Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ελεύθεροι οι 31 προσαχθέντες Αναζητούνται τέσσερις για τον εμπρησμό στα μεταλλεία χρυσού


Σημαντικές υλικές ζημιές από την εμπρηστική επίθεση  στο εργοτάξιο της εταιρίας εξόρυξης Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής
Σημαντικές υλικές ζημιές από την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας εξόρυξης Χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής   (Φωτογραφία:  Motionteam )

Χαλκιδική
Ελεύθερα αφέθηκαν τα 31 άτομα που προσήχθησαν για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται τέσσερα άτομα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στο σημείο εντόπισε βιολογικό υλικό (αίμα), καθώς και άλλα ευρήματα, εκτός των μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν. Έκκληση προς τις αρχές να υπερασπίσουν τη νομιμότητα και να υποστηρίξουν κάθε επενδυτική προσπάθεια απήυθυνε η εταιρία. Η επένδυση δεν είναι προς όφελος του λαού, λέει το ΚΚΕ, που καταγγέλλει πάντως ως προβοκάτσια την επίθεση.

Συγκεκριμένα, ακόμη τέσσερα άτομα που προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου στη Χαλκιδική, για την επίθεση, μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθερα, όπως και οι υπόλοιποι 27, οι οποίοι είχαν προσαχθεί, το πρωί, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία αναζητά ακόμη τέσσερα άτομα.

Εξάλλου, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εκτός από τις βόμβες μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, τα βεγγαλικά - πυρσούς και τα κενά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, βρέθηκε επίσης βιολογικό υλικό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για κηλίδες αίματος, καθώς και υλικό που εντοπίστηκε σε μία κουκούλα, υπολείμματα τσιγάρων, έναν πυρσό και μια χειρουργική μάσκα. Στο σημείο του συμβάντος έχει ήδη μεταβεί ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.

Έκκληση της εταιρίας

Έκκληση  προς τις Αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υπερασπίσουν την νομιμότητα και να στηρίξουν κάθε επενδυτική προσπάθεια στην χώρα μας, απευθύνει η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Η εταιρεία κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση στις εγκαταστάσεις της, στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα
μεσάνυχτα του Σαββάτου, από την οποία προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. «Το επεισόδιο αυτό αποτελεί κορύφωση της κλιμακούμενης επίθεσης κατά των επενδύσεων μας και δεν αποτελεί έκπληξη για τούς ιθύνοντες και όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή», προσθέτει.

«Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες και όλες  οι ενέργειες της στην περιοχή του έργου γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και υπό την εποπτεία των αρμοδίων Αρχών. Τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η εταιρεία θεωρεί δεδομένο πως έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και από τότε που ανέλαβε τα μεταλλεία τον Φεβρουαρίου του 2012, και μόλις σε ένα χρόνο, τριπλασίασε την εργατική της δύναμη από 400 σε 1200 μόνιμους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προβοκάτσια καταγγέλλει το ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός Α.Ε." δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα, παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Ωστόσο, καταγγέλλει την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών, σημειώνοντας: «Τόσο η σκοπιμότητα όσο και η μορφή της επίθεσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ερωτηματικά, ήταν ενέργεια προβοκατόρικη. Αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Τέτοιες ενέργειες ποτέ δεν ήταν προϊόν του  κινήματος ακόμη και των πιο αυθόρμητων εκδηλώσεων του. Οι εργαζόμενοι της Χαλκιδικής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: