Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ"


Ρεπορτάζ : Πάνος Σώκος

Προειδοποίηση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι είναι αποφασισμένος να μην αφήσει χωρίς συνέπειες φαινόμενα αλαζονείας, ανευθυνότητας και μη ηθικές ενέργειες και συμπεριφορές, απηύθυνε χθες ο Γ. Παπανδρέου. Θέλησε με αυτό τον τρόπο να... διαχωρίσει τη δικη του στάση ως πρωθυπουργού, αν εκλεγεί, από τον τρόπο με τον οποίο ο Κ. Καραμανλής ανέχθηκε στη δική του κυβέρνηση τέτοια φαινόμενα...
«Οσοι νομίζουν πως δήθεν εν ονόματι του Κινήματος μπορούν να ράβουν κοστούμια εξουσίας κακώς κάνουν, θα τους μείνουν στην ντουλάπα...», είπε μιλώντας στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και τόνισε:
Τερματίζεται
«Αν κάποιος αποδειχθεί στο μέλλον πως δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, να γνωρίζει πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν συμβιβάζεται, δεν συγκαλύπτει, δεν εκβιάζεται δεν συμβιβάζεται. Αυτή η κατάντια που έζησε η χώρα, αυτή η προσβολή στους Ελληνες τερματίζεται οριστικά και αμετάκλητα».
Παράλληλα υποστήριξε ότι θα συγκρουσθεί με συμφέροντα και κατεστημένα για το καλό της χώρας.
Επίσης:
- Χαρακτήρισε «πρωθυπουργό της απογραφής και της παραγραφής» τον Κ. Καραμανλή και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πήρε δύο φορές την εντολή του ελληνικού λαού, αλλά δεν προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών, σπατάλησε τον δημόσιο πλούτο και μοίρασε προνόμια σε λίγους». «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης είναι τεράστιες. Η ευθύνη πέφτει σε όσους βάφτισαν το νόμιμό ηθικό που απλά και κυνικά δεν σεβάστηκαν τίποτα», είπε.
«Εγώ, μονάχος μου»
- Περιγράφοντας για τον εαυτό του το πρότυπο του ηγέτη που θα ακολουθήσει επικαλέστηκε ένα απόσπασμα από έργο του Νίκου Καζαντζάκη:
«Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω». «Τέτοια ηγεσία αξίζει η Ελλάδα -είπε- που αναλαμβάνει την ευθύνη, δεν την αρνείται, καταπιάνεται με τα προβλήματα και τα λύνει μαζί με τον ελληνικό λαό στον οποίο και λογοδοτεί», και είναι υπεύθυνος.
- Μιλώντας για τη δική του πολιτική είπε ότι «δεν θα πληρώσουν όσοι δεν φταίνε».
- Επισήμανε ότι οι συγκυρίες «είναι δυσμενέστατες για τη χώρα» και ότι «κανένας δεν λέει πως είναι μια εύκολη πορεία». Ομως είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν το φόβισαν τα δύσκολα· ούτε το 1981 ούτε το 1993 με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ούτε με τις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη.
- Δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες».
Στην Κοζάνη
* Το βράδυ μίλησε σε ενθουσιώδη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Ο Γ. Παπανδρέου διέκοψε πολλές φορές την ομιλία του για να απαντήσει στα συνθήματα της νεολαίας που έδινε τον τόνο στη συγκέντρωση. *
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: