Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ύφεση και ανεργία στην ατζέντα Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου


Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον Αντ.Σαμαρά
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον Αντ.Σαμαρά   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με τους Φώτη Κουβέλη και Ευάγγελο Βενιζέλο συναντάται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη σημερινή σύσκεψη παρόντες είναι οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα -η προηγούμενη είχε γίνει με φόντο τις απεργιακές κινητοποιήσεις- δεν αποκλείεται να τεθεί και ζήτημα αλλαγών εντός της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη σύσκεψη που είχε γίνει στις 6 Φεβρουαρίου ήταν παρόντες οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Τσαυτάρης.

Επί τάπητος σε εκείνη τη σύσκεψη είχε τεθεί το θέμα του φόρου στα ακίνητα, καθώς και του πακέτου για τους αγρότες.

Σχετικά με τον φόρο στα ακίνητα, οι αποφάσεις παραπέμφθηκαν για μεταγενέστερο χρόνο, με τη διαβεβαίωση ότι η τελική ρύθμιση θα ελαφρύνει φορολογικά τους πολίτες.

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε παρουσιάσει σειρά μέτρων για τους αγρότες, που όμως απορρίφθηκαν.

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου

Συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία εν όψει της επίσκεψης Ολάντ.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, χαρακτήρισε τον Γάλλο πρόεδρο ως έναν πολύ καλό σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλλει η Αθήνα, για την έξοδο από την κρίση, αναφέροντας πως στην ατζέντα των συνομιλιών με τη γαλλική αντιπροσωπεία βασικό θέμα θα είναι οι επενδύσεις.
Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε, εξ άλλου, ικανοποιημένος από την πορεία των «προαπαιτούμενων», ενόψει της άφιξης της τρόικας, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οι εκπρόσωποι των δανειστών να πιέσουν για απολύσεις στο δημόσιο, δήλωσε ότι «επί του παρόντος δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Αργυρόκαστρο:Διαμαρτυρία Ελλήνων συνταξιούχων του ΟΓΑ

Αργυρόκαστρο:Διαμαρτυρία Ελλήνων συνταξιούχων του ΟΓΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο πραγματοποίησαν, σήμερα, μέλη της Ελληνικής μειονότητας, συνταξιούχοι του ΟΓΑ.
Τα αιτήματά τους αφορούσαν την επαναφορά του επιδόματος των 300 ευρώ που επωφελούνταν από τον ΟΓΑ, το οποίο διακόπηκε τον τρέχοντα μήνα σε εφαρμογή του Νόμου 4093/2012 και των διατάξεων αυτού.
Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων επέδωσε στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο σχετικό ψήφισμα, που απευθύνεται προς τον πρόεδρο της Ελλάδας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Read more...

Στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας η Eurobank

Στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας  η Eurobank


O διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σε μήνυμα του προς τoυς εργαζόμενους στην Τράπεζα και τον Όμιλο, τονίζει :

«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της προαιρετικής δημόσιας πρότασης και την απόκτηση ποσοστού 84,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Eurobank Ergasias Α.Ε., θα ήθελα κι επισήμως, να καλωσορίσουμε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας τους εργαζόμενους μιας ιδιαίτερα δυναμικής και εξωστρεφούς τράπεζας.
Εθνική Τράπεζα και Eurobank ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν από κοινού τον μεγαλύτερο τραπεζικό Όμιλο της χώρας, ικανό να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Με την απόφασή μας να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της στρατηγικής κίνησης, η Τράπεζα θέτει τις βάσεις, προκειμένου να πετύχει την επαρκή και ταχύτατη ανακεφαλαιοποίησή της, την ενίσχυση της ρευστότητας, τον εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και τη συγκράτηση των επισφαλειών».
«Στόχος μας είναι», επισημαίνει «να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, έτσι ώστε να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και να προσφέρουμε, μέσω ενός διευρυμένου τραπεζικού Ομίλου, αυξημένες δυνατότητες χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας. Ο νέος Όμιλος θα διαθέτει ένα ευρύτατο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα και στις βασικές περιφερειακές αγορές της ΝΑ Ευρώπης αντίστοιχα, μέσω του οποίου θα προσφέρονται καθημερινά αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σε πάνω από 18 εκατομμύρια πελάτες. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο νέος Όμιλος αποκτά ηγετική παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη, όπου θα αποτελέσει και έναν από τους κύριους μοχλούς επανεκκίνησης της οικονομίας της περιοχής.
Τα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν από τη συγχώνευση και τη λειτουργική ενοποίηση των δύο οργανισμών, το αμέσως προσεχές διάστημα, μέσω της επίτευξης συνεργειών, της αξιοποίησης των οικονομιών κλίμακας, καθώς και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης ενός υγιούς και βιώσιμου επιχειρηματικού Ομίλου, ικανού να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται».
«Είμαι πεπεισμένος κι αισιόδοξος ταυτόχρονα, ότι με κοινό όραμα και προοπτική, σε πνεύμα ενότητας, τα στελέχη και των δυο Τραπεζών θα φέρουν εις πέρας μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Όπως έχω ήδη επικοινωνήσει, η στελέχωση του νέου οργανισμού θα γίνει από εργαζόμενους και των δύο Τραπεζών, με αξιοκρατικά κριτήρια  και απόλυτα διαφανή διαδικασία,  ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο η εμπειρία και οι ικανότητες όλων.
Όλοι εσείς, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, είμαι βέβαιος, θα στηρίξετε αυτό το τόσο σύνθετο και πολύπλοκο εγχείρημα, προκειμένου από κοινού να δημιουργήσουμε μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές Τράπεζες στον Ευρωπαϊκό χώρο, ικανή να πρωτοστατήσει στη διαδικασία ανάκαμψης της χώρας», καταλήγει στο μήνυμά του ο κ. Τουρκολιάς.

Read more...

ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ Καταγγελία για αδιαφανείς μεθοδεύσεις στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ



kataggelia-gia-adiafaneis-methodeuseis-sto-synedrio-toy-pasok 
Για «απαράδεκτες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις» κάνουν λόγο δέκα στελέχη του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του Κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στελεχών, λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο πραγματοποιείται «επιλεκτική και όχι ενιαία αναλογία εκπροσώπησης των οργανώσεων, με κορυφαίο δείγμα την απόπειρα να μειωθεί η εκπροσώπηση των απόδημων Ελλήνων».

«Φαλκίδευση της ισότητας ψήφου μελών και φίλων, με την εισαγωγή του αδιανόητου "κριτηρίου" για εκπροσώπηση, με βάση αριθμό ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές και όχι με βάση την συμμετοχή στις συνεδριακές διαδικασίες. Διορισμός εφορευτικών επιτροπών αντί εκλογής . Ασάφειες για κρίσιμα ζητήματα ελάχιστες μέρες πριν την εκλογή συνέδρων. Άγνωστος αριθμός "αριστίνδην" συνέδρων και ύποπτη μη ανακοίνωση τους με αποκλεισμό πολλών πρώην Βουλευτών και μελών κεντρικής επιτροπής που είχαν ιστορική διαδρομή με αγώνες για το κίνημα» αναφέρουν τα στελέχη.

Επίσης τονίζουν ότι η εκτίμηση αυτή δεν είναι μόνο δική τους. Στο πλαίσιο αυτό καλούν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να τιμήσει την δέσμευση του να προασπίσει τον δημοκρατικό χαρακτήρα του Κινήματος και να εγγυηθεί την πλήρη τήρηση των προβλέψεων του Καταστατικού, που αφορούν την διεξαγωγή των προ-συνεδριακών και συνεδριακών διαδικασιών. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από την ιδιότητα του αυτή, έχει την πρώτη ευθύνη για την διασφάλιση της ενότητας του Κινήματος. Σε μια στιγμή σημαντικών προκλήσεων για την χώρα και την Παράταξη, θεωρούμε αδιανόητο να υπάρξει αποπροσανατολισμός με τέτοιες ανούσιες, σε τελική ανάλυση, μεθοδεύσεις. Το μήνυμα μας είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, η Παράταξη δεν θα αφήσει την ευκαιρία του Συνεδρίου για θετικές εξελίξεις, να πάει χαμένη». 

Την καταγγελία υπογράφουν οι:

1. Διαμαντίδης Ιωάννης (Μέλος ΚΟΕΣ) 
2. Διαμαντοπούλου Κατερίνα (Μέλος ΚΟΕΣ) 
3. Καρχιμάκης Μιχάλης (Γραμματέας Ε.Σ Μέλος ΚΟΕΣ) 
4. Νιώτης Γρηγόρης (Μέλος ΚΟΕΣ) 
5. Νούσιος Βασίλης (Μέλος ΚΟΕΣ) 
6. Οικονόμου Παντελής (Μέλος ΚΟΕΣ) 
7. Παπαηλιού Άσπα (Μέλος ΚΟΕΣ) 
8. Πεταλωτής Γιώργος (Μέλος ΚΟΕΣ) 
9. Στρατάκης Μανώλης (Μέλος ΚΟΕΣ) 
10. Σωτηρίου Ιωάννης (Μέλος ΚΟΕΣ)
http://newpost.gr/

Read more...

Πλωτό νοσοκομείο για τα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζει η Τουρκία ...



Τη ναυπήγηση ενός πλοίου-νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζει η Τουρκία, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης.
«Κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με..
. πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου» αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως τονίζει ο κ. Πατούλης η μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη είναι ανύπαρκτη από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Για άλλη μία φορά δίνουμε στους γείτονές μας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση» τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση.

«Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα υλοποιήσει τις πολιτικές απόψεις του πρωθυπουργού στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο άμεσης υλοποίησης, Υγείας και Ζωής των κατοίκων της άγονης γραμμής, και δε θα αρκεστεί μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών γιατρών, των υγειονομικών και κοινωνικών οργανώσεων που οργώνουν το Αιγαίο. Ας μην παίζουν άλλο, οι ιθύνοντες της Υγείας, με τις ανθρώπινες ζωές και την Εθνική μας Κυριαρχία» προσθέτει.

Καλεί μάλιστα όλους τους φορείς που ασκούν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα νησιά να ενδυναμώσουν την παρέμβασή τους «μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες»...
briefingnews.gr 


Read more...

ΓΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ Αυτοί είναι οι δύο φοιτητές που κατηγορούνται για συμμετοχή στους «Πυρήνες»



aytoi-einai-oi-duo-foitites-poy-katigorountai-gia-symmetoxi-stoys-pyrines
Φωτό αρχείου
Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πλήρη στοιχεία των δύο φοιτητών που κατηγορούνται για συμμετοχή στους "Πυρήνες της Φωτιάς", μετά τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια στην Αθήνα.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται και για συνέργεια σε ληστεία σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας, στις 28 Νοεμβρίου του 2012, ενώ φέρεται ότι συμμετείχαν και στην ληστεία στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο νεαρών σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν την 15-02-2013 από τον Ειδικό Ανακριτή, δύο εντάλματα σύλληψης, με τα οποία κατηγορούνται – αναζητούνται για: ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και απλή συνέργεια σε ληστεία από κοινού, την 28-11-2012 σε βάρος του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στο Φιλώτα Φλώρινας, από δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών τους κρίνεται ως απαραίτητο αναγκαίο μέτρο για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Πρόκειται για τους:
Α) ΧΑΡΙΣΗ – ΠΟΥΛΟ Φοίβο του Γεωργίου και της Ουρανίας, ο οποίος γεννήθηκε την 22-03-1990 στην Αθήνα

Β) ΝΤΑΛΙΟ Ανάργυρο του Αθανασίου και της Ευγενίας, ο οποίος γεννήθηκε την 08-05-1991 στην Αθήνα».

Πληροφορίες για το προφίλ των δύο νεαρών
 
Οι δύο νεαροί φοιτητές που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Αθήνας και φέρονται να ανήκουν στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, αναζητούνται από το πρωί από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποπτεύονται και σχέση των δύο στην εμπρηστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι. Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα ίχνη των δύο νεαρών (ο ένας είναι γιος συνδικαλιστή και ο άλλος απόστρατου αξιωματικού του στρατού), όταν λίγες ώρες μετά τη ληστεία στη Φλώρινα, εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να κινούνται ύποπτα με ένα νοικιασμένο από την Αθήνα αυτοκίνητο και σταμάτησαν για έλεγχο. 

Oσον αφορά τον Φοίβο Χαρίση-Πούλο, είναι γιος συνδικαλιστή της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ο πατέρας του) και συνεργάτιδος του Γιάννη Δραγασάκη στον ΣΥΡΙΖΑ (η μητέρα του).


Σχετικές φωτογραφίες:



18022013aeantalios.JPG18022013aeapoulos-xarishs.JPGhttp://newpost.gr/post/192119/aytoi-einai-oi-duo-foitites-poy-katigorountai-gia-symmetoxi-stoys-pyrines/

Read more...

Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στο γραφείο του Μέργου...




crimenet.gr
Μια σφαίρα μέσα σε φάκελο εντοπίστηκε στη γραμματεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου.

Ο φάκελος με τη σφαίρα 7 χιλιοστών, δεν έφτασε στο γραφείο του κ. Μέργου καθώς...
εντοπίστηκε στην είσοδο του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε και ένα σημείωμα το περιεχόμενου του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό...


Read more...

«Εκσυγχρονισμός ναυτικής εκπαίδευσης» Δημόσια διαβούλευση για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης


Ο Κωστής Μουσουρούλης έχει δηλώσει ότι οι σχολές «θα λειτουργούν υπό τους ίδιους όρους των λοιπών σχολών του εμπορικού ναυτικού»
Ο Κωστής Μουσουρούλης έχει δηλώσει ότι οι σχολές «θα λειτουργούν υπό τους ίδιους όρους των λοιπών σχολών του εμπορικού ναυτικού»   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τα προσχέδια των κανονιστικών πράξεων που ανοίγουν το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Ναυτιλίας τη Δευτέρα.

Στόχος του υπουργείου είναι να συγκεντρωθούν και να αξιολογηθούν απόψεις και προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών ναυτικής εκπαίδευσης στη χώρα. Αφού ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση, ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης μαζί με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο θα προχωρήσουν στη υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης και σύνταξης προεδρικού διατάγματος για να προχωρήσει η ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Ο Κωστής Μουσουρούλης έχει δηλώσει ότι οι σχολές αυτές «θα λειτουργούν υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των ακαδημιών και των λοιπών σχολών του εμπορικού ναυτικού.»

Τα προσόντα των αποφοίτων θα ελέγχονται, αυστηρά από το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ θα πιστοποιούνται με βάση τα κριτήρια και τις διαδικασίες ενός «ενιαίου συστήματος πιστοποίησης».

Όπως δηλώνει το υπουργείο, η ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση, υπό τις προϋποθέσεις αυστηρού κρατικού ελέγχου και εποπτείας κατά τα σύγχρονα πρότυπα άλλων χωρών και  αναβάθμισης της δημόσιας, ναυτικής εκπαίδευσης, μπορούν να εγγυηθούν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα της Ελληνικής ναυτιλίας στο διεθνή ανταγωνισμό.

Σημειώνεται ότι η ίδρυση ιδιωτικών σχολών ναυτικής εκπαίδευσης προβλεπόταν εδώ και δέκα χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Πανελλαδική απεργία

Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν μόνο από τις 09.00 μέχρι τις 21.00
Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν μόνο από τις 09.00 μέχρι τις 21.00   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Χειρόφρενο τραβούν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν μόνο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Ασαφές παραμένει αν θα λειτουργήσει το Μετρό και το Τραμ, στα οποία η επίταξη δεν έχει αρθεί,.

Στα τρόλεϊ, οι εργαζόμενοι αναμένεται να λάβουν την τελική τους απόφαση την Τρίτη, οπότε θα πραγματοποιήσουν συνέλευση και στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00.

Δεμένα και τα πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε τροποποιήσεις των δρομολογίων των τρένων από την Τρίτη. Δείτε τις αλλαγές εδώ.

Λόγω της απεργίας στον Προαστιακό την Τετάρτη, τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το αεροδρόμιο θα σταματούν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Οι κινητοποιήσεις στα μέσα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Διαβάστε αναλυτικά ποιοι συμμετέχουν.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ «Άρπαξαν» την επιχορήγηση για τη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη!



arpaksan-tin-epixorigisi-gia-ti-mnimi-ton-adikoxamenon-mathiton-sta-tempi
eurokinissi - Εικόνα από το δυστύχημα του 2003
Για υπεξαίρεση της επιχορήγησης που είχε δοθεί από τον ΟΠΑΠ για αθλητικά έργα στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη, κατηγορούνται ο πρώην δήμαρχος Απόστολου ΠαύλουΗμαθίας κι ένας πρώην ταμίας του ίδιου δήμου, που παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται ότι υπεξαίρεσαν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ, από τα ταμεία του δήμου, κατά την περίοδο 2003-2006. 

Ανάμεσα στα χρήματα αυτά περιλαμβάνεται ποσό ύψους 400.000 ευρώ με το οποίο επιχορηγήθηκε ο δήμος από τον ΟΠΑΠ για την κατασκευή και βελτίωση αθλητικών έργων, στη μνήμη των 21 μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου, το έργο που επρόκειτο να γίνει στοΜακροχώρι, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, δεν κατασκευάστηκε ποτέ, ενώ άλλα 100.000 ευρώ που προοριζόταν για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα δεν δόθηκαν στον εργολάβο.

Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται ύστερα από σχετική αναφορά της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τον Μάρτιο του 2007, έπειτα από σχετικό έγγραφο του δημάρχου Αγίου Παύλου για την προηγούμενη διαχείριση. Ακολούθησε διαχειριστικός έλεγχος των οικονομικών επιθεωρητών, με πόρισμα των οποίων τον Μάιο του 2009 προέκυψε το οικονομικό άνοιγμα στα ταμεία του δήμου.

Ο πρώην δήμαρχος αρνήθηκε την υπεξαίρεση, υποστηρίζοντας ότι έγιναν εξωλογιστικέςπληρωμές, που αφορούν προμήθειες για έργα και μισθοδοσίες υπαλλήλων. Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ, ενώ περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν και στον ταμία. 
http://newpost.gr

Read more...

Τρίτος ο Γ.Λιλλήκας Αναστασιάδης και Μαλάς στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο


Ο νικητής του πρώτου γύρου, Ν.Αναστασιάδης
Ο νικητής του πρώτου γύρου, Ν.Αναστασιάδης   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Λευκωσία, Κύπρος
Ο Νίκος Αναστασιάδης του ΔΗΣΥ με τον Σταύρο Μαλά από το ΑΚΕΛ θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, την επόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ο Νίκος Αναστασιάδης συγκεντρώνει το 45,46% των ψήφων. Αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο θα είναι ο Σταύρος Μαλάς που έλαβε το26,91% των ψήφων.

Στην τρίτη θέση είναι ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ, Γιώργος Λιλλήκας με 24,93%, ο οποίος στα πρώτα λεπτά της καταμέτρησης έδινε σκληρή μάχη με τον Στ.Μαλά για τη δεύτερη θέση.

Όλοι οι υπόλοιπο υποψήφιοι συγκέντρωσαν λιγότερο από 1%, με το ακροδεξιό Ε.ΛΑ.Μ με υποψήφιο τον Γ.Χαραλάμπους να συγκεντρώνει το 0,88%.

Η αποχή έφτασε στο 17,6%, ποσοστό υψηλότερο από τις προεδρικές εκλογές του 2008.

Αναλυτικότερα ανά περιφέρεια:

ΛευκωσίαΑμμόχωστοςΛάρνακαΛεμεσόςΠάφοςΕξωτερικό
Αναστασιάδης45,0855,6645,5046,2038,4445,43
Μαλάς25,8726,3533,1425,6822,3231,90
Λιλλήκας26,1514,4518,9725,8536,0519,87

Η κάλπη επιβεβαίωσε τις δημοσκοπήσεις για το σαφές προβάδισμα του Ν.Αναστασιάδη έναντι των αντιπάλων του και τη οριακή διαφορά υπέρ του Σταύρου Μαλά στη μάχη με τη δεύτερη θέση με τον Γιώργο Λιλλήκα.

Ωστόσο, τα exit poll υπερεκτίμησαν τα ποσοστά του Ν.Αναστασιάδη, προβλέποντας νίκη από τον πρώτο γύρο και, επίσης, μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του Στ.Μαλά από αυτήν που έδειξαν οι κάλπες.


Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ελεύθεροι οι 31 προσαχθέντες Αναζητούνται τέσσερις για τον εμπρησμό στα μεταλλεία χρυσού


Σημαντικές υλικές ζημιές από την εμπρηστική επίθεση  στο εργοτάξιο της εταιρίας εξόρυξης Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής
Σημαντικές υλικές ζημιές από την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας εξόρυξης Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Χαλκιδική
Ελεύθερα αφέθηκαν τα 31 άτομα που προσήχθησαν για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται τέσσερα άτομα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο σημείο εντόπισε βιολογικό υλικό (αίμα), καθώς και άλλα ευρήματα, εκτός των μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν. Έκκληση προς τις αρχές να υπερασπίσουν τη νομιμότητα και να υποστηρίξουν κάθε επενδυτική προσπάθεια απήυθυνε η εταιρία. Η επένδυση δεν είναι προς όφελος του λαού, λέει το ΚΚΕ, που καταγγέλλει πάντως ως προβοκάτσια την επίθεση.

Συγκεκριμένα, ακόμη τέσσερα άτομα που προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου στη Χαλκιδική, για την επίθεση, μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθερα, όπως και οι υπόλοιποι 27, οι οποίοι είχαν προσαχθεί, το πρωί, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητά ακόμη τέσσερα άτομα.

Εξάλλου, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκτός από τις βόμβες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, τα βεγγαλικά - πυρσούς και τα κενά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, βρέθηκε επίσης βιολογικό υλικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κηλίδες αίματος, καθώς και υλικό που εντοπίστηκε σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα. Στο σημείο του συμβάντος έχει ήδη μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.

Έκκληση της εταιρίας

Έκκληση  προς τις Αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υπερασπίσουν την νομιμότητα και να στηρίξουν κάθε επενδυτική προσπάθεια στην χώρα μας, απευθύνει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Η εταιρεία κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση στις εγκαταστάσεις της, στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα
μεσάνυχτα του Σαββάτου, από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. «Το επεισόδιο αυτό αποτελεί κορύφωση της κλιμακούμενης επίθεσης κατά των επενδύσεων μας και δεν αποτελεί έκπληξη για τούς ιθύνοντες και όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή», προσθέτει.

«Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες και όλες  οι ενέργειες της στην περιοχή του έργου γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και υπό την εποπτεία των αρμοδίων Αρχών. Τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η εταιρεία θεωρεί δεδομένο πως έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και από τότε που ανέλαβε τα μεταλλεία τον Φεβρουαρίου του 2012, και μόλις σε ένα χρόνο, τριπλασίασε την εργατική της δύναμη από 400 σε 1200 μόνιμους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προβοκάτσια καταγγέλλει το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε." δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα, παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ωστόσο, καταγγέλλει την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, σημειώνοντας: «Τόσο η σκοπιμότητα όσο και η μορφή της επίθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ερωτηματικά, ήταν ενέργεια προβοκατόρικη. Αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Τέτοιες ενέργειες ποτέ δεν ήταν προϊόν του  κινήματος ακόμη και των πιο αυθόρμητων εκδηλώσεων του. Οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Read more...