη...


Στο "μικροσκόπιο"
του Ελεγκτικού Συνεδρίου μπαίνει το εξοχικό του Μιχάλη Λιάπη.

Συγκεκριμένα, ο ...
πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ι. Καραβοκύρης, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, από τον επίτροπο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου Ευρυτανίας να διεξάγει έρευνα για το εάν η υπαγωγή στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της κατοικίας του τέως υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας έγινε με νόμιμες προϋποθέσεις.

Παράλληλα, ο κ. Καραβοκύρης ζήτησε να ερευνήσει εάν προκύπτει θέμα αναζήτησης αχρεωστήτως καταβληθέντων κοινοτικών ή εθνικών ποσών από κάθε υπεύθυνο. Δηλαδή, εάν προκύπτει επιστροφή των ευρωπαϊκών ή εθνικών χρηματοδοτήσεων για την ανακαίνιση του σπιτιού κ. Λιάπη ή σε όποιον άλλον ανήκει η επίμαχη κατοικία και έχει λάβει σχετικά κρατικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, όσο και οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, έχουν ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον τρόπο ανακαίνισης της επίμαχης κατοικίας του κ. Λιάπη...

Read more...

Άφαντοι 28 κρατούμενοι, ύστερα από άδειες εξόδου...


Συνολικά 28 κρατούμενοι από τα σωφρονιστικά καταστήματα όλης της χώρας παραβίασαν το α΄ εξάμηνο του 2013 τους περιοριστικούς όρους των...
ολιγοήμερων αδειών εξόδου που τους είχαν χορηγηθεί και δεν επέστρεψαν στη φυλακή.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που έχει στη διάθεσή της η «Κ», το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2013 χορηγήθηκαν συνολικά 1.889 άδειες σε κρατουμένους των φυλακών όλης της χώρας.

Αποκαλύπτεται, λοιπόν, ότι από το σύνολο των κρατουμένων που βγήκαν με ολιγοήμερες άδειες από τα σωφρονιστικά καταστήματα στα οποία κρατούνταν, 28 παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί και δεν επέστρεψαν στη φυλακή...
newsbeast.gr

Read more...

Τατσόπουλος: Έθεσα τη παραίτησή μου στη διάθεση του Τσίπρα...


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, μετά τα εσωκομματικά πυρά που δέχθηκε για τα όσα είπε για τη 17Ν, δήλωσε πριν από λίγο πως: "Έθεσα τη παραίτησή μου στη διάθεση του κυρίου Τσίπρα.Είναι...


στη διακριτική του ευχέρεια να την αποδεχθεί".
Ο Τατσόπουλος προκάλεσε για άλλη μια φορά ταραχή στο κόμμα του καθώς χθες δήλωσε στον Skai πως κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν με συμπάθεια τη 17Ν...

Read more...

Ομολογία "βόμβα" Ευσταθίου...


Έδωσα μίζες και μετά το 2005...

Ακόμα και μετά το 2005 ομολόγησε, κατά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ότι έδωσε μίζες ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ATLAS Παναγιώτης Ευσταθίου.

Οι μίζες αφορούσαν στο...
οπλικό σύστημα ASRAD και τα υποβρύχια.



Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος με τον ανακριτή

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε έγιναν χρονικά οι πληρωμές που αναφερετε στο υπόμνημά σας κατόπιν υπόδειξης της STN ATLAS για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και του ASRAD.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν θυμάμαι καλά, για τα υποβρύχια οι πληρωμές έγιναν το 2002-2003 και για το ASRAD το 2001.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θυμάστε συνολικά τι χρήματα δόθηκαν για παράνομες πληρωμές για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και για το ASRAD;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από το 2001 ως το 2005 δόθηκαν περίπου 3 εκ. ευρώ και για τα δυο προγράμματα. Από το 2005 και μετά, συνολικά 5 εκ. ευρώ και για τα δυο.



Ερωτηθείς ο κ. Ευσταθίου, για ποιον λόγο το Δεκέμβριο του 2005 συναντήθηκε ο πρόεδρος RHEINMETAL AG με τον τότε υπουργό Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, απάντησε: "Αυτός ήθελε να κάνει μια εθιμοτυπική επίσκεψη στον τότε υπουργό, ο οποιος ήταν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος. Από ότι θυμάμαι, η επίσκεψη περιορίστηκε σε εθιμοτυπικά θέματα".



Ο Παναγιώτης Ευσταθίου στην απολογία του δήλωσε ότι βέβαιος ότι δεν δωροδόκησε πολιτικό. Είπε επίσης ότι δεν θυμάται όλα άτομα και τα ποσά που έδωσε και επαναλάμβανε συνεχώς ότι όλα θα φανούν από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών που ήδη έχει παραδώσει στον ανακριτή.
Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του "έδειξε" τους γερμανούς συνεργάτες του κάνοντας λόγο μίζες που έπαιρναν και οι ίδιοι: "Ήταν σύνηθες οι Γερμανοί που έδιναν τις εντολές δωροδοκίας να ζητάνε επιστροφή των παράνομων χρημάτων και πρός τους ίδιους."
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευσταθίου έπεσε σε αρκετές αντιφάσεις και αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι τα χρήματα που στην αρχή είχε υποστηρίξει ότι έδινε σε απόστρατους αξιωματικούς για παροχή υπηρεσιών, όπως μελέτες, ήταν τελικά μίζες.

Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής εκτός από τους δέκα νέους κατηγορούμενους που προέκυψαν μετά την απολογία Ευσταθίου, κάλεσε ως κατηγορουμένη και τη σύζυγο του πρώην εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας, η Ειρήνη. Η Ειρήνη Ευσταθίου που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκίες, είχε κοινούς λογαριασμούς με το σύζυγό της από τους οποίους φέρεται να πέρασε μαύρο χρήμα...

Read more...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 27,8% η ανεργία τον Οκτώβριο

anergiaΟριακή αύξηση κατά 0,1% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο κατέγραψε σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή η ανεργία τον Οκτώβριο που πλέον ανέρχεται στο 27,8%.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.387.520 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.360.513 άτοµα.
Σημειώνεται ότι η αύξηση προκύπτει παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ανέργων από τον Σεπτέμβριο στον Οκτώβριο μειώθηκε κατά 1.111 άτοµα καθώς για την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 11.686 οι οικονομικά μη ενεργοί πολίτες.
«Πρωταθλητές» στην ανεργία αποδεικνύονται οι νέοι ηλικίας 15-24 ετών στους οποίους το ποσοστό ανεργία φτάνει το 57,9% ενώ σε επίπεδο περιφερειών στην «κορυφή» βρίσκονται Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία και Μακεδονία-Θράκη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ «τους τελευταίους 4 µήνες παρατηρείται µια σχετική σταθερότητα στο εκτιµώµενο εποχικά διορθωµένο ποσοστό ανεργίας» αλλά «χρειάζονται αρκετές «παρατηρήσεις» (δηλαδή, ικανό πλήθος µηνιαίων εκτιµήσεων) για να επιβεβαιωθεί ότι έχει πραγµατικά επέλθει µια σηµαντική µεταβολή στην τάση µεταβολής των µεγεθών της απασχόλησης».

Read more...

Δικαστές: Ανεπίτρεπτες οι δηλώσεις Παπούλια

dikastes1«Ανεπίτρεπτες» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) τις πρόσφατες αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και υπογραμμίζει ότι έργο των δικαστών δεν είναι να «παίρνουν κεφάλια», ενώ απαντά και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νικ. Δένδια για το ζήτημα της χορήγησης άδειας στο μέλος της «17 Νοέμβρη», Χριστόδουλο Ξηρό.
Ειδικότερα, η ΕΔΕ με αφορμή «τις συνεχιζόμενες δηλώσεις ορισμένων παραγόντων, οι οποίοι κατ΄ επανάληψη και με ευκολία μετακυλίουν τις ευθύνες αποκλειστικά και μόνον στη Δικαιοσύνη», επισημαίνει σε σημερινή, ανακοίνωσή της τα εξής: «αναφορικά με τις αποφάσεις για τη χορήγηση αδείας εξόδου στους εκτίοντες ποινή, επιβάλλεται τα αρμόδια όργανα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και συγκρατημένα, για τη χορήγηση του εν λόγω ευεργετήματος, αξιολογώντας ειδικά την κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να μην αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, ότι κατέληξαν σε εσφαλμένη κρίση, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της κοινωνίας».

Read more...

"Πραξικοπηματική" η ανατροπή Παπανδρέου, από Βενιζέλο...






Επίθεση για τον τρόπο που πολιτεύεται εντός κυβέρνησης αλλά και εντός του κόμματός του, εξαπολύει κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου ο...
γερμανικός Tύπος. Τον εμφανίζουν ως «ανέξοδο λαϊκιστή» ενώ θεωρούν πως έριξε τον Γιώργο Παπανδρέου από το ΠΑΣΟΚ με «διακριτικό πραξικόπημα».

Συγκεκριμένα η γερμανική εφημερίδα, Süddeutsche Zeitung, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, αναφέρει:

«Ο Έλληνας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιεί προς το συμφέρον του ευαίσθητες καταστάσεις. Την καλύτερη του επίδοση σημείωσε το 2011, όταν ανέτρεψε τον αποδυναμωμένο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με ένα διακριτικό πραξικόπημα για να αναλάβει λίγο αργότερα την ηγεσία των Σοσιαλιστών».

Το σχόλιο αναφέρεται περιληπτικά στο ιστορικό της εκλογικής αποδυνάμωσης του ΠαΣοΚ, επισημαίνοντας ότι το κόμμα βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

«Ο Βενιζέλος θέλει να το αποτρέψει αυτό και επειδή στον Μάιο επίκεινται δύο εκλογικές αναμετρήσεις βρίσκεται σε διάθεση προεκλογικού αγώνα. Με το αίτημα του να φύγει από την Τρόικα των εποπτών το ΔΝΤ, ο Βενιζέλος μιλά μέσα από την ψυχή των πολιτών…Ωστόσο, ο λαϊκισμός δεν επαρκεί για να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να σώσει το κόμμα», καταλήγει η Süddeutsche Zeitung.

matrix24.gr

Read more...

Την ερχόμενη Τρίτη απολογείται ο Κοντομηνάς...


 Την Τρίτη το πρωί στις 10:00 ορίσθηκε η απολογία του ιδιοκτήτη του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά. Νωρίτερα σήμερα τον επισκέφθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών που νοσηλεύεται από τις αρχές της εβδομάδας με προβλήματα στο αναπνευστικό, ο...
εισαγγελέας κος Ανδρεάδης και παρουσία του δικηγόρου του Γρηγόρη Τσόλια του απήγγειλε τις κατηγορίες. Σημειώνεται ότι καμία στιγμή δεν ζητήθηκε η μεταφορά του προέδρου της DEMCO σε δημόσιο νοσοκομείο. Τέλος, δίπλα στον Δημήτρη Κοντομηνά είναι λίγοι στενοί του συνεργάτες.

enimerosi24.gr

Read more...

Ο ανακριτής στον Κοντομηνά...


 
Δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του Δημήτρη Κοντομηνά σε δημόσιο νοσοκομείο και αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με...
  πληροφορίες του "Real FM", στην ιδιωτική κλινική που νοσηλεύεται ο επιχειρηματίας, κατευθύνεται ο ανακριτής...

Read more...

Βόλτα στο Μουσείο της Ακρόπολης...




Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης είχε το menu το πρωί για τον Μανουέλ Μπαρόζο και τα μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων.
Φυσικά την ξενάγηση έκανε,  ο  Αντώνης Σαμαράς.
Σε...
δήλωσή του, μετά την επίσκεψη, ο πρωθυπουργός είπε πως όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι. «Ο καθένας που μπαίνει στο μουσείο ενθουσιάζεται. Με τον καθηγητή, τον κ. Παντερμαλή, δόθηκε η ευκαιρία να έχουν μια ξενάγηση υψηλής ποιότητας. Πήγαμε στις Καρυάτιδες, είδαμε τις συντηρήσεις που γίνονται πάνω στα αγάλματα. Ξαφνιάζεσαι όταν μπαίνεις σε ένα μουσείο και βλέπεις να συντηρούν το ίδιο το μνημείο, είναι καταπληκτικό!» ,δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα κερδίσει κάτι από την προεδρία της ΕΕ και για το αν το μέλλον θα είναι καλύτερο ο Σαμαράς τόνισε πως «τα λόγια δεν μετράνε. Οι πράξεις μετράνε, τα έργα μετράνε, η στρατηγική εξόδου από την κρίση μετράει, αυτό προσπαθούμε, αυτό το κάνουμε βήμα-βήμα αλλά σταθερά»...

Read more...

Σε εξέλιξη η μεταφορά του Κοντομηνά...




Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η μεταφορά του Δ. Κοντομηνα, συνοδεία αστυνομικών, από ιδιωτική κλινική σε δημόσιο νοσοκομείο, υστερα από...
απόφαση του ιατροδικαστή...

Read more...

Αφιέρωμα στη «μάχητου Champions League Η UEFA προετοιμάζει το... έδαφος για το Ολυμπιακός-Γιουνάιτεντ


Η UEFA προετοιμάζει το... έδαφος για το Ολυμπιακός-Γιουνάιτεντ
  (Φωτογραφία:  Intime )

Aθήνα
Σε ρυθμούς Champions League επιυυμεί να κρατήσει η UEFA την ποδοφαιρική Ευρώπη και παρ' ότι το πρώτο ματς στη φάση των «16» απέχει 1,5 σχεδόν μήνα (25/2) στον επίσημο διακυτακό της τόπο παρουσίασε αφιέρωμα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τίτλο «ο Ολυμπιακός ψάχνει αναστροφή της τύχης κόντρα στην Γιουνάιτεντ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ολυμπιακός θα κοιτάξει να αλλάξει το αποτέλεσμα σε σχέση με τα προηγούμενα ραντεβού του με την αγγλική ομάδα, ενώ αναφέρεται και η παράδοση του με Άγγλους στην έδρα του (5 νίκες-3 ισοπαλίες - 3 ήττες) και του αήττητου της Μάντσεστερ με ελληνικές (8 νίκες, 2 ισοπαλίες).

Παράλληλα παρουσιάζει πότε στο παρελθόν έχουν συνατηθεί αντίπαλοι πρόσωπα των δύο ομάδων:

- Ο Γκιγκς έχει αγωνισθεί και στα 4 ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

- Ο Μίτσελ έχει ξαναπαίξει κόντρα σε Άγγλους (με την Ρεάλ εναντίον της Τότεναμ 1-0 και 0-0, όπως και με την Ισπανία εναντίον της Αγγλίας με μία νίκη 1-0 το 1992 και μία ήττα 2-4 το 1987).

- Ο Μόγιες είδε ελληνικές ομάδες (με την Έβερτον νίκες 3-1 με τη Λάρισα και 4-0 και 1-0 με την ΑΕΚ)

- Ο Καγκάβα έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με τη φανέλα της Ντόρτμουντ, αλλά και αυτά του Φαν Πέρσι με τη φανέλα της Άρσεναλ.

- Ο Βάις με τους Ρέιντζερς .

- Για το πως ο Ντε Χέα και ο Ρομπέρτο ήταν συμπαίκτες στην Ατλέτικο. Και με αναφορά στο ματς με την Πόρτο όταν ο Ντε Χέα έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στα 18 χρόνια του αντικαθιστώντας τον 26ο λεπτό τον Ρομπέρτο!

- Αλλά και για τη συνύπαρξη των Σαβιόλα και Εβρά στη Μονακό, με την οποία είχαν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ πριν από 9 χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...