Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Oι ρήτρες που μπήκαν στο συμβόλαιο πώλησης του 902...




Πολλές ρήτρες και σαφείς κατευθύνσεις για την μετέπειτα πορεία και λειτουργία του 902, «Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ» επισήμως, περιλαμβάνει το συμβόλαιο πώλησης της εταιρείας από το ΚΚΕ στην κυπριακή Α-Orizon Media Ltd.

Το ...
συμβόλαιο παρουσιάζει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» υπεγράφη την Τετάρτη 31 Ιουλίου στο συμβολαιογραφικό γραφείο της κυρίας Ευθαλίας Συκιώτη και έχει 28 φύλλα. Παρόντες ήταν εκ μέρους του ΚΚΕ ο συνταξιούχος κ. Γεώργιος Σκιαδιώτης (πληρεξούσιος αντιπρόσωπος) και από την κυπριακή εταιρεία ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Μπούρας.

Στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ το κόστος – 1,5 εκατομμύριο η προκαταβολή

Με βάση το συμβόλαιο η συμφωνία έκλεισε στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ δόθηκε προκαταβολή με επιταγή ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που εκδόθηκε σε ελληνική τράπεζα τις 10 Ιουλίου, ενώ σε περίπτωση μη εξόφλησης έως τις 14 Αυγούστου το συμβόλαιο ανατρέπεται.

Το υπόλοιπο ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ θα εξοφληθεί με συγκεκριμένους όρους που συμφωνήθηκαν: Η κυπριακή εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξοφλήσει τις υφιστάμενες οφειλές σε τρίτους πιστωτές ως το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ οι οποίες είναι ληξιπρόθεσμες. Πρόκειται για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΤΕ και στο Δημόσιο. Οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία υπερβαίνουν το 1,5 εκατ. Ευρώ.

Επιπλέον, η αγοράστρια εταιρεία αναλαμβάνει, σε βάθος δεκαετίας, να κάνει τους ανάλογους διακανονισμούς με τις συμφωνίες να υλοποιούνται χωρίς να ευθύνονται τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας του ΚΚΕ και όσοι θήτευσαν σε αυτό έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2013.

Οι ρήτρες για τα υπόλοιπα κόμματα και οι εργαζόμενοι

Ανάμεσα στις πολλές ρήτρες που περιλαμβάνει το συμβόλαιο ενδιαφέρον έχει και εκείνη που αναφέρει ότι δεν θα μεταβιβαστεί ο σταθμός σε εταιρεία που ανήκει σε άλλο κόμμα, καθώς σε αυτή την περίπτωση ο αγοραστής υποχρεούται να πληρώσει ποινή 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το συμβόλαιο έχει ακόμη και νομισματική ρήτρα που αναφέρει ότι «σε περίπτωση υποτίμησης του εθνικού νομίσματος η αγοράστρια "υποχρεούται να καταβάλει το οφειλόμενο μέρος από το πιστούμενο τίμημα στο ισχύον τότε εθνικό νόμισμα, αλλά στην αξία που συμφωνείται το πιστούμενο τίμημα σήμερα και με βάση την τότε ισοτιμία εθνικού νομίσματος και ευρώ...».

Η πωλήτρια εταιρεία (ΚΚΕ) δηλώνει επίσης ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να εξοφλήσει κάθε οφειλή από τη λύση των συμβάσεων των εργαζομένων, που απασχολούνταν ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2013. Ρητώς συμφωνήθηκε ότι η αγοράστρια εταιρεία δεν βαρύνεται με τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Η πωλήτρια δεσμεύεται επίσης ότι δεν βαρύνεται με πρόστιμο από το ΕΣΡ ή άλλα δάνεια. Η κυπριακή αγοράστρια αναλαμβάνει και την ευθύνη να εξοφλήσει τις οφειλές της εταιρείας προς την Digea.

Στη μεταβίβαση πάντως δεν περιλαμβάνεται το domain 902.gr, καθώς και τα σήματα «902 Αριστερά στα FM» και «902 Τηλεόραση» και ο διακριτικός τίτλος "902 Αριστερά στα FM". Δεν μεταβιβάζεται και το αρχείο της ραδιοτηλεόρασης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εμφανιζόμενη στο συμβόλαιο μετοχική συμμετοχή του ΚΚΕ στην εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική, που φέρει τον διακριτικό τίτλο «902 Αριστερά στα FM».

Ετσι ο πωλητής δήλωσε ότι έχει την απόλυτη κυριότητα της εταιρείας και συγκεκριμένα 3.617.620 μετοχές, αξίας η καθεμία 0,82 ευρώ. Η εταιρεία εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό εθνικής εμβέλειας «902 Αριστερά στα FM και 902 Τηλεόραση», ο οποίος λειτουργεί με απόφαση των υπουργών Προεδρίας, Εσωτερικών Μεταφορών και Επικοινωνιών και Οικονομικών (22414/ Ε3/2992/3.11.1993), αλλά και τον ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM». Η εταιρεία του ΚΚΕ συστήθηκε το 1989 και έχει 15 τροποποιήσεις στο καταστατικό της. Το μετοχικό της κεφάλαιο ανέρχεται σήμερα σε 2.966.448 ευρώ... Με το συμβόλαιο η πωλήτρια εταιρεία δήλωσε ότι μεταβιβάζει και παραδίδει την ψιλή κυριότητα στον αγοραστή, κρατάει την επικαρπία ως τις 10 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια μεταβιβάζει την εταιρεία στο 100% των σχέσεων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: