Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Φρένο σε φαινόμενα αλαζονείας




«Ψήφο εμπιστοσύνης - ψήφο αυτοδυναμίας για το ΠΑΣΟΚ» ζήτησε, παρουσιάζοντας τα ψηφοδέλτια του κόμματός του ο Γ. Παπανδρέου. Ταυτόχρονα, αν και εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα, φρόντισε να αποφύγει να δώσει εικόνα σιγουριάς, ώστε να μην εκπέμψει λάθος μηνύματα στην κοινή γνώμη και να μη χαλαρώσουν τα στελέχη του. «Τίποτα δεν τελειώνει μέχρι να κλείσει η κάλπη» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε όσους τον παρακολουθούσαν να σκύψουν πάνω στα προβλήματα των πολιτών και να τους ενημερώσουν για τις θέσεις του Κινήματος.

«Ετσι και μόνον έτσι, θα μπορέσουμε να κυβερνήσουμε την επομένη των εκλογών» τόνισε, αποκαλύπτοντας το άγχος του για την επόμενη μέρα. «Δεν έχω και δεν έχουμε αυταπάτες» συνέχισε, «η κρισιμότερη μάχη είναι η μάχη της 4ης Οκτωβρίου, η μάχη όμως της ζωής μας γι αυτόν τον τόπο ξεκινάει, λαού θέλοντος, την 5η Οκτωβρίου, αμέσως μετά τις εκλογές».

Στο πλαίσιο αυτής της τοποθέτησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε την ετοιμότητα του κόμματός του να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες και απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο: «Ζητώ να αναλάβω την ευθύνη. Ποτέ δεν με φόβισαν τα δύσκολα, ποτέ δεν κρύφτηκα, ποτέ δεν φυγομάχησα μπροστά στα προβλήματα».

Ο Γ. Παπανδρέου επένδυσε αυτή του τη φράση αναφέροντας τα προηγούμενα του 1981 και του 1993, των κυβερνήσεων του Α. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη. Ακολούθως, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, εστιάζοντας τα πυρά του στον Κ. Καραμανλή.

«Στις 4 του Οκτώβρη, οι Ελληνες λένε ένα ακόμα μεγάλο όχι στην υπόσχεση για ακόμα χειρότερες μέρες που τους έδωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός της απογραφής, ο πρωθυπουργός της παραγραφής»! «Ο λαός μας λέει πολύ σωστά «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»» προσέθεσε, «η ευθύνη πέφτει σε όσους βάφτισαν το νόμιμο ηθικό».

«Στις 4 του Οκτώβρη, τραβάμε κόκκινη γραμμή, αρκετά με τα παιχνίδια επικοινωνίας» τόνισε και αναφέρθηκε στις δικές του δεσμεύσεις.

«Διαβεβαιώνω σήμερα τους Ελληνες και τις Ελληνίδες ότι για τη σημερινή κρίση δεν θα πληρώσουν όσοι δεν φταίνε» είπε και έθεσε το τρίπτυχο «καθαρό περιβάλλον, καθαρά λεφτά, καθαρές κουβέντες». «Το Κίνημά μας δεν επιθυμεί να διαχειριστεί την εξουσία, όπως τη διαμόρφωσε η κυβέρνηση του χθες» προσέθεσε και έστειλε ένα σαφές εσωκομματικό μήνυμα:

«Οι αξίες, οι στόχοι, οι προγραμματικές μας θέσεις, μας δεσμεύουν όλους στο ακέραιο. Οποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της ευθύνης δεν έχει θέση ανάμεσά μας. Οποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον δεν έχει θέση σε αυτό το Κίνημα».

Και για όσους δεν το κατάλαβαν ο Γ. Παπανδρέου έγινε πολύ πιο συγκεκριμένος. «Και όσοι -επειδή το ακούω- νομίζουν ότι μπορούν, δήθεν εν ονόματι του Κινήματος, να ορίζουν ή να ράβουν κουστούμια εξουσίας, κακώς κάνουν.

Θα τους μείνουν στην ντουλάπα»! «Και κάτι ακόμα» σημείωσε «αν κάποιος -και σήμερα, είμαι βέβαιος κανένας- αλλά αν κάποιος αποδειχθεί στο μέλλον ότι δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, να γνωρίζει ένα μόνο: η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν συμβιβάζεται, δεν συγκαλύπτει, δεν εκβιάζεται». «Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Ο προσωπικός μου λόγος τιμής» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ethnos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: