Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ


Η Λούκα Κατσέλη Υποψήφια στη Β΄Αθήνας με το ΠαΣοΚ , συζητάει με τον δημοσιογράφο Βασίλη Πουλάκη στο καφενείο μας


Από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στη δύσβατη και χαώδη Β' Αθηνών...Τι σας οδήγησε στη μάχη του σταυρού;

Η επαγγελματική και κοινωνική μου πορεία, με οπλίζει με εμπειρία, αντοχή και ισχυρή πολιτική βούληση, έτσι ώστε να θέσουμε γερά θεμέλια για την αλλαγή της πορείας του τόπου.

Ο λαός διερωτάται για ποιους λόγους ο κ. Καραμανλής «υιοθέτησε» το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για εκλογές;

Ο κ. Καραμανλής προκήρυξε εκλογές για να «δραπετεύσει» από τα τεράστια οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα που οι δικές του πολιτικές επιλογές δημιούργησαν. Επιβεβαίωσε με τον τρόπο αυτό, τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, για το ποιοτικό έλλειμμα διακυβέρνησης, γεγονός που έφερε την οικονομία στο σημερινό αδιέξοδο. Ο κ. Καραμανλής αγνοεί επιδεικτικά ότι η παράταξή του Κυβερνά τον τόπο για 5 συνεχόμενα χρόνια. Θα περίμενε λοιπόν κανείς αντί για ανέξοδες εξαγγελίες, να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, την υποβάθμιση των θεσμών, των ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου και την κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης...

Read more...[+]



Read more...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΗ ΜΟΥΣΙΩΝΗ

Οι εκλογές της 4ης Οκτώβρη είναι το πιο κρίσιμο σταυροδρόμι για τον ελληνικό λαό. Σε αυτή την αναμέτρηση καλούμαστε να επιλέξουμε την πορεία που θα ακολουθήσει η Ελλάδα την επόμενη δεκαετία. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο του νεοφιλελευθερισμού, των πελατειακών σχέσεων, της εξάρτησης από τα συμφέροντα, της καταπάτησης των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θα επιλέξουμε μια πορεία προοδευτική, μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τις ανάγκες των πολιτών, μια πολιτική με αριστερό προσανατολισμό βασισμένη στις αρχές τις ισότητας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης;

Σε αυτή τη μάχη, σε αυτό τον αγώνα, δε μπορεί να λείψει κανείς μας. Όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, πρέπει να αγωνιστούμε για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσει σε αλλαγή πορείας της χώρας. Γιατί αυτές οι εκλογές είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία της πολιτικής, η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να ορθοποδήσει. Και το Κίνημα μας, στην περίπτωση που πάρει τη λαϊκή εντολή, δεν έχει ως στόχο απλά να κυβερνήσει καλύτερα από τη ΝΔ -αυτό θεωρείται αυτονόητο-, αλλά να κυβερνήσει καλύτερα από τον ίδιο του τον εαυτό. Κρατώντας από το παρελθόν μόνο όσα μας κάνουν περήφανους και αφήνοντας πίσω όσα μας πλήγωσαν.

Προσωπικά, όπως γνωρίζετε τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια δραστηριοποιούμαι πολιτικά κυρίως στην περιοχή της Αθήνας όπως επέτασσαν οι ανάγκες του Κινήματος μας. Για αυτό το λόγο, τα όργανα του ΠΑΣΟΚ έκριναν πως θα πρέπει να δώσω αυτή τη μάχη από το ψηφοδέλτιο της Β Αθήνας. Ήταν για μένα μια πολύ δύσκολη απόφαση με δεδομένη την αγάπη μου και τη σχέση μου με τα Σέρρας, αλλά οι ανάγκες του Κινήματος είναι πάνω από εμάς. Γνωρίζω πως θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά αυτή τη στιγμή, είμαστε όλοι στρατιώτες στο όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα και πρέπει να αγωνιστούμε όπου μας χρειάζεται περισσότερο το ΠΑΣΟΚ.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σερραικό λαό που με έχει τιμήσει επανειλημμένα με την ψήφο του, να διαβεβαιώσω τους συντρόφους και φίλους ότι θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό τους με όλες μου τις δυνάμεις και να σας καλέσω να δώσουμε μαζί και παντού τη μάχη για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Α. Παπανδρέου στις εκλογές της 4ης του Οκτώβρη.

Καλό μας αγώνα.

Άρης Μουσιώνης




Read more...

Ο Χατζηδάκης αδειάζει Τσαλίδη και ουσιαστικά ομολογεί την παρανομία!!!!


Ένας Εισαγγελέας ρε παιδιά!!!!(*)

Έλαβα πριν από δύο ώρες το παρακάτω email από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης:

"Σχετικά με την ανάρτησή σας για απόφαση του Δ.Σ του ΕΛΚΕΘΕ, σας γνωρίζουμε ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, έδωσε εντολή για την άμεση ανάκληση της σχετικής απόφασης.
Γραφείο Τύπου Υπουργού Ανάπτυξης"

Το θέμα το αποκάλυψε το "Σίβυλλα"!!! Εγώ απλά το αναπαρήγαγα γιατί αφορά την περιοχή μου, αλλά παραδόξως, έστειλαν μόνο σε εμένα απάντηση. Οπότε το βγάζω με κάποια επιφύλαξη για το πόσο το email αυτό είναι έγκυρο ή όχι... Πάντως, πρέπει οπωσδήποτε το ΥΠΑΝ να απαντήσει με τον πιο επίσημο τρόπο!

Με λίγα λόγια, η αποκάλυψη του blog "Σίβυλλα" έχει να κάνει με το ότι: ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Φίλιππος Τσαλίδης, αποπειράθηκε εν μέσω εκλογών (10/09/2009) να "βολέψει" τέσσερις προστατευόμενους του και μάλιστα με 18μηνες συμβάσεις! Ειδάλλως... φράγκα γιοκ!

Ο κ. Φίλιππος Τσαλίδης, πολιτεύεται στο Νομό Ξάνθης και είναι ένας από τους φερόμενους ως υποψήφιους Βουλευτές της Ν.Δ. στην Ξάνθη και φιλοδοξεί στην περίπτωση μη υποψηφιότητας Αλέκου Κοντού, για να γίνει "χαλίφης στη θέση του χαλίφη"!!!!

Μέχρι που θα φτάσουν; Πόσο έχουμε ακόμα για τον πάτο;

(*) Υπενθυμίζουμε ότι τυχόν ανάκληση δεν αναιρεί την επέμβαση εισαγγελέα! Παράβαση εκλογικής διαδικασίας... το λιγότερο!

Υ.Γ.: Το email πάντως, απεστάλη σίγουρα από server του ΥΠΑΝ (aris.ypan.gr)
krogias


Read more...

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ Η ΑΓΟΡΑ...


Το κλίμα του Χρηματιστηρίου αποτυπώνει η Αξία του Σαββάτου, η οποία παίζει στους ρυθμούς της αγοράς που θέλει αυτοδυναμία. Επί της ουσίας η Αξία αποτυπώνει αυτό που επιθυμούν και οι επιχειρηματίες. Σταθερή κυβέρνηση δηλαδή και όχι περιπέτειες για τη χώρα...

fimotro

Read more...

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...


Καθαρά υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου ο Κόσμος του Επενδυτή δημοσιεύει αποκλειστικό ρεπορτάζ για το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών. Ενδιαφέρον δημοσίευμα κυρίως για την οικονομία και τις αλλαγές με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
fimotro


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΘΡΑ!!!


ΝΔ: Η παράταξη της προπαγάνδας για τη φορολογία






ΝΔ: Η παράταξη που χρεώνει τη χώρα. Ο Πρωθυπουργός που ψεύδεται



Read more...

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ 2009




Read more...

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, που οδήγησαν την άλλοτε περήφανη Ελλάδα σε μια πρωτόγνωρη πολιτική, οικονομική, κοινωνική και ηθική παρακμή,

σήμερα επιτέλους αποχωρούν.

Αποχωρούν υπό το βάρος της υποβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών,

της εγκατάλειψη της Περιφέρειας,

της διάλυσης του κοινωνικού Κράτους,

της ασυδοσίας, της υποκρισίας, της ανομίας και της αδικίας,

που σφράγισαν τα έργα και της ημέρες των Κυβερνήσεων Καραμανλή,

τραυματίζοντας δημοκρατικούς θεσμούς και αξίες.

Τώρα είναι η ώρα του λαού,

η ώρα της καθαρής πολιτικής,

η ώρα της δίκαιης ανάπτυξης,

η ώρα της ευημερίας των πολλών, όχι των λίγων.

Με γνώμονα τις ιδρυτικές αρχές μας,

την παρακαταθήκη της 3ης του Σεπτέμβρη,

με πάθος και όραμα,

αντλώντας γνώση από την βαθιά αυτοκριτική μας,

και με εγγύηση το νέο ήθος που κομίζει ο Γιώργος ο Παπανδρέου,

το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο.

Έχουμε σχέδιο και ισχυρή πολιτική βούληση να εφαρμόσουμε δίκαιες λύσεις εξόδου από την κρίση, λύσεις που υπηρετούν τον πολίτη.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε κατεστημένο που κρατά τη χώρα μας καθηλωμένη.

Έχουμε βαθιά πίστη στη δύναμη της δημιουργικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, στη δική σας δύναμη

και ζητάμε την συμμετοχή σας σε έναν διαρκή αγώνα για Αλλαγή νοοτροπιών και αντιλήψεων.

Για τις προοδευτικές τομές που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Για την Ελλάδα της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης και της κοινής προκοπής.

Για την Κρήτη της Ανάπτυξης.

Για το Λασίθι της Δημιουργίας, των Ευκαιριών και της Ποιότητας Ζωής.

Για το μέλλον που δικαιούμαστε, για την περήφανη Ελλάδα που μας αξίζει.


Read more...

Πρόγραμμα Γιώργου Α. Παπανδρέου το Σάββατο και την Κυριακή, 12 και 13 Σεπτεμβρίου, στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

[papandreou.jpg]


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), θα έχει αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, 12 και 13 Σεπτεμβρίου, το ακόλουθο πρόγραμμα:

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου

- Στις 8:00 μ.μ., Ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

- Στη 1:00 μ.μ., Συνέντευξη Τύπου προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.




Read more...

Metron Analysis: 153 έδρες το ΠΑΣΟΚ

Εν αναμονή της επίσκεψης Παπανδρέου στη Θεσσαλονικη, νέα δημοσκόπηση δείχνει το ΠΑΣΟΚ να διευρύνει το προβάδισμα του στις 6,5 μονάδες, αγγίζοντας παράλληλα την αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με την έρευνα της Μetron Analysis για την τηλεόραση του ΑΝΤ1 και την Ημερησία, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 36,6% έναντι 30,1% της ΝΔ και ακολουθούν ΚΚΕ με 6,9%, ΛΑΟΣ με 4,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% ενώ στη βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι πιάνοντας το όριο του 3%.

Με την αναγωγή των ψήφων, η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δίνει στο ΠΑΣΟΚ 42,7% και 153 έδρες . Ακολουθούν η ΝΔ με 35,2% και 93 έδρες, το ΚΚΕ με 21 έδρες, ο ΛΑΟΣ με 15 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9 και οι Οικολόγοι με 8.
nooz.gr

Read more...

Βάζουμε τέλος στην αφισορύπανση






Read more...

+1% ΛΟΓΩ ΣΗΜΙΤΗ!


Μια μονάδα κερδίζει το ΠΑΣΟΚ στις πρώτες τηλεφωνικές μετρήσεις οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι στις 12 και ολοκληρώθηκαν τέσσερις ώρες μετα. Oι πρώτες αντιδράσεις των αναποφάσιστων ψηφοφόρων είναι θετικές για την μη συμμετοχή του Κ. Σημίτη στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Σε δείγμα 600 ατόμων, σε μέτρηση της MRB, με αναγωγή των αναποφάσιστων το ΠΑΣΟΚ παίρνει 42%! Με τον ΣΥΡΙΖΑ εντός βουλής το ποσοστό αυτό μετατρέπεται σε 153 βουλευτές! Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ παίρνει 159 βουλευτές! Την Κυριακή θα δημοσιευτούν δυο ακόμα μετρήσεις. Και στις δυο θα υπάρχει πρόθεση ψήφου.

fimotro

Read more...

Χαιρετισμός Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνάντησή του με προεδρεία φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας,

Συνάντηση με φορείς Θεσ/νίκης & Βόρειας Ελλάδας by ΠΑΣΟΚ

Χαιρετισμός Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνάντησή του με προεδρεία φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας,

Ημ. Δημοσίευσης : 11/09/2009 13:11

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με προεδρεία φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο τις 74ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Στην αρχή της συνάντησης, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είπε τα εξής:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Read more...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ!!!!


Δήλωση Α. Λοβέρδου σχετικά με την αναφορά του Γ. Κουμουτσάκου περί αναξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής


Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την αναφορά του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου, περί αναξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ





Ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο


Από τον Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:







Ανακοίνωση των Τομέων Ανάπτυξης και Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων


Από τους Τομείς Ανάπτυξης και Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:







Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:






Read more...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος ναύλωσης αεροσκαφών



ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, προκηρύσσει Μειοδοτικό Διαγωνισμό ναύλωσης αεροσκαφών, για το χρονικό διάστημα από 1 έως 6 Οκτωβρίου 2009, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μεταφοράς των ψηφοφόρων στις Εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, από χώρες της Ε.Ε. προς και από την Ελλάδα καθώς και στο εσωτερικό της χώρας.

Οι προϋποθέσεις υποβολής ενδιαφέροντος αφορούν αεροπορικές εταιρείες που έχουν
πιστοποιητικό επιχειρησιακής εκμετάλλευσης - Α.Ο.C - από Κράτος-Μέλος της Ε.Ε και πληρούν όλους τους όρους που θέτει η Ε.Ε. - EU-OPS - για την εκτέλεση ναυλωμένων πτήσεων - Charter flights , κατά προτίμηση αερομεταφορείς ΙΑΤΑ.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να αναφέρουν:

1. Τον τύπο αεροσκάφους, έτος κατασκευής
2. Χωρητικότητα ,κατά προτίμηση 50-200 θέσεις
3. Χρόνο διαθεσιμότητος αεροσκάφους και πληρωμάτων
4. Τιμή ανά ώρα πτήσεως - BLOCK HOUR - στην οποία θα περιλαμβάνονται όλα τα έξοδα πτήσεων - FULL CHARTER .
.
Επισημαίνεται ότι η ευθύνη για την έκδοση εισιτηρίων - MASTER TICKET - των επιβατών, η εξασφάλιση αδειών προσγειώσεων, απογειώσεων - SLOTS -, υπερπτήσεων, καθώς και η επίγεια εξυπηρέτηση των αεροσκαφών στα διάφορα αεροδρόμια της Ε.Ε. και της χώρας, θα επιβαρύνει αποκλειστικά τους αερομεταφορείς όπως και όλα τα σχετικά έξοδα (καύσιμα, τροφοδοσία, φόροι, τέλη και άλλα) που αφορούν τις προαναφερόμενες ναυλωμένες πτήσεις.

Οι προσφορές να αποστέλλονται σφραγισμένες έως την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 14.00΄ στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή κου Ρ. Σπυρόπουλου, Ιπποκράτους 22, 3ος όροφος, Αθήνα 106 80.-


Read more...

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ


Αυτά είναι τα αποτελέσματα στην ερώτηση που θέσαμε χθες για το "εάν πρέπει να συμπεριλάβει ο Γ. Παπανδρέου τον Κ. Σημίτη στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ"...

fimotro


Read more...

Η σημερινή μέρα είναι αναμφισβήτητα μια μέρα ιστορική για το ΠΑΣΟΚ αλλά και συνολικότερα για την Μεταπολιτευτική Ελλάδα.


Ο Κώστας Σημίτης δεν θα είναι πλέον μέλος της Ελληνικής Βουλής μετά από σχεδόν 3 δεκαετίες και μετά από μια πολιτική διαδρομή γεμάτη έντονα βιώματα .

Read more...

ΜΑΓΚΙΑ - ΔΕΝ ΕΝΔΙΔΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ



Ο Παπανδρέου δεν θα ενδώσει στη διαπλοκή των εκδοτών Mega. Σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro δεν θα δώσει συνέντευξη στον Πρετεντέρη. Ούτε φυσικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού. Για να μην αγνοήσει το Mega θα μιλήσει μόνο στους Καμπουράκη και Οικονομέα. Μπράβο του. Τους απαξιώνει τελείως. "Κύριοι δεν σας έχω ανάγκη. Θα βάλω εγώ τους κανόνες στο παιχνίδι", τους λέει ο Παπανδρέου. Και πολύ καλά τους κάνει.

fimotro

Read more...

Δημοσκόπηση Vprc: Μεγάλη συμμετοχή, διεύρυνση της διαφοράς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ




Οι πολίτες πρόκειται να ψηφίσουν μαζικά στις εκλογές, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση της Vprc για το Tvxs. Το ΠΑΣΟΚ επικρατεί κατά κράτος στην παράσταση νίκης ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, αυξάνεται η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.



-Την Κυριακή η πρόθεση ψήφου-

Παρότι βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της προεκλογικής περιόδου, το ποσοστό των ψηφοφόρων που δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για τις εκλογές (58%) είναι υψηλό και σε κάθε περίπτωση πολύ υψηλότερο από τις Eυρωεκλογές (ΠΙΝΑΚΑΣ 1). Στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της Vprc για το Tvxs περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την ευρω-κάλπη, η πλειοψηφία (56%) δεν ενδιαφερόταν για τις εκλογές .

Έτσι, και παρότι η πλειοψηφία (55%) δηλώνει ότι δεν παρακολουθεί την προεκλογική εκστρατεία (ΠΙΝΑΚΑΣ 5), οι ψηφοφόροι θεωρούν τις εκλογές σημαντικές, καθώς το 86% δηλώνει ότι θα πάει να ψηφίσει. Στις Eυρωεκλογές, δήλωνε ότι θα πάει να ψηφίσει το 73%. Το 66% των ψηφοφόρων δηλώνει αποφασισμένο για το κόμμα που θα ψηφίσει (ΠΙΝΑΚΑΣ 4).

Το ΠΑΣΟΚ προηγείται συντριπτικά στην παράσταση νίκης (61% έναντι 13% της ΝΔ). Τα αντίστοιχα ποσοστά στη δημοσκόπηση της Vprc τρεις εβδομάδες περίπου πριν από τις Ευρωεκλογές ήταν 47% για το ΠΑΣΟΚ και 18% για την ΝΔ.

Ενδεικτική των εκλογικών προθέσεων αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η ερώτηση για τις πιθανότητες ψήφου στα κόμματα. «Πιθανό να ψηφίσει τη ΝΔ» δηλώνει το 31% ενώ «όχι και τόσο πιθανό» και «καθόλου πιθανό» το 66%. (ΠΙΝΑΚΑΣ 6). Αν ο κ. Καραμανλής δεν καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα, κινδυνεύει να χρεωθεί το μικρότερο ποσοστό της ΝΔ μετά τη μεταπολίτευση. Αντίθετα, «πιθανό να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ» δηλώνει το 43% (ΠΙΝΑΚΑΣ 7).

Στα μικρότερα κόμματα, το ΛΑΟΣ αλλά και οι Οικολόγοι Πράσινοι εμφανίζονται με ένα σημαντικό –συγκριτικά με τη σημερινή δύναμη τους– εκλογικό ακροατήριο, που ελαφρώς περιορίζεται όσον αφορά στα κόμματα της Αριστεράς. Όμως η πρόθεση ψήφου για όλα τα κόμματα θα δημοσιευθεί την Κυριακή στο Tvxs, στο «δεύτερο κύμα» των δημοσκοπήσεων της Vprc. Θα ακολουθήσουν άλλα δύο κύματα, που θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή και τα οποία θα διερευνήσουν όχι μόνο τις εκλογικές προθέσεις και τις αλλαγές που σημειώθηκαν στη διάρκεια της έρευνας, αλλά και τις πολιτικές και κοινωνικές διαφοροποιήσεις που υποκρύπτουν.

Η ερχόμενη Παρασκευή είναι η τελευταία ημερομηνία που επιτρέπεται η δημοσίευση δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι.



Read more...

Aφού έφαγε κοτζάμ Σημίτη, θα κολώσει στους κρατικοδίαιτους νταβατζήδες; (Πάει για 51% ο Γιώργος-μην ακούτε τα πληρωμένα γκάλλοπ)




ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ


Είπαμε, ο Γιώργος γράφει Ιστορία.
Σ αυτή την ιστορική συγκυρία, οφείλουμε να δώσουμε ισχυρή αυτοδυναμία στον Γιώργο Παπανδρέου, για να καθαρίσει μια κι έξω τον τόπο απο μια χούφτα νταβατζήδες που έχουν βυθίσει τη πατρίδα μας σε διεθνή απαξίωση, μια και το μόνο που τους ενδιαφέρει διαχρονικά είναι η αρπαχτή: Απο τα Δημόσια έργα, τα (μίζες) εξοπλιστικά και τις δουλειές με το δημόσιο.
Οι νταβατζήδες και ο στρατός (τους) απο πληρωμένα τσιράκια, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση θα αισθανθούν ότι έχουν απέναντί τους, έναν ηγέτη αποφασισμένο να ξεπεράσει τον μύθο οχι μόνο του πατρός, αλλά και του παππού.
Τότε που οι αγανακτισμένοι πολίτες έκαιγαν τα "ΝΕΑ" και το "ΒΗΜΑ" στη Χρήστου Λαδά!..Πλησιάζει η ώρα να βάλουν οι πολίτες φωτιά και στις μπουλντόζες των νταβατζήδων και να κάψουν τους μεσάζοντες της πολεμικής βιομηχανίας.
Μόνο με διακρατικές συμφωνίες οι εξαγορές των οπλικών συστημάτων...



Read more...

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!!!!!!!!

Ο Γιώργος:

ΔΕΝ χρωστάει σε κανέναν,
άρα...
ΔΕΝ φοβάται κανέναν,
και άρα...
ΔΕΝ εκβιάζεται από κανέναν.

Με άλλα λόγια, ΔΕΝ είναι "Καραμανλής"!
krogias


Read more...

Δεν κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Πέλλα ο Γ. Πασχαλίδης

Δεν κατεβαίνει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Πέλλας ο πρώην υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης, o οποίος είχε συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ .

Την απόφαση του αυτή κοινοποίησε με γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αφού ευχαριστήσω τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για την απόφαση τους, μετά την πρόταση της Ν.Ε. Πέλλας, να με εντάξουν εκ νέου στους συνδυασμούς του κινήματος, θα ήθελα να κάνω γνωστό ότι δεν επιθυμώ εν τέλει να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Στις συνθήκες που διαμορφώνονται σήμερα στο Νομό Πέλλας παραχωρώ, στο όνομα της χρήσιμης ανανέωσης, τη θέση που μου προτάθηκε στο ψηφοδέλτιο στη νεότερη γενιά των στελεχών που εκδήλωσαν αληθινό ενδιαφέρον συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες».

Ο κ. Πασχαλίδης προσθέτει: «Συνεχίζω τον πολιτικό μου αγώνα υπέρ των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της Πέλλας χωρίς ιδιότητες τίτλων και αξιωμάτων, όπως έπραξα άλλωστε και στα πέτρινα χρόνια (2005-2009), μετά την βάρβαρη αφαίρεση της βουλευτικής μου ιδιότητας με το πραξικόπημα των λευκών ψηφοδελτίων αλλά και στο σύνολο της πολιτικής μου διαδρομής στα 35 χρόνια ενεργούς παρουσίας στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες πάντα μέσα από τις γραμμές του ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζω σε όσους έχουν λόγους να ξεχνούν αυτή τη θλιβερή ιστορία των λευκών ψηφοδελτίων, πως στις 9 Μαΐου 2005, με την απόφαση 12/2005 του εκλογοδικείου, οδηγήθηκα παρανόμως εκτός κοινοβουλίου με την επιλεκτική, μόνο στη Πέλλα και για μια φορά μόνο κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, προσμέτρηση των λευκών ψηφοδελτίων στο εκλογικό μέτρο. Αυτό που σήμερα έχει σημασία, είναι η επιστροφή της κλεμμένης έδρας στο ΠΑΣΟΚ, για αυτό και καλώ τους πολιτικούς μου φίλους να συμβάλλουν στη μεγάλη νίκη του κινήματος στις 4 Οκτωβρίου 2009. Όπως έχω υποστηρίξει, με την προκήρυξη των εκλογών, καινούριες μέρες ξημερώνουν στην Ελλάδα και την Πέλλα. Η κατάρρευση της κυβέρνησης της Ν.Δ. ανοίγει το δρόμο για τη νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος».

nooz.gr

Read more...

Χαιρετισμός Γιώργου Α. Παπανδρέου για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο 2ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη

Αγιασμός - έναρξη νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό & 3ο Γυμνάσιο Συκεών by ΠΑΣΟΚ

Χαιρετισμός Γιώργου Α. Παπανδρέου για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο 2ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το 2ο Δημοτικό και 3ο Γυμνάσιο Συκεών, όπου παραβρέθηκε στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Read more...

Χαιρετισμός Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνάντησή του με προεδρεία φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας,

http://www.parapolitika.gr/files/images/Papandreou_8.jpgΧαιρετισμός Γιώργου Α. Παπανδρέου στη συνάντησή του με προεδρεία φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας,


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με προεδρεία φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο τις 74ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Στην αρχή της συνάντησης, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είπε τα εξής:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Read more...

ΥΠΕΡΟΧΗ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ...


Από την Καθημερινή

Διατηρεί προβάδισμα της τάξης του 5,5% έναντι της Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας PUBLIC ISSUE για την «Κ» και τον «ΣΚΑΪ», σχετικά με τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής παραμένει το ισχυρό χαρτί του... κυβερνώντος κόμματος, καθώς διατηρεί υψηλό ποσοστό στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός (38%), όσο και ο κ. Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41% και η Ν.Δ. 35,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, ο ΛΑΟΣ με 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4% και οι Οικολόγοι με 2%. Η αναγωγή των ποσοστών αυτών σε έδρες, όπως καταγράφεται στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης, δίδει στο ΠΑΣΟΚ οριακή αυτοδυναμία με 151 έδρες, έναντι 96 της Ν.Δ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 23 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 11 και ο ΛΑΟΣ 19. Με το νέο εκλογικό νόμο που θα ισχύσει σε περίπτωση μη-σχηματισμού κυβέρνησης στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, τα ίδια ποσοστά δίδουν έξι επιπλέον έδρες στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο φθάνει τις 157. Τις έδρες αυτές χάνουν τρεις η Ν.Δ. και από μία τα άλλα τρία κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός οι κ. Καραμανλής και Παπανδρέου συγκεντρώνουν από 38%, ενώ το 21% των ερωτηθέντων απάντησε «κανένας από τους δύο». Μεγάλη είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης, όπου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 72% και ακολουθεί η Ν.Δ. με μόλις 14%.
fimotro


Read more...

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & 13...

fimotro





Read more...

Η Δήλωση Σημίτη


"Ο Πρώην πρωθυπουργός έκανε την παρακάτω δήλωση μετά τη μη συμμετοχή του στις επόμενες εκλογές.
«Σε τηλεφωνική μου συνομιλία με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για την συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ. Εύχομαι στο ΠαΣοΚ καλή επιτυχία στις εκλογές»....."
kafeneio-gr

Read more...

ΚΛΙΚ ΣΕ "ΠΑΝΔΩΡΑ" ΚΑΙ "ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ"

fimotro




Read more...

ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ



Απαράδεκτος και ιδιοτελής ο Σημίτης. Ενώ γνώριζε ότι εκλέγεται χωρίς σταυρό, εν τούτοις ήθελε να τοποθετηθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Από μόνος του έπρεπε να θέσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ζήτημα αποχώρησής του. Έκανε πολύ καλά ο Γιώργος Παπανδρέου που τον άφησε απ'έξω. Αφενός γιατί έχει ταυτιστεί με οργανωμένα συμφέροντα, αφετέρου γιατί η ηλικία του είναι απαγορευτική για την πολιτική ανανέωση και επιπλέον θα έχει ένα ακόμα επιχείρημα απέναντι στον Καραμανλή, ο οποίος εμφανίζεται όμηρος των βαρόνων της Ν.Δ. Η διαπλοκή ήθελε τον Σημίτη στις λίστες. Είχε επενδύσει στην παρουσία του η οποία θα ήταν πολύ χρήσιμη εάν ο Παπανδρέου εξασφαλίσει αυτοδυναμία με 151-152 βουλευτές.
fimotro



Read more...

Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο κ. Σημίτης

Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου «Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, και ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, συζήτησαν για τις πολιτικές εξελίξεις, την πορεία προς τις εκλογές και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον πρώην Πρωθυπουργό είτε να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου της Α΄ Πειραιά, είτε να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας.
Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον πρώην Πρωθυπουργό, ο οποίος απάντησε ότι, εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση».

Σύμφωνα με ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται επικεφαλή του επικρατείας να τεθεί ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος
nooz.gr

Read more...

ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ"


Ρεπορτάζ : Πάνος Σώκος

Προειδοποίηση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι είναι αποφασισμένος να μην αφήσει χωρίς συνέπειες φαινόμενα αλαζονείας, ανευθυνότητας και μη ηθικές ενέργειες και συμπεριφορές, απηύθυνε χθες ο Γ. Παπανδρέου. Θέλησε με αυτό τον τρόπο να... διαχωρίσει τη δικη του στάση ως πρωθυπουργού, αν εκλεγεί, από τον τρόπο με τον οποίο ο Κ. Καραμανλής ανέχθηκε στη δική του κυβέρνηση τέτοια φαινόμενα...
«Οσοι νομίζουν πως δήθεν εν ονόματι του Κινήματος μπορούν να ράβουν κοστούμια εξουσίας κακώς κάνουν, θα τους μείνουν στην ντουλάπα...», είπε μιλώντας στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και τόνισε:
Τερματίζεται
«Αν κάποιος αποδειχθεί στο μέλλον πως δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, να γνωρίζει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν συμβιβάζεται, δεν συγκαλύπτει, δεν εκβιάζεται δεν συμβιβάζεται. Αυτή η κατάντια που έζησε η χώρα, αυτή η προσβολή στους Ελληνες τερματίζεται οριστικά και αμετάκλητα».
Παράλληλα υποστήριξε ότι θα συγκρουσθεί με συμφέροντα και κατεστημένα για το καλό της χώρας.
Επίσης:
- Χαρακτήρισε «πρωθυπουργό της απογραφής και της παραγραφής» τον Κ. Καραμανλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πήρε δύο φορές την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά δεν προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών, σπατάλησε τον δημόσιο πλούτο και μοίρασε προνόμια σε λίγους». «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστιες. Η ευθύνη πέφτει σε όσους βάφτισαν το νόμιμό ηθικό που απλά και κυνικά δεν σεβάστηκαν τίποτα», είπε.
«Εγώ, μονάχος μου»
- Περιγράφοντας για τον εαυτό του το πρότυπο του ηγέτη που θα ακολουθήσει επικαλέστηκε ένα απόσπασμα από έργο του Νίκου Καζαντζάκη:
«Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω». «Τέτοια ηγεσία αξίζει η Ελλάδα -είπε- που αναλαμβάνει την ευθύνη, δεν την αρνείται, καταπιάνεται με τα προβλήματα και τα λύνει μαζί με τον ελληνικό λαό στον οποίο και λογοδοτεί», και είναι υπεύθυνος.
- Μιλώντας για τη δική του πολιτική είπε ότι «δεν θα πληρώσουν όσοι δεν φταίνε».
- Επισήμανε ότι οι συγκυρίες «είναι δυσμενέστατες για τη χώρα» και ότι «κανένας δεν λέει πως είναι μια εύκολη πορεία». Ομως είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν το φόβισαν τα δύσκολα· ούτε το 1981 ούτε το 1993 με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε με τις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη.
- Δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες».
Στην Κοζάνη
* Το βράδυ μίλησε σε ενθουσιώδη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Ο Γ. Παπανδρέου διέκοψε πολλές φορές την ομιλία του για να απαντήσει στα συνθήματα της νεολαίας που έδινε τον τόνο στη συγκέντρωση. *
fimotro


Read more...

ΒΑΤΕΡΛΩ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ...


Ρεπορτάζ : Β. Χιώτης
(από ΤΟ ΒΗΜΑ)

Αποφασισμένος να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ, ακόμη και στην περίπτωση που ηττηθεί στις εκλογές, δήλωσε χθες ο Πρωθυπουργός, αφήνοντας όμως και πάλι ανοιχτό ένα παράθυρο «διαφυγής», προσθέτοντας ότι θα παραμείνει αρχηγός της αντιπολίτευσης εφόσον τον θέλουν και στο κόμμα του. Ο κ. Κ. Καραμανλής επέλεξε, όπως και στις ευρωεκλογές, το Μega Channel και τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη για να ξεκινήσει τις... προεκλογικές τηλεοπτικές εμφανίσεις του. Σε αντίθεση όμως με τη συνέντευξη των ευρωεκλογών, χθες ήταν ηττοπαθής και δύσθυμος, σε προφανή δυσκολία να χρησιμοποιήσει πειστικά επιχειρήματα για την οικονομική πολιτική του αλλά και για το γενικότερο κυβερνητικό πρόγραμμά του που παραμένει ανεκπλήρωτο από το 2004. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στα στελέχη του η αποστροφή του Πρωθυπουργού «τώρα ψάχνουμε για τον επόμενο», όταν του επισημάνθηκε ότι «στις εκλογές ψάχνουμε για πρωθυπουργούς». «Η συνέντευξη αυτή ήταν το Βατερλό μας» παρατηρούσαν χθες κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας ότι ο Πρωθυπουργός φάνηκε και πάλι να χάνει τον δυναμισμό που εμφάνισε στη ΔΕΘ και την αποφασιστικότητα να προχωρήσει σε ρήξεις και ανατροπές. Ω ς ενδεικτική περίπτωση της ατολμίας του κ. Καραμανλή ανέφεραν χθες τα στελέχη της ΝΔ την απάντηση που έδωσε στον κ. Πρετεντέρη για το αν θα προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα των ψηφοδελτίων. Απογοητευμένοι επίσης δήλωναν και από τις απαντήσεις που έδωσε για την οικονομία, καθώς δεν κατόρθωσε να πείσει γιατί οι πολίτες πρέπει να εμπιστευθούν ξανά μια κυβέρνηση που απέτυχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα επί πεντέμισι χρόνια. «Είμαι ένας άνθρωπος που πάνω από όλα είναι μαχητής. Και αυτό σημαίνει ότι γι΄ αυτά που πιστεύω και για τις πολιτικές που πρεσβεύω πάντα θα δίνω τη μάχη στην πρώτη γραμμή» παρατήρησε ο κ. Καραμανλής απαντώντας στην ερώτηση αν ειλικρινά σκοπεύει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αλλά έσπευσε να προσθέσει: «Εφόσον είμαι χρήσιμος για τον τόπο εξυπακούεται, αυτό είναι βασική προϋπόθεση. Πιστεύω ότι είμαι ακόμη πάντως στα 53 μου χρήσιμος για τον τόπο. Κατά συνέπεια δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί να φύγω. Θα είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν πιστεύει σε κυβερνήσεις συνεργασίας επειδή, όπως είπε, «το ιστορικό παρελθόν της ελληνικής πολιτικής ζωής δεν έχει ευοίωνα τέτοια προηγούμενα». «Εχω ήδη ξεκαθαρίσει:με τον ΛΑΟΣ δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας. Είναι ζήτημα αρχής για μένα. Είναι ένα κόμμα που πρεσβεύει ακραίες θέσεις και όχι μόνο αυτό αλλά εμφορείται από ανεύθυνο λαϊκισμό. Καθαρές κουβέντες λοιπόν» σημείωσε ο κ. Καραμανλής, ενώ για τις προσχωρήσεις στελεχών της ΝΔ στον ΛΑΟΣ σημείωσε: «Ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του. Είναι προφανές ότι αυτός ο ισχυρισμός είναι παντελώς ανακριβής και ψευδήςαλλά εν πάση περιπτώσει πέρα από πρόσωπα εγώ σας θέτω ένα ζήτημα αρχών. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής, αν μου επιτρέπετε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστεί με τον ΛΑΟΣ για τους λόγους που σας είπα. Αλλά και με το ΠαΣοΚ το βλέπω σχεδόν ανέφικτο με τα σημερινά δεδομένα. Θεωρητικά θα μπορούσε κανείς να το σκεφθεί. Στην πράξη όμως δεν γίνεται», κατέληξε ο κ. Καραμανλής, τονίζοντας ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας στην αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου δεν υπάρχει άλλη λύση από το να γίνουν ξανά εκλογές. Ο κ. Καραμανλής απέφυγε και χθες να αποσαφηνίσει αν θα αποκλείσει βουλευτές του από τους εκλογικούς συνδυασμούς επισημαίνοντας: «Ολα αξιολογούνται,όλα κρίνονται και την κατάλληλη ώρα,που είναι η ώρα της κατάρτισης και της παρουσίασης των ψηφοδελτίων, ανακοινώνονται οι αποφάσεις. Περιμένετε λοιπόν λίγες μέρες ακόμα. Μέσα στις γενικές αρχές είναι η συμπεριφορά, η διαδρομή του καθενός, κατά πόσο συνάδει και με το πνεύμα και με την πολιτική και με το ήθος της παράταξης». Σε ό,τι αφορά πάντως την υποψηφιότητα του κ. Αχ. Καραμανλή ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα είναι κανονικά υποψήφιος. «Το είχαμε συζητήσει, ήταν σε πλήρη συνεννόηση μαζί μου, και να σας πω και μια κουβέντα, έτσι για την ιστορία του πράγματος: είναι ο τελευταίος που θα έκανε οτιδήποτε που βλάπτει την παράταξη ή τον αρχηγό και όχι μόνο τον σημερινό, τον οποιονδήποτε. Αυτή είναι η πραγματικότητα» τόνισε ο κ. Καραμανλής, αρνούμενος ταυτόχρονα να πει οτιδήποτε για την αποχώρηση του κ. Μ. Λιάπη.
fimotro


Read more...

ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΓΚΑΣ, ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ!


Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Όπως τα γράφαμε και χθες. Ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να συγκρουστεί και τελικά , σε αντίθεση με τον Καραμανλή που είναι έρμαιο των βαρόνων της Ν.Δ. και των σκελετών του παρελθόντος, βρήκε τρόπο να ανανεώσει το κόμμα του και να προτείνει στον Κώστα Σημίτη, όχι την πρώτη θέση του Επικρατείας, αλλά την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Α΄Πειραιώς. Ο πρώην... πρωθυπουργός δεν συμφώνησε και ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλει να είναι υποψήφιος. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο της αυτοδυναμίας και εμφανίζει τον Γιώργο Παπανδρέου πανίσχυρο πολιτικά και εσωκομματικά.
fimotro.


Read more...

Επικρατείας ή εκτός



Επικρατείας ή εκτός

Εάν δεν ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο Κώστας Σημίτης θέτει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή ήταν η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού στον Πρόεδρο του κινήματος Γιώργο Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε στον Κώστα Σημίτη να εξακολουθήσει να ηγείται του ψηφοδελτίου της Α΄ Πειραιά ή εναλλακτικά να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Α΄ Αθήνας. Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή από τον ίδιο που δεν επιθυμεί οποιαδήποτε άλλη θέση.


ethnos.gr

Read more...

Φρένο σε φαινόμενα αλαζονείας




«Ψήφο εμπιστοσύνης - ψήφο αυτοδυναμίας για το ΠΑΣΟΚ» ζήτησε, παρουσιάζοντας τα ψηφοδέλτια του κόμματός του ο Γ. Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, φρόντισε να αποφύγει να δώσει εικόνα σιγουριάς, ώστε να μην εκπέμψει λάθος μηνύματα στην κοινή γνώμη και να μη χαλαρώσουν τα στελέχη του. «Τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να κλείσει η κάλπη» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όσους τον παρακολουθούσαν να σκύψουν πάνω στα προβλήματα των πολιτών και να τους ενημερώσουν για τις θέσεις του Κινήματος.

«Ετσι και μόνον έτσι, θα μπορέσουμε να κυβερνήσουμε την επομένη των εκλογών» τόνισε, αποκαλύπτοντας το άγχος του για την επόμενη μέρα. «Δεν έχω και δεν έχουμε αυταπάτες» συνέχισε, «η κρισιμότερη μάχη είναι η μάχη της 4ης Οκτωβρίου, η μάχη όμως της ζωής μας γι αυτόν τον τόπο ξεκινάει, λαού θέλοντος, την 5η Οκτωβρίου, αμέσως μετά τις εκλογές».

Στο πλαίσιο αυτής της τοποθέτησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε την ετοιμότητα του κόμματός του να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες και απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο: «Ζητώ να αναλάβω την ευθύνη. Ποτέ δεν με φόβισαν τα δύσκολα, ποτέ δεν κρύφτηκα, ποτέ δεν φυγομάχησα μπροστά στα προβλήματα».

Ο Γ. Παπανδρέου επένδυσε αυτή του τη φράση αναφέροντας τα προηγούμενα του 1981 και του 1993, των κυβερνήσεων του Α. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη. Ακολούθως, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, εστιάζοντας τα πυρά του στον Κ. Καραμανλή.

«Στις 4 του Οκτώβρη, οι Ελληνες λένε ένα ακόμα μεγάλο όχι στην υπόσχεση για ακόμα χειρότερες μέρες που τους έδωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός της απογραφής, ο πρωθυπουργός της παραγραφής»! «Ο λαός μας λέει πολύ σωστά «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»» προσέθεσε, «η ευθύνη πέφτει σε όσους βάφτισαν το νόμιμο ηθικό».

«Στις 4 του Οκτώβρη, τραβάμε κόκκινη γραμμή, αρκετά με τα παιχνίδια επικοινωνίας» τόνισε και αναφέρθηκε στις δικές του δεσμεύσεις.

«Διαβεβαιώνω σήμερα τους Ελληνες και τις Ελληνίδες ότι για τη σημερινή κρίση δεν θα πληρώσουν όσοι δεν φταίνε» είπε και έθεσε το τρίπτυχο «καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες». «Το Κίνημά μας δεν επιθυμεί να διαχειριστεί την εξουσία, όπως τη διαμόρφωσε η κυβέρνηση του χθες» προσέθεσε και έστειλε ένα σαφές εσωκομματικό μήνυμα:

«Οι αξίες, οι στόχοι, οι προγραμματικές μας θέσεις, μας δεσμεύουν όλους στο ακέραιο. Οποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης δεν έχει θέση ανάμεσά μας. Οποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον δεν έχει θέση σε αυτό το Κίνημα».

Και για όσους δεν το κατάλαβαν ο Γ. Παπανδρέου έγινε πολύ πιο συγκεκριμένος. «Και όσοι -επειδή το ακούω- νομίζουν ότι μπορούν, δήθεν εν ονόματι του Κινήματος, να ορίζουν ή να ράβουν κουστούμια εξουσίας, κακώς κάνουν.

Θα τους μείνουν στην ντουλάπα»! «Και κάτι ακόμα» σημείωσε «αν κάποιος -και σήμερα, είμαι βέβαιος κανένας- αλλά αν κάποιος αποδειχθεί στο μέλλον ότι δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, να γνωρίζει ένα μόνο: η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν συμβιβάζεται, δεν συγκαλύπτει, δεν εκβιάζεται». «Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Ο προσωπικός μου λόγος τιμής» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ethnos.g
Read more...

Πρόγραμμα «100 ημερών» για την οικονομία παρουσιάζει στη ΔΕΘ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ειρήνη Χρυσολωρά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «100 ΗΜΕΡΩΝ» για την οικονομία, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για άμεσα μέτρα, θα παρουσιάσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στη ΔΕΘ αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Οι πληροφορίες από την αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου επέλεξε τελικώς να μιλήσει αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με χρονοδιαγράμματα για τα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνησή του και όχι να περιοριστεί σε αόριστες κατευθύνσεις. Όπως επισημαίνεται, οι δεσμεύσεις μπορεί να στερούν κάποια περιθώρια ελιγμών και να ασκούν πρόσθετη πίεση στη νέα κυβέρνηση, όμως είναι αυτές που περιμένει να ακούσει μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων για να πειστεί για την αξιοπιστία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να του δώσει την ψήφο της.


Το πρόγραμμα των τριών μηνών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αφορά τρεις τομείς: τον προϋπολογισμό, το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που πρέπει να κατατεθεί στις Βρυξέλλες έως τον Δεκέμβριο και τις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβει η κυβέρνηση.

«Θα είναι ένα πακέτο για να πάρει μπροστά η οικονομία», σημειώνουν οι πηγές από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει εξάλλου στη Θεσσαλονίκη για τα μέτρα που σχεδιάζει να πάρει το ΠΑΣΟΚ:

1. για τη φορολογία 2. για τους μισθούς 3. για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων 4. για την τόνωση της απασχόλησης.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσει έμφαση στην ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια και γενικότερα στην καλύτερη λειτουργία του κράτους, παράγοντα που θεωρεί κρίσιμο και για την τόνωση της οικονομίας. Δεσμευτικοί στόχοι
Το καθοριστικό σημείο, λένε κύκλοι της Ιπποκράτους, είναι ότι θα υπάρχει χρονικός προσδιορισμός των μέτρων. Βεβαίως, προσθέτουν οι ίδιοι, δεν θα ανακοινωθούν συγκεκριμένοι φορολογικοί συντελεστές, ούτε η εισοδηματική πολιτική του 2010, αλλά θα τεθούν δεσμευτικοί στόχοι.

Όπως είναι γνωστό, στο θέμα των φόρων το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να ανακοινώσει κατάργηση του ΕΤΑΚ και επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και του φόρου κληρονομιάς, αλλά με μεγάλο αφορολόγητο όριο και προοδευτικούς συντελεστές. Σκοπεύει, επίσης, να ανακοινώσει καθιέρωση τιμαριθμοποιημένης προοδευτικής φορολογικής κλίμακας για τη φορολογία εισοδήματος. Σε ό,τι αφορά τις μισθολογικές αυξήσεις, ο υπεύθυνος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ανακοινώσει ότι θα καλύπτουν τον πληθωρισμό.
tanea.gr/
Read more...

Ναυάγησε στους φόρους Ηττοπαθής και απολογητικός ο Καραμανλής στην πρώτη συνέντευξη


Τεράστια γκάφα Καραμανλή για το ΕΤΑΚ


Γκάφα ολκής διέπραξε ο Πρωθυπουργός στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στο Μega: ενώ επέμενε ότι η οικονομική πολιτική του είναι «μονόδρομος», εμφανίστηκε να αγνοεί τα αποτελέσματά της και, το βασικότερο, ότι με τη θέσπιση του ΕΤΑΚ «ευεργετεί» τη μεγάλη ακίνητη περιουσία!

Όταν ρωτήθηκε για τη μείωση της φορολόγησης των ακινήτων μεγάλης αξίας που έχει εφαρμόσει η κυβέρνησή του, ο Κων. Καραμανλής επιχείρησε να διαψεύσει τον Γ. Πρετεντέρη- αναφέροντας μάλιστα ότι «μαθηματικά δεν βγαίνει»!

«Επί φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, επί ΠΑΣΟΚ δηλαδή, για ένα σπίτι ενός εκατομμυρίου ο φόρος ήταν 4.376 ευρώ. Το ίδιο σπίτι επί Ν.Δ., επί των ημερών σας, πληρώνει φόρο 800 ευρώ», ανέφερε ο δημοσιογράφος. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:


Κων. Καραμανλής: Αποκλείεται. Δεν έχουν λάβει υπόψη το ΕΤΑΚ.

Γ. Πρετεντέρης: Με το ΕΤΑΚ το υπολογίσανε.

Κ. Καραμανλής: Αποκλείεται. Μαθηματικά δεν βγαίνει. Δεν μπορώ να σας κάνω τώρα τους υπολογισμούς, αλλά μαθηματικά δεν βγαίνει.

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι διαφορετική. Από τους σχετικούς υπολογισμούς που έκαναν «ΤΑ ΝΕΑ» αποδεικνύεται ότι η Ν.Δ. έχει μειώσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα- σε σχέση με την περίοδο του ΠΑΣΟΚ- τους φόρους για τα πολύ ακριβά σπίτια, διαχέοντας μέσω του ΕΤΑΚ τα βάρη σε πολύ μεγάλες κατηγορίες ιδιοκτητών ακινήτων, που πριν δεν επιβαρύνονταν φορολογικά.

Μούδιασαν οι βουλευτές
Η πρωθυπουργική γκάφα μούδιασε βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ., πολύ περισσότερο γιατί συνδυάστηκε και με τα «μηνύματα ηττοπάθειας», όπως τα χαρακτήριζαν, που εξέπεμψε ο κ. Καραμανλής. Ο Πρωθυπουργός διαμήνυσε, απευθυνόμενος κυρίως στο εσωτερικό του κόμματος, ότι «μένει και στην αντιπολίτευση», ενώ κάλυψε πολιτικά τον 80χρονο θείο του κ. Αχιλλέα Καραμανλή και επικύρωσε τη νέα υποψηφιότητά του στις Σέρρες.

Εμφανίστηκε δύσθυμος και απολογητικός και επέμεινε ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη αποτελούν μονόδρομο για να ξεφύγει η χώρα από την οικονομική κρίση. «Θα είναι ανηφορικός ο δρόμος για δύο χρόνια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πιστεύω ότι υπάρχει εναλλακτική λύση», υποστήριξε με έμφαση. Αρνήθηκε δε ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία πεντέμισι χρόνια, έστω κι αν παραδέχθηκε εκ νέου «λάθη, αδυναμίες και καθυστερήσεις».

Η επόμενη μέρα
Ο Πρωθυπουργός έδειξε ότι αντιλαμβάνεται πως βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα μιας μεγάλης εκλογικής ήττας και έσπευσε να αναφερθεί διεξοδικά στα σενάρια της «επόμενης ημέρας»:

● Απευθυνόμενος στα στελέχη και τη βάση της Ν.Δ. εμφανίστηκε έτοιμος να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος, έστω κι αν οδηγηθεί από τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου στα έδρανα της αντιπολίτευσης. «Πάνω από όλα είμαι μαχητής. Και αυτό σημαίνει ότι γι΄ αυτά που πιστεύω και για τις πολιτικές που πρεσβεύω πάντα θα δίνω τη μάχη στην πρώτη γραμμή... Πιστεύω ότι στα 53 μου είμαι ακόμα χρήσιμος για τον τόπο. Κατά συνέπεια δεν βλέπω κανέναν λόγο για να φύγω», ανέφερε και κατέστησε σαφές ότι η πρόθεσή του είναι να κρατήσει το τιμόνι του κόμματος «ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος».

«Θα είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», πρόσθεσε και έθεσε ως μοναδική προϋπόθεση «να τον θέλει ο κόσμος της παράταξης», προκειμένου να παραμείνει στην κομματική ηγεσία. Παράλληλα, προσπάθησε να εμψυχώσει την κομματική βάση, λέγοντας ότι η Ν.Δ. έχει «πολύ καλή πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές», επειδή «στέλνει ένα πολύ καθαρό μήνυμα και έχει ξεκάθαρη πολιτική», ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει, όπως είπε, αξιόπιστη πρόταση και σχέδιο για έξοδο από την κρίση.

Κομματική αμηχανία
Οι αναφορές του κ. Καραμανλή προκάλεσαν αμηχανία σε πολλά γαλάζια στελέχη. Βουλευτές και κομματικοί παράγοντες έκαναν χθες το βράδυ λόγο για «εμφάνιση με γεύση ηττοπάθειας», αλλά παραδέχονταν ότι για τον δικό του σχεδιασμό ήταν η πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση που έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκτιμούσαν ότι και οι χθεσινές αναφορές τού κ. Καραμανλή αφήνουν παράθυρο ανοιχτό για την αποχώρησή του μετά τις εκλογές, αφού συνέδεσε τις τελικές αποφάσεις του με τη στάση της κομματικής βάσης. Στελέχη που κινούνται στον πυρήνα των Καραμανλικών της Ν.Δ., πάντως, εκτιμούσαν ότι ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και στους επίδοξους «δελφίνους» του κόμματος και ερμήνευαν την τοποθέτησή του σαν «σινιάλο» προς την κομματική βάση και μια έμμεση προαναγγελία ότι μετά τις εκλογές θα προχωρήσει σε συνέδριο επιβεβαίωσης της ηγεσίας του.

● Προειδοποίησε με νέες εκλογές εάν δεν προκύψει αυτοδυναμία στις 4 Οκτωβρίου, επιχειρώντας να βάλει έτσι ένα ακόμη δίλημμα στους ψηφοφόρους. Επανέλαβε ότι με τον ΛΑΟΣ δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας γιατί «είναι κόμμα που πρεσβεύει ακραίες θέσεις και εμφορείται από ανεύθυνο λαϊκισμό», ενώ χαρακτήρισε «ανέφικτη» και μια μία συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ υπό τα σημερινά δεδομένα. «Μοιραία μπορεί να οδηγηθούμε πάλι σε εκλογές...», ήταν το μήνυμά του. Για το ΠΑΣΟΚ ωστόσο, όπως εκτιμούσαν και γαλάζιοι βουλευτές, φρόντισε επίσης να αφήσει κάποιο παράθυρο ανοιχτό, λέγοντας ότι «θα μπορούσε θεωρητικά να υπάρξει συνεργασία, αν βρεθεί ένας κοινός τόπος πλεύσης».
tanea.gr
Read more...

ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ







Read more...

"ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" ΟΡΙΑΚΑ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...


Η δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό δυο κεντροδεξιών ΜΜΕ (ΣΚΑΪ-Καθημερινή) επιβεβαιώνει ότι η αυτοδυναμία "κλειδώνει" έστω και οριακά (151 βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη Βουλή). Σημαντικό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει το Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της... Public Issue για το ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή», με την αυτοδυναμία ωστόσο του ΠΑΣΟΚ να διαφαίνεται οριακή, ενώ σε ντέρμπι φαίνεται να εξελίσσεται το ζήτημα της καταλληλότητας, αφού Καραμανλής – Παπανδρέου συγκεντρώνουν από 38% έκαστος και 21% απαντά ότι κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το Βαρόμετρο το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 41% και ακολουθούν: ΝΔ 35,5%, ΚΚΕ 8,5%, ΣΥΡΙΖΑ 4%, ΛΑΟΣ 7% και Οικολόγοι 2%.Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα των βουλευτικών εδρών. Με βάση τα παραπάνω ποσοστά και με βάση τον ισχύοντα νόμο (Νόμο Σκανδαλίδη), η ΝΔ εξασφαλίζει 96 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 151, το ΚΚΕ 23, ο ΣΥΡΙΖΑ 11 και ο ΛΑΟΣ 19. Με βάση όμως το νέο νόμο (Νόμο Παυλόπουλου), η ΝΔ λαμβάνει 93 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 157, το ΚΚΕ 22, ο ΣΥΡΙΖΑ 10 και ο ΛΑΟΣ 18 έδρες.Στο ερώτημα της καλύτερης κυβέρνησης για τη χώρα, 28% απαντά ότι θέλει μία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, 24% μία κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ 42% απαντά «καμία από τις δύο».Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Το 43% απαντά ότι θέλει μία αυτοδύναμη – μονοκομματική κυβέρνηση, 39% δηλώνει ανοικτό σε μία μορφή διακυβέρνησης συνεργασίας, ενώ 6% απαντά ότι θέλει μία οικουμενική κυβέρνηση.Τέλος, το 59% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών, με το 69% να θεωρεί την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα (60% στο Βαρόμετρο Ιουλίου).

fimotro

Read more...

Ομιλία Γ. Παπανδρέου στην Κοζάνη





Read more...

Ομιλία Γιώργου Α. Παπανδρέου στο εθνικό συμβούλιο







Read more...