Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Υστέρηση κατά 95 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου «Τρύπα» στα έσοδα Αυγούστου από την αναβολή της α' δόσης ΕΝΦΙΑ


«Τρύπα» στα έσοδα Αυγούστου από την αναβολή της α' δόσης ΕΝΦΙΑ
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Στη μεταφορά της πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ τον Σεπτέμβριο, αντί για τον Αύγουστο, όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, αποδίδει το υπουργείο Οικονομικών την υστέρηση κατά 95 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου, των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού τον Αύγουστο.

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού, προ επιστροφών, τον Αύγουστο, διαμορφώθηκαν στα 4,08 δισ. ευρώ, καταγράφοντας υστέρηση κατά 95 εκατ. ευρώ ή 2,3% έναντι του στόχου, κάτι που «οφείλεται στο γεγονός ότι ο στόχος περιλάμβανε και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2016, εκτιμώμενου ύψους 738 εκατ. ευρώ, η οποία θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο» σημειώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών προλαμβάνοντας αναλύσεις για δυσοίωνες εξελίξεις στην οικονομία και διεύρυνση της τρύπας των κρατικών εσόδων.

Μειωμένες έναντι του στόχου κατά 31 εκατ. ευρώ εμφανίζονται και οι επιστροφές φόρου τον Αύγουστο.

Έτσι το γενικό σύνολο των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού για το μήνα Αύγουστο ανέρχεται σε 3,804 δισ. ευρώ, έναντι στόχου 3,869 δισ. ευρώ (μείωση κατά 65 εκατ. ευρώ ή 1,7% ).

Ειδικότερα, όπως εξηγούν, πηγές του υπουργείου Οικονομικών για τα δεδομένα των εσόδων του Αυγούστου θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν οι εξής παράγοντες:

1. Το γενικό σύνολο των εσόδων του Τακτικού Προϋπολογισμού, προ επιστροφών, για το μήνα Αύγουστο ανέρχεται σε 4.083 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 4,178 εκατ. ευρώ. Η υστέρηση κατά 95 εκατ. ευρώ ή 2,3% έναντι του στόχου οφείλεται στο γεγονός ότι ο στόχος περιλάμβανε και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2016, εκτιμώμενου ύψους 738 εκατ. ευρώ, η οποία θα εισπραχθεί τον Σεπτέμβριο.

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2015 (γενικό σύνολο εσόδων 4.055 εκατ. ευρώ) υπάρχει αύξηση κατά 28 εκατ. ευρώ ή 1%. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι το 2015, λόγω συνεχών παρατάσεων της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, σημαντικό μέρος της πρώτης δόσης αυτών των φόρων εισπράχθηκε τον Αύγουστο 2015.

2. Οι επιστροφές φόρων τον Αύγουστο 2016 ανήλθαν σε 278 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 309 εκατ. ευρώ (μείωση κατά 31 εκατ. ευρώ). Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται και οι επιστροφές που προέρχονται από την ειδική χρηματοδότηση. Τον Αύγουστο 2015 οι επιστροφές ήταν 226 εκατ. ευρώ.

Ο προσδιορισμός των συγκεκριμένων κατηγοριών φορολογικών εσόδων για τις οποίες υπήρξε αύξηση, ή μείωση θα προκύψει με την έκδοση του οριστικού δελτίου (περί τις 20 Σεπτεμβρίου 2016), όταν όλα τα έσοδα θα έχουν καταχωρηθεί στους ορθούς ΚΑΕ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Έκθεση της Επιτροπής Κομισιόν: Απώλεια 4,9 δισεκ. ευρώ από ΦΠΑ στην Ελλάδα


Η απώλεια κρατικών εσόδων από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στην Ελλάδα εκτιμάται, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι ανήλθε το 2014 στο ποσό των 4,92 δισ. ευρώ, έναντι 6,34 δισ. ευρώ που ήταν η αντίστοιχη απώλεια το 2013.
fpa
Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ στην ΕΕ εκτιμάται ότι το 2014 ανήλθε στο ποσό των 159,5 δισ. ευρώ, έναντι περίπου 162 δισ. ευρώ το 2013. Η εν λόγω έρευνα αφορά τη συνολική διαφορά μεταξύ των προσδοκώμενων και των πραγματικών εσόδων από τον ΦΠΑ (το λεγόμενο «έλλειμμα ΦΠΑ») στα κράτη μέλη της ΕΕ.
Με βάση τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να είχε εισπράξει το 2013 από τον ΦΠΑ ένα ποσό της τάξεως των 18,9 δισ. ευρώ. Αντ' αυτού εισέπραξε περίπου 12,6 δισ. ευρώ, δηλαδή απώλεσε σχεδόν το 33,5% των προσδοκώμενων χρημάτων.
Το 2014, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να είχε εισπράξει ένα ποσό της τάξεως των 17,6 δισ. ευρώ και αντ' αυτού εισέπραξε 12,7 δισ. ευρώ. Δηλαδή απώλεσε περίπου το 28% των εσόδων που θα έπρεπε σύμφωνα με την Επιτροπή να είχε εισπράξει.
Στο επίπεδο της ΕΕ η αντίστοιχη απώλεια ήταν το 2014 της τάξεως του 14%. Το έλλειμμα ΦΠΑ κυμάνθηκε από το υψηλό ποσοστό μη εισπραχθέντος ΦΠΑ (37,9%) στη Ρουμανία, στο πολύ χαμηλό ποσοστό (1,2%) στη Σουηδία. Σε απόλυτους όρους, το υψηλότερο έλλειμμα ΦΠΑ σημειώθηκε στην Ιταλία (36,9 δισ. ευρώ), ενώ το Λουξεμβούργο είχε το χαμηλότερο (147 εκατ. ευρώ).
Με αφορμή τα αποτελέσματα της έκθεσης, η Επιτροπή επανέλαβε σήμερα τις εκκλήσεις προς τα κράτη μέλη «για ριζική αναμόρφωση του συστήματος ΦΠΑ της ΕΕ, προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερο και να καταπολεμηθεί η απάτη».
Ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε σχετικά: «Τα κράτη μέλη χάνουν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από μη εισπραχθέντα έσοδα ΦΠΑ. Αυτό είναι απαράδεκτο. Το ισχύον καθεστώς είναι εξαιρετικά ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απάτης και των λανθασμένων υπολογισμών στον τομέα του ΦΠΑ και είναι σαφές ότι οι αριθμοί δεν πρόκειται να βελτιωθούν από μόνοι τους. Τα κράτη μέλη πρέπει να συμφωνήσουν γρήγορα στην καθιέρωση ενός οριστικού συστήματος ΦΠΑ στην ΕΕ που θα είναι θωρακισμένο έναντι της απάτης, όπως πρότεινε η Επιτροπή στις αρχές του τρέχοντος έτους. Ως εκ τούτου, καλώ όλα τα κράτη μέλη να πραγματοποιήσουν μία ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση των προτάσεων του επόμενου έτους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα»
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Πέντε ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος Τι συζητήθηκε στη μαραθώνια κυβερνητική σύσκεψη


Πέντε κρίσιμα ζητήματα εξετάστηκαν στη μαραθώνια σύσκεψη που έγινε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή πολλών κυβερνητικών στελεχών.
tsipras b
Στο επίκεντρο της διευρυμένης κυβερνητικής σύσκεψης βρέθηκε η προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι οι συσκέψεις αυτές και ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες αλλά το κυβερνητικό επιτελείο δεν προτίθεται να προβεί σε ανακοινώσεις πριν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν τα επόμενα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πραγματική ανάπτυξη με δύο σταθμούς: την έξοδο από το πρόγραμμα επιτήρησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε και η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς.
Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την πορεία της υλοποίησης των προαπαιτουμένων για την εκταμίευσης της υποδόσης που τοποθετείται χρονικά στο τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Το βάρος σημειώνουν ότι μεταφέρεται στην δεύτερη αξιολόγηση η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά και θα συμπεριλαμβάνει και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Θέμα συζήτησης ήταν και η επικείμενη ευρωμεσογειακή διάσκεψη στην οποία η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλο βάρος για την ενίσχυση της συνεργασίας, με στόχο να εισέλθει η μεσογειακή οπτική στην ευρωπαϊκή ατζέντα για ένα νέο ευρωπαϊκό όραμα. Η κυβέρνηση επιδιώκει η Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη να αποτελέσει το πρώτο βήμα δραστικότερης παρέμβασης στην ευρωπαϊκή πολιτική, για την ανατροπή των ανισοτήτων μεταξύ περιφέρειας και κέντρου, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής σύγκλισης και συνοχής αλλά και να υπάρξει συνεργασία στην προσφυγική κρίση.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και τα θέματα της Παιδείας ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να θέτει ψηλά τον πήχη για να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία.  Τέλος υπήρξε και ενημέρωση από τον υπουργό Επικρατείας Νίκος Παππά για τις συναντήσεις που είχε χθες με τους προσωρινούς υπερθεματιστές.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Αποσύρθηκε η τροπολογία για την αποκλειστική πώληση τσιγάρων στα περίπτερα...


 Αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο για τα καπνικά προϊόντα η τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία δινόταν η αποκλειστική δυνατότητα πώλησης τσιγάρων στα περίπτερα και αποκλειόταν η...
πώληση από τα καταστήματα ψιλικών. 
Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Νίκος Μανιός κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου.

Read more...

Μαρινάκης: Καταθέτω άμεσα μήνυση σε βάρος του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου...

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗΤην πρόθεσή του να καταθέσει άμεσα μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά σε βάρος του εισαγγελέα Εφετών, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Η απάντηση του προέδρου του Ολυμπιακού ήρθε μετά από την πρόταση του...
κ. Δασκαλόπουλου προς το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας να παραπεμφθεί σε δίκη ο κ. Μαρινάκης για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο αλλά και να προφυλακιστεί επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρινάκη:

 «Δεν αποτελεί έκπληξη η σημερινή πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου. Και αυτό γιατί το περιεχόμενο της ήταν προαποφασισμένο από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, από την πρώτη μέρα που άρχισε η ανάκριση για αυτά τα κατασκευασμένα αδικήματα, τα οποία στρέφονται ουσιαστικά κατά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και της δραστηριότητας μου στην πρόοδο της ομάδας.

Με την συγκεκριμένη πρόταση, ο Στ. Δασκαλόπουλος επιβεβαιώνει πλήρως τα αναφερόμενα από εμένα στην πειθαρχική αναφορά που υπέβαλα εναντίον του στην Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Μια σειρά από ενέργειες του Στ. Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισ. Ντογιάκου ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο σε βάρος μου.

Ο ρόλος του Ισ. Ντογιάκου και του Στ. Δασκαλόπουλου σε δικαστικές υποθέσεις μείζονος κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, ο χειρισμός των οποίων έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη και προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αποτελούν ήδη αντικείμενο πειθαρχικής έρευνας από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η πρόταση του Στ. Δασκαλόπουλου να αντικατασταθούν όλοι οι περιοριστικοί όροι με την προσωρινή μου κράτηση, γιατί δήθεν παραβιάζω τον περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με την κρίση του αρμόδιου ανακριτή που επέβαλε τον όρο και του ίδιου του κ. Δασκαλόπουλου, όταν το Μάρτιο του 2016 υπέβαλε πρόταση για την ευνοϊκή για εμένα τροποποίηση των όρων, αποδεικνύει ότι όλα αυτά έχουν μεθοδευτεί από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση με σκοπό τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου και γιατί με θέλουν έξω από το ποδόσφαιρο και μακριά από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Η εισαγγελική πρόταση του Στ. Δασκαλόπουλου τόσο για την επιβολή προσωρινής κράτησης όσο και για τη παραπομπή ή μη στο ακροατήριο, θα κριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών τους επόμενους μήνες. Αναμένω τη δίκαιη κρίση από αμερόληπτους, ανεξάρτητους και ελεύθερους δικαστές.

Άμεσα καταθέτω μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά εις βάρος του Εισαγγελέα Στ. Δασκαλόπουλου»...

iefimerida.gr

Read more...

Τραγωδία στη Λέσβο...


Σκοτώθηκε σε άσκηση 40χρονος στρατιωτικός...

Δυστύχημα με ένα νεκρό πριν λίγη ώρα στη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή Καμμένου Δάσους στην κεντρική Λέσβο.

Σύμφωνα με...
τις πρώτες πληροφορίες σκοτώθηκε κατά την ανατροπή τεθωρακισμένου άρματος 40χρονος στρατιωτικός ενώ ένας ακόμη τραυματίσθηκε στο χέρι.

Ο 40χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του...

Read more...

Οι εκλεκτοί του Τσίπρα...


Κυβερνητικά καθήκοντα είναι έτοιμοι αναλάβουν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όλα δείχνουν πως...
ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός.

Κυβερνητικά κοστούμια θα ράψουν δέκα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ήδη έχει καταρτιστεί λίστα με υποψήφιους υπουργούς και υφυπουργούς.

Στη σχετική λίστα πρώτο φιγουράρει το όνομα του Σωκράτη Φάμελλου. Επίσης ακούγονται τα ονόματα των Δημήτρη Σεβαστάκη, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, Νίνας Κασιμάτη, Κώστα Μπάρκα, Κωνσταντίνου Δουζινά, Δημήτρη Βέττα, Νεκτάριου Σαντορινιού, Γιώργου Παπαηλιού και Χρήστου Μαντά...

Read more...

Χορήγηση βεβαιώσεων OAEE: Καμία συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για όσους έχασαν το ΕΚΑΣ


Ξεκίνησε η χορήγηση βεβαιώσεων πλήρους απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για τους συνταξιούχους που οριστικά απώλεσαν το ΕΚΑΣ την 1/7/2016, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
ÁÍÏÄÏÓ ÔÙÍ ÔÉÌÙÍ ÔÙÍ ÖÁÑÌÁÊÙÍ
Επίσης, σημειώνει ότι συνεχίζεται η χορήγηση βεβαιώσεων για συμμετοχή 10% στη φαρμακευτική δαπάνη στους δικαιούχους ΕΚΑΣ.
«Οι συνταξιούχοι μπορούν να τις αναζητήσουν από τα τμήματα εκκαθάρισης συντάξεων, καθώς και από τα περιφερειακά τμήματα όλων των διευθύνσεων του Οργανισμού» διευκρινίζει ο ΟΑΕΕ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας Εγκρίθηκαν τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων


Εγκρίθηκαν τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
Φωτογραφία αρχείου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Αθήνα
Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διορισμός των μελών για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Υπέρ της πρότασης του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΝΔ, πλην του Χαράλαμπου Αθανασίου που δήλωσε «παρών».

Από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ψήφισαν «παρών», ενώ το ΚΚΕ καταψήφισε.

Τα μέλη που συγκροτούν την Ανεξάρτητη Αρχή είναι: Νικολίνας Κωστελέτος, Πρόδρoμος Βλάμης, Γεώργιος Θεοδωρακόπουλος, Νικόλαος Κοττέας και Χρήστος Κωτσόγιαννης.

Στόχος και προτεραιότητα τους, όπως διαβεβαίωσαν την Επιτροπή Θεσμών, θα είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σύσκεψη με ευρεία ατζέντα Μίνι υπουργικό: Εντολή Τσίπρα να κλείσουν τα προαπαιτούμενα για τη δόση


Μίνι υπουργικό: Εντολή Τσίπρα να κλείσουν τα προαπαιτούμενα για τη δόση
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Στη σημερινή συνεδρίαση του μίνι υπουργικού συμβουλίου που συνέρχεται το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει ξεκάθαρη εντολή στους συνεργάτες του στο οικονομικό επιτελείο αλλά και σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς να κλείσουν τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκταμιευτεί η υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να υπάρξει μια «ένεση» ρευστότητας στην αγορά. Αυτό θα επιτρέψει και να αρχίσει η δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας συνδέεται με την έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του ελληνικού χρέους.

Στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα πρέπει να «ανακαλυφθούν» τα ανάλογα ισοδύναμα ώστε να μην μειωθούν οι μισθοί σε περίπου 188.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Στο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συμμετάσχουν και υπουργοί που κανονικά δεν θα έπαιρναν μέρος αλλά οι αρμοδιότητές τους έχουν ειδικό βάρος για τα ειδικά μισθολόγια.

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου θα βρεθεί και η πρωθυπουργική ομιλία στη ΔΕΘ. Ακρογωνιαίος λίθος του αφηγήματος του Αλέξη Τσίπρα θα είναι μετά τον ευρύ απολογισμό που θα πραγματοποιήσει, η παράθεση των στόχων της κυβέρνησης για τη «δίκαιη ανάπτυξη» σε βάθος τριετίας μέχρι το 2019.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πολιτική της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση πρωτίστως με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα εξεταστεί και η ατζέντα για τη Σύνοδο των ηγετών των χωρών του Νότου που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Δημοσκόπηση: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ...


Δημοσκόπηση: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ -Δημοφιλέστερος αρχηγός ο ΜητσοτάκηςΔημοφιλέστερος αρχηγός ο Μητσοτάκης...

Με δέκα ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη φθινοπωρινή δημοσκόπηση που έκανε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό της...
τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

H Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνει το 27,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5%. Αίσθηση προκαλεί η άνοδος κατά μία ποσοστιαία μονάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που έφτασε το 5,5% (έναντι 4,5% στην προηγούμενη μέτρηση). Ιδιο ποσοστό (5,5%) συγκεντρώνει και το ΚΚΕ. 

Ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη με 3,5% ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 2% και το Ποτάμι 1,5%.



Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός.






Χαρακτηριστικό είναι πως το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν 9 στους 10 Έλληνες (85,5%).

Παρόμοιο είναι το κλίμα και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 72,5% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από την συγκυβέρνηση.

Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από τις ελληνικές αρχές διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο 7 στους 100 Έλληνες.

Καχύποπτη εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% να θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων την ώρα που, στον αντίποδα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Αναλυτικά οι κάρτες




















iefimerida.gr

Read more...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ενστόλων στην ΔΕΘ...


Φωτογραφία: Eurokinissi/Βασίλης ΒερβερίδηςΣτις 9 Σεπτεμβρίου...

Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξήγγειλαν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας για την...
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι Οι Ομοσπονδίες, κατόπιν συλλογικών αποφάσεων και με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης Δ.Ε.Θ. από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, αποφάσισαν να προβούν σε πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία, την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Δικαστηρίων - Άγαλμα Βενιζέλου).

Το προσκλητήριο που απεστάλη στις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, στις Οργανώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ενέργεια & στην Αποστρατεία και στις Ομοσπονδίες Συνταξιούχων συναδέλφων των Σ.Α., αναφέρει αναλυτικά:

Οι Ομοσπονδίες μας, κατόπιν συλλογικών αποφάσεων και με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης Δ.Ε.Θ. από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, αποφάσισαν να προβούν σε πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία, την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Δικαστηρίων - Άγαλμα Βενιζέλου).

Όπως κι εσείς γνωρίζετε πολύ καλά, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται προς τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που συντελέστηκαν με τα Μνημόνια, δεν λαμβάνει ουσιαστική μέριμνα για την ενίσχυση των προϋπολογισμών λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, η κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων αποσιωπάται (PSI), θεσμικές αλλαγές καρκινοβατούν ενώ πολλά άλλα αιτήματά μας δεν έχουν τύχει ικανοποίησης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η συνέχιση της προβληματικής λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, η επιδείνωση της ανασφάλειας των πολιτών, η απαξίωση της υπηρεσιακής και ατομικής ζωής όλων των συναδέλφων μας, η περαιτέρω εγκατάλειψη και φτωχοποίηση των συνταξιούχων συναδέλφων μας, με δυο λόγια, η απαξίωση των εν ενεργεία και στην αποστρατεία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών.

Στο ίδιο φάσμα απαξίωσης και φτωχοποίησης, βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, τα στελέχη των οποίων βιώνουν το δικό τους δράμα και αναπόφευκτα, εκδηλώνουν ποικιλοτρόπως τις αντιδράσεις τους. Μάλιστα, μετά από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της οργανωμένης συνδικαλιστικής έκφρασης όλων των υπηρετούντων σε όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσει η εμπέδωση της αγαστής συνεργασίας και της ενωτικής μας πορείας σε ένα ανώτερο επίπεδο συναδελφικής αγωνιστικής δράσης.

Τα κοινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στον υπηρεσιακό αλλά και στον προσωπικό μας βίο, μας οδηγούν επιτακτικά στον κοινό δρόμο του αγώνα και των διεκδικήσεων.

Το αγωνιστικό μας πλαίσιο είναι γνωστό στους Κυβερνώντες που άλλοτε κωφεύουν επιδεικτικά, άλλοτε χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και άλλοτε επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι λες και απευθύνονται σε υπηκόους τριτοκοσμικής χώρας.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα επομένως θα δώσει την πρέπουσα απάντηση στον προκαθορισμένο τόπο και χρόνο στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας από τους κυβερνώντες σεβασμό στους ένστολους και άμεση τήρηση των προεκλογικών και κυβερνητικών τους δεσμεύσεων.

Με τη δυναμική συμμετοχή τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία συναδέλφων και συναδελφισσών όλων των Σωμάτων, Κλάδων και Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν διεκδικούμε απλώς την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Καθορίζουμε ριζικά το μέλλον μας.

Σας καλούμε να επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά την κοινή αγωνιστική μας πορεία, αλλά και την κοινή αποτελεσματική μας δράση σε μια περίοδο κατά την οποία η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν επιδέχεται κανενός είδους εφησυχασμό ή την όποια τυχόν αγωνιστική αναβλητικότητα...

Read more...

Παραπομπή και προφυλάκιση Μαρινάκη ζητά ο εισαγγελέας...


Παραπομπή και προφυλάκιση Μαρινάκη ζητά  ο εισαγγελέας    - MediaΤην προσωρινή κράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ποδόσφαιρο, ζητά ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος με...
παραπεμπτική σε δίκη πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών.

   Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου, ο εισαγγελέας προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν τη «δράση εγκληματικής οργάνωσης». Επίσης, φέρεται να εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών, να διατάξει την προφυλάκιση του κ. Μαρινάκη, καθώς κρίνει ότι ο επιχειρηματίας δεν τήρησε τον όρο αποχής από τις δραστηριότητες της ομάδας, που του είχε επιβληθεί από την ανάκριση.

   Κατά τον κ. Δασκαλόπουλο, η προφυλάκιση του επιχειρηματία είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέλεσης νέων αδικημάτων...

topontiki.gr

Read more...

Για πρώτη φορά εισάγεται ο θεσμός της «Ταυτότητας Κτιρίων»...


Σαρωτικές αλλαγές στην τακτοποίηση αυθαιρέτων - Τα νέα πρόστιμα
Σαρωτικές αλλαγές στην τακτοποίηση αυθαιρέτων.
Τα νέα πρόστιμα...

Μπαράζ ριζικών αλλαγών περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα. Ειδικότερα, περιλαμβάνει «γενναίες μειώσεις» προστίμων για όσους...
πάνε οικειοθελώς και γρήγορα να δηλώσουν τα αυθαίρετά τους.

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά εισάγεται ο θεσμός της «Ταυτότητας Κτιρίων» βάσει του οποίου θα πρέπει όλοι οι πολίτες με τη βοήθεια μηχανικού να υποβάλουν ηλεκτρονικά φάκελο με τα στοιχεία του κτιρίου που έχουν στην κατοχή τους, επιβαρύνοντας με νέο χαράτσι εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να καταγραφούν τα εκατομμύρια των αυθαίρετων οικοδομών θεσπίζοντας αλλαγές σε ό,τι ισχύει μέχρι τώρα στα παράβολα και τα πρόστιμα, τη δήλωση αλλά και τον έλεγχο των παραβάσεων. «Δεν ξέρουμε ποια είναι η πραγματική εικόνα δόμησης, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, μόνο ανεπίσημες εκτιμήσεις. Υπολογίζουμε πως το 1,5 εκατ. αυθαίρετες οικοδομές που έχουν δηλωθεί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 50% του συνόλου των αυθαιρέτων», υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων έχουν παράταση δύο χρόνων, μέχρι τις 8 Οκτωβρίου του 2018, με μεγάλες μειώσεις προστίμων για όσους πάνε στις δημόσιες υπηρεσίες οικειοθελώς. Αντιθέτως, όσοι πιαστούν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα είναι αντιμέτωποι με υπέρογκα πρόστιμα.

Ταυτότητα Κτιρίων

Με την ολοκλήρωση της διαβούλευσης στις 22 Σεπτεμβρίου, το νομοσχέδιο θα πάρει γρήγορα το δρόμο για τη Βουλή τον Οκτώβρη, ενώ είναι πιθανό αρκετές διατάξεις του να προστεθούν και σε άλλα νομοσχέδια για την επίσπευση των διαδικασιών έναρξης λειτουργίας των νέων ηλεκτρονικών πλατφορμών που δημιουργούνται.

Από την ημερομηνία εφαρμογής του (είναι πιθανό να είναι η 8η Οκτωβρίου ή και μετά, αφήνοντας για λίγες μέρες ένα κενό νόμου) όλοι οι πολίτες έχουν προθεσμία 5 χρόνια ώστε να συμπληρώσουν την «Ταυτότητα Κτιρίου, το νέο δηλαδή θεσμό, ώστε το κράτος να αποκτήσει σαφή εικόνα για όλα τα κτίρια (δημόσια και ιδιωτικά) στη χώρα.

Μέσα από τρεις μεγάλες κατηγορίες, όλοι οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους ανάλογα με το κτίριο τρία, πέντε ή οκτώ χρόνια ώστε να υποβάλουν μετά από έλεγχο επιβλέποντος μηχανικού τα απαιτούμενα σχέδια και πιστοποιητικά που ορίζει ο νόμος στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που φτιάχνεται. Για παράδειγμα, στη δεύτερη και μεγαλύτερη κατηγορία κτιρίων ανήκουν τα κτίρια με χρήση κατοικίας, τα εμπορικά καταστήματα (όπως τροφίμων, ένδυσης) και τα καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών (φαρμακεία, κουρεία – κομμωτήρια, αισθητικής περιποίησης, επιδιόρθωσης ενδυμάτων – υποδημάτων) και τέλος τα γραφεία επιχειρήσεων, οργανισμών, ελευθέρων επαγγελμάτων, τράπεζες, πρακτορεία στοιχημάτων και ταξιδιών, γραφεία τελετών, κέντρα γυμναστικής και αδυνατίσματος.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται επίσης: οδοντιατρεία και ιατρεία που δεν διαθέτουν νοσηλευτική κλίνη, μονάδες εφαρμογής ισοτόπων, ακτινολογικά εργαστήρια και εγκαταστάσεις φυσιοθεραπείας. Μέσα σε 5 χρόνια όλοι οι ιδιοκτήτες πρέπει να έχουν βρει και πληρώσει ένα μηχανικό με διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ώστε να δημιουργήσουν τον ηλεκτρονικό φάκελο- ταυτότητα του κτιρίου τους, με τον αρμόδιο μηχανικό να επανελέγχει τα στοιχεία της ταυτότητας του κτιρίου κάθε επτά χρόνια από την υποβολή της. Τα πρόστιμα για ψευδή στοιχεία κυμαίνονται από 2.000 έως 20.000 ευρώ, ενώ ο μηχανικός κινδυνεύει με αναστολή της άδειας λειτουργίας του. Χωρίς την Ηλεκτρονική Ταυτότητα το ακίνητο δεν θα μπορεί να πωληθεί ή να μεταβιβαστεί.

Την υποχρεωτική εμπλοκή των μηχανικών όμως θεσπίζει η κυβέρνηση σε κάθε δικαιοπραξία που περιλαμβάνει κτίρια. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 64 του σχεδίου νόμου ορίζεται σαφώς ότι «σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή, περιλαμβανομένων και των αιτία θανάτου δωρεών, που συντάσσεται μετά τη δημοσίευση του παρόντος και έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο, συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων χωρίς κτίσμα, επισυνάπτεται υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού»...

newpost.gr

Read more...