Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ


Τέλος στο «πάρτι» προσλήψεων «ημετέρων» στη Βουλή


Τέλος στο «πάρτι» προσλήψεων «ημετέρων» στη Βουλή
Άμεσα αντέδρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στις αποκαλύψεις για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις συγγενών βουλευτών στη Βουλή.Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς έδωσε εντολή να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών, που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους.

Ειδικότερα, η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημόσιων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι 2ου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημόσιους υπαλλήλους». 

Πάντως, η απόφαση του πρωθυπουργού δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.


 Ο Τραγάκης και η Χρυσή Αυγή «γέμισαν» υπαλλήλους τη Βουλή
 
Στο διορισμό τεσσάρων μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή προχώρησε η Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει από τα ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012 και 390/14-08-2012 αντίστοιχα. Σύμφωνα με το ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι Απόστολος Γκλέτσος του Κων/νου (ΑΔΤ Χ482350), ΔΕ κατηγορίας και Ανδρόνικος Σίμος του Νικολάου (ΑΔΤ ΑΗ634166), ΔΕ κατηγορίας.
Επίσης, βάσει του ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 390/14-08-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι Νικήτας Σιώης του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΕ868048), ΔΕ κατηγορίας και Γεώργιος Μισιάκας του Χρήστου (ΑΔΤ ΑΙ294905), ΔΕ κατηγορίας.


Υπενθυμίζεται ότι ο Νικήτας Σιώης ο οποίος είχε εκλεγεί στην περιφέρεια των Σερρών, έχει παραιτηθεί από τα καθήκοντα του λόγω «φόρτου εργασίας» αν και στο παρελθόν ο ίδιος είχε δηλώσει (κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου) άνεργος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή έχει εξαπολύσει τα πυρά της κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για τους διορισμούς μετακλητών υπαλλήλων. Όπως όμως φαίνεται από τα παραπάνω και η ίδια ακολουθεί αυτή την πολιτική...

Υπενθυμίζεται ότι ο Βύρων Πολύδωρας ως πρόεδρος της Βουλής για ένα 24ωρο, διόρισε την κόρη του, φαίνεται ότι δεν ήταν η μόνη, ενώ σύμφωνα με την 
 εφημερίδα «Δημοκρατία», βάσει του ΦΕΚ 381 Τεύχος ΥΟΔΔ με ημερομηνία 7 Αυγούστου 2012 (δέκα μέρες μετά την υπόθεση Πολύδωρα) και  ο αντιπροέδρος Ι. Τραγάκης, προχώρησε σε τέσσερις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων. 

Μεταξύ αυτών, και η αδελφή του γαμπρού του. Κατά την ίδια εφημερίδα, και ο ίδιος ο γαμπρός του κ. Τραγάκη είναι ήδη μόνιμος υπάλληλος της Βουλής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: