Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ύφεση και ανεργία στην ατζέντα Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου


Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον Αντ.Σαμαρά
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον Αντ.Σαμαρά   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με τους Φώτη Κουβέλη και Ευάγγελο Βενιζέλο συναντάται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στη σημερινή σύσκεψη παρόντες είναι οι υπουργοί Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα -η προηγούμενη είχε γίνει με φόντο τις απεργιακές κινητοποιήσεις- δεν αποκλείεται να τεθεί και ζήτημα αλλαγών εντός της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη σύσκεψη που είχε γίνει στις 6 Φεβρουαρίου ήταν παρόντες οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ.Τσαυτάρης.

Επί τάπητος σε εκείνη τη σύσκεψη είχε τεθεί το θέμα του φόρου στα ακίνητα, καθώς και του πακέτου για τους αγρότες.

Σχετικά με τον φόρο στα ακίνητα, οι αποφάσεις παραπέμφθηκαν για μεταγενέστερο χρόνο, με τη διαβεβαίωση ότι η τελική ρύθμιση θα ελαφρύνει φορολογικά τους πολίτες.

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχε παρουσιάσει σειρά μέτρων για τους αγρότες, που όμως απορρίφθηκαν.

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου

Συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία εν όψει της επίσκεψης Ολάντ.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, χαρακτήρισε τον Γάλλο πρόεδρο ως έναν πολύ καλό σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλλει η Αθήνα, για την έξοδο από την κρίση, αναφέροντας πως στην ατζέντα των συνομιλιών με τη γαλλική αντιπροσωπεία βασικό θέμα θα είναι οι επενδύσεις.
Ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε, εξ άλλου, ικανοποιημένος από την πορεία των «προαπαιτούμενων», ενόψει της άφιξης της τρόικας, ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οι εκπρόσωποι των δανειστών να πιέσουν για απολύσεις στο δημόσιο, δήλωσε ότι «επί του παρόντος δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: