Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ομολογία "βόμβα" Ευσταθίου...


Έδωσα μίζες και μετά το 2005...

Ακόμα και μετά το 2005 ομολόγησε, κατά την απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ότι έδωσε μίζες ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας ATLAS Παναγιώτης Ευσταθίου.

Οι μίζες αφορούσαν στο...
οπλικό σύστημα ASRAD και τα υποβρύχια.



Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος με τον ανακριτή

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε έγιναν χρονικά οι πληρωμές που αναφερετε στο υπόμνημά σας κατόπιν υπόδειξης της STN ATLAS για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και του ASRAD.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν θυμάμαι καλά, για τα υποβρύχια οι πληρωμές έγιναν το 2002-2003 και για το ASRAD το 2001.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θυμάστε συνολικά τι χρήματα δόθηκαν για παράνομες πληρωμές για το πρόγραμμα των υποβρυχίων και για το ASRAD;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από το 2001 ως το 2005 δόθηκαν περίπου 3 εκ. ευρώ και για τα δυο προγράμματα. Από το 2005 και μετά, συνολικά 5 εκ. ευρώ και για τα δυο.



Ερωτηθείς ο κ. Ευσταθίου, για ποιον λόγο το Δεκέμβριο του 2005 συναντήθηκε ο πρόεδρος RHEINMETAL AG με τον τότε υπουργό Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, απάντησε: "Αυτός ήθελε να κάνει μια εθιμοτυπική επίσκεψη στον τότε υπουργό, ο οποιος ήταν ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος. Από ότι θυμάμαι, η επίσκεψη περιορίστηκε σε εθιμοτυπικά θέματα".



Ο Παναγιώτης Ευσταθίου στην απολογία του δήλωσε ότι βέβαιος ότι δεν δωροδόκησε πολιτικό. Είπε επίσης ότι δεν θυμάται όλα άτομα και τα ποσά που έδωσε και επαναλάμβανε συνεχώς ότι όλα θα φανούν από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών που ήδη έχει παραδώσει στον ανακριτή.
Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του "έδειξε" τους γερμανούς συνεργάτες του κάνοντας λόγο μίζες που έπαιρναν και οι ίδιοι: "Ήταν σύνηθες οι Γερμανοί που έδιναν τις εντολές δωροδοκίας να ζητάνε επιστροφή των παράνομων χρημάτων και πρός τους ίδιους."
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ευσταθίου έπεσε σε αρκετές αντιφάσεις και αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι τα χρήματα που στην αρχή είχε υποστηρίξει ότι έδινε σε απόστρατους αξιωματικούς για παροχή υπηρεσιών, όπως μελέτες, ήταν τελικά μίζες.

Ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής εκτός από τους δέκα νέους κατηγορούμενους που προέκυψαν μετά την απολογία Ευσταθίου, κάλεσε ως κατηγορουμένη και τη σύζυγο του πρώην εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας, η Ειρήνη. Η Ειρήνη Ευσταθίου που κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκίες, είχε κοινούς λογαριασμούς με το σύζυγό της από τους οποίους φέρεται να πέρασε μαύρο χρήμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: