Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

«Καλώς δόθηκαν τα δάνεια» Αγγ.Φιλιππίδης: Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, πέθανε η ανάπτυξη


Αγγ.Φιλιππίδης: Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, πέθανε η ανάπτυξη
Ο Άγγελος Φιλιππίδης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, πέθανε η ανάπτυξη, δήλωσε μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο πρώην πρόεδρος  του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα επισφαλή δάνεια που εκδόθηκαν επί των ημερών του από το ΤΤ.
Πρόσθεσε ότι πλέον κανένα διοικητικό συμβούλιο τράπεζας δεν θα δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις, εννοώντας ότι θα υπάρχει φόβος για τις συνέπειες της απόφασης.
Ερωτηθείς εάν η δίωξή του στρέφεται και εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, επί των ημερών του οποίου διορίστηκε στο ΤΤ, ο Άγγελος Φιλιππίδης απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει.
Εξάλλου, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, ο Άγγελος Φιλιππίδης υποστήριξε πως το ΤΤ είχε επισφαλή δάνεια 5% έναντι των συστημικών τραπεζών που ξεπέρασαν το 20%, κάτι που αποδεικνύει -όπως είπε- τη χρηστή διοίκηση. 
Όσο για την απουσία του στο εξωτερικό δήλωσε ότι θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν, ενώ αρνήθηκε τις φήμες ότι έφυγε εκτός χώρας για να μην εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.
Μιλώντας, εξάλλου, στον Σκάι ο Άγγελος Φιλιππίδης είπε ότι ενημερώθηκε για το ένταλμα από το διαδίκτυο. Υποστήριξε ότι θα ήταν μέντιουμ, αν είχε 0% επισφαλή δάνεια.

Είπε ακόμη ότι τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και τήρηση όλων των διαδικασιών και πως «καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα τον χρόνο πίσω».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: