Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ενστόλων στην ΔΕΘ...


Φωτογραφία: Eurokinissi/Βασίλης ΒερβερίδηςΣτις 9 Σεπτεμβρίου...

Πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξήγγειλαν οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας για την...
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι Οι Ομοσπονδίες, κατόπιν συλλογικών αποφάσεων και με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης Δ.Ε.Θ. από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, αποφάσισαν να προβούν σε πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία, την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Δικαστηρίων - Άγαλμα Βενιζέλου).

Το προσκλητήριο που απεστάλη στις Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, στις Οργανώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ενέργεια & στην Αποστρατεία και στις Ομοσπονδίες Συνταξιούχων συναδέλφων των Σ.Α., αναφέρει αναλυτικά:

Οι Ομοσπονδίες μας, κατόπιν συλλογικών αποφάσεων και με αφορμή τα εγκαίνια της 81ης Δ.Ε.Θ. από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, αποφάσισαν να προβούν σε πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία, την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία Δικαστηρίων - Άγαλμα Βενιζέλου).

Όπως κι εσείς γνωρίζετε πολύ καλά, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται προς τις τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών που συντελέστηκαν με τα Μνημόνια, δεν λαμβάνει ουσιαστική μέριμνα για την ενίσχυση των προϋπολογισμών λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, η κλοπή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων αποσιωπάται (PSI), θεσμικές αλλαγές καρκινοβατούν ενώ πολλά άλλα αιτήματά μας δεν έχουν τύχει ικανοποίησης.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η συνέχιση της προβληματικής λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, η επιδείνωση της ανασφάλειας των πολιτών, η απαξίωση της υπηρεσιακής και ατομικής ζωής όλων των συναδέλφων μας, η περαιτέρω εγκατάλειψη και φτωχοποίηση των συνταξιούχων συναδέλφων μας, με δυο λόγια, η απαξίωση των εν ενεργεία και στην αποστρατεία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών.

Στο ίδιο φάσμα απαξίωσης και φτωχοποίησης, βρίσκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, τα στελέχη των οποίων βιώνουν το δικό τους δράμα και αναπόφευκτα, εκδηλώνουν ποικιλοτρόπως τις αντιδράσεις τους. Μάλιστα, μετά από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της οργανωμένης συνδικαλιστικής έκφρασης όλων των υπηρετούντων σε όλα τα Σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, είμαστε βέβαιοι ότι θα επικρατήσει η εμπέδωση της αγαστής συνεργασίας και της ενωτικής μας πορείας σε ένα ανώτερο επίπεδο συναδελφικής αγωνιστικής δράσης.

Τα κοινά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στον υπηρεσιακό αλλά και στον προσωπικό μας βίο, μας οδηγούν επιτακτικά στον κοινό δρόμο του αγώνα και των διεκδικήσεων.

Το αγωνιστικό μας πλαίσιο είναι γνωστό στους Κυβερνώντες που άλλοτε κωφεύουν επιδεικτικά, άλλοτε χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και άλλοτε επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι λες και απευθύνονται σε υπηκόους τριτοκοσμικής χώρας.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα επομένως θα δώσει την πρέπουσα απάντηση στον προκαθορισμένο τόπο και χρόνο στη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας από τους κυβερνώντες σεβασμό στους ένστολους και άμεση τήρηση των προεκλογικών και κυβερνητικών τους δεσμεύσεων.

Με τη δυναμική συμμετοχή τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία συναδέλφων και συναδελφισσών όλων των Σωμάτων, Κλάδων και Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν διεκδικούμε απλώς την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Καθορίζουμε ριζικά το μέλλον μας.

Σας καλούμε να επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά την κοινή αγωνιστική μας πορεία, αλλά και την κοινή αποτελεσματική μας δράση σε μια περίοδο κατά την οποία η κρισιμότητα των περιστάσεων δεν επιδέχεται κανενός είδους εφησυχασμό ή την όποια τυχόν αγωνιστική αναβλητικότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: