Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Αύξηση στα έσοδα τον Νοέμβριο...


Αύξηση στα έσοδα τον Νοέμβριο

Αύξηση κατά 523 εκατομμύρια ευρώ σημείωσαν τα έσοδα του Δημοσίου τον Νοέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με τα...
προσωρινά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, τον μήνα Οκτώβριο 2015, είχε σημειωθεί αύξηση των εσόδων κατά 714 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τα έσοδα του Οκτωβρίου 2014. Η πληρωμή της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις, η καταβολή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ, καθώς και της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος, συνέβαλαν θετικά στην αύξηση των εσόδων που παρατηρείται το τελευταίο δίμηνο.

Σε σχέση με τους στόχους του προϋπολογισμού, τα καθαρά έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση 5% το Νοέμβριο και 10,28% το ενδεκάμηνο Ιανουάριος-Νοέμβριος του 2015. Τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού τον Νοέμβριο ανήλθαν σε 4,351 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,580 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδα του ενδεκαμήνου ανήλθαν σε 40,919 δισ. ευρώ έναντι στόχου 45,605 δισ. ευρώ.

Σημαντική ήταν η αύξηση των εσόδων στις ΔΟΥ τον Νοέμβριο κατά 761,1 εκατ. ευρώ ή 29,25% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Τα έσοδα στις ΔΟΥ τον Νοέμβριο διαμορφώθηκαν σε 3,3 δισ. ευρώ έναντι 2,6 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Τον ίδιο μήνα, τα έσοδα των τελωνείων μειώθηκαν κατά 19,84% ή 237,8 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 961,1 εκατ. ευρώ έναντι 1,199 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Το ενδεκάμηνο, το σύνολο των εσόδων σε ΔΟΥ και τελωνεία ανήλθε σε 43,5 δισ. ευρώ έναντι 44,5 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, παρουσιάζοντας μείωση 1 δισ. ευρώ ή 2,41%.

Read more...

Στο αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ, ο Ολάντ...


Στο αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ πάει ο Ολάντ
Κίνηση υψηλού συμβολισμού από τον Γάλλο πρόεδρο για τη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους...
Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ που βρίσκεται στην ανατολική Μεσόγειο και λαμβάνει μέρος στις επιθέσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με τα..
όσα έγιναν γνωστά από τα Ηλύσια Πεδία, ο Ολάντ «θα πάει για να δει από κοντά τους στρατιωτικούς που μάχονται ενάντια στο Νταες».

Ο Γάλλος πρόεδρος, που αναμένεται να φθάσει στο Σαρλ ντε Γκολ γύρω στις 12:30 ώρα Γκρίνουιτς, μεταβαίνει έτσι για πρώτη φορά στο θέατρο των γαλλικών στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον του ΙΚ.

Ο Ολάντ θα συναντηθεί κυρίως με πιλότους των μαχητικών και τεχνικούς που εργάζονται στο αεροπλανοφόρο. Αναμένεται ακόμη να εκφωνήσει μια ομιλία το απόγευμα στο αεροπλανοφόρο στο οποίο υπηρετούν περίπου 2.000 άνθρωποι. Θα παρακολουθήσει επίσης, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, τη νυκτερινή απονήωση αεροπλάνων Rafale και σούπερ-Etendard καθώς αναχωρούν για αποστολή.

Το αεροπλανοφόρο, πάνω στο οποίο βρίσκονται 38 μαχητικά, αναπτύχθηκε στην ανατολική Μεσόγειο ελάχιστες ημέρες αφότου το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους στις 13 Νοεμβρίου.

Read more...

Η Αθήνα μετατρέπεται σε φρούριο...


Αστυνομικά μέτρα
... εν όψει της πορείας της 6ης Δεκέμβρη...
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την Κυριακή, αφού πάνω από 5.000 οι αστυνομικοί θα συμμετάσχουν.
Σύμφωνα με τις...
αρμόδιες αρχές, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παράλληλα πάνω από 5000 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν.

Μετά από συσκέψεις, πάρθηκε η απόφαση «για τις συγκεντρώσεις και πορείες των μαθητών, αλλά και των αριστερών οργανώσεων και αναρχικών, να εφαρμοστεί η ίδια τακτική που εφαρμόστηκε και στην πορεία του Πολυτεχνείου, δηλαδή στενή επιτήρηση από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ώστε να μην δοθεί ευκαιρία για επεισόδια».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αστυνομίας θα εστιάσει  στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου σημειώθηκαν τα σοβαρά επεισόδια πέρσι.

Όπως είπε ανώτατος αξιωματικός στο ΑΜΠΕ, ο σχεδιασμός των μέτρων στοχεύει στο να αποτραπούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Ανάλογα μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.


Read more...

Κέρι: H Ελλάδα είναι «open for business»...


Κέρι: Θα ενημερώσουμε τις αμερικανικές επιχειρήσεις πως η Ελλάδα είναι «open for business»
Σε όλους τους τόνους επισήμανε ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. πως. Ελλάδα και ΗΠΑ είναι αδιάρρηκτοι σύμμαχοι και πως η Αμερική υποστηρίζει την Ελλάδα, απαιτώντας -αλίμονο- την ...
εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που συμφώνησε η χώρα με τους εταίρους της το περασμένο καλοκαίρι. Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση, ο κύριος Κέρι είπε πως οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο «δεν θα έπρεπε να υπάρχουν».

«Οι σχέσεις των ΗΠΑ και της Ελλάδας είναι αδιάσπαστες» τόνισε χαρακτηριστικά στην αρχή των δηλώσεών του ο αμερικανός υπουργός, ενώ έκλεισε λέγοντας στα ελληνικά: «Η Αμερική στηρίζει την Ελλάδα».

«Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την Ελλάδα στην οικονομική της ανάπτυξη, καλωσορίζουμε την συμφωνία του καλοκαιριού και την σκληρή δουλειά που έχει κάνει ο ελληνικός λαός. Χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια τους επόμενους μήνες, αλλά είμαι πεπεισμένος πως η Ελλάδα θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να βγει από την κρίση» είπε ο κύριος Κέρι και πρόσθεσε πως «είναι βήματα που απαιτούνται για να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη και για να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, κάτι στο οποίο θα σας στηρίξουν οι ΗΠΑ».

Θα διαδώσουμε όσο μπορούμε στις αμερικανικές επιχειρήσεις πως η Ελλάδα είναι «open for business» (ανοιχτή για δουλειές), είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Ο κύριος Κέρι στάθηκε ιδιαίτερα στην υποδοχή των προσφύγων από τον ελληνικό λαό, που όπως είπε παλεύει να βγει από την πιο δύσκολη οικονομική κρίση στην ιστορία, αλλά άνοιξε την αγκαλιά του στους πρόσφυγες. Για το θέμα αυτό, ο κύριος Κέρι χαιρέτησε την απόφαση της ΕΕ για οικονομική στήριξη της Τουρκίας και τόνισε πως η χώρα του έχει δώσει 4,5 δισ. δολάρια από την έναρξη της κρίσης για την στήριξη των προσφύγων. Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αποκάλυψε πως το επόμενο διάστημα, μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, θα διατεθούν από τις ΗΠΑ απευθείας στην Ελλάδα 24 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό την ενίσχυση των δομών.

Η πραγματική λύση για το προσφυγικό είναι να φέρουμε το συντομότερο δυνατό λύση στη Συρία, αυτό επιδιώκουμε και έχουμε δεσμευτεί να επιταχύνουμε την κατάπαυση του πυρός και την πολιτική λύση στη Συρία, που θα αντιμετωπίσει το προσφυγικό στην πηγή του, τόνισε ο κύριος Κέρι.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του, χαρακτηριστικά ανέφερε την αμερικανική έκφραση «united we stand divided we fall» που σημαίνει «ενωμένοι προχωρούμε, διαιρεμένοι πέφτουμε», για την σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα και δεν παρέλειψε να αποδεχθεί την πρόταση που του είχε κάνει νωρίτερα ο έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς να επισκεφθεί τα ελληνικά νησιά για ιστιοπλοΐα, καθώς όπως είπε τα «ονειρεύεται», αν και δεν ξέρει αν η δουλειά του «επιτρέπει διακοπές».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Eλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς


Νωρίτερα, ο κύριος Κοτζιάς, είχε επαινέσει τον αμερικανό ομόλογό του που διακρίνεται για τον ορθολογισμό του, όπως είπε και τόνισε πως η Ελλάδα «αναγνωρίζει την συνδρομή των ΗΠΑ στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις».

Η Ελλάδα είναι σημαντικός παίκτης, βρίσκεται στο κέντρο τριγώνου αποσταθεροποίησης, με βάση την Λιβύη και τη Συρία και στην κορυφή την Ουκρανία, και είναι πυλώνας σταθερότητας που μπορεί να συμβάλει ακόμα και με διαιτησία, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε πως η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την πολιτική λύση του ζητήματος της Συρίας και την συνθήκη της Βιέννης.

πηγη protothema.gr

Read more...

Ό,τι δεν δηλώνεται στο Περιουσιολόγιο θα δεσμεύεται από το Δημόσιο...


Ό,τι δεν δηλώνεται στο Περιουσιολόγιο θα δεσμεύεται από το Δημόσιο

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους συμπεριλαμβανομένων των...
αριθμών των τραπεζικών τους λογαριασμών και των θυρίδων που έχουν μισθώσει σε τράπεζε με τη δήλωση Περιουσιολογίου που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά.

Το περιουσιολόγιο, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν θα αποτελεί βάση επιβολής φόρου.

Τα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης του φορολογούμενου που δεν θα περιλαμβάνονται στη δήλωση Περιουσιολογίου θα δεσμεύονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου οποτεδήποτε και οπουδήποτε εντοπιστούν και θα αποδεσμεύονται, όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του ελέγχου. Επίσης, θα επιβάλλεται χρηματική ποινή, ανάλογη με την αξία του στοιχείου.

Αυτό προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη δημιουργία του νέου Περιουσιολογίου, η νομοθέτηση του οποίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου. Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζονται, απο τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, είναι για τη δήλωση των μετρητών να έχει προηγηθεί υποχρεωτικά η κατάθεσή τους σε τράπεζα. Μετρητά εκτός τραπεζών δεν θα λαμβάνονται υπόψη.

Πρόκειται για ρύθμιση η οποία αποτελεί κίνητρο για την επιστροφή στις τράπεζες μετρητών που είχαν αποσυρθεί απο τους καταθέτες τους προηγούμενους μήνες. Η επιστροφή των καταθέσεων αυτών θα δώσει ανάσα στο τραπεζικό σύστημα και κρίνεται απαραίτητη για την ενίσχυση της συμβολής του στη χρηματοδότηση της οικονομίας με δάνεια προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις .

Απο το 2017 και τα επόμενα έτη, οι μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης εξετάζεται να υποβάλλονται τις ίδιες ημερομηνίες με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας.

Το Περιουσιολόγιο θα αποσκοπεί στη συγκέντρωση όλων των στοιχείων που αφορούν την κινητή και ακίνητη περιουσία (κάθε μορφής) κάθε φορολογουμένου. Έτσι οι φορολογικές Αρχές θα είναι σε θέση να παρακολουθούν διαχρονικά πώς εξελίσσονται οι αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων και να ελέγχουν στοχευμένα αυτούς που παρουσιάζουν αδικαιολόγητες αποκλίσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών:

-Το Περιουσιολόγιο θα περιέχει τα περιουσιακά στοιχεία του συνόλου των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, οι οποίες έχουν έδρα την Ελλάδα, καθώς και των φυσικών προσώπων, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Το Περιουσιολόγιο είναι ατομικό (ανά ΑΦΜ)

-Τα περιουσιακά στοιχεία του Περιουσιολογίου αφορούν και αυτά τα οποία βρίσκονται στην αλλοδαπή.

-Στο Περιουσιολόγιο περιλαμβάνονται ενδεικτικά: Ακίνητα, οχήματα (εκτός από τα μηχανάκια 50cc), εναέρια μέσα μεταφοράς, σκάφη, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, εταιρικά μερίδια, εταιρικές μερίδες, συμμετοχές σε επιχειρήσεις με οποιαδήποτε μορφή κ.λπ, κινητά μεγάλης αξίας (αρχικά εφόσον αυτά είναι ασφαλισμένα), δρόμωνες ίππους,τραπεζικούς λογαριασμούς, μίσθωση θυρίδων τραπεζών (όχι το περιεχόμενό τους).

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα δημιουργήσει μία ηλεκτρονική εφαρμογή, στην οποία θα εμφανίζονται εκείνα τα στοιχεία του Περιουσιολογίου, που υπάρχουν στις ηλεκτρονικές εφαρμογές της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ή και σε άλλες πηγές (π.χ. Τράπεζες, Χρηματιστήριο κ.λπ.). Τον βασικό κορμό αυτού αποτελεί το Οολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολόγιο (ακινήτων). Η συλλογή των στοιχείων θα αναφέρεται στην 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Τα στοιχεία θα λαμβάνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ο φορολογούμενος υποχρεούται να συμπληρώσει συγκεκριμένα πεδία ή και να τροποποιήσει στοιχεία που κατά τη γνώμη του δεν απεικονίζονται ορθά (π.χ. ο φορολογούμενος δηλώνει τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, και η πληροφορία για το ύψος της κατάθεσης λαμβάνεται από το τραπεζικό ίδρυμα).

newsbeast.gr

Read more...