Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Σε άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, στη Θεσσαλονίκη, προχωρεί η περιφέρεια. Το μέτρο θα αφορά μόνον το ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ το νέο ωράριο θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό αναφέρθηκε...
στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Γ. Καββαθάς, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα και τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γ. Τσαμασλή.
Η ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, η συνακόλουθη αύξηση της ανεργίας, η ολιγοπώληση της αγοράς και η περαιτέρω εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές θα είναι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, επαναλαμβάνοντας τη θέση της ΓΣΕΒΕΕ για τη διατήρηση της αργίας της Κυριακής.
Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Ι. Παπαργύρης, συμπλήρωσε ότι η ανάπτυξη δεν θα έλθει από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά από την αλλαγή του οικονομικού κλίματος, την παροχή ρευστότητας στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και τη λήψη μέτρων που θα τις καταστήσουν βιώσιμες και ανταγωνιστικές.
Επιχειρήσεις
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι μικρές επιχειρήσεις στην οικονομική ζωή της χώρας και συμφώνησε με τις ανησυχίες των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Δήλωσε πως κυρίαρχος στόχος της Περιφέρειας είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη της περιοχής.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/08/blog-post_9234.html

Read more...

''ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ''...


...ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΔΗΛΑΔΗ...
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Επιτρόπου Έτινγκερ για το ύψος του νέου πακέτου στήριξης της Ελλάδας,...
και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δηλώνει σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ότι η νέα βοήθεια θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ.
«Αν χρειαστεί περαιτέρω στήριξη η Ελλάδα, αυτή θα είναι της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, πολύ μικρό ποσό δηλαδή συγκριτικά με τα προηγούμενα μνημόνια. Και δε μιλάμε για νέο μνημόνιο, αλλά για ένα πακέτο οικονομικής στήριξης, χωρίς νέους όρους. Εξάλλου, μέχρι το 2016 έχουν τεθεί οι στόχοι -οι υποχρεώσεις μας- και δε μπορούν να απαιτηθούν άλλα μέτρα, ούτε να τεθούν άλλοι στόχοι», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Welt am Sonntag, ο Επίτροπος Ενεργείας της Ε.Ε. - και μέλος του κόμματος της Άγκελας Μέρκελ-  Γκίντερ Έτινγκερ εκτίμησε ότι το νέο πακέτο αναμένεται να είναι λίγο πάνω απο 10 δισ. ευρώ.
 «Θα είναι ένα διαχειρίσιμο ποσό. Προσωπικά περιμένω να είναι λίγο περισσότερο από 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Το πρόγραμμα θα καλύπτει τα έτη 2014-2016», ήταν η δήλωσή του - η πιο συγκεκριμένη ανώτερου γερμανού πολιτικού σχετικά με το πιθανό μέγεθος ενός νέου πακέτου διάσωσης, από τότε που αυτό έγινε θέμα της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα.
Όσο για το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του χρέους, ο Γιάννης Στουρνάρνας ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση», επισημαίνοντας πως «υπάρχει νομική βάση από την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 για επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους και για μείωση του επιτοκίου δανεισμού μας, κι αυτά θα γίνουν».
Ερωτηθείς για τις δυνατότητες της Ελλάδες να δανειστεί από τις αγορές, ο κ. Κ. Στουρνάρας απαντά ότι «δεν έχουμε τις δύο απαραίτητες προϋποθέσεις για να βγούμε στις αγορές, που είναι, πρώτον, η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος και, δεύτερον, η εμφάνιση θετικού ρυθμού ανάπτυξης στο ΑΕΠ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα».
«Στο τέλος του έτους θα κριθεί αν θα έχουμε τελικά πρωτογενές πλεόνασμα φέτος ή θα το πετύχουμε την επόμενη χρονιά», σημειώνει και «με βάση τα αποτελέσματα του 2013 θα ληφθούν και οι αποφάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με το ποσό της νέας χρηματοδότησης, την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής του χρέους μας και τη μειωση των επιτοκίων δανεισμού μας».
Ο κ. Στουρνάρας εκτιμά ότι υπάρχει θετική τάση στα έσοδα τους τελευταίους μήνες. «Υπάρχει πολύ ψωμί για έσοδα από τις offsore. Εχουν εντοπιστεί 10 χιλιάδες από τις οποίες έχει ελεγχεί μόνο 41 και έχουν αποδώσει έσοδα 13 εκατ. ευρώ. Αν οι 41 δίνουν 13 εκατ. φανταστείτε οι 10.000 offsore τι έσοδα μπορούν να φέρουν», αναφέρει χαρακτηριστικά, αναγνωρίζει ωστόσο ότι το υπουργείο κινείται αργά, δεν διαθέτει τεχνογνωσία για τέτοιου είδους ελέγχους και υπάρχει δισταγμός στον καταλογισμό φόρων.
Σύμβουλος Σόιμπλε: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους
Σε δηλώσεις του πάντως, ο γερμανός οικονομολόγος και σύμβουλος του Βόλφκανγκ  Σόιμπλε, Γιόργκ Ρόχολ, θεωρεί αναπόφευκτη μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Μιλώντας στη Realnews σημειώνει πως «το τρέχον επίπεδο του χρέους είναι πολύ υψηλό και θα συνεχίσει να αυξάνεται, παρά την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα με το πρωτογενές πλεόνασμά της, δηλαδή τον κρατικό προϋπολογισμό της, χωρίς τις πληρωμές τόκων. Όμως ακόμη και με ένα ένα σημαντικό κούρεμα, για παράδειγμα, του μισού της χρέους, η Ελλάδα πρέπει να βελτιώσει το πρωτογενές πλεόνασμά της προκειμένου να είναι σε θέση να επωμιστεί το επίπεδο του χρέους της μετά από μια αναδιάρθρωση».
Στην ερώτηση αν η συνταγή λιτότητας είναι σωστή για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, απαντά ότι «αναμφίβολα η Ελλάδα έχει υποστεί σημαντικά μέτρα λιτότητας», πιστεύει, όμως, ότι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι πιο αναγκαίες από ποτέ και αυτές θα πρέπει «να περιλαμβάνουν τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος, έτσι ώστε να μπορούν και οι πιο ισχυροί να συμβάλλουν περισσότερον στην εξυγίανση των κρατικών προϋπολογισμών».
Τέλος, θεωρεί ότι ο στόχος του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων των 50 δισ., «είναι σίγουρα μη ρεαλιστικός τη δεδομένη χρονική στιγμή» υπενθυμίζει ότι «το ΔΝΤ είχε ήδη επισημάνει το 2011 ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέχει σημαντική ακίνητη περιουσία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του δημόσιου χρέους» και καταλήγει: «Αλλά και πάλι, και εδώ πρέπει να γίνουν περισσότερα για τη βελτίωση του νομικού και θεσμικού πλαισίου για τους πιθανούς επενδυτές».
Πηγή : naftemporiki.gr 

Read more...

Όργιο διασπάθισης δημοσίου χρήματος: Έδιναν συντάξεις χωρίς εισφορές



Συντάξεις χωρίς εισφορές έδινε το Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων. Κατεπείγοντα έλεγχο διέταξε ο υπουργός Εργασίας
"Με εντολή μου ασκείται ήδη από επιθεωρητές κατεπείγον διαχειριστικός έλεγχος στο Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) το πόρισμα των οποίων θα έχω στα χέρια μου τις επόμενες ημέρες", τονίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
«Λυπάμαι» συνεχίζει ο κ. Βρούτσης «γιατί για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι το κατακερματισμένο και πολυδαίδαλο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας - ένας πραγματικός λαβύρινθος- συντηρούσε και επέτρεπε διαχρονικά την εμφάνιση εστιών κακοδιαχείρισης και εικόνας διάλυσης.
Θέλω να διαβεβαιώσω ότι κάθε πτυχή αυτού του ζητήματος θα αναδειχθεί με πλήρη διαφάνεια και αποφασιστικότητα για καταλογισμό ευθυνών όπου υπάρχουν.
Και κάτι ακόμη. Μέσα από τις ενοποιήσεις και το νοικοκύρεμα που επιχειρούμε, όλες τις τρύπες και τις ανοικτές πληγές όπως αυτή θα τις κλείσουμε για πάντα» καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.
Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης το Ταμείο χορηγούσε συντάξεις με μοναδικό στοιχεία τις υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών ακόμη και λογιστών χωρίς να προηγηθεί η απόλυτη διασταύρωση με τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.
Στο ΤΕΑΥΕΚ από το 1999 και μετά η καταχώριση του χρόνου ασφάλισης γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη, ενώ η έλλειψη καταχωρισμένου-ταξινομημένου αρχείου δεν επιτρέπει τη διασταύρωση των στοιχείων.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται αταξινόμητα σε χάρτινα κουτιά με αποτέλεσμα από το 2005 οι ισολογισμοί του Ταμείου να μην κλείνουν λόγω μη καταχώρισης των εγγραφών και εκφράζουν έκπληξη για το γεγονός ότι εδώ και 14 χρόνια δεν έχει υπάρξει ο παραμικρός έλεγχος πέραν του διαχειριστικού ελέγχου που ξεκίνησε τώρα με εντολή του κ. Γιάννη Βρούτση.
Ο έλεγχος αναζητά συντάξεις που έχουν υπολογιστεί με μεγαλύτερο χρόνο ασφάλισης και υψηλότερες εισφορές από τις πραγματικές και το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί το Ταμείο.
Ο συγκεκριμένος επικουρικός φορέας καλύπτει πάνω από 294.200 εμποροϋπαλλήλους και συνταξιοδοτεί 24.000 συνταξιούχους με μέσο όρο σύνταξης τα 350 ευρώ.
Το ΤΕΑΥΕΚ έχει στην αναμονή 21.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση ενώ ο μέσος χρόνος αναμονής για την χορήγηση της σύνταξης είναι τα τρία χρόνια.
Η αναλογία συνταξιούχων εργαζομένων είναι επτά προς ένα και το Ταμείο θα έπρεπε να εμφανίζει πλεόνασμα και όχι ετήσιο έλλειμμα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αποτέλεσμα που ελέγχεται τώρα και από τη Διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης στο οποίο έχει ενταχθεί το ΤΕΑΥΕΚ από την 1η Μαΐου του 2013.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://news247.gr/

Read more...

Oι ρήτρες που μπήκαν στο συμβόλαιο πώλησης του 902...




Πολλές ρήτρες και σαφείς κατευθύνσεις για την μετέπειτα πορεία και λειτουργία του 902, «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ» επισήμως, περιλαμβάνει το συμβόλαιο πώλησης της εταιρείας από το ΚΚΕ στην κυπριακή Α-Orizon Media Ltd.

Το ...
συμβόλαιο παρουσιάζει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» υπεγράφη την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο συμβολαιογραφικό γραφείο της κυρίας Ευθαλίας Συκιώτη και έχει 28 φύλλα. Παρόντες ήταν εκ μέρους του ΚΚΕ ο συνταξιούχος κ. Γεώργιος Σκιαδιώτης (πληρεξούσιος αντιπρόσωπος) και από την κυπριακή εταιρεία ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Μπούρας.

Στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ το κόστος – 1,5 εκατομμύριο η προκαταβολή

Με βάση το συμβόλαιο η συμφωνία έκλεισε στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δόθηκε προκαταβολή με επιταγή ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκε σε ελληνική τράπεζα τις 10 Ιουλίου, ενώ σε περίπτωση μη εξόφλησης έως τις 14 Αυγούστου το συμβόλαιο ανατρέπεται.

Το υπόλοιπο ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ θα εξοφληθεί με συγκεκριμένους όρους που συμφωνήθηκαν: Η κυπριακή εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει τις υφιστάμενες οφειλές σε τρίτους πιστωτές ως το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ οι οποίες είναι ληξιπρόθεσμες. Πρόκειται για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΤΕ και στο Δημόσιο. Οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. Ευρώ.

Επιπλέον, η αγοράστρια εταιρεία αναλαμβάνει, σε βάθος δεκαετίας, να κάνει τους ανάλογους διακανονισμούς με τις συμφωνίες να υλοποιούνται χωρίς να ευθύνονται τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας του ΚΚΕ και όσοι θήτευσαν σε αυτό έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι ρήτρες για τα υπόλοιπα κόμματα και οι εργαζόμενοι

Ανάμεσα στις πολλές ρήτρες που περιλαμβάνει το συμβόλαιο ενδιαφέρον έχει και εκείνη που αναφέρει ότι δεν θα μεταβιβαστεί ο σταθμός σε εταιρεία που ανήκει σε άλλο κόμμα, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο αγοραστής υποχρεούται να πληρώσει ποινή 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το συμβόλαιο έχει ακόμη και νομισματική ρήτρα που αναφέρει ότι «σε περίπτωση υποτίμησης του εθνικού νομίσματος η αγοράστρια "υποχρεούται να καταβάλει το οφειλόμενο μέρος από το πιστούμενο τίμημα στο ισχύον τότε εθνικό νόμισμα, αλλά στην αξία που συμφωνείται το πιστούμενο τίμημα σήμερα και με βάση την τότε ισοτιμία εθνικού νομίσματος και ευρώ...».

Η πωλήτρια εταιρεία (ΚΚΕ) δηλώνει επίσης ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να εξοφλήσει κάθε οφειλή από τη λύση των συμβάσεων των εργαζομένων, που απασχολούνταν ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2013. Ρητώς συμφωνήθηκε ότι η αγοράστρια εταιρεία δεν βαρύνεται με τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Η πωλήτρια δεσμεύεται επίσης ότι δεν βαρύνεται με πρόστιμο από το ΕΣΡ ή άλλα δάνεια. Η κυπριακή αγοράστρια αναλαμβάνει και την ευθύνη να εξοφλήσει τις οφειλές της εταιρείας προς την Digea.

Στη μεταβίβαση πάντως δεν περιλαμβάνεται το domain 902.gr, καθώς και τα σήματα «902 Αριστερά στα FM» και «902 Τηλεόραση» και ο διακριτικός τίτλος "902 Αριστερά στα FM". Δεν μεταβιβάζεται και το αρχείο της ραδιοτηλεόρασης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εμφανιζόμενη στο συμβόλαιο μετοχική συμμετοχή του ΚΚΕ στην εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική, που φέρει τον διακριτικό τίτλο «902 Αριστερά στα FM».

Ετσι ο πωλητής δήλωσε ότι έχει την απόλυτη κυριότητα της εταιρείας και συγκεκριμένα 3.617.620 μετοχές, αξίας η καθεμία 0,82 ευρώ. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «902 Αριστερά στα FM και 902 Τηλεόραση», ο οποίος λειτουργεί με απόφαση των υπουργών Προεδρίας, Εσωτερικών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Οικονομικών (22414/ Ε3/2992/3.11.1993), αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM». Η εταιρεία του ΚΚΕ συστήθηκε το 1989 και έχει 15 τροποποιήσεις στο καταστατικό της. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σήμερα σε 2.966.448 ευρώ... Με το συμβόλαιο η πωλήτρια εταιρεία δήλωσε ότι μεταβιβάζει και παραδίδει την ψιλή κυριότητα στον αγοραστή, κρατάει την επικαρπία ως τις 10 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια μεταβιβάζει την εταιρεία στο 100% των σχέσεων της.

Read more...

Απολογία Άκη με επίθεση στον Σημίτη...




crimenet.gr 

Έρρικα Βαλλιάνου



Εξαντλούνται τα περιθώρια και ο Άκης Τσοχατζόπουλος ετοιμάζεται για απολογία-επίθεση τόσο στον Κώστα Σημίτη όσο και σε όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που μετά την κρίση στα Ίμια συναποφάσισαν την...
αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, χωρίς φίλους πλέον, θα εξαπολύσει από το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σφοδρή επίθεση στο...παλαιόν ΠΑΣΟΚ που τον είχε εγκαταλείψει και βέβαια θα επικαλεστεί και πάλι ότι δεν ήταν δυνατό ο ίδιος να πάρει μίζες και δωροδοκηθεί για τα εξοπλιστικά, αφού το ΚΥΣΕΑ παρακολουθούσε τις κινήσεις του βήμα προς βήμα.

Ο Άκης θα μιλήσει και πάλι (για μια πολιτική δίκη με προδιαγεγραμμένη πορεία) μόνο που τώρα μέλημα του θα είναι να απαλλάξει με την απολογία του τόσο τη γυναίκα του Βίκυ Σταμάτη όσο και την κόρη του Αρετή.

Ακόμη και αυτή την ώρα μαζί με τον δικηγόρο του Γιάννη Παγορόπουλο ρίχνει μια τελευταία ματιά σε κάθε κεφάλαιο της απολογίας του

Read more...

Κατεπείγον διαχειριστικός έλεγχος στο ΤΕΑΥΕΚ...


Κατεπείγοντα διαχειριστικό έλεγχο διέταξε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, για την κακοδιαχείρηση στο Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ).

Έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από το...
Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, το ΤΕΑΥΕΚ χορηγούσε συντάξεις με μοναδικό στοιχεία τις υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών ακόμη και λογιστών χωρίς να προηγηθεί η απόλυτη διασταύρωση με τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.

«Με εντολή μου ασκείται ήδη από επιθεωρητές κατεπείγον διαχειριστικός έλεγχος στο Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) το πόρισμα των οποίων θα έχω στα χέρια μου τις επόμενες ημέρες» τονίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
«Λυπάμαι» συνεχίζει ο κ. Βρούτσης «γιατί για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι το κατακερματισμένο και πολυδαίδαλο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας - ένας πραγματικός λαβύρινθος- συντηρούσε και επέτρεπε διαχρονικά την εμφάνιση εστιών κακοδιαχείρησης και εικόνας διάλυσης».
Στο ΤΕΑΥΕΚ από το 1999 και μετά η καταχώριση του χρόνου ασφάλισης γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του εργοδότη, ενώ η έλλειψη καταχωρισμένου-ταξινομημένου αρχείου δεν επιτρέπει τη διασταύρωση των στοιχείων.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας τα σχετικά έγγραφα βρίσκονται αταξινόμητα σε χάρτινα κουτιά με αποτέλεσμα από το 2005 οι ισολογισμοί του Ταμείου να μην κλείνουν λόγω μη καταχώρισης των εγγραφών και εκφράζουν έκπληξη για το γεγονός ότι εδώ και 14 χρόνια δεν έχει υπάρξει ο παραμικρός έλεγχος.
Ο έλεγχος αναζητά συντάξεις που έχουν υπολογιστεί με μεγαλύτερο χρόνο ασφάλισης και υψηλότερες εισφορές από τις πραγματικές και το ύψος της ζημιάς που έχει υποστεί το Ταμείο.
«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι κάθε πτυχή αυτού του ζητήματος θα αναδειχθεί με πλήρη διαφάνεια και αποφασιστικότητα για καταλογισμό ευθυνών όπου υπάρχουν. Και κάτι ακόμη. Μέσα από τις ενοποιήσεις και το νοικοκύρεμα που επιχειρούμε, όλες τις τρύπες και τις ανοικτές πληγές όπως αυτή θα τις κλείσουμε για πάντα» είπε ο υπουργός Εργασίας.
Ο συγκεκριμένος επικουρικός φορέας καλύπτει πάνω από 294.200 εμποροϋπαλλήλους και συνταξιοδοτεί 24.000 συνταξιούχους με μέσο όρο σύνταξης τα 350 ευρώ.
Το ΤΕΑΥΕΚ έχει στην αναμονή 21.000 αιτήσεις για συνταξιοδότηση ενώ ο μέσος χρόνος αναμονής για την χορήγηση της σύνταξης είναι τα τρία χρόνια.
Η αναλογία συνταξιούχων εργαζομένων είναι επτά προς ένα και το Ταμείο θα έπρεπε να εμφανίζει πλεόνασμα και όχι ετήσιο έλλειμμα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αποτέλεσμα που ελέγχεται τώρα και από τη Διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης στο οποίο έχει ενταχθεί το ΤΕΑΥΕΚ από την 1η Μαΐου του 2013.

in.gr

Read more...

Βίκυ: Εγώ ήθελα να παντρευτούμε στο χωριό ...




Ο Άκης επέμενε να γίνει ο γάμος στο Παρίσι... 
Εννέα χρόνια μετά τον πολύκροτο γάμο της με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, η Βίκυ Σταμάτη υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός ήταν εκείνος που επέλεξε το Παρίσι, ενώ εκείνη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του...
δικηγόρου τους, δεν είχε πρόβλημα να κάνει το γάμο της ακόμη και σε χωριο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», λίγο πριν το γάμο οι σχέσεις του ζευγαριού  ήταν εχθρικές και γι αυτό το λόγο, ο  Τσοχατζόπουλος επέμενε να παντρευτούν εκτός Ελλάδας για να αποφύγουν τυχόν φασαρίες ...

H σύζυγος του πρώην υπουργού υποστηρίζει πως οι καλεσμένοι της ήταν μόνο 33 άτομα και πως ο στολισμός της εκκλησίας ήταν πολύ απλός.

Όσο για την δεξίωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο ακριβά ξενοδοχεία του κόσμου, η κ.Σταμάτη το δικαιολόγησε λέγοντας πως επιλέχτηκε εξαιτίας του γεγονότος ότι ήταν δίπλα στην εκκλησία που παντρεύτηκαν.

«Επειδή κατηγορήθηκα λόγω του ότι κάναμε τον γάμο στο εξωτερικό, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτό κρίθηκε απαραίτητο για λόγους προσωπικής μας προστασίας. Εννοώ ότι η απόφαση του συζύγου μου να προβεί σε δεύτερο γάμο προκάλεσε προσωπικές αντιθέσεις και έχθρες από ορισμένα πρόσωπα. Και ήταν γνωστό ότι τα πρόσωπα αυτά θα αντιδρούσαν με απρόβλεπτες ενέργειες, γεύση των οποίων είχαμε πάρει νωρίτερα.

Επομένως, προς προσωπική μας προστασία ο σύζυγός μου έκρινε ότι ο γάμος έπρεπε να γίνει εκτός Ελλάδας, κεκλεισμένων των θυρών», αναφέρει η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η οποία φέρνει στο φως φωτογραφίες από τον πολύκροτο γάμο.

 Υπενθυμίζεται ότι η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου, με την οποία η πολύκροτη δίκη του μπαίνει στην τελική της ευθεία, ξεκινά αύριο, Δευτέρα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Read more...

Στο «σφυρί» 8.000 σπίτια μετά την άρση αναστολής πλειστηριασμών...




Τους «έχοντες και κατέχοντες» θα αφορά, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, η μερική άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία από τις αρχές του 2014, όπως δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη.

«Όποιος έχει...
υψηλές καταθέσεις ή μεγάλη περιουσία και δεν πληρώνει το δάνειο του, δεν θα προστατεύεται από τους πλειστηριασμούς για κανένα ακίνητο», τονίζει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής».

«Όσοι έχουν δάνειο μόνο για πρώτη κατοικία θα προστατεύονται και δεν θα γίνεται πλειστηριασμός», προσθέτει.

Το «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών θα αφορά το 2% των ληξιπρόθεσμων στεγαστικών δανείων.

Οι πρώτοι φάκελοι που θα εξεταστούν θα είναι τα ακίνητα που όδευαν για πλειστηριασμό πριν τη γενική απαγόρευση που θεσμοθετήθηκε το 2009.

Για το 2008 οι φάκελοι υπολογίζονται σε 25.000 περίπου.

Μετά την εφαρμογή κοινωνικών κριτηρίων, ο αριθμός των ακινήτων που θα οδηγηθούν σε πλειστηριασμό εκτιμάται σε 8.000 περίπου, τα οποία έχουν εμπορική ή άλλη χρήση, πέραν της κύριας κατοικίας.

Read more...

Προειδοποιεί για ντόμινο αβεβαιότητας Ποτέ ξανά επαναλαμβάνει η Μέρκελ, απορρίπτοντας νέο κούρεμα


Ποτέ ξανά επαναλαμβάνει η Μέρκελ, απορρίπτοντας νέο κούρεμα
Σε πυρετώδεις ρυθμούς το εκλογικό επιτελείο της Άνγκελα Μέρκελ εν όψει της κάλπης του Σεπτεμβρίου   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βερολίνο, Γερμανία
Φρένο στη συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους επιχειρεί εκ νέου να βάλει η Άνγκελα Μέρκελ ενόσω κινείται σε προεκλογική τροχιά, προειδοποιώντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε «ντόμινο αβεβαιότητας» και θα έπληττε τις επενδύσεις στην Ευρωζώνη.

Η νέα παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου έρχεται μέσω συνέντευξής της στο περιοδικό Focus, στο τεύχος που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

«Προειδοποιώ ρητά ενάντια σε ένα κούρεμα» αναφέρει η Μέρκελ, προσπαθώντας να θέσει τέλος στη σχετική συζήτηση που συνεχίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και η οποία θεωρείται ότι πλήττει προεκλογικά τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της οποίας ηγείται.

Η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθεση σε νέο κούρεμα, και προειδοποιεί ότι «πιθανώς θα προκαλούσε ντόμινο εξελίξεων όσο αφορά την αβεβαιότητα των επενδυτών με αποτέλεσμα να μηδενίζονταν και πάλι η ετοιμότητα για επενδύσεις των ιδιωτών επενδυτών στην Ευρωζώνη».

Μιλώντας στο Focus, η καγκελάριος της Γερμανίας απέφευγε να εμπλακεί στη συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα με τη δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα στήριξη.

Επισήμανε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, το 2014.

«Τότε θα εξετάσουμε τόσο την πορεία του χρέους, όσο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Μέχρι τότε θα πρέπει η χώρα να κάνει ακόμη πολλά και θα πρέπει με συνέπεια να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις» δήλωσε η καγκελάριος, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Την όλη συζήτηση για ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα άνοιξε δημοσίως την περασμένη Τρίτη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με την ταυτόχρονη απόρριψη νέου κουρέματος του χρέους.

«Τουλάχιστον ο Σόιμπλε έχει το θάρρος να πει την αλήθεια» τονίζει σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στο Spiegel ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στον γερμανικό λαό.

Στο ίδιο άρθρο ασκεί κριτική a posteriori στην κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων να κάνουν δεκτή το 2001 την Αθήνα στην Ευρωζώνη. «Η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ ήταν σίγουρα σωστή, η ένταξη της στην ευρωζώνη ήταν όμως σίγουρα λάθος» δηλώνει ο Γκάμπριελ στο άρθρο του, το οποίο επικαλείται η DW.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Λόγω ηθικής βλάβης Δεκτή έκανε το ΣτΕ αίτηση πτυχιούχου των ΤΕΙ για αποζημίωση από το Δημόσιο


Δεκτή έκανε το ΣτΕ αίτηση πτυχιούχου των ΤΕΙ για αποζημίωση από το Δημόσιο
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
To Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή αίτηση πτυχιούχου των ΤΕΙ του τομέα Μηχανικών – Ηλεκτρολόγων, και αναίρεσε απόφαση του διοικητικού Εφετείου το οποίο είχε απορρίψει αγωγή του για χρηματική ικανοποίηση από το Δημόσιο λόγω ηθικής του βλάβης.
Ο αιτών προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο πριν από περίπου δέκα χρόνια αξιώνοντας αποζημίωση για ηθική βλάβη λόγω παραλείψεως των οργάνων του δημοσίου να εκδώσουν τα αναγκαία προεδρικά διατάγματα για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων ΤΕΙ και ειδικότερα του Μηχανικών – Ηλεκτρολόγων.
Αντίστοιχες αιτήσεις είχαν υποβληθεί και από άλλους πτυχιούχους άλλων τομέων των ΤΕΙ κατά της παράλειψης έγκαιρης έκδοσης παρόμοιων διαταγμάτων όταν το ΣτΕ στο παρελθόν είχε ακυρώσει τα τότε ισχύοντα διατάγματα για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.
Ο αιτών υποστήριζε με την αγωγή του ότι με την παράλειψη και καθυστέρηση του δημοσίου, περιορίστηκε η επαγγελματική του δραστηριότητα και το διοικητικό Πρωτοδικείο του επιδίκασε αποζημίωση 8.500 ευρώ λόγω ηθικής βλάβης.
Το Διοικητικό εφετείο έκανε δεκτή την έφεση του Δημοσίου και απέρριψε την αποζημίωση κρίνοντας ότι δεν εθίγησαν συνταγματικά δικαιώματα του.
Το ΣτΕ με την 2544/13 απόφαση του έκανε δεκτή την αίτηση του πτυχιούχου και έκρινε μη νόμιμα αιτιολογημένη την εφετειακή κρίση καθώς δέχτηκε ότι η έκδοση διαταγμάτων για τα επαγγελματικά δικαιώματα αποτελούσε δέσμια υποχρέωση της διοίκησης που πήγαζε ευθέως από το Σύνταγμα.
Έκρινε, επίσης, ότι η παράλειψη έκδοσης του διατάγματος σε σύντομο διάστημα αποτελούσε παράβαση των διατάξεων του συντάγματος για την ανώτατη εκπαίδευση και τα ΤΕΙ και την οικονομική – επαγγελματική ελευθερία, διότι αποστερούσε τον πτυχιούχο και από την δυνατότητα συμμετοχής στην οικονομική και κοινωνική ζωή και επομένως θεμελιώνεται ευθύνη του δημοσίου για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο διοικητικό Εφετείο για νέα κρίση και προσδιορισμό της αποζημίωσης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ώς τις 16/9 τα ονόματα «Πράσινο φως» για τη διαθεσιμότητα 4.600 δημοσίων υπαλλήλων τη Δευτέρα


«Πράσινο φως» για τη διαθεσιμότητα 4.600 δημοσίων υπαλλήλων τη Δευτέρα
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τα οργανογράμματα με τις πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου θα παρουσιαστούν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συνεδριάζει τη Δευτέρα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, για να δώσει το «πράσινο φως» στην αναδιάρθρωση στις δομές υπουργείων και φορέων, από όπου θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, το οποίο θα τεθεί σε διαθεσιμότητα ολοκληρώνοντας το πρώτο κύμα των 12.500 υπαλλήλων.

Η λίστα των 4.599 δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα είναι έτοιμη ώς τις 16 Σεπτεμβρίου μαζί με τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Σύμφωνα με τις ώς τώρα πληροφορίες, εκτός από τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών, σε διαθεσιμότητα ενδέχεται να τεθούν:
  • 1.835 από το υπουργείο Υγείας
  • 1.500 από το υπουργείο Παιδείας
  • 758 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • 618 από το υπουργείο Εργασίας
  • 485 από το υπουργείο Οικονομικών
  • 410 από το υπουργείο Άμυνας
  • 250 από το υπουργείο Πολιτισμού
  • 138 από το υπουργείο Τουρισμού
  • 131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
  • 100 από το υπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας
  • 48 από το υπουργείο Ναυτιλίας
  • 38 από το υπουργείο Δικαιοσύνης
  • 10 από το υπουργείο Εξωτερικών
  • 20 από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης
Επιπλέον, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκινά θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις για τη σύσταση και κατάργηση θέσεων στις δομές των υπουργείων. Η διαδικασία μετάταξης των υπαλλήλων σε νέες θέσεις θα γίνει με βάση αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια που έχει ορίσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ.
Το δεύτερο κύμα της κινητικότητας που θα αφορά σε 12.500 επιπλέον υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να προκύψει κυρίως από τους δήμους που έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοαξιολόγηση δομών και υπηρεσιών.

Ποιοι εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα
1) οι υπάλληλοι με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και πολύτεκνοι,
2) όσοι φροντίζουν εξαρτώμενα μέλη στην οικογένειά τους με αναπηρία άνω του 67%
3) οι υπάλληλοι που με δικαστική απόφαση έχουν γονική μέριμνα παιδιού που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών
4) υπάλληλος του οποίου ο σύζυγος ή η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα
5)  όσοι έχουν οριστεί δικαστικοί συμπαραστάτες και έχουν ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ.
Για τις περιπτώσεις συνταξιοδότησης, εν μέσω διαθεσιμότητας, ο υπάλληλος υποβάλλει την παραίτησή του στον φορέα προέλευσης.
Η διαδικασία για τη διαθεσιμότητα
Η διαδικασία, που ακολουθείται για την κατάρτιση της λίστας με τα ονόματα, με στόχο να συμπληρωθούν οι 12.500 υπάλληλοι ώς το τέλος Σεπτεμβρίου, είναι η εξής:
  • Ο κάθε φορέας υποδοχής γνωστοποιεί τις κενές θέσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις εκθέσεις αξιολόγησης και τα σχέδια στελέχωσης των φορέων στο Τριμελές Συμβούλιο.
  • Εντός δέκα ημερών το Τριμελές Συμβούλιο γνωμοδοτεί για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής.
  • Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκδίδει σχετική ανακοίνωση, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα (ΦΕΚ).
  • Σύμφωνα με την υπουργική ανακοίνωση, οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες από τη δημοσίευσή της, να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας για τους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, οι φορείς προέλευσης θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο νομιμότητας πρόσληψης του υπαλλήλου που υποβάλει αίτηση, τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων και την έκδοση πιστοποιητικού υπηρεσιακής κατάστασης. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ.
  • Εντός 15 ημερών από την λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής.  Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, η οποία καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης για όλους τους φορείς υποδοχής.  Ο πίνακας αυτός διαβιβάζεται στο Τριμελές Συμβούλιο.
  • Το Τριμελές Συμβούλιο, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του, εκδίδει τον τελικό πίνακα.
  • Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).
Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισπεύδει τους πειθαρχικούς ελέγχους για τους επίορκους υπαλλήλους, και μέσα σε ένα μόλις μήνα, από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο απολύθηκαν 104 υπάλληλοι που εκκρεμμούσαν για αρκετό καιρό οι υποθέσεις τους. Επίσης, διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και οδήγησης σε υπαλλήλους που έχουν μπει στην κινητικότητα, ενώ το σώμα ελεγκτών Δημοσίου κάνει συνεχώς εφόδους σε υπηρεσίες για να εντοπίσει τους κοπανατζήδες.
    Newsroom ΔΟΛ

    Read more...