Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στη Βάσω

«Η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει...»




Σφοδρή ήταν η αντίδραση των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου στα όσα του προσάπτει σε συνέντευξή της η κ. Βάσω Παπανδρέου. Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν:

«Η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει σήμερα η κα. Βάσω Παπανδρέου. Είναι προφανές ότι, η κα. Βάσω Παπανδρέου, ήταν απούσα από τη χώρα καθ´ όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης και ιδιαιτέρως την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Έτσι εξηγείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις εγκληματικές αντιλήψεις και πρακτικές που είχαν εδραιωθεί και έφεραν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Δεν γνωρίζει ούτε ότι το έλλειμμα έφτασε σχεδόν το 16%, ούτε και το ότι το χρέος υπερδιπλασιάστηκε, την περίοδο Καραμανλή.

Δεν γνωρίζει ότι κανείς δεν εμπιστευόταν τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευε η τότε Κυβέρνηση για το μέγεθος του προβλήματος. Προφανώς, δεν γνωρίζει τίποτα για την αδιαφάνεια, τις σπατάλες, τις ολιγαρχίες, τις προνομιούχες συντεχνίες που λεηλατούσαν τον πλούτο του Ελληνικού λαού. Δεν γνωρίζει τίποτα για το πελατειακό κράτος και την διαφθορά που μας κόστισε πολλά χαμένα δισεκατομμύρια. Η στάση του κάθε ενός μας απέναντι στα φαινόμενα αυτά, όπως και απέναντι στις προσπάθειες ποδηγέτησης της πολιτικής ζωής του τόπου, κρίνεται από τον λαό και την ιστορία. Η χώρα και οι Έλληνες, όμως, πληρώνουν σήμερα όλα αυτά για τα οποία η κα. Βάσω Παπανδρέου δεν φαίνεται να έχει ενοχληθεί ιδιαιτέρως. Η ίδια, ενεργά παρούσα τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια στα πολιτικά πράγματα της χώρας, μοιάζει να διακατέχεται από επιλεκτική μνήμη για όλα αυτά.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου λόγου της. Φαίνεται ότι, η κα. Βάσω Παπανδρέου έχει τους λόγους της να θέλει να αγνοεί αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες και να πλάθει τον δικό της μύθο για τα τεκταινόμενα στη χώρα».

Μιλώντας στη Real η κα Παπανδρέου αναφέρει για τον πρώην πρωθυπουργό πως είχε καλές προθέσεις όμως τα αποτελέσματα της πολιτικής του ήταν καταστροφικά και επισημαίνει πως όσα έγιναν «δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα»।
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: