Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Σημαντική αποκάλυψη από το Reuters Δεν είναι νομικά δεσμευτική η «ρήτρα ύφεσης», λένε οι Γερμανοί

Την αποκάλυψη ότι στο κείμενο της συμφωνίας για την χρηματοδότηση της Ελλάδας από την τρόικα υπάρχει ρήτρα που επιτρέπει την παράταση του χρόνου επίτευξης των μεταρρυθμιστικών στόχων σε περίπτωση που η ύφεση είναι χειρότερη των εκτιμήσεων, επιβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. 
 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κοτχάους παραδέχθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους της Ελλάδας μπορούν να ξανανοίξουν σε περίπτωση που η ύφεση είναι χειρότερη των εκτιμήσεων της τρόικας.
 
Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με την άποψη του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η ρήτρα αυτή «δεν έχει νομικά δεσμευτικό χαρακτήρα», εξήγηση την οποία ο κ. Κοτχάους δεν θέλησε να διευκρινίσει περαιτέρω. 
 
Ωστόσο, η συγκεκριμένη πτυχή του προγράματο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας έχει ιδιαίτερη σημασία. Κι αυτό διότι σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί περαιτέρω ότι στις συμφωνίες αναχρηματοδότησης του ελληνικού χρέους με τους ξένους δανειστές υπάρχει «ρήτρα ύφεσης» η οποία προβλέπει την δυνατότητα παράτασης του χρόνου.protothema.gr

Read more...

Πάτρα: Εκκαθαριστικά - "φωτιά" - Βγάζουν από τη μύγα, ξύγκι...


Χιλιάδες φορολογούμενοι βάζουν το χέρι στην τσέπη...
Μέχρι το τέλος του μήνα οι φορολογούμενοι που καλούνται να πληρώσουν φόρο, η συντριπτική τους πλειοψηφία δηλαδή, θα πρέπει να έχουν καταβάλει ένα μέρος του φόρου που τους αναλογεί,μέσω δόσεων, ωστόσο αρκετοί δυσκολεύονται γι'αυτό.

Με το νέο φορολογικό σύστημα η πλειοψηφία των φορολογούμενων καλείται να ... δώσει φόρο και πολλοί Πατρινοί χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ακόμα κι αν δεν είναι μεγιστάνες.

Όπως προκύπτει από χαρακτηριστικά παραδείγματα, χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι, που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν επιστροφή φόρου, φέτος όχι μόνο δεν θα πάρουν, αλλά θα πληρώσουν κι από πάνω.

Δείτε μερικά παραδείγματα

Παράδειγμα πρώτο: Συνταξιούχος με εισόδημα 6.950 ευρώ και με ένα αυτοκίνητο 1000 κυβικών στο όνομά της, φέτος θα πληρώσει 250 ευρώ, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια λάμβανε από την εφορία επιστροφή.

Παράδειγμα δεύτερο: Υπάλληλος της Περιφέρειας με εισοδήματα 13.450 ευρώ και ήδη καταβεβλημένες κρατήσεις ύψους 3.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει 970 ευρώ.

Παράδειγμα τρίτο: Συμβασιούχος υπάλληλος που μαζί με τη γυναίκα του, συνταξιούχος ΔΕΚΟ, συγκέντρωσαν εισόδημα 29.000 ευρώ, θα πληρώσει ως άμεσο φόρο 4.500 ευρώ, ενώ οι παρακράτηση ανέρχεται στις 9.000 ευρώ.

Παράδειγμα τέταρτο:Συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα με σύνταξη των 800 ευρώ , μαζί με τη γυναίκα του, ιδιωτική υπάλληλος, με μισθό λίγο μεγαλύτερο της σύνταξης, και με ένα σπίτι στο όνομά του, θα πληρώσει 1200 ευρώ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε ως επιστροφή από 160 έως 250 ευρώ.

Παράδειγμα πέμπτο: Ζευγάρι δημοσίων υπαλλήλων που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε επιστροφή μέχρι και 1900 ευρώ φέτος πληρώνει 1600.

Παράδειγμα έκτο: Συνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα με σύνταξη 850 ευρώ, μαζί με την επίσης συνταξιούχο γυναίκα του, που λαμβάνει 400 ευρώ το μήνα, φέτος πληρώνει 850 ευρώ. Πέρυσι είχε λάβει επιστροφή 100 ευρώ.

Σε όλες τις παραππάνω περιπτώσεις τα όποια περιουσιακά στοιχεία αφορούν για τον καθένα κυρίως ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο, αλλά αυτά πλέον μάλλον θεωρούνται πολυτέλεια...
thebest.gr


Read more...

Ομπάμα: Η Ελλάδα στο ευρώ μέχρι τις εκλογές...



ά:  ά  ώ έ  έ...
Η κυβέρνηση του Ομπάμα αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στις χώρες του ευρώ να μην αφήσουν την Ελλάδα εκτός, τουλάχιστον όχι μέχρι τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.


Αυτό υποστηρίζει δημοσιεύμα του Independent που επικαλείται κυβερνητικές πηγές της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αμερικανοί αξιωματιούχοι ανησυχούν για την πιθανότητα η τρόικα να μην αξιολογήσει θετικά την πρόοδο της Ελλάδας τον Οκτώβρη με αποτέλεσμα οι ευρωπαίοι ηγέτες να μην εκταμιεύσουν την δόση των 31 δισ. που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο της από το κοινό νόμισμα .


Έτσι λοιπόν, αναμένεται να συστήσουν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να καθυστερήσουν την οποιαδήποτε δραστική ενέργεια για μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου, φοβούμενοι ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον Ομπάμα και ίσως του στερήσει την επανεκλογή του.

Ο Independent  υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι φοβούνται από τη μεριά τους μια άνοδο του Τιμ Ρόμνεϊ, γι' αυτό και ίσως δουν θετικά την απαίτηση Ομπάμα. moneypost.gr

Read more...

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία, Καλαμπάκα, Χίο και Ζάκυνθο...



Οι φωτιές σε δασικές εκτάσεις στην Παναγίτσα Αρκαδίας, στη Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας, σε χαράδρα στη Χίο και στη Ζάκυνθο βρίσκονται σε εξέλιξη .

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στις περιοχές αυτές δεν... 
υπάρχουν ενεργά μέτωπα αλλά αναζωπυρώσεις.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Λάγιο Λακωνίας...


Read more...

«Φύλλο και φτερό» στη Βουλή τα «πόθεν έσχες» όλων από το 1974...



Στο μικροσκόπιο οι φορολογικές δηλώσεις όλων των κοινοβουλευτικών, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους.
Από το μικροσκόπιο της Βουλής θα περάσουν τα «πόθεν έσχες» εκείνων που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με την πολιτική από τη Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα... 
αποτελούσε δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Ηδη, ανακοινώθηκε χθες η σύνθεση της Επιτροπής που θα εξετάσει τα «πόθεν έσχες» των κοινοβουλευτικών που διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, καθώς και των συζύγων και τέκνων τους από το 1974 μέχρι το 2012.

Ποιοι μετέχουν στην επιτροπή

Να σημειωθεί ότι μέλη της Επιτροπής Πόθεν Εσχες είναι οι κ.κ. Θανάσης Μπούρας (ΝΔ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Μανιάτης ΠΑΣΟΚ , Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Αντώνης Γρέγος (Χρυσή Αυγή), Δημήτριος Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ), Σπύρος Χαλβατζής ΚΚΕ .

Στην ίδια επιτροπή θα προσκληθούν να μετάσχουν, ο αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Γιώργος Γιαγλής και ο Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος του τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τέλος, στην Επιτροπή θα μετέχουν η αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, η αρεοπαγίτης Δημητρούλα Υφαντή, και ο σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Μηλιώνης.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προβεί σε περαιτέρω περικοπές του προϋπολογισμού της Βουλής -κάτι για το οποίο έχει ενημερώσει και τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Επιπροσθέτως, ο κ. Μεϊμαράκης πραγματοποίησε συνάντηση και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια προκειμένου να αποδεσμευτεί ο κατάλληλος αριθμός αστυνομικών από τη φρούρηση της Βουλής και να ενταχθούν στις μάχιμες ομάδες για την προστασία των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι η Βουλή απασχολεί περί τους 350 ένστολους που καλύπτουν καθημερινά 4 βάρδιες.

Απαγόρευση προσλήψεων συγγενών

Στο μεταξύ, εντολή στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης για απαγόρευση προσλήψεων από τους κρατικούς λειτουργούς συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το θέμα που δημιουργήθηκε από τις προσλήψεις συγγενικών προσώπων βουλευτών της ΝΔ.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων».

Συγκεκριμένα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους».

Μελέτη

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έχει ζητήσει από το φρούραρχο του κοινοβουλίου και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσουν άμεσα σε μελέτηπροκειμένου να διευκρινιστεί πόσοι αστυνομικοί απαιτούνται για τη φύλαξη...
naftemporiki.gr



Read more...

ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ


«Ξέχασαν» φόρους 10 εκατ. ευρώ στην ΔΟΥ Αιγάλεω!


«Ξέχασαν» φόρους 10 εκατ. ευρώ στην ΔΟΥ Αιγάλεω!
Όσο απίστυτο και αν ακούγεται κάποιοι στην εφορία Αιγάλεω, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ξέχασαν οφειλές ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ ενός πολίτη για επτά ολόκληρα χρόνια. Και ενώ η υπόθεση είχε αραχνιάσει και ο φορολογούμενος-μεγαλοκαρχαρίας σφύριζε αδιάφορος όταν αποφάσισαν να “δουν” την υπόθεσή του από τη ΔΟΥ ανακάλυψαν πρόστιμα μόλις 1,8 εκατομμυρίων και όχι το σύνολο των οφειλών.

Αντίστοιχα στην Ε' ΔΟΥ Πειραιά υπάρχουν οφειλές συγκεκριμένου πολίτη πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ οι οποίες είναι ληξιπρόθεσμες ήδη από το 2008, αλλά κανείς από την εν λόγω εφορία δεν ασχολήθηκε για να τις εισπράξει.

Σύμφωνα με το «Βήμα» τόσο στη ΔΟΥ Αιγάλεω όσο και στην Ε΄ ΔΟΥ Πειραιά, σε δυο παρόμοιες υποθέσεις, ο Οικονομικός Εισαγγελέας αποφάσισε να προωθήσει στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών - Αθηνών και Πειραιώς - προκειμένου να διερευνηθούν πιθανά αδικήματα από τους αρμόδιους υπαλλήλους και προϊσταμένους των ΔΟΥ, αλλά και στην Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών, για την αναζήτηση τυχόν υπηρεσιακών - πειθαρχικών ευθυνών.

Read more...

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Βερολίνο Μέρκελ: Έχω πειστεί ότι η Ελλάδα προσπαθεί, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν

"Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στην εφαρμογή των δεσμεύσεων και των συμφωνιών", υπογράμμισε η κυρία Μέρκελ και παρέπεμψε τις αποφάσεις για το ελληνικό αίτημα να επιμηκυνθεί ο χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής για τον Σεπτέμβριο αφού έχει ολοκληρωθεί η έκθεση των ελεγκτών της τρόικας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
 
"Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε σε μια τέτοια κατάσταση αλλά θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα", διαβεβαίωσε η Γερμανίδα καγκελάριος επισημαίνοντας ότι η επίλυση της κρίσης θα γίνει βήμα - βήμα.
 
Σαμαράς: "Δεν ζητάμε νέα χρήματα"
 
"Με θυσίες επαναφέρουμε το πρόγραμμά μας σε σωστή τροχιά", τόνισε ο πρωθυπουργός και επισήμανε ότι στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε το θέμα της ανάπτυξης.
 
"Συζητήσαμε κυρίως για την ανάπτυξη, η αρχή της οποίας είναι η ανάκαμψη", υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και απευθυνόμενος και στους Γερμανούς πολίτες διαβεβαίωσε: "Δεν ζητάμε νέα χρήματα, ζητάμε αναπνοές".   
 
Μέρκελ: Είχα τη δυνατότητα να πειστώ για την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης...
 
"Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη αλλά είμαι πεπεισμένη ότι θα γίνουν κάποια πράγματα", ήταν η δήλωση της κυρίας Μέρκελ.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην "κακοφωνία" από δημιουργείται από "τοξικές δηλώσεις" ευρωπαίων αξιωματούχων που εικοτολογούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει, φωτογραφίζοντας εμμέσως τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ.  
 
"Ζήτησα και μου το είπε και η ίδια η κυρία Μέρκελ ότι κάτι τέτοιο πρέπει να σταματήσει απ' όπου κι αν προέρχεται", τόνισε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.  
 
"Διαβάζω κάθε μέρα την επισκόπηση του ελληνικού τύπου", αποκάλυψε η κυρία Μέρκελ. protothema.gr

Read more...

ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Προσβλητικό δημοσίευμα της Bild: «Κύριε Σαμαρά αυτό το θέλουμε γραπτώς»


Προσβλητικό δημοσίευμα της Bild: «Κύριε Σαμαρά αυτό το θέλουμε γραπτώς»
Με νέο προκλητικό δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Bild ζητά από τον πρωθυπουργό,Αντώνη Σαμαρά να δώσει γραπτές εγγυήσεις για την αποπληρωμή του χρέους και μάλιστα να υπογράψει μια έτοιμη εγγυητική επιστολή, στην οποία θα δεσμεύεται για την πώληση ακατοίκητων νησιών!Πιο συγκεκριμένα, η Bild υπό τον τίτλο « Κύριε Σαμαρά, αυτό το θέλουμε γραπτώς» θέτει όρους στον έλληνα πρωθυπουργό για την περίπτωση στην οποία δεν καταφέρει η χώρα να αποπληρώσει το χρέος ώστε να διασφαλιστούν οι γερμανοί φορολογούμενοι.

«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να υπογράψει εγγύηση- εξήγηση ότι υπόσχεται προσωπικά τα παρακάτω: 1. Από την οικονομική βοήθεια που δίνεται στην Ελλάδα δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα στον γερμανό φορολογούμενο πολίτη, 2. Ότι θα κάνει ως πρωθυπουργός όλα τα απαραίτητα βήματα για την αποπληρωμή του χρέους και αν δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες θα περάσει σε πώληση βραχονησίδων και νησιών που δεν κατοικούνται. 3. Ότι το χρέος θα ξεχρεωθεί στην ώρα του παρά τους δυσβάσταχτους ίσως τόκους» αναφέρει το δημοσίευμα.

Εντύπωση προκαλεί στους κυβερνητικούς κύκλους ότι παρά την επιλογή του Αντώνη Σαμαρά να παραχωρήσει συνέντευξη στην Bild, η εφημερίδα συνεχίζει να επιτίθεται στον πρωθυπουργό και να προκαλεί το κοινό αίσθημα με ντροπιαστικά δημοσιεύματα. 

Επιμέλεια: Αναστασία Γαλάνη 

Read more...

Στην ΤΥΡΑΣ ή στους συνεταιριστές η ΔΩΔΩΝΗ!...



Το μεγαλύτερο τίμημα από όλους ενδιαφερόμενους για την εξαγορά της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας προσφέρει η Τρικαλινή ΤΥΡΑΣ, μητρική της Λαρισινής γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος», γεγονός που την καθιστά αδιαφιλονίκητο φαβορί για την εξαγορά της. Όμως δεν ...
αποκλείεται κατά την επικείμενη διαδικασία της αξιολόγησης να υπάρξουν επιπλοκές και ο διαγωνισμός να κηρυχτεί ακόμα και άγονος!

Ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά, όπως αυτά αποκαλύπτονται μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού προχθές Τετάρτη στις 7 το απόγευμα:

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», η δεσμευτική προσφορά της Τρικαλινής γαλακτοβιομηχανίας περιλαμβάνει την καταβολή 28 εκατομμυρίων ευρώ. Δεύτερη κατά σειρά, με 25 εκ. ευρώ, είναι αυτή της Simos Foods, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 90% Ρώσος επιχειρηματίας και με 10% ένας πρώην αντιπρόσωπος της ΔΩΔΩΝΗΣ στην Αθήνα. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται μια πρόταση έκπληξη των συνεταιριστικών οργανώσεων, που συμμετέχουν μειοψηφικά στη νυν μετοχική σύνθεση της Ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 22 εκ. ευρώ. Οι τελευταίοι δεν είναι πάντως μόνοι καθώς στο σχήμα παίρνει μέρος στρατηγικός επενδυτής, ο οποίος βάζει τα χρήματα, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας νερού «Βίκος» Πέτρος Σεπετάς. Οι υπόλοιπες προσφορές, όπως π.χ. του πολυεθνικού κολοσσού Lactalis, δεν υπερβαίνουν τα 20 εκ. ευρώ και τίθενται αυτομάτως εκτός διαγωνιστικού πλαισίου.

Ήδη όμως η ΤΥΡΑΣ με επείγουσα επιστολή της στον υπουργό Οικονομίας καταγγέλλει απόπειρα αλλοίωσης της τελικής κατάταξης καθώς, εκ των υστέρων και αφού ανοίχτηκαν οι προσφορές όλων των ενδιαφερομένων, «τέθηκαν δολίως» από τον εκκαθαριστή νέοι όροι οι οποίοι «νοθεύουν τον διαγωνισμό» με προφανή στόχο να πλήξουν την πρωτιά της ΤΥΡΑΣ. Πιο συγκεκριμένα ο αξιολογητής ενημέρωσε τους διαγωνιζόμενους ότι θα κρίνει τις προσφορές τους με την χρήση ενός μαθηματικού τύπου οποίος ευνοεί την καταβολή μετρητών κατά τρόπο όμως που η Simos Foods έρχεται πρώτη! Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλική εταιρεία προσφέρει, από το συνολικό τίμημα των 28 εκ. ευρώ, τα 10 εκ. σε μετρητά και τα 18 εκ. σε εγγυημένες εξαμηνιαίες δόσεις του 1,5 εκ ευρώ με επιτόκιο 7%, ενώ η Simos Foods όλα σε μετρητά. Αξίζει όμως να υπογραμμιστεί ότι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης της ΔΩΔΩΝΗΣ αναλαμβάνει επιπλέον και τα παλιά τραπεζικά δάνεια της επιχείρησης που σήμερα προσεγγίζουν τα 53 εκ. ευρώ (!) ενώ το τελικό τίμημα ανεβαίνει κι΄άλλο από μια επισφάλεια ύψους 15 εκ. ευρώ, λεφτά τα οποία χρωστάει στην εταιρεία ο αντιπρόσωπός της στην Αθήνα ο οποίος μαζί με τον Ρώσο επιχειρηματία θέλουν τώρα να την αγοράσουν...

Η ΤΥΡΑΣ πάντως στην ίδια επιστολή ενημερώνει τον κ. Στουρνάρα ότι «αν ο διαγωνισμός δεν συνεχιστεί στα πλαίσια της νομιμότητας και σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας με την εξάλειψη των όρων που τέθηκαν δολίως, θα ασκήσει κάθε ένδικο νόμιμο μέσο προκειμένου να κηρυχτεί άγονος», έστω και αν μια τέτοια εξέλιξη τον μόνο που δεν ευνοεί είναι την εταιρεία των Τρικάλων.

Πάντως οι αδερφοί Σαράντη ενημέρωσαν ήδη αρμοδίως ότι σε περίπτωση που δεν κατακυρωθεί υπέρ της εταιρείας τους ο διαγωνισμός, όπως εκτιμούν ότι πρέπει να συμβεί με βάση τα προσφερόμενα ποσά, η μόνη περίπτωση να μην προσφύγουν στα δικαστήρια είναι να επιλεγεί ως αγοραστής της ΔΩΔΩΝΗΣ κάποιος τοπικός συνεταιριστικός φορέας (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, Ενώσεις κτηνοτρόφων, κ.λ.π.).

Νεώτερα για την συναρπαστική, όπως εξελίσσεται, ιστορία της πολύφερνης Ηπειρώτικης νύφης αναμένονται σύντομα...
http://thessalianews.gr


Read more...

«Τάγματα εφόδου δεν θα γίνουν ανεκτά» διαμηνύει ο Ν.Δένδιας στη Χρυσή Αυγή

Διαξιφισμοί στη Βουλή


«Τάγματα εφόδου καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας
«Τάγματα εφόδου καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
«Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί» δήλωσε στη Βουλή, ο υπουργός, Δημόσιας Τάξης, Ν.Δένδιας.

Αφορμή για τη δήλωση του κ. Δένδια ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, με αφορμή διαμαρτυρία Πακιστανών ενάντια στη δολοφονία συμπατριώτη τους, καταφέρθηκε κατά του δικαιώματος δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς.

«Το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών», υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Προ ολίγων ημερών, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός θλιβερού φαινομένου, να συγκεντρώνονται Πακιστανοί, ως επί το πλείστον λαθρομετανάστες, που μεταχειρίστηκαν προκλητικές και απειλητικές εκφράσεις κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων πολιτών. Ο Τζαβέντ Ασλάν, που φέρεται ως πρόεδρός τους, είπε πως "αν θέλουν πόλεμο θα έχουμε πόλεμο". Γιατί δεν συνελήφθη ο εν λόγω κύριος;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης καταφέρθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «θα πρέπει να αλλάξει τον τίτλο του σε ΠΑΣΟΚ -Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα-, εφόσον οι Πακιστανοί το έχουν αναγνωρίσει ως δικό τους».

Απαντώντας, ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως υπενθύμισε: «η Ελλάδα έχει υπογράψει την διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία ενέχει συνταγματική ισχύ και επιτρέπει στους αλλοδαπούς να συνέρχονται. Το άρθρο 11 του Συντάγματος στο οποίο αναφερθήκατε επίσης, προβλέπει το δικαίωμα συναθροίσεων "ήσυχα και χωρίς όπλα" και λέω προς πάσα κατεύθυνση, ότι τάγματα εφόδου καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί».

Όσον αφορά στη δημόσια συνάθροιση των Πακιστανών, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως πραγματοποιήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης και πως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να αφορά την παρούσα.

«Υπεράνω όλων των συνθηκών και συμβάσεων είναι το Σύνταγμα των Ελλήνων» ανταπάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

«Από κει και πέρα, κοιτάξτε να συντρίψετε την εγκληματικότητα και να αφήσετε τα δήθεν τάγματα εφόδου, που βρίσκονται μόνον στην φαντασία σας».

Ο κ. Κασιδιάρης απάντησε επίσης και σε προηγούμενη δήλωση του Αδ.Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταδικάσει την εμπλοκή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα χθεσινά επεισόδια στην Κόρινθο.

«Έχω φρίξει…» είχε πει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν μπορεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου να πηγαίνει επικεφαλής ομάδας στην Κόρινθο και να ζητά να μην εφαρμόζονται οι νόμοι» είχε προσθέσει.

«Περαστικά τους! Οι εικόνες αυτές θα επαναληφθούν. Κανείς νόμος δεν προβλέπει να μετατρέπονται τα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες. Όταν το κράτος δεν σέβεται την νομιμότητα, θα δείτε εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής και πολίτες, στο μέλλον, να αντιδρούν…» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

«Θέλω να θυμίσω τη δήλωση που έκανα στην πρώτη μου τοποθέτηση: τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά» επέμεινε στη λακωνική δευτερολογία του ο υπουργός.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ: "Όχι άλλα μέτρα"...



Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή της επισημαίνει την ανάγκη να μην υπάρξουν νέα μέτρα, τονίζοντας ότι το μέλλον των Ελλήνων παρουσιάζεται ζοφερό και αδιέξοδο. Καλεί δε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναλάβει τις ευθύνες του. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:... 

"Για μια ακόμη φορά καλούνται τα συνήθη υποζύγια να πληρώσουν τις αστοχίες και τις ανεπάρκειες της κυβερνητικής πολιτικής ηγεσίας. Μέτρα – φωτιά περιμένουν τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα της κυρίας Μέρκελ.

Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση ο λογαριασμός των περικοπών αυξάνεται και θα καταλήξει γύρω στα 15 δις. ευρώ επειδή η κυβέρνηση αδυνατεί να καλύψει τα φορολογικά έσοδα και τις ασφαλιστικές εισφορές. Με περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, με την εφεδρεία, με την εξαφάνιση των κοινωνικών επιδομάτων, με διάλυση της υγείας και της παιδείας δεν λύνεται το οικονομικό πρόβλημα της χώρας αλλά επιδεινώνεται. Το μέλλον των Ελλήνων παρουσιάζεται ζοφερό και αδιέξοδο. Η σωτηρία της χώρας απαιτεί οι Έλληνες να είναι όρθιοι και παραγωγικοί.

Γι' αυτό πρέπει να αλλάξει η συνταγή για να γίνει βιώσιμο το χρέος.

Η κυβερνητική τριανδρία οφείλει να αλλάξει γραμμή πλεύσης και αντί για διαρκή λιτότητα να απαιτήσει τη σύνταξη μιας νέας συμφωνίας για την βιωσιμότητα του χρέους που θα λαμβάνει υπόψη της την αύξηση της ύφεσης το 2013, 2014 και 2015.



Χρειάζεται ένα νέο κούρεμα και αναδιάρθρωση ώστε να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης. Με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την ύφεση να βαθαίνει, η χώρα όχι μόνο κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, αλλά μόνο δάκρυα και αίμα περιμένουν του Έλληνες. Χωρίς λοιπόν την σύνταξη μιας νέας συμφωνίας δεν μπορούν ούτε να παρθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα αλλά ούτε και να εφαρμοσθούν. Κάθε εφαρμογή νέου μέτρου οφείλει να οδηγεί στην δυνατότητα ανακούφισης του λαού και όχι στην ασφυξία του.

Το μαρτύριο του ελληνικού λαού πρέπει να σταματήσει και αυτό πρέπει να είναι το μέλημα των υπεύθυνων πολιτικών ηγετών. Την ώρα που οι φωνές στην Ευρώπη υπέρ της χώρας μας πληθαίνουν δεν γίνεται η κυβερνητική ηγεσία της χώρας να σκύβει και άλλο το κεφάλι στις απαιτήσεις των τροϊκανών.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ επισημαίνει τέλος ότι οι αντοχές των εργαζομένων έχουν φτάσει στο ακρότατο σημείο και αυτό αποτελεί την ουσιαστική κόκκινη γραμμή. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ή θα υποταχθούμε πλήρως στην ασύδοτη και καταστροφική “δημοκρατία των αγορών” ή θα απαιτήσουμε από τους εταίρους μια συνολική λύση στο χρέος της ευρωζώνης για να μπορέσουμε να ζήσουμε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια. Ούτε η Ευρώπη μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ελλάδα αλλά ούτε και η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη. Το πρόβλημα μας είναι κυρίως πολιτικό και όχι οικονομικό.

Γι' αυτό καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ να αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την επίλυσή του γιατί δύσκολα οι εργαζόμενοι θα ανεχτούν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ ένα ακόμη πισωγύρισμα. Γνωρίζουμε να αγωνιζόμαστε αλλά όχι να υποτασσόμεθα σε αυταρχικές και ετσιθελικές πολιτικές. Χρέος μας είναι να ανασυστήσουμε την Ελλάδα και όχι να την εξαθλιώσουμε ικανοποιώντας τους δανειστές.


Read more...

Ο στρατός του Ασσάντ προελαύνει στην Δαμασκό...



Συριακές δυνάμεις με την υποστήριξη αρμάτων μάχης έκαναν έφοδο στην Νταράγια, στα προάστια της Δαμασκού, έπειτα από 24 ώρες βομβαρδισμών από το πυροβολικό και ελικόπτερα ώστε να απωθηθούν οι αντάρτες.
Οι βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον... 
15 ανθρώπων και τραυμάτισαν άλλους τουλάχιστον 150 στη Νταράγια, που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Δαμασκού.

Στρατεύματα ελέγχουν σπίτι με σπίτι τη συνοικία όπου κατοικούν κυρίως σουνίτες μουσουλμάνοι και οδεύουν προς το κέντρο της, συναντώντας ελαφριά αντίσταση από τους αντάρτες, οι οποίοι μοιάζουν να έχουν αποσυρθεί από την περιοχή, είπαν ακτιβιστές στην Δαμασκό.

«Χρησιμοποιούν όλμους για να καθαρίσουν κάθε τομέα και κατόπιν μπαίνουν σ' αυτόν, ενώ κινούνται προς το κέντρο», είπε ο Αμπού Ζάιντ, ένας από τους ακτιβιστές, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς από μια περιοχή δίπλα στην Νταράγια. Εξάλλου οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδιζαν τις συνοικίες αλ Χάτζαρ αλ Ασουάντ νότια της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και Κάσιουν, σύμφωνα με άλλους ακτιβιστές.


Read more...

Κόρινθος: Συνεχίζεται ο «πόλεμος» για τους μετανάστες...


Τεταμένη συνεχίζει να είναι η κατάσταση στη Κόρινθο μετά τις χθεσινές έντονες διαμαρτυρίες φορέων και κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη μετατροπή του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού, που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης, σε ... κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.

Οι κινητοποιήσεις, στις οποίες πρωτοστατούν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής, που εμπόδισαν την Πέμπτη τις αστυνομικές δυνάμεις να πλησιάσουν στο στρατόπεδο μεταφέροντας και άλλους μετανάστες, αντιμετωπίζονται από την τοπική κοινωνία, ακόμη και τον ίδιο το δήμαρχο Κορίνθο Αλέξανδρο Πνευματικό με όρους, όπως «εμπόλεμη ζώνη» και «κατάσταση πολιορκίας»!

Από το μεσημέρι της Παρασκευής κάτοικοι αρχίσαν και πάλι, για δεύτερη συνεχή μέρα, να συγκεντρώνονται μπροστά στο στρατόπεδο, ενώ το απόγευμα η εκδήλωση διαμαρτυρίας οργανώνεται με πρόσκληση του ίδιου του δημάρχου Κορινθίων.

Ο κ. Πνευματικός, μιλώντας το πρωί στο «Βήμα», είπε ότι «οι μετανάστες δεν συνελήφθησαν στην Κόρινθο, αλλά μεταφέρθηκαν από άλλες πόλεις», (σσ. παρότι το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα κέντρα κράτησης στη χώρα από την Ξάνθη και την Κομοτηνή ως την Κοζάνη). Κατήγγειλε επίσης, ότι η επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» που έγινε χθες στην πόλη του από την Αστυνομία ήταν «υποκριτική, για τα μάτια του κόσμου», μόνο και μόνο για να ανοίξει το στρατόπεδο.

Χθες μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Πνευματικός κήρυξε την πόλη σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και ταυτόχρονα «σε εμπόλεμη κατάσταση»! Την ίδια στιγμή αποφάσισε να διακόψει την υδροδότηση του στρατοπέδου και απαγόρευσε την αποκομιδή απορριμμάτων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της πολιτείας. Όπως τονίζει δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία για τη μεταφορά των μεταναστών στην Κόρινθο και υποστηρίζει ότι όλες οι ενέργειες του είναι νόμιμες. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει εκδηλωθεί καμία κίνηση από τον εισαγγελέα Κορίνθου.

Τα πνεύματα αναζωπυρώθηκαν ξανά χθες βράδυ όταν, σύμφωνα με την αστυνομία, μια συμπλοκή μεταξύ ορισμένων αλλοδαπών κατέληξε στο να μεταφερθούν τέσσερις από αυτούς στο νοσοκομείο της πόλης. Όσο για τις πληροφορίες για πυροβολισμούς στο στρατόπεδο και αποδράσεις από αυτό αλλοδαπών που σαρώνουν από χθες την πόλη (και από εκεί το Διαδίκτυο) εκπρόσωποι της Αστυνομίας τις χαρακτηρίζουν «ανυπόστατες»...
BHMA.


Read more...

Χειραψίες και χαμόγελα κατά την άφιξη Σαμαρά στην γερμανική καγκελαρία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση


Ο Αντώνης Σαμαράς έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές
Ο Αντώνης Σαμαράς έγινε δεκτός με στρατιωτικές τιμές   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Με χειραψία και χαμόγελα υποδέχτηκε η Άνγκελα Μέρκελ τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην καγκελαρία. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντησή τους, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Το Σάββατο ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντάται με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.
10 φωτογραφίες

Το στοίχημα του Αντώνη Σαμαρά είναι να δώσει εγγυήσεις ότι η Αθήνα θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στη Γερμανία.

Από την ελληνική πλευρά συμμετέχουν οι κ.κ. Στουρνάρας, Σταϊκούρας, Παπασταύρου και Λαζαρίδης.

Ακολουθούν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Στα άκρα η κόντρα φαρμακοποιών - ΕΟΠΥΥ


Στα άκρα η κόντρα φαρμακοποιών - ΕΟΠΥΥ
Την έναρξη της διαδικασίας εξόφλησης των χρεών προς τους φαρμακοποιούς ανακοίνωσε οΕθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών. Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ οι οφειλές αναμένεται να εξοφληθούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, ωστόσο από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί δείχνουν να μην πείθονται και ήδη σε 17 νομούς έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση. Μάλιστα σήμερα κατέβασαν «ρολά» και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την μη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Μεθαύριο Σάββατο συνεδριάζει η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), όπου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο της πανελλαδικής αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου. 


Εν τω μεταξύ, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών ασφαλισμένων του, για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων στις περιοχές όπου υπάρχει αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν. 


Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι: 
1. Πρωτότυπη συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας τού ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ). 
2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων. 
3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο. 
4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται). 

Σημειώνεται ότι θα αποδίδεται το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου, μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής τού ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από τον θεράποντα ιατρό επί της συνταγής.

Read more...

Ολονυχτία σε 120 μνημεία για την πανσέληνο της 31ης Αυγούστου

«Στο φως του φεγγαριού»



Αθήνα
Συνολικά 120 μνημεία σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτά όλη τη νύχτα στις 31 Αυγούστου προκειμένου να απολαύσει το κοινό την τελευταία πανσέληνο του Καλοκαιριού. Σε 85 από αυτά μάλιστα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολή κινηματογραφικών ταινιών, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Η βραδιά που οργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού έχει τίτλο «Στο φως του φεγγαριού» και μότο τέσσερις στίχους του Νικηφόρου Βρεττάκου:

«Στρωμένος με φύλλα μαλακού χρυσαφιού
που σαλεύανε λάμποντας πάνω στη θάλασσα,
σπατάλη αμύθητου φωτός ο δρόμος του φεγγαριού.

Μεσάνυχτα, Αύγουστος. Με μεγάλη πανσέληνο».
Στην Αθήνα προγραμματίζονται οι εκδηλώσεις:

  • Συναυλία «Ένα φεγγάρι του Αυγούστου» με την Τάνια Τσανακλίδου και την Ελένη Τσαλιγοπουλου στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.
  • Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων στη Ρωμαϊκή Αγορά
  • Συναυλία της Αναστασίας Μουτσάτσου στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου
  • Μουσική εκδήλωση της Μάρθας Φριτζήλα και του Τάκη Φαραζή στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.
  • Προβολή της ταινίας «Αγέλαστος Πέτρα» Φίλιππου Κουτσαφτή στο Επιγραφικό Μουσείο
Για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας, δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου Πολιτισμού (αρχείο PDF)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Εντολή για έλεγχο στο ξενοδοχειακό όμιλο Δασκαλαντωνάκη ..

.


www.crime.gr
Από την Οικονομική Επιθεώρηση θα ελεγθεί ο ξενοδοχειακός όμιλος Δασκαλαντωνάκη, μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και καταγγελίες για τεράστια χρέη προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα οι καταγγελίες αναφέρουν ότι ο όμιλος αφενός οφείλει... 

500 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και αφετέρου κάποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν κάνει τα στραβά μάτια τόσο για τις οφειλές όσο και για την είσπραξη τους.

Ο εισαγγελέας κινήθηκε μετά και από σχετική ερώτηση στη Βουλή, του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Στην ερώτηση του μεταξύ άλλων o κ. Παναγούλης αναφέρει, ότι «θα πρέπει να ερευνηθεί αν υπηρεσιακοί παράγοντες ή διευθυντές τομέων έχουν διαπιστώσει γιατί οι οφειλές εκκρεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Παράλληλα, ζητά να διαπιστωθεί εάν έχουν γίνει ρυθμίσεις ή άλλες ενέργειες και με βάσει ποιες υπουργικές αποφάσεις....


Read more...

Υπεγράφη η «Συμφωνία Συμβιβασμού» με την Siemens ...



Υπεγράφη από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα η «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens. Το τελικό κείμενο που υπογράφτηκε, δεν έχει καμία διαφοροποίηση από το σχέδιο «Συμφωνίας», που ενέκρινε η Βουλή . Με 

μέριμνα του Υπουργού Οικονομικών, η ενυπόγραφη Συμφωνία θα διαβιβαστεί στη Βουλή για ενημέρωση.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, με την υπογραφή της συμφωνίας, το ελληνικό Δημόσιο επιτυγχάνει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος και όφελος για την πραγματική οικονομία, μέσα από θετικές δράσεις και μιας σειράς παροχών.

Ειδικότερα, από τη συμφωνία προκύπτουν:

1. 80 εκατομμύρια ευρώ, για το συμψηφισμό ισόποσων απαιτήσεων της SIEMENS, που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται νοσοκομεία, ΕΡΓΟΣΕ κλπ.

2. 90 εκατομμύρια ευρώ, για μια περίοδο πέντε ετών, για τη χρηματοδότηση:

- Φορέων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς, της απάτης και του ξεπλύματος χρήματος.

- Πανεπιστημιακών και επιστημονικών ερευνητικών προγραμμάτων, που αποσκοπούν στη βελτίωση της γνώσης και της εξειδίκευσης στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων.

- 100 υποτροφιών κάθε έτος, για μεταπτυχιακές σπουδές στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της βιομηχανίας, των υποδομών και της ανάπτυξης των πόλεων μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

- Ιατρικού εξοπλισμού (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης, εγκατάστασης και συντήρησης του εξοπλισμού αυτού) για τα Δημόσια Νοσοκομεία, με έμφαση στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

3. Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ στην SIEMENS Ελλάδας, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.

4. Πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.

Πέρα από τα αναφερόμενα οφέλη του εν λόγω «Συμβιβασμού», μέσω της συμφωνίας:

Η SIEMENS θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη στις Ελληνικές Αρχές, όποτε της ζητηθεί, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη ανάκριση κατά φυσικών προσώπων, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.

Αναλαμβάνει την καταβολή της νομικής δαπάνης, με την οποία έχει επιβαρυνθεί το Ελληνικό Δημόσιο για την υπόθεση αυτή.

Και επιπλέον, εντάσσεται για μια περίοδο έως τριών ετών από την Ημερομηνία Έναρξης της Συμφωνίας, σε ένα πρόγραμμα εταιρικής συμμόρφωσης υπό ένα Επίτροπο που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο....


Read more...

ΔΝΤ: Μέχρι το 2015 σε ύφεση η Ελλάδα



: έ  2015  ύ  ά
Έως τις αρχές του 2015 εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι θα διαρκέσει η ύφεση στην Ελλάδα, αναθεωρώντας τις προβλέψεις του, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
Ειδικότερα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας θα φτάσει κοντά στο 7% το 2012, στο 3,5% το 2013, στο 1,5% το 2014 και στο 0,5% το 2015. 

Παράλληλα, η διαμάχη του ΔΝΤ με την ΕΕ για το κούρεμα των ομολόγων του επίσημου τομέα εντείνεται, καθώς το Ταμείο θεωρεί τη διαδικασία αυτή αναγκαία για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Χθες, στην έδρα του ΔΝΤ αποφασίστηκε η τρόικα να παραμείνει από τις 5 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, γεγονός που δείχνει την κρισιμότητα αυτής της επίσκεψης, ενώ κύκλοι της Ουάσινγκτον τονίζουν τη σημασία της έκθεσης της τρόικας για την ελληνική οικονομία, καθώς θεωρούν απαραίτητες κάποιες κινήσεις για την αναστροφή του κλίματος, όπως μια αποκρατικοποίηση ή  μια μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία από την πλευρά της κυβέρνησης.
 
Τέλος, σχετικά με την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, η κυβέρνηση της χώρας κρίνει απαραίτητη τη διετή παράταση, χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για την τελευταία παραχώρηση των δανειστών μας, η οποία θα αφορά την παράταση το πολύ ενός χρόνου.


Με πληροφορίες από kerdos.gr 

Read more...

Ανακατατάξεις στο ΠΑΣΟΚ Την παλιά φρουρά επαναφέρει ο Βενιζέλος

 

Παράγοντες, που προέρχονται κυρίως από την περιβόητη εποχή του εκσυγχρονισμού, που δεν άφησε και την καλύτερη "κληρονομιά" στη χώρα, αποφάσισε να αξιοποιήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη στελέχωση των κομματικών τομέων. 

Έτσι, αναλαμβάνουν κρίσιμους ρόλους στην Ιπποκράτους πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη, όπως ο Χρίστος Βερελής (ανέλαβε τον κρίσιμο τομέα προγραμματικού σχεδιασμού) και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ επανέρχονται ο Χρήστος Σμυρλής και ο Γιώργος Κουτρουμάνης. 

Ελάχιστα στελέχη εκπροσωπούν τη νέα και άφθαρτη γενιά και μεταξύ αυτών είναι η Ζέφη Δημαδάμα, ο Βασίλης Χρονόπουλος, ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος και ο Αντώνης Λιάρος.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του κ. Βενιζέλου, ορίζονται:

Υπεύθυνοι των οργανωτικών τομέων του Κινήματος:

- Αυτοδιοίκησης: Φώτης Χατζημιχάλης
- Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού: Αθηνά Δρέττα
- Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Βασίλης Χρονόπουλος
- Συνδικαλιστικού: Γιώργος Αλιβιζάκης
- Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων: Μιχάλης Τζελέπης
- Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
- Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων: Μανώλης Όθωνας
- Γυναικών: Ζέφη Δημαδάμα
- Απόδημου Ελληνισμού: Χρίστος Σμυρλής

Ο Τομέας Διεθνών Σχέσεων υπάγεται στο Πολιτικό Γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με διευθύντρια την Χριστίνα Μανωλοπούλου

Υπεύθυνοι των τομέων της Γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου:

- Τομέας Προγραμματικού Σχεδιασμού: Χρίστος Βερελής
- Τομέας Τεκμηρίωσης: Χρήστος Πρωτόπαππας
- Τομέας Κοινωνικού Διαλόγου: Γιώργος Κουτρουμάνης

Υπεύθυνοι τομέων, στο πλαίσιο της Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης που λειτουργεί υπό την ευθύνη του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και εκπροσώπου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά:

- Επικοινωνιακού Σχεδιασμού: Γιάννης Δατσέρης
- Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης: Αντώνης Λιάρος

Στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών:

- Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου: Κώστας Σκανδαλίδης

- Επιστημονικός Διευθυντής: Γιώργος Σιακαντάρης, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας

- Διευθυντής Επιμόρφωσης: Παναγιώτης Αναστασιάδης, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝ.ΕΠ.) συγχωνεύονται στο ΙΣΤΑΜΕ.

Read more...