Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Στο δρόμο προς το Συνέδριο Οι βασικές κατευθύνσεις του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών


Κατευθυντήρια οδηγία με την οποία διαμορφώνεται το πλαίσιο βασικών κατευθύνσεων της Πολιτικής και Οργανωτικής λειτουργίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών σε πανελλαδικό επίπεδο μέχρι και το Συνέδριο- οπότε θα αποφασιστούν όλα όσο αφορούν τον πολιτικό σχηματισμό, την ταυτότητά του, το ιδεολογικό και πολιτικό του στίγμα, τη δομή, τη λειτουργία του, τη δράση του-αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος.
kinima giorgos
«Με την Οδηγία αυτή, γίνεται προσπάθεια να αναδειχθούν και να ενταχθούν στην καθημερινή του λειτουργία και δράση του, όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με βάση τα οποία Ιδρύθηκε το Κίνημα και περιλαμβάνονται στην Ιδρυτική του Διακήρυξη», αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του κόμματος.
«Χαρακτηριστικά Κινηματικά, Συμμετοχικά και Συλλογικά, που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια να συγκροτηθεί ένα σύγχρονο Δημοκρατικό και Σοσιαλιστικό κίνημα ικανό να ανταποκριθεί με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο στον πρωταρχικό σκοπό της Ίδρυσής του, την υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας και του Ελληνικού λαού, την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των δυνατοτήτων της χώρας και βεβαίως, την προώθηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των αδικιών και των ανισοτήτων», επισημαίνεται στο σημείωμα του Κινήματος.
«Οι πρόσφατες εξελίξεις, καθιστούν περισσότερο από αναγκαία την ύπαρξη των αρχών, των αξιών και των ιδεών, στη βάση των οποίων ιδρύθηκε το Κίνημά μας, στο δημόσιο διάλογο. Μέρα με τη μέρα, γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι, οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, όλοι οι πραγματικά προοδευτικοί πολίτες της χώρας, δημοκράτες, σοσιαλιστές, αριστεροί, έχουμε χρέος να ανταποκριθούμε σε αυτήν την αδήριτη ανάγκη. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Ιδρύθηκε και υπάρχει για να συμβάλλει με τις δυνάμεις του σε αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρεται στο σημείωμα.
Μπορείτε να δείτε την κατευθυντήρια οδηγία του Κινήματος εδώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Έξοδο από το Ευρώ και επιστροφή στην Δραχμή “εισηγείται” στον Τσίπρα ο Λαπαβίτσας


ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ
Πλανώνται όσοι νομίζουν πως μπορεί να επιτευχθεί πραγματική αλλαγή εντός της ευρωζώνης, τονίζει σε άρθρο του στον Guardian ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.
Όπως σημειώνει ο κ. Λαπαβίτσας η στρατηγική αυτή χάρισε στο κόμμα την νίκη στις εκλογές μέσω της υπόσχεσης για απελευθέρωση του ελληνικού λαού από την λιτότητα χωρίς μια ολοκληρωτική ρήξη με την ευρωζώνη.
Δυστυχώς, τα γεγονότα έχουν δείξει πέραν κάθε αμφιβολίας πως αυτό είναι αδύνατο και είναι ώρα να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα, τονίζει ο ίδιος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει μια κατάρρευση ή μια ολοκληρωτική παράδοση, πρέπει να είναι πραγματικά ριζοσπαστικός, υπογραμμίζει.
«Η δύναμη μας βρίσκεται ακριβώς στην τεράστια λαϊκή στήριξη που απολαμβάνουμε. Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα μέτρα για την ανακούφιση του λαού από τις τεράστιες πιέσεις των τελευταίων ετών: να απαγορεύσουμε τις εξώσεις, να διαγράψουμε το εγχώριο χρέος, να επανασυνδέσουμε οικογένειες με το ηλεκτρικό ρεύμα, να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό, να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Με αυτό το πρόγραμμα εκλεγήκαμε. Οι δημοσιονομικοί στόχοι και η εποπτεία από τους “θεσμούς” πρέπει να αποκτήσουν δευτερεύουσα θέση στους υπολογισμούς μας, αν είναι να διατηρήσουμε την λαϊκή στήριξη» γράφει ο κ. Λαπαβίτσας.
http://lykavitos.gr/

Read more...

H Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα!


616-744x419
Ξεκινούν την Τετάρτη στην Αθήνα διαπραγματεύσεις στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, σύμφωνα με πηγές των δανειστών.
Τα στελέχη αυτά της τρόικα (σ.σ. ή θεσμών όπως ονομάζονται πλέον) θα έχουν ραντεβού στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο να εξεταστεί η κατάσταση και η κυβερνητική πολιτική στο πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, ενώ δεν αποκλείονται και επαφές με άλλα κυβερνητικά στελέχη. 
Κοινοτικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια έως το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας στο οποίο οι δανειστές περιμένουν τα πρώτα δείγματα γραφής της παρούσας κυβέρνησης.
Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν και στιςσημερινές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, J. Dijsselbloem, ο οποίος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αρχίσει το πρόγραμμα ακόμη και πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ώστε να μπορέσει, ίσως και εντός του Μαρτίου, να υπάρξει μια πρώτη εκταμίευση υπο-δόσης από τα παρακρατημένα 7,2 δισ. «Το μήνυμά μου στους Έλληνες είναι: Προσπαθήστε να αρχίσετε το πρόγραμμα ακόμα και πριν τελειώσει όλη η διαπραγμάτευση. Υπάρχουν στοιχεία που μπορείτε να αρχίσετε σήμερα. Αν το κάνετε αυτό, τότε σε κάποιο σημείο τον Μάρτιο, ίσως μπορεί να υπάρξει μια πρώτη εκταμίευση. Αλλά αυτό θα απαιτούσε πρόοδο και όχι μόνο προθέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Dijsselbloem.
Επίσης, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν και στην ανακοίνωση του ESM η οποία αναφέρεται στη συνέχιση του μνημονίου. 
Επισημαίνουν παράλληλα την μεγάλη ανάγκη της κυβέρνησης να αποκτήσει άμεσα πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη υπογραμμίζουν ότι η έκδοση της Τετάρτης των εξάμηνων εντόκων θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Kαι ο χρόνος τελειώνει για την κάλυψη των υποχρεώσεων προς τους δανειστές αλλά και προς το εσωτερικό της χώρας.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποπληρώσει 300 εκατ. ευρώ περίπου στο ΔΝΤ την Παρασκευή. Την επόμενη Παρασκευή  13 Μαρτίου θα πρέπει να πληρώσει άλλα 336 εκατ ευρώ, ενώ την Δευτέρα 16 πρέπει να αποπληρωθούν 560 εκατ ευρώ και  την Παρασκευή 20 άλλα 336 εκατ ευρώ.
Πρόκριμα θεωρούνται οι ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΚΤ  Μάριο Ντράγκι την Πέμπτη για την  ποσοτική  χαλάρωση, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση μάχεται για να διασφαλίσει διαθέσιμα “ξύνοντας” τον “πάτο” του πηγαδιού των χρημάτων που διαθέτουν φορείς της γενικής κυβέρνησης που συγκεντρώνονται στους λογαριασμούς της ΤτΕ.  
Ηδη, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφασητην οποία υπογράφουν ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ -που δεν θα χρησιμοποιούνται άμεσα για πληρωμές δικαιούχων αγροτών- μεταφέρονται σε έντοκο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Πρακτική η οποία αναμένεται να ακολουθηθεί και για άλλους κρατικούς φορείς.
Πηγή: capital.gr
http://lykavitos.gr/

Read more...

Συζήτηση στη Βουλή για τη δανειακή σύμβαση...

Οι δεσμεύσεις γίνονται νόμοςΜε πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα...
Πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα να φέρει άμεσα σε συζήτηση στη Βουλή το θέμα της δανειακής σύμβασης, προαναγγέλλουν κυβερνητικοί κύκλοι, τονίζοντας ότι...
ο σεβασμός της νέας κυβέρνησης στη διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες είναι αδιαπραγμάτευτος σε αντιδιαστολή με τις προηγούμενες, που διέπρεψαν στις αδιαφανείς μεθοδεύσεις.
Όπως αναφέρουν, κατά τη συζήτηση στη Βουλή θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές, να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν απαντήσεις.
Διευκρινίζουν, επίσης, ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε καμία νέα δανειακή σύμβαση, επέκτεινε απλώς την ημερομηνία λήξης της υπάρχουσας, μέχρι το τέλος Ιουνίου.
"Παράταση της δανειακής σύμβασης δεν συνεπάγεται καμία παράταση του Μνημονίου. Το μνημόνιο έχει ήδη καταργηθεί αφού το περίφημο 'τρέχον πρόγραμμα' δεν προβλέπεται ότι 'θα ολοκληρωθεί επιτυχώς'" επισημαίνουν κύκλοι του Μαξίμου, υπογραμμίζοντας ότι η νέα συμφωνία που θα προκύψει στο πέρας του τετραμήνου πράγματι θα έρθει προς επικύρωση στη Βουλή.
Παράλληλα διευκρινίζουν ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης έχει ήδη υπογραφεί από όλους τους συμβαλλόμενους από την περασμένη Πέμπτη, σημειώνοντας ότι ο ESM δεν ζητάει καμία κύρωση από την ελληνική Βουλή καθώς δεν υπάρχει καμία διεθνής απαίτηση. Του αρκεί η υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού Οικονομικών. Υπάρχει άλλωστε και η σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι το γερμανικό Κοινοβούλιο δεν κύρωσε καμία δανειακή σύμβαση απλά έδωσε την έγκρισή του στην απόφαση του Eurogroup και στη λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κεντρικός στόχος και βασική προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει η ακύρωση του Μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.
Όπως αναφέρουν, το πρώτο σκέλος (μνημόνιο) επιτεύχθηκε, ενώ σε ό,τι αφορά το δεύτερο (δανειακή σύμβαση) πήραμε την αναγκαία παράταση (γέφυρα) προκειμένου να διαπραγματευτούμε με όρους βιώσιμους για τη χώρα και το λαό.
Στόχος, επισημαίνουν, είναι η νέα συμφωνία τον Ιούνιο να συνοδεύεται από μια νέα δανειακή σύμβαση που δε θα εμπεριέχει δεσμεύσεις και όρους (όπως η παρούσα) ετεροβαρείς ως προς τα συμφέροντα της χώρας.
Υπογραμμίζουν, λοιπόν, ότι το αίτημα για εκ νέου κύρωση της υπάρχουσας σύμβασης από τη Βουλή, χωρίς αυτό να απαιτείται, δεν είναι τόσο αθώο όσο ακούγεται. "Κάποιοι προσπαθούν να εκμαιεύσουν αποφάσεις και δεσμεύσεις από την παρούσα Βουλή που θα δημιουργούν τετελεσμένα αρνητικά στη διαπραγμάτευση", αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Τονίζεται, τέλος, ότι σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά την ανθρωπιστική κρίση, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα που θα εξειδικεύουν τη λίστα μεταρρυθμίσεων και δράσεων που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup.

Read more...

"Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη"...


"Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη" εκδήλωση αύριο
Εκδήλωση με θέμα "Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη" διοργανώνεται αύριο Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα, με ομιλητές τον Δημήτρη Ψαρά και την Ελένη Πορτάλιου, ενόψει της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η...
ενημέρωση των στοιχείων της δικογραφίας, ώστε να καταρρεύσει η προπαγάνδα ότι τα μέλη της ΧΑ που δικάζονται είναι – δήθεν – θύματα πολιτικής δίωξης.
Διοργανωτές είναι η Κίνηση Κατοίκων 6ης Δημοτικής Κοινότητας, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά και η Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό".
"Καλούμε τους δημοκρατικούς κατοίκους της περιοχής μας που τόσα πολλά έχει υποφέρει από τη δράση των ναζί, αλλά και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να συμβάλουν με την παρουσία τους στην επιτυχία αυτής μας της προσπάθειας" αναφέρεται στο κάλεσμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης "Αλεξάνδρεια", Σπάρτης 14 στην Πλατεία Αμερικής.

Read more...

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας...



"Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα προκλητική απόφαση - αναγγελία της τουρκικής κυβέρνησης, με την οποία δεσμεύει από 2 Μάρτη μέχρι το τέλος του χρόνου τον εναέριο χώρο από τη Σκύρο μέχρι τη...
Λήμνο με τον ισχυρισμό της πραγματοποίησης στρατιωτικών ασκήσεων", αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου της ΚΕ του κόμματος, με αφορμή τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.
Και προσθέτει:

Η αγγελία αυτή (ΝΟΤΑΜ 889/15) περιλαμβάνει τμήμα του FIR Αθηνών, παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, προκαλεί προβλήματα στους σχετικούς αεροδιάδρομους.

Με την πρόκληση αυτή κλιμακώνονται οι ενέργειες στις οποίες συστηματικά προβαίνει η Τουρκία για μεγάλο χρονικό διάστημα, στo πλαίσιo της αμφισβήτησης τόσο της κυπριακής ΑΟΖ όσο και των ελληνικών συνόρων, στη γραμμή της διχοτόμησης του Αιγαίου, που ενθαρρύνεται και από τους σχετικούς σχεδιασμούς και πρακτικές του ΝΑΤΟ.

Κι αυτό, την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει όρκους πίστης στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να συμμετέχουν, μαζί με τουρκικές, σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις και σε "προγράμματα συνεκπαίδευσης" που εντάσσονται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην περιοχή.

Τα διαβήματα διαμαρτυρίας της ελληνικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν ότι στην πράξη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η ενσωμάτωση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι μόνο δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά γεννά κινδύνους και βάζει το λαό σε νέες περιπέτειες.

Η θέση του ΚΚΕ για απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, το κλείσιμο των ευρωατλαντικών βάσεων στην Ελλάδα, η επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις επιθετικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και η αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του και την ανάπτυξη αμοιβαία επωφελών σχέσεων με άλλα κράτη, αντιστοιχούν στα συμφέροντα του λαού μας και επιβάλλεται να γίνουν στόχοι της πάλης του .


Read more...

Διεκόπη η δίκη για το Βατοπεδι...




ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Για τις 23 Μαρτίου διέκοψε τη δίκη, για την αποκαλούμενη υπόθεση των ιερών ανταλλαγών της Ι.Μ. Βατοπεδίου με το ελληνικό Δημόσιο, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το...
δικαστήριο προχώρησε σε διακοπή της διαδικασίας, προκειμένου να οριστεί άλλη δικαστική αίθουσα, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τα 13 πρόσωπα που κάθονται στο εδώλιο - έχει αποβιώσει μία εκ των κατηγορουμένων - και τους συνηγόρους τους.

Με την έναρξη της διαδικασίας δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο σύμφωνα με τους συνηγόρους του, διεκδικεί ποσό 234 εκατ. ευρώ. Οπως ανέφεραν, το παραπάνω ποσό αφορά τις πραγματικές αξίες των συνολικά 76 ακινήτων που έδωσε το Δημόσιο για να παραλάβει τη λίμνη Βιστωνίδα, ενώ στο κατηγορητήριο η αξία, με βάση τις τιμές των συμβολαίων, προσδιορίζεται στα 69,4 εκατ. ευρώ. Το Δημόσιο πλην της περιουσιακής του ζημίας διεκδικεί επίσης και ποσό 1,8 εκατ. ευρώ "εις ολόκληρον" για την ηθική βλάβη που υπέστη από τις πράξεις των κατηγορουμένων", σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Δημοσίου, για την υπόθεση έχουν κατατεθεί 28 αγωγές, με τις οποίες το Δημόσιο αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής επί της λίμνης, και επίσης ζητά την ακυρότητα των πράξεων ανταλλαγών. Για αρκετές από αυτές έχουν εκδοθεί ήδη πρωτόδικες αποφάσεις και εκκρεμούν οι εφετειακές.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι πρώην υπουργοί Σ. Ξυνίδης, Γ. Πεταλωτής και Αλέξανδρος Κοντός, οι οποίοι είναι στον κατάλογο των μαρτύρων της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση, με βασικούς κατηγορουμένους τον ηγούμενο Εφραίμ και τον δεύτερο τη τάξει στη Μονή μοναχό Αρσένιο, αφορά την παράδοση από τη Μονή, στο Δημόσιο, της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της, συνολικού εμβαδού περίπου 27 χιλιάδων, με αντάλλαγμα ακίνητα του Δημοσίου. Η εν λόγω ανταλλαγή, που κατά τη δικογραφία προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο, έγινε την περίοδο 2006- 2008 και στηρίχθηκε στην προηγούμενη παραδοχή εκ μέρους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών ότι η αγιορείτικη Μονή έχει στην ιδιοκτησία της την Βιστωνίδα από το 1080 οπότε της έγινε σχετική δωρεά από τον τότε βυζαντινό Αυτοκράτορα με χρυσόβουλο και άλλα που ακολούθησαν.

Read more...

Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στη ΔΕΗ...



Η χορήγηση επιδόματος τροφείου ύψους 6 ευρώ την ημέρα και η δέσμευση για μη πραγματοποίηση απολύσεων είναι δύο από τις βασικές ρυθμίσεις της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψαν η διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ.

Η σύμβαση έχει... τριετή διάρκεια (ως το 2018) και προβλέπει επίσης την παρακράτηση 2 ευρώ το μήνα, επιπλέον ως έκτακτη συνδικαλιστική εισφορά η οποία σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους επιβάλλεται για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει η ΓΕΝΟΠ από την επιχείρηση.

Το τροφείο είναι 6 ευρώ την ημέρα για κάθε ημέρα πραγματικής εργασίας φυσική παρουσία και χορηγείται, όπως αναφέρεται στη ΣΣΕ, με στόχο την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της Επιχείρησης, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας, καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Η ΔΕΗ, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεσμεύεται επίσης «να μην προχωρήσει σε καταγγελία συμβάσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους, παρά μόνο εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος».

Προβλέπονται, τέλος, ειδικές παροχές για τους εργαζόμενους στην εμπορική εξυπηρέτηση πελατών (Front Office) που περιλαμβάνουν 4 ημέρες επιπλέον άδεια το χρόνο καθώς και ημερήσιο επίδομα μέχρι 5 ευρώ, μετά τη λήξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Read more...

Μπαλάφας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε τσιγάρα, αλκοόλ...



Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα ο β΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.
Μιλώντας στον...
ΣΚΑΙ ο  Μπαλάφας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει αναπροσαρμογή του ΦΠΑ στα αλκοολούχα ποτά και τα καπνικά προϊόντα.
Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει στον ίδιο σταθμό το Σάββατο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης...

Read more...

Συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλων...


Συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλων των Πυρήνων της Φωτιάς
Συνελήφθη σήμερα από την αντιτρομοκρατική και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, οι οποίοι εκτίουν ποινές για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Η μητέρα είχε... κληθεί να εξετασθεί από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήδη από το Σάββατο.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το σπίτι στο οποίο συνελήφθη η Σπυροπούλου, για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού, στη Σαλαμίνα, ανήκει στη μητέρα Τσάκαλων και ως εκ τούτου, έχει συλληφθεί για την υπόθαλψη της καταζητούμενης.
avgi.gr

Read more...

Eurostat: Στο 25,8% παρέμεινε η ανεργία...



Στο 25,8% παρέμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014, σε σχέση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξάλλου...
τον Ιανουάριο του 2015 το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 11,2% (από 11,3% τον Δεκέμβριο του 2014), καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη από τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τη Eurostat.

Στην «ΕΕ των 28», η ανεργία μειώθηκε στο 9,8% από 9,9% το Δεκέμβριο του 2014. Ένα χρόνο πριν, τον Ιανουάριο του 2014 η ανεργία στην ΕΕ ήταν 10,6%.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Συνολικά, τον Ιανουάριο του 2015 καταγράφονται 23,8 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 18,06 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (25,8% το Νοέμβριο), στην Ισπανία (23,4%) και στην Κύπρο (16,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στη Γερμανία (4,7%) και στην Αυστρία (4,8%).

Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων το Νοέμβριο του 2014 μειώθηκε στα 1,23 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23% και στις γυναίκες στο 29,3%.

Σταθερό στο 50,6% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα κατά τον Νοέμβριο του 2015, σε σχέση με έναν μήνα πριν.

Τα υψηλότερα ποσοστό ανεργίας των νέων στην ΕΕ για τον Ιανουάριο του 2015 καταγράφονται στην Ισπανία (50,9%) και ακολουθούν η Ελλάδα (49,8% το Νοέμβριο, η Κροατία (44,1%) και η Ιταλία (41,2%). 

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (7,1%), στην Αυστρία (8,2%) και στη Δανία (10,8%).

Τον Ιανουάριο η ανεργία των νέων στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 22,9% (έναντι 23,1% το Δεκέμβριο του 2014) και στην ΕΕ στο 21,2% (έναντι 21,3% το Δεκέμβριο του 2014).

Read more...