Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας


Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ανακοινώνει τα μέλη της Προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για την Αχαΐα .

Η Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή θα συντονίσει τις δραστηριότητες των μελών και των οργανώσεων του κόμματος μέχρι την σύγκληση του πρώτου συνεδρίου της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» εντός του 2012.

Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ/ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

Δ/ΝΣΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΙΜΩΝΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΠΑΤΡΑ

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΕΜΠΟΡΟΣ-ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ

ΤΡΙΤΑΙΑ

ΑΥΔΗΣ

ΗΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΤΡΑ

ΒΑΛΛΗΝΔΡΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΠΑΤΡΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΑΤΡΑ

ΛΙΑΠΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΓΡΟΤΗΣ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

ΜΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

ΜΠΑΡΛΑΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΙΑΤΡΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

ΠΑΤΡΑ

ΜΠΕΛΛΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΑΤΡΑ

ΜΠΟΡΟΝΙΚΟΛΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΤΡΑ

ΠΑΝΤΕΛΗ

ΧΑΡΑ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΤΡΑ

ΡΑΛΛΗΣ

ΑΡΓΥΡΙΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΕΗ

ΠΑΤΡΑ

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΙΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΤΡΑ

ΤΣΙΜΑΡΑΣ

ΧΑΡΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΠΑΤΡΑ

ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΑΙΓΙΟ

Η Προσωρινή Νομαρχιακή Επιτροπή της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ του Ν. Αχαΐας, συνήλθε σε σώμα την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 και εξέλεξε την τριμελή Γραμματεία αποτελούμενη από τους, Ασημακόπουλο Θεόδωρο, Βαλληνδρά Κώστα και Ράλλη Αργύρη.


Read more...

«Μονόδρομος» η μείωση μισθών για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, λέει ο Ματίας Μορς

Προαναγγέλλει περικοπές κοινωνικών δαπανών


(Φωτογραφία: ΑΠΕ )


Αθήνα
Στη μείωση μισθών με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα επιμένει ο Ματίας Μορς, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην τρόικα, προαναγγέλλοντας περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, αμυντικές δαπάνες και μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο αξιωματούχος χαρακτηρίζει «μονόδρομο» τη μείωση μισθών, λέγοντας πως το «ευρύ χάσμα ανταγωνιστικότητας» μεταξύ Ελλάδας και των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης έχει μειωθεί μεν τα δύο τελευταία χρόνια αλλά «η πρόοδος δεν είναι επαρκής».

«Το πακέτο εργασιακών μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε η κυβέρνηση θα συμβάλει στη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος κατά περίπου 15% στη συνολική περίοδο του προγράμματος» ανέφερε ο Ματίας Μορς.

Όσον αφορά το μέτωπο των δημοσιονομικών μέτρων, ο εαξιωματούχος ανέφερε πως καθώς «έχει εξαντληθεί σε μεγάλο βαθμό ο στόχος των οριζόντιων περικοπών και δαπανών», η εξοικονόμηση θα γίνει με «καλά στοχευμένες δαπάνες» μετά από συνολική αξιολόγηση των δαπανών.

Η αξιολόγηση αυτή, εξήγησε, επικεντρώνεται στις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα με τρόπο, σημειώνει, που «να διατηρείται η θεμελιώδης κοινωνική προστασία», τις αμυντικές δαπάνες, και την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, η οποία θα «εκπληρώνει την αποστολή της με λιγότερο προσωπικό».

Επιπλέον, ο Μορς σημειώνει ότι «πρέπει να διευκρινιστεί ο ορθολογισμός» στις φαρμακευτικές δαπάνες, επιχειρησιακών δαπανών στα νοσοκομεία και επιδόματα πρόνοιας.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Κάλεσμα συμμετοχής από την Πρόεδρο της "Κοινωνικής Συμφωνίας"


Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Αμέσως μετά την ίδρυση του κόμματός μας, όλοι μας αρχίσαμε τη δουλειά. Με μεθοδικότητα και καλό συντονισμό και τη συμπαράσταση των μελών και φίλων της "Κοινωνικής Συμφωνίας", πρέπει να εκπληρώσουμε ταυτόχρονα δύο σοβαρά καθήκοντα: να οργανώσουμε όσο πιο άρτια γίνεται το κόμμα μας πανελλαδικά και να ετοιμαστούμε για την εκλογική μάχη που έρχεται.

Συμπληρώθηκαν και συγκροτήθηκαν ήδη η Ιδρυτική Διοικούσα Επιτροπή και συστάθηκαν οι παρακάτω επιτροπές:

  • Οργανωτικού και κινητοποιήσεων
  • Οικονομικών
  • Προγράμματος και πολιτικών πρωτοβουλιών
  • Επικοινωνίας, Τύπου και πολιτικού σχεδιασμού
  • Συγκρότησης ψηφοδελτίων
  • Οργάνωσης εκλογικής διαδικασίας
  • Κοινοβουλευτικής Δράσης

Στο πλαίσιο της επιτροπής οργάνωσης εκλογικής διαδικασίας θα λειτουργήσει η νομική κάλυψη και οι ομάδες εκλογικών κέντρων, εκλογικού υλικού και εκλογικών αντιπροσώπων.

Επίσης στην επιτροπή οργανωτικού θα λειτουργήσουν οι ομάδες για την ευθύνη των μαζικών χώρων, γυναικών, νέων, εργαζόμενων, αγροτών, ομογενών κ.α.

Σας καλούμε να πλαισιώσετε τις επιτροπές και τις ομάδες δουλειάς, επιλέγοντας και ενημερώνοντας μας για το ενδιαφέρον σας, καθώς και να μας προτείνετε και άλλα πρόσωπα που ενδιαφέρονται να ενταχθούν και να βοηθήσουν αυτή τη συλλογική μας προσπάθεια.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Η Πρόεδρος

Λούκα Τ. Κατσέλη

Μπορείτε να συμπληρώσετε την σχετική φόρμα συμμετοχής στο πεδίο "Συμμετέχω" της ιστοσελίδας μας.


Read more...

Προκήρυξη για την επίθεση στο μετρό στο Αιγάλεω

Νεομφανιζόμενη οργάνωση


Συναγερμός στην αντιτρομοκρατική μετά την ανάρτηση στο indymedia προκήρυξης από μια νεοεμφανιζόμενη οργάνωση που αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο μετρό το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου.

Την ευθύνη αναλαμβάνει η οργάνωση με το όνομα 12 Φλεβάρη που παραπέμπει στα επεισόδια που είχαν γίνει εκείνη την ημέρα που κάηκε η Αθήνα. Φέρει τον τίτλο «Κοινωνικό Ανακοινωθέν», ξεκινά αναφερόμενη στην κρίση του 1929 και μετά, σε 7 σελίδες, αναφέρει λεπτομέρειες για την απόπειρα να ανατινάξουν το μετρό στο Αιγάλεω.

Επισημαίνουν ότι δεν ήθελαν θύματα, γι΄ αυτό διάλεξαν να γίνει το χτύπημα Σάββατο, ότι στο συγκεκριμένο σταθμό υπάρχουν 4 έξοδοι, οπότε θα μπορούσαν να διαφύγουν όσοι τυχόν βρίσκονταν στο σημείο της έκρηξης, ότι μέσα στο συρμό υπήρχαν περίπου 50 άτομα όταν άφησαν τη βόμβα, ενώ δίνει και λεπτομέρειες από την επιχείρηση, όπως ότι η απόσταση από το σημείο ελιγμού του συρμού ήταν περίπου 150 μέτρα από την αποβάθρα και ότι η χρονική διάρκεια ήταν περίπου 20 δευτερόλεπτα

Επίσης αναφέρει ότι η βόμβα δεν έσκασε λόγω προβλήματος στον λαμπτήρα, ενώ αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς ότι ανέβηκε στο indymedia και κατέβηκε μετά από λίγο για να διορθωθούν προφανώς κάποια λάθη…

Read more...

Τη Δευτέρα σύνταξη και δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΟΓΑ

Την Πέμπτη από το ΙΚΑ


(Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Τη Δευτέρα 2 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ καθώς και το δώρο του Πάσχα, ενώ το ΙΚΑ θα καταβάλει το επίδομα του Πάσχα την Πέμπτη 5 Απριλίου. Η καταβολή θα γίνει με με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού, ή λογαριασμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Γύρισε στη δραχμή χωριό στις Σέρρες!

Γύρισε στη δραχμή χωριό στις Σέρρες!
Τη δική του «επανάσταση» έκανε την 25η Μαρτίου η Πηγή Σερρών ένα μικρό χωριό, των 2.000 κατοίκων. Μετά από λαϊκή συνέλευση, οι κάτοικοι που είναι κυρίως ηλικιωμένοι, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν στις συναλλαγές τους την… δραχμή!


Πρόκειται για το πρώτο ελληνικό χωριό που υιοθετεί αυτή την πρακτική, η οποία εφαρμόζεται σε χωριά της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Η ισοτιμία μάλιστα που υιοθετήθηκε είναι 1 ευρώ πρός 500 δραχμές। Οσο για τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα εκτός από αυτά που είχαν φυλάξει οι κάτοικοι, σημαντικό αριθμό χάρισε στο χωριό η Ένωση Συλλεκτών Βορείου Ελλάδας.
http://newpost.gr
Read more...

Η πρόσκληση Σαμαρά αφορά άλλους, όχι εμένα, λέει η Ντόρα Μπακογιάννη

«Εγώ δεν τραυμάτισα την παράταξη»


H πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ.Μπακογιάννη
H πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντ.Μπακογιάννη (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
«Εγώ δεν τραυμάτισα την παράταξη. Η πρόσκληση αφορά άλλους και όχι εμένα», είπε στο ΒΗΜΑ 99,5 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, εν όψει των εκλογών, απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση ακόμα και προς όσους «προκάλεσαν τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν».

Σημειώνεται ότι ερωτηθείς ο κ. Σαμαράς εάν όσα ανέφερε αφορούν και στην Ντόρα Μπακογιάννη, είπε στην Καθημερινή: «Μόλις σας απάντησα».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκτίμησε πως η δήλωση Σαμαρά, πιθανώς να αναφέρεται στον Γιώργο Συμπιλίδη. Παράλληλα, αναφερόμενη στην προεκλογική περίοδο καλεί τον πρωθυπουργό να συνετίσει τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να μην καταφεύγουν σε παραχολογίες.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

«Δεν τίθεται πλέον θέμα αποζημιώσεων προς την Ελλάδα»...



Δεν υπάρχει πλέον ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων για την Γερμανία, ξεκαθαρίζει το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών με αποκλειστική δήλωση προς.. το "ΑΜΠΕ".

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η Γερμανία "αναγνωρίζει την ευθύνη" της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και "λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων", ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η Γερμανία έχει καταβάλει ήδη αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946, ενώ στήριξε έμπρακτα και την ανοικοδόμηση της Ελλάδας.



Read more...

Κοινή κάθοδος ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στις εκλογές!

Αλλάζει δραματικά το πολιτικό σκηνικό


Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια δραματική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, η οποία συντελείται με φόντο τις επιπτώσεις που έχει η στήριξη του Μνημονίου από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του protothema.gr, η φθορά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που αποτυπώνεται στις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους τα επιτελεία Βενιζέλου και Σαμαρά είναι πολύ μεγαλύτερη εκείνης που αναδεικνύεται στα γκάλοπ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στις τελευταίες μετρήσεις, η μεν Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κάτω από το 20% με ενισχυόμενη πτωτική τάση, το δε ΠΑΣΟΚ βρίσκεται οριακά σε διψήφιο ποσοστό! Οι δημοσκοπήσεις αυτές, πέραν της ανόδου της Δεξιάς και της Άκρας Δεξιάς που έχει καταγραφεί εσχάτως (πάνω από 10% Καμμένος, σίγουρη στη Βουλή η Χρυσή Αυγή) επαναφέρουν ως δεδομένη την εκλογική άνοδο και των κομμάτων της Αριστεράς.

"Είναι τόσο μεγάλη η φθορά των δύο παραδοσιακών κομμάτων και τέτοια η άνοδος των υπολοίπων που, πλέον, δεν αποκλείεται κάποιο από τα κόμματα της Αριστεράς - πιθανότατα ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΔΗΜ.ΑΡ του Φώτη Κουβέλη - να αναδειχθούν σε πρώτη πολιτική δύναμη (!) από τις κάλπες", αναφέρει χαρακτηριστικά γνώστης των δεδομένων που χαρακτηρίζουν τις μυστικές δημοσκοπήσεις.

Μία τέτοια εξέλιξη θα έφερνε πρωτοφανείς ανατροπές στο πολιτικό σύστημα της χώρας, καθώς θα άνοιγε διάπλατα ο δρόμος για κυβέρνηση της Αριστεράς με αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά, μιας και ο ισχύων εκλογικός νόμος πριμοδοτεί με 50 έδρες το πρώτο κόμμα...

Θορυβημένη η Τρόικα

Οι δημοσκοπήσεις αυτές έχουν θορυβήσει όχι μόνο Ιπποκράτους και Συγγρού, αλλά ακόμη και την Τρόικα, η οποία πλέον ανησυχεί για την πιθανή "απώλεια" της χώρας από το σύστημα.

Αυτός είναι ο λόγος που, σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξετάζουν πολύ σοβαρά, πλέον, το ενδεχόμενο να κατέβουν στις εκλογές με κοινό ψηφοδέλτιο! Πλέον, υπάρχουν επαφές σε επίπεδο πολιτικών ηγεσιών, με τελικό στόχο ο σχηματισμός, ο οποίος φαίνεται ότι θα έχει μια αναλογία υποψηφιοτήτων στο 60% ΝΔ και στο 40% ΠΑΣΟΚ, να αναδειχθεί σίγουρα πρώτη πολιτική δύναμη με ποσοστό κοντά στο 25% και από εκεί και πέρα να αναζητήσει συμμαχίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης με δυνάμεις όπως ο ΛΑΟΣ ή και μέρος της ΔΗΜ.ΑΡ. που εκτιμάται ότι έχει πολιτική συγγένεια με τις παρυφές του ΠΑΣΟΚ.

Στη συγκεκριμένη πραγματικότητα αποδίδεται η καθυστέρηση της επίσημης προκήρυξης των εκλογών και οι συχνές σιβυλλικές αναφορές του Λουκά Παπαδήμου, το όνομα του οποίου έχει "πέσει" στο τραπέζι ως υποψήφιος πρωθυπουργός στον κοινό σχηματισμό!

Αυτά μέχρι τώρα και ...καλό μήνα!!!
.protothema.gr

Read more...

Μυστικός δείπνος Σαμαρά- Ντόρας και επιστροφή στο… μαντρί



Μυστικός δείπνος Σαμαρά- Ντόρας και επιστροφή στο… μαντρί

Ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία αμφότεροι, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκαν αργά χθες το βράδυ και συζήτησαν την επιστροφή της Προέδρου της ΔΗΣΥ στη ΝΔ.

Τις γέφυρες έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με σύμφωνη γνώμη του πατέρα του Κωνσταντίνου, ο οποίος βλέποντας τη θυγατέρα του να βολοδέρνει σε ποσοστά κάτω του 3% σε όλες τις δημοσκοπήσεις, αντελήφθη ότι ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι η επιστροφή στη ΝΔ με οποιοδήποτε τίμημα. Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Σαμαράς αποδέχθηκε την επιστροφή, βλέποντας ότι η ΝΔ απέχει από τα ποσοστά που θα της δίνουν την αυτοδυναμία.

Συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ επισήμαιναν ότι το μικρό ποσοστό της ΔΗΣΥ μπορεί να δράσει πολλαπλασιαστικά. Σημειώνεται ότι ρόλο έπαιξαν και οι… ευλογίες του Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο επικοινώνησαν τηλεφωνικά τόσο ο Α. Σαμαράς, όσο και η Ντόρα. «Κι εγώ πήρα πίσω τον Σουφλιά, άσχετα αν μετά το μετάνιωσα», φέρεται να είπε στον Α. Σαμαρά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πατρικό σπίτι του Α. Σαμαρά, στην οδό Μουρούζη 10, λίγο μετά τις δέκα χθες το βράδυ.

Μαζί με τη Ντόρα βρισκόταν ο Δημήτρης Ζαφειριάδης, ενώ ο Σαμαράς είχε κοντά του τον Χρύσανθο Λαζαρίδη. Έκπληξη αποτέλεσε το μενού του δείπνου. Ο Σαμαράς είχε φροντίσει για κάτι πρόχειρο μιας και η ώρα ήταν προχωρημένη, αλλά ο Δ. Ζαφειριάδης, κουβάλαγε μαζί του… ένα cooler από το οποίο έβγαλε ξεροτήγανα και ντολμαδάκια της κυρίας Μαρίκας Μητσοτάκη.

«Είναι άλλη μια απόδειξη ότι το επιθυμεί όλη η οικογένεια», είπε με νόημα η Ντόρα. Ο Σαμαράς έδειξε κάποια διστακτικότητα και ο Χρύσανθος έκανε την πρώτη κίνηση και έβαλε στο στόμα του ένα ντολμαδάκι. Ο Σαμαράς όμως ξεθάρρεψε- ψάξε βρες τι φοβόταν, όταν είδε και τη Ντόρα να δοκιμάζει, λερώνοντας μάλιστα το καινούργιο Channel ταγιέρ που φορούσε…

ΧΡΑΝ

ΥΓ: Καλό μήνα…

http://newpost.gr


Read more...

Η μεγάλη μάχη της Β Αθηνών- Ποιοι βουλευτές εκλέγονται και ποιοι μένουν εκτός Βουλής!



Η μεγάλη μάχη της Β Αθηνών- Ποιοι βουλευτές εκλέγονται και ποιοι μένουν εκτός Βουλής!

Τα δυο μεγάλα κόμματα είναι δεδομένο ότι υπολογίζουν περισσότερο από κάθε άλλη εκλογική περιφέρεια την Β΄ Αθηνών.

Άλλωστε όπως κάθε άλλη φορά έτσι και σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση θα έχουμε και πάλι συνωστισμό πρωτοκλασάτων στελεχών τα οποία θεωρούνται και για τα δυο κόμματα τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό της νέας κυβέρνησης που θα σχηματισθεί.

Σε επίπεδο κομμάτων και σε πρόθεση ψήφου στην Β΄ Αθηνών η σειρά των κομμάτων είναι:

Νέα Δημοκρατία 14,7%

ΠΑΣΟΚ 10,2%

ΔΗΜ.ΑΡ 10,1%

ΚΚΕ 10,0%

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ 9,8%

ΑΝΕΞ. Έλληνες 9,4%

Οικολόγοι 4,6%

Χρυσή Αυγή 3,7%

ΔΗΣΥ 2,5%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,0%

Άρμα Πολιτών 1,5%

ΛΑΟΣ 1,4%

Είναι πασίδηλο από τα ποσοστά σε επίπεδο δημοσκοπικών ευρημάτων από την RASS για την εφημερίδα το «ΠΑΡΟΝ» το οποίο σήμερα παρουσιάζει την έρευνα ο ΛΑΟΣ φαίνεται ότι δεν θα μπει στην Βουλή.

Σε επίπεδο προσώπων τα πράγματα είναι δύσκολα κυρίως για το ΠΑΣΟΚ αφού με βάσει την μέτρηση θα εκλέξει περίπου 5-6 βουλευτές. Η σειρά όπως την δίνει η RASS είναι:

Ανδρέας Λοβέρδος(61,2%),
Απόστολος Κακλαμάνης(34,0%),
Μιχάλης Χρυσοχοϊδης(28,1%),
Μίμης Ανδρουλάκης (27,3%),
Πέτρος Ευθυμίου(22,7%),
Γιώργος Κουτρουμάνης(20,5%)


Μετά από αυτούς τους έξη υποψηφίους ότι υπόλοιποι θα είναι πολύ δύσκολο να εισέλθουν στην νέα Βουλή και όπως δείχνουν τα πράγματα θα δοθούν μάχες σώμα με σώμα. Ακολουθούν οι:

Άννα Νταλάρα, Τηλέμαχος Χυτήρης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιάννης Βούρος, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Κώστας Γείτονας, Γιώργος Χαραλαμπόπουλος.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας με βάσει την έρευνα της RASS θεωρούνται σίγουροι για να εκλεγούν οι:


Ευάγγελος Μεϊμαράκης
(31,5%),
Πάνος Παναγιωτόπουλος(27,8%),
Κυριάκος Μητσοτάκης(24,1%),
Κωστής Χατζηδάκης(22,5%),
Άδωνις Γεωργιάδης(20,1%),
Σπηλιωτόπουλος Άρης(16,5%)
Κατερίνα Παπακώστα(15,7%),
Λευτέρης Ζαγoρίτης(14,4%),
Γιάννης Παπαθανασίου(14,3%),
Αργύρης Ντινόπουλος(13,9%),
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης(13,2%),
Καραμανλή Άννα(10,7%).


Ακολουθούν: Βύρων Πολύδωρας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Αθανάσιος Γιαννόπουλος, Νίκος Κωστόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Βασιλική Τζότζολα.


Διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ αναλυτικά όλα τα στοιχεία της RASS για τη δημοσκόπηση της Β' Αθήνας
http://newpost.gr
Read more...

Εκδήλωση "Κοινωνικής Συμφωνίας" στην Πάτρα

Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Κατσέλη και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χάρης Καστανίδης θα μιλήσουν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην ΠΑΤΡΑ, την Τετάρτη 4 Απριλίου, στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, για τη ρεαλιστική προοδευτική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση.


Read more...

Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στη Βάσω

«Η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει...»




Σφοδρή ήταν η αντίδραση των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου στα όσα του προσάπτει σε συνέντευξή της η κ. Βάσω Παπανδρέου. Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν:

«Η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει σήμερα η κα. Βάσω Παπανδρέου. Είναι προφανές ότι, η κα. Βάσω Παπανδρέου, ήταν απούσα από τη χώρα καθ´ όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης και ιδιαιτέρως την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Έτσι εξηγείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις εγκληματικές αντιλήψεις και πρακτικές που είχαν εδραιωθεί και έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Δεν γνωρίζει ούτε ότι το έλλειμμα έφτασε σχεδόν το 16%, ούτε και το ότι το χρέος υπερδιπλασιάστηκε, την περίοδο Καραμανλή.

Δεν γνωρίζει ότι κανείς δεν εμπιστευόταν τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευε η τότε Κυβέρνηση για το μέγεθος του προβλήματος. Προφανώς, δεν γνωρίζει τίποτα για την αδιαφάνεια, τις σπατάλες, τις ολιγαρχίες, τις προνομιούχες συντεχνίες που λεηλατούσαν τον πλούτο του Ελληνικού λαού. Δεν γνωρίζει τίποτα για το πελατειακό κράτος και την διαφθορά που μας κόστισε πολλά χαμένα δισεκατομμύρια. Η στάση του κάθε ενός μας απέναντι στα φαινόμενα αυτά, όπως και απέναντι στις προσπάθειες ποδηγέτησης της πολιτικής ζωής του τόπου, κρίνεται από τον λαό και την ιστορία. Η χώρα και οι Έλληνες, όμως, πληρώνουν σήμερα όλα αυτά για τα οποία η κα. Βάσω Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει ενοχληθεί ιδιαιτέρως. Η ίδια, ενεργά παρούσα τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια στα πολιτικά πράγματα της χώρας, μοιάζει να διακατέχεται από επιλεκτική μνήμη για όλα αυτά.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου λόγου της. Φαίνεται ότι, η κα. Βάσω Παπανδρέου έχει τους λόγους της να θέλει να αγνοεί αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες και να πλάθει τον δικό της μύθο για τα τεκταινόμενα στη χώρα».

Μιλώντας στη Real η κα Παπανδρέου αναφέρει για τον πρώην πρωθυπουργό πως είχε καλές προθέσεις όμως τα αποτελέσματα της πολιτικής του ήταν καταστροφικά και επισημαίνει πως όσα έγιναν «δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα»।
protothema.gr
Read more...

Πιστοποιητικό υγείας θα αποτελεί προϋπόθεση εργασίας για τους μετανάστες

Ανακοινώσεις Χρυσοχοΐδη-Λοβέρδου


Οι κ.κ. Μ.Χρυσοχοΐδης καικ Ανδρ.Λοβέρδος
Οι κ.κ. Μ.Χρυσοχοΐδης καικ Ανδρ.Λοβέρδος (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Την προώθηση διαδικασιών προκειμένου να καθιερωθεί πιστοποιητικό υγείας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας, ανακοινώνουν αυτή την ώρα -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με θέμα ζητήματα που προκύπτουν για τη δημόσια υγεία από την υπόθεση της παράνομης μετανάστευσης.

Επίσης, στο πλαίσιο Υγειονομικής Διάταξης, προσδιορίζονται τα λοιμώδη νοσήματα που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθιερώνεται η υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας των πασχόντων και των ομάδων υψηλού κινδύνου, καθιερώνονται περιορισμοί στην απασχόληση ατόμων με λοιμώδη νοσήματα κ.ά.

Newsroom ΔΟΛ


Read more...