Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ο νονός...





«Δημοκρατική Παράταξη» ενδέχεται να λέγεται από το φθινόπωρο το ΠΑΣΟΚ καθώς το brandname «Ελιά» ολοκλήρωσε τον κύκλο του μετά τη γνωστή θυελλώδη του επιτυχία στις Ευρωεκλογές.

Έτσι...
τουλάχιστον αποφάσισε χθες το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος το οποίο αποτελούν άνθρωποι που όλως τυχαίως καταλήγουν να συμφωνούν πάντοτε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο απαλλάσσουν έτσι από το μπελά να τους αγνοήσει τελείως.

Με αυτά και με αυτά, νομίζω ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει κερδίσει με την αξία του τον τίτλο «ο νονός» με τα ονόματα με τα οποία βαφτίζει συνεχώς το κόμμα που διέλυσε. Βλέπω τον ιστορικό του μέλλοντος να πέφτει στα ναρκωτικά καταγράφοντας όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια...

parapolitiki.com

Read more...

Ηλεκτρονικά θα γίνεται η ανανέωση των καρτών ανεργίας του ΟΑΕΔ...


Ηλεκτρονικά θα γίνεται η ανανέωση των καρτών ανεργίας του ΟΑΕΔ

Ηλεκτρονικά θα γίνεται σε λίγες εβδομάδες η ανανέωση των καρτών ανεργίας του ΟΑΕΔ, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα φέρει σύντομα στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με...
το "Εθνος" στην αιτιολογική έκθεση προβλέπεται πως με την αξιοποίηση του Διαδικτύου «δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας, αλλά θα αρκεί η ψηφιακή και εξ αποστάσεως επιβεβαίωσή τους ότι εξακολουθούν να αναζητούν εργασία».

Το μέτρο αφορά πάνω από 800.000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα...

Read more...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας...


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Με ονομαστική ψηφοφορία, που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Επί της αρχής και επί του συνόλου ψήφισαν 100 βουλευτές, εκ των οποίων οι ...
52 υπέρ και οι 48 κατά.

Η ψήφιση των άρθων έγινε, ως εξής:

Τα άρθρα 1, 5, 6, 9, 12, 13, 14, 16 ψηφίσθηκαν με 56 υπέρ και 44 κατά.

Τα άρθρα 3, 7, 17, 18, 19, 22 ψηφίσθηκαν με 52 υπέρ και 48 κατά.

Τα άρθρα 8, 10, 11, 38,39, 41, 42 ψηφίσθηκαν με 52 υπέρ, 44 κατά και 4 παρών.

Το άρθρο 2 ψηφίσθηκε με 51 υπέρ, 48 κατά και 1 παρών.

Read more...

«Διαφωνούμε κατηγορηματικά» ΠΑΣΟΚ: Θα σταθούμε απέναντι σε απόπειρες αλλαγών της εργατικής νομοθεσίας


ΠΑΣΟΚ: Θα σταθούμε απέναντι σε απόπειρες αλλαγών της εργατικής νομοθεσίας
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την κατηγορηματική διαφωνία του με «προτάσεις» για αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, σχετικά με τις απεργίες, την ανταπεργία (lock out) και το νόμο για τον συνδικαλισμό, επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή δημοσιεύματα περί κυβερνητικών προθέσεων για αλλαγές, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από την Αντιπολίτευση.

Το ΠΑΣΟΚ «θα σταθεί απέναντι σε κάθε ενέργεια προώθησής τους. Δεν είναι δυνατόν, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να συζητάμε για επαναφορά του μέτρου της εργοδοτικής ανταπεργίας και για διεύρυνση των ομαδικών απολύσεων» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ για τους συνδικαλιστές αναφέρεται ότι «δεν αποδεχόμαστε τιμωρητικού χαρακτήρα κινήσεις κατά των συνδικάτων».

Της σχετικής ανακοίνωσης του ΠΑΣΟΚ προηγήθηκαν οργισμένες και σκληρές δηλώσεις από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και κυρίως την Αριστερά.

ΠΑΣΟΚ: «Θα σταθούμε απέναντι»

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:

«Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρονται σε προθέσεις για αλλαγές στην εργατική νομοθεσία, που αφορούν τις απεργίες, την ανταπεργία (lock out) και το νόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα. (Ν.1264/82)»

» Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι διαφωνεί με αυτές τις «προτάσεις» και ότι θα σταθεί απέναντι σε κάθε ενέργεια προώθησής τους.»

» Δεν είναι δυνατόν, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, να συζητάμε για επαναφορά του μέτρου της εργοδοτικής ανταπεργίας και για διεύρυνση των ομαδικών απολύσεων.»

» Και τέλος, δεν αποδεχόμαστε τιμωρητικού χαρακτήρα κινήσεις κατά των συνδικάτων, την ώρα που ο κοινωνικός διάλογος και η επανένωση του έθνους είναι όσο ποτέ αναγκαίοι όροι για την οριστική έξοδο από την κρίση και την εφαρμογή του νέου μοντέλου ανάκαμψης που επαγγελλόμαστε».

Οργή από την Αριστερά


Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της Αριστεράς στο άκουσμα των κυβερνητικών σκέψεων για ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο.

«Η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση της απεργίας και του συνδικαλισμού» δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας:

«Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τσακίσει τις λαϊκές αντιστάσεις στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές της και για να επιβάλλει στο λαό μας προς όφελος των κερδών της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων «επενδυτών» μισθούς Κίνας και εργασιακές σχέσεις Ουγκάντας, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορό της που δεν έχει τέλος, βάζοντας σε διακινδύνευση πλέον και την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα μας».
«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου» συνέχισε «μετά την ουσιαστική κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την αντιμετώπιση των απεργιών, όπως αυτή των εργαζομένων της ΔΕΗ, με πολιτικές επιστρατεύσεις, δικαστικές απαγορεύσεις και καταστολή, προωθεί, μέχρι το τέλος του 2014, με νόμο την κατάργηση των επίσης συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού».
Ο κ. Στρατούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στην ουσία, νεκρανασταίνει τον αντισυνδικαλιστικό νόμο 330/1976, το απεργοκτόνο άρθρο 4 του νόμου 1365/83, που ίσχυε μόνο για το δημόσιο τομέα, καθώς και το δικαίωμα των εργοδοτών για ανταπεργία, δηλαδή αντεργατικούς νόμους που καταργήθηκαν μετά από μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας».
«Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν στα νέα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης την αγωνιστική, μαζική, ενωτική  απάντηση που της αρμόζει και να συμβάλλουν με τους αγώνες και την ψήφο τους στην ανατροπή της, πριν προλάβει να κατεδαφίσει τα πάντα» κατέληξε.
ΚΚΕ: αντιλαϊκή πολιτική και καταστολή πάνε μαζί
«Από τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται αυτό που σταθερά λέει το ΚΚΕ, ότι η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής θα συνοδεύεται αναπόσπαστα με την καταστολή και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών» τονίζει το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση να μη διανοηθεί να προχωρήσει στις αντιδραστικές και αυταρχικές ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα αφορούν ακόμη και στην παρεμπόδιση έως και την απαγόρευση της κήρυξης απεργίας από τα σωματεία.»

» Το αυτονόητο δικαίωμα στην οργάνωση της πάλης και τη διεκδίκηση, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, αποτελούν την ασπίδα των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα διαρκείας της κυβέρνησης και της ΕΕ και δεν τίθενται σε 'διαπραγμάτευση'» καταλήγει το ΚΚΕ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αναλυτικά περιοχές και δρόμοι με ανοικτά καταστήματα 52 Κυριακές


Αναλυτικά περιοχές και δρόμοι με ανοικτά καταστήματα 52 Κυριακές
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές τον χρόνο, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση, ορίζονται οι τρεις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας, στις οποίες επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές τον χρόνο.


1. Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα το ιστορικό κέντρο της Αθήνας: Από τη Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως και τις οδούς Ελευσινίων, Δεληγιάννη, Αγίου Κωνσταντίνου, Νικηφόρου, Σατωβριάνδου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων), Μετσόβου, Καλλιδρομίου, Ασκληπιού, Χερσώνος, Σίνα, Ακαδημίας, Κανάρη, Πλατείας Φιλικής Εταιρείας, Καψάλη, Ηροδότου, Ρηγίλλης, Ησιόδου, Βασ. Κωνσταντίνου, Ευφορίωνος, Θρασώνος, Αρχιμήδους, Δικαιάρχου, Τριβωνιανού, Μάρκου Μουσούρη, Αρδηττού, Αθ. Διάκου, Λ. Συγγρού, Χατζηχρήστου, Καβαλλότι, Προπυλαίων, Θηραμένους, Μουσών, Παναιτωλίου, Πινότση, Φιλοπάππου, Αρακυνθού, Απόλλωνος, Μελιταίων, Παλληναίων, Δημοφώντος, Θριασίων, Τριών Ιεραρχών, Πλατείας Αφαίας, Περσεφόνης και Δεκελέων.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια περιοχή, η οποία εκτείνεται από την Ομόνοια μέχρι τα Πετράλωνα και το Κουκάκι και από το Κολωνάκι μέχρι το Γκάζι.

(β) Ο Δήμος Ραφήνας−Πικερμίου

2. Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα το Ιστορικό κέντρο Δήμου Θεσσαλονίκης. Ως ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι η περιοχή που ορίζεται από το λιμάνι (παλαιό τμήμα), την παλαιά παραλία (α΄ προβλήτα έως Λευκό Πύργο), την οδό Π. Μελά που καταλήγει στο ιερό της Αγίας Σοφίας, την οδό Στ. Τάττη και τμήμα των οδών Σωκράτους, Χριστοπούλου, Φιλίππου και Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Κασσάνδρου και το Διοικητήριο, την οδό Καραολή Δημητρίου, την Πλατεία Βαρδαρίου και τα δυτικά τείχη μέχρι το φρούριο του Βαρδαρίου και το λιμάνι.

(β) Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

3. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα: ο Δήμος Ρόδου, ο Δήμος Κω, ο Δήμος Σύρου−Ερμούπολης, ο Δήμος Μυκόνου και ο Δήμος Θήρας.

Η Μύκονος και η Σαντορίνη προστέθηκαν από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και δεν είχαν περιληφθεί στην αρχική συμφωνία με την τρόικα.

Ως φορέας παρακολούθησης της δράσης για την εξαγωγή συγκριτικών συμπερασμάτων, τόσο κατά την εφαρμογή της πιλοτικής περιόδου του ενός έτους, όσο και αμέσως μετά την λήξη εφαρμογής του μέτρου, ορίζεται η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος διαβουλεύεται με τοπικούς φορείς των καθορισμένων περιοχών εφαρμογής του μέτρου και με εκπροσώπους συλλογικών φορέων (όπως ΚΕΔΕ, ΕΝ.Π.Ε, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΣΕΛΠΕ και Εμπορικούς Συλλόγους) και υποβάλλει σχετικά πορίσματα περιοδικά και οριστικές προτάσεις με τη λήξη της πιλοτικής εφαρμογής στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Ο Φ. Κουβέλης πήρε το όπλο του

Ο Φ. Κουβέλης πήρε το όπλο του
Την ώρα που ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συγκαλέσει εκτάκτως την ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ», η Αγίου Κωνσταντίνου κατέθεσε τη δική της πρόταση μετά την απόφαση που έλαβαν σε κοινή συνεδρίαση η εκτελεστική επιτροπή και η κοινοβουλευτική ομάδα.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν το κόμμα να καταθέσει τη δική της πρόταση για δημοψήφισμα και να μην συνταχθεί με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε: «Η κατάθεση ξεχωριστής πρότασης για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σε καμία ενέργεια δεν αποδυναμώνει την προσπάθεια για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού των 120 βουλευτών, που όπως σας είναι γνωστό είναι αναγκαίος αριθμός προκειμένου να προκληθεί συζήτηση στο κοινοβούλιο», προσθέτοντας πως «Εμείς κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν να προκύψει ο αριθμός των 120 βουλευτών προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση στη Βουλή. Σε καμία περίπτωση στον αριθμό των 120 βουλευτών δεν συναριθμούμε τη Χρυσή Αυγή».
Ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως η θέση της ΔΗΜΑΡ υπέρ της απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχει καμία σχέση με τη «διάλυση και την εκποίηση της μικρής ΔΕΗ. Είμαστε εναντίον αυτών των ιδιωτικοποιήσεων που βγάζουν στο σφυρί κοινωνικά αγαθά, δεν εντάσσονται σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο και δεν διασφαλίζουν το συμφέρον όλων των Ελλήνων πολιτών αλλά και το γενικότερο δημόσιο συμφέρον» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και έκανε λόγο για διάλυση της ΔΕΗ καθώς όπως είπε παραχωρείται το «φιλέτο της εταιρείας», καθώς «πωλούνται υποδομές, προσωπικό και κατά παγκόσμια πρωτοτυπία και πελατολόγιο».
Για τους διαφωνούντες
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους διαφωνούντες στο κόμμα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πλειονότητα των βουλευτών και θα υπογράψει και θα ψηφίσει την πρόταση της ΔΗΜΑΡ.
«Έχω σεβασμό στη διαφορετική άποψη και βαθύτατο σεβασμό στη συλλογική άποψη», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως η συγκέντρωση των 120 υπογραφών δεν έχει σχέση με προανάκρουσμα της στάσης της ΔΗΜΑΡ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Επιστολές σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Τέλος, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα της Κεντροαριστεράς λέγοντας πως η εκτελεστική επιτροπή αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες για να ανοίξει ο διάλογος για το θέμα και για αυτό τον λόγο αύριο Τρίτη θα σταλούν δύο επιστολές μια προς το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, τους Οικολόγους και ανεξάρτητους βουλευτές και μια προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διαμορφωθεί πρόταση για προοδευτική διακυβέρνηση.
Πηγή: iefimerida.gr
egiakoumis.gr

Read more...