Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Είκοσι αλλαγές στη φορολογία από τον Ιούνιο...



Είκοσι σημαντικές αλλαγές στη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και στη φορολογία ακινήτων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης θα περιλαμβάνει η φορολογική μεταρρύθμιση που... θα απασχολήσει την επόμενη κυβέρνηση και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με το σχέδιο, για πρώτη φορά θα κληθούν όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες, δηλαδή περίπου 8,5 εκατομμύρια, να δηλώσουν σε μια αρχική κατάσταση όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους και στη συνέχεια όλες τις ετήσιες μεταβολές. Στα περιουσιακά στοιχεία θα περιληφθούν, οι καταθέσεις, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, οι μετοχές, τα αμοιβαία κεφάλαια και οτιδήποτε άλλο έχει κάποιος στην κατοχή του.

Τα 20 μέτρα που θα προβλέπονται στη φορολογική μεταρρύθμιση του Ιουνίου

- Μείωση των φορολογικών κλιμακίων σε 3 ή 4
- Αντικατάσταση φοροαπαλλαγών με στοχευμένες επιδοτήσεις
- Επαγγελματικά τεκμήρια ελάχιστου εισοδήματος
- Δήλωση αρχικής κατάστασης και ετήσιων μεταβολών όλων των περιουσιακών στοιχείων
- Αναλυτική καταγραφή δαπανών διαβίωσης για τον υπολογισμό του διαθέσιμου εισοδήματος
- Ενιαίος φορολογικός συντελεστής σε όλα τα νομικά πρόσωπα
- Επέκταση του συστήματος φορολογικού πιστοποιητικού και στις μικρότερες επιχειρήσεις
- Αντικατάσταση φοροαπαλλαγών με έκπτωση τεκμαρτού τόκου μετοχικού κεφαλαίου
- Νέα νομοθεσία για τη φορολογία ενδοομιλικών συναλλαγών
- Απλοποίηση του ΚΒΣ και αναμόρφωση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων
- Αυτοτελής φορολόγηση με ενιαίο συντελεστή (π.χ. 20%) όλων των εισοδημάτων από κεφάλαιο
- Ένας και μόνο φόρος κατοχής ακίνητης περιουσίας με κλιμακούμενο συντελεστή
- Τα τοκοχρεολύσια της πρώτης κατοικίας (ως ένα μέγεθος) εκπίπτουν του φόρου κατοχής
- Κατάρτιση τράπεζας τιμών ακινήτων και σταδιακή αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών
- Σταδιακή μείωση των συντελεστών ΦΠΑ
- Σταδιακή κατάργηση των μη ανταποδοτικών φόρων υπέρ τρίτων
- Εισαγωγή φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών
- Υποχρεωτική υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά
- Συνδυασμένες δράσεις για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή
- On line σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα Taxis
ΒΗΜΑ



Read more...

Το μέγεθος του αντιμνημονίου οφείλεται στον ΓΑΠ


Το ότι ο κόσμος είναι ακόμη σε φάση “ΝΑΙ στο ευρώ όχι στο μνημόνιο” είναι παροδικό και οφείλεται στην πεποίθηση ότι ο ΓΑΠ πρόδωσε την χώρα.

Ο κόσμος του αντιμνημονίου κατά πλειοψηφία αντιδρά στην προδοσία, και δεν πιστεύει ότι στα αλήθεια δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκεται η καρδιά του “ΝΑΙ στο ευρώ όχι στο μνημόνιο”.

Έτσι η συνέχιση στο ίδιο δρόμο ισοδυναμεί με συνέχιση της προδοσίας. Σε αυτό το κενό έπεσε ο Σαμαράς τον Δεκέμβριο και νωρίτερα ο Βενιζέλος θέλοντας να σώσουν την χώρα χωρίς όμως να μας πουν ποτέ το “από τι” την σώζουν. Η ανάλυση “σώζω=κρατώ την χώρα στο ευρώ” δεν πείθει γιατί ακριβώς αυτό έλεγε και ο ΓΑΠ.

Όλο το μέγεθος του αντιμνημονίου οφείλεται στον ΓΑΠ και στους χειρισμούς του. Η απώλεια ελέγχου της κοινωνίας οφείλεται στην απώλεια αξιοπιστίας των ΜΜΕ που στήριξαν τον ΓΑΠ και την τρόικα εναντίον κάθε κοινωνικής ομάδας αλλά και αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν το internet που πλέον κατατάσσεται σαν το πιο αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης. Τι να μας πουν τώρα. Αυτοί τον έβγαλαν και αυτοί με κάθε μέσο τον στήριξαν σε βάρος της χώρας για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.

Σήμερα είναι δύσκολο να πείσεις έναν πολίτη ότι το παιδί είναι ζαβό και δεν είναι ύποπτος ή το αντίστροφο. Εγκλωβισμένος ο πολίτης ανάμεσα στις δυο αυτές “Γαπικές” ιδιότητες, λογικά θεωρεί ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

Μόνο αν πήγαιναν -ο ΓΑΠ και οι πρωταίτιοι τραγωδίας-σε δίκη θα ακούγονταν η αλήθεια και θα ηρεμούσε η χώρα ώστε να κοιτάξει εμπρός της να δει τον γκρεμό. Με καταδίκη τους θα άλλαζε ολοκληρωτικά σελίδα και θα ξεδοντιάζονταν το αντιμνημόνιο δίνοντας μια κάποια σταθερότητα και αξιοπιστία στο σύστημα. Αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο γιατί όλο το σύστημα είναι ακόμη στην εποχή της παντοδυναμίας της TV και νομίζει ότι θα την σκαπουλάρει.

Για την ώρα η χώρα είναι προσκολλημένη στο παρελθόν. Και είναι θέμα μηνών ώστε ο συνεπής αντιμνημόνιακος να αντιληφθεί ότι οδηγεί την χώρα πραγματικά εκτός ευρώ. Τότε θα δούμε αν θα το αντέξει.

Μόλις η χώρα περάσει εκτός ευρώ θα κάτσουν κι άλλοι στο σκαμνί।

papaioannou


Read more...

Μπροστά σε νέα Βάρκιζα η Αριστερά;


Είναι αντιληπτό νομίζω ότι αν η αριστερά συγκεντρώσει αθροιστικά ένα 40% και δεν σχηματίσει κυβέρνηση θα έχει προδώσει το Λαϊκό αίσθημα υπερασπιζόμενη το στενό κομματικό μαγαζί της. Ειδικότερα δε, αν οι μνημονιακοί συγκεντρώσουν κάτω από 40% και σχηματίσουν κυβέρνηση της τρόικα τότε θα μιλάμε για ιστορική στιγμή αντίστοιχη της συμφωνίας της Βάρκιζας.

Και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αν συμβεί αυτό θα είναι στρατηγική ήττα για την χώρα η οποία θα εξαφανίσει την αριστερά ως πολιτικό απατεώνα. Ως πότε δηλαδή θα ανεχόμαστε μια αριστερά που δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες και πια η χρησιμότητα της τελικά; Κι αν ακόμη αυτή -η άχρηστη αριστερά- εξασφαλίσει αμνηστία στα συστημικά ΜΜΕ το Ιντερνετ θα την ξεγράψει αν πει να ασχοληθεί μαζί της.

Για την ώρα ο Τσίπρας κάνει φιλότιμες προσπάθειες να τα βρουν, ενώ οι υπόλοιποι ελπίζουν απλώς να βολέψουν καμιά 30 παλαιοκομματικούς στην Βουλή η ακόμη και σε μνημονιακή κυβέρνηση.

Πρόταση προς τις ηγεσίες του ΚΚΕ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων-Πρασίνων να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο στις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας, απευθύνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Είναι οκτώ έδρες, ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ» δήλωσε στο “βήμα της Κυριακής”. «Εμείς δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι δεν θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ μονοεδρικές. Στις υπόλοιπες θα στηρίξουμε τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να συμφωνήσουμε ότι στις τέσσερις θα στηρίξουμε όλοι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στις δύο της ΔΗΜΑΡ, σε μία των Οικολόγων και σε μία του ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο κ। Τσίπρας τόνισε ότι δεν είναι επιλογή κανενός η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και ότι αυτό το ομολογεί και η ίδια η Μέρκελ. Πρόσθεσε όμως ότι η χώρα έχει δικαίωμα να καταγγείλει τις διμερείς συμβάσεις και να καλέσει τους δανειστές σε νέα διαπραγμάτευση σχετικά με το Μνημόνιο. Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του για μορατόριουμ πληρωμών προς τους δανειστές για εύλογο χρονικό διάστημα και λογιστικό έλεγχο στο τμήμα του χρέους που έχει δημιουργηθεί με τοκογλυφικούς όρους, σε συνδυασμό με παράταση στην εξόφληση των ομολόγων.

papaioannou


Read more...

Παπαρήγα: Να μη δειλιάσει κανείς μπροστά στην κάλπη ...



«Όσο το δυνατόν πιο κάτω η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο το δυνατόν πιο πάνω το ΚΚΕ» είναι η άμεση λύση σύμφωνα με τη γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Στη διάρκεια της ομιλίας της στο... Περιστέρι, η κυρία Παπαρήγα ζήτησε «να μην υπάρξει κανείς που να δειλιάσει μπροστά στην κάλπη» και να γίνουν οι εκλογές «μια εργατική και λαϊκή εξόρμηση για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών».

Προειδοποίησε δε τους ψηφοφόρους ότι «πριν πάνε στην κάλπη θα δεχτούν έναν καταιγισμό παραπλάνησης και εκβιαστικών διλημμάτων».



Read more...

Καταψηφίζει την τροπολογία Γιαννίτση...



Την πρόθεσή του να καταψηφίσει αύριο, Μ.Δευτέρα, την τροπολογία Γιαννίτση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, αποκάλυψε στον Βήμα 99,5 ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γιάννης Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για «αυτοκτονική διάθεση του... πολιτικού συστήματος».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει στο υπουργείο Εσωτερικών έτοιμο
νομοσχέδιο, από το Μάιο του 2011, που αφορά τόσο τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όσο και τη λειτουργία του κομματικού συστήματος.

Όσον αφορά το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι ο νόμος περί ιθαγένειας που ψηφίστηκε επί των ημερών του στο υπουργείο Εσωτερικών, αφορά μόνο στους νόμιμους μετανάστες και κανείς παράνομος μετανάστης δεν μπορεί να κάνει χρήση.

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επί των κυβερνήσεών της έγιναν αθρόες νομιμοποιήσεις παράνομων μεταναστών.
BHMA



Read more...

Αγωνία στα κομματικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκαλούν τα δημοσκοπικά ευρήματα

Η πιο απρόβλεπτη αναμέτρηση


Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η εικόνα της Βουλής μετά τις εκλογές
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η εικόνα της Βουλής μετά τις εκλογές (Φωτογραφία: Eurokinissi )


Αθήνα
Προβληματισμό στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και ανησυχία στους Ευρωπαίους εταίρους μας, για το εάν θα μπορέσει μετεκλογικά να σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση, προκαλούν τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν ένα ρευστό και κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, στο πλαίσιο του οποίου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Η δημοσκοπήσεις δείχνουν το ΠΑΣΟΚ να κινείται μεταξύ 10% και 15% και τη ΝΔ από 13 έως 18,1%. Με τις αναγωγές το ΠΑΣΟΚ φθάνει περίπου στο 17% και η ΝΔ στο 25%. Βάσει αυτών, το κυρίαρχο ερώτημα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης είναι εάν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το 50%.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους. «Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, τότε πραγματικά δεν ξέρουμε πού πάμε και για ποια χώρα μιλά» λέγεται ότι δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε κλειστή κομματική σύσκεψη. Στη ΝΔ επιμένουν στην αναζήτηση της αυτοδυναμίας, αλλά έμπειρα στελέχη του κόμματος, όπως σημειώνει Το Βήμα της Κυριακής, εκφράζουν ιδιωτικώς έντονο προβληματισμό.

Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού είναι τέτοια, ώστε προκαλεί σύγχυση στα κομματικά επιτελεία για τη στρατηγική που πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά και αμηχανία στους δημοσκόπους, καθώς οι έρευνές τους δεν μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τη στάση που θα τηρήσουν στην κάλπη τα θύματα της πολιτικής των μνημονίων.

Πρόκειται περίπου για 1,8 εκατομμύριο ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με το απόλυτο αδιέξοδο και παράλληλα αποτελούν ένα κρίσιμο, από πολιτικής απόψεως, σύνολο. Η εκλογική τους συμπεριφορά είναι απρόβλεπτη και, όπως προκύπτει από τις διαπιστώσεις δημοσκόπων και πολιτικών στελεχών, απελευθερωμένη από όλα τα διλήμματα που τίθενται προεκλογικώς.

Χαρακτηριστικό της ρευστότητας είναι ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος μετρείται στις έρευνες της κοινής γνώμης περίπου στο 35% στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ σε ορισμένους νομούς της περιφέρειας ξεπερνά ακόμα και το 60%.

Δηλώσεις

Ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το Σάββατο στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση, στο κλειστό στάδιο του Αιγάλεω, δήλωσε ότι «οι εκλογές θα γίνουν, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι, εμείς δεν φοβόμαστε τον λαό, άλλοι κρύβονται» και ξεκαθάρισε: «Εμείς ζητάμε καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τα πάντα».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, στο ερώτημα αν η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί στην περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι κοντά στην εικόνα κατακερματισμού που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δηλώνει «απερίφραστα όχι». «Οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η παραμονή στο ευρώ συνδέεται άμεσα με τη νέα συμφωνία. Οι εκλογές δεν είναι μια καθολική δημοσκόπηση, είναι η ώρα της απόφασης» τονίζει.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην Realnews, εκτιμά ότι «είναι πολύ μικρή η πιθανότητα τα δύο μεγάλα κόμματα μαζί να μην έχουν πλειοψηφία στη Βουλή», θεωρεί «ύποπτο και απαράδεκτο» το επιχείρημα του 50+1 και προσθέτει: «Αν υπάρξουν 151 βουλευτές, θα υπάρχει και κυβέρνηση στη χώρα».

Στην ίδια εφημερίδα, ο Σταύρος Δήμας επαναλαμβάνει ότι «η Νέα Δημοκρατία στοχεύει στην αυτοδυναμία και μπορεί να την επιτύχει». Απαντώντας δε για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών, σημειώνει: «Η χώρα πρέπει να αποκτήσει βιώσιμη κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει και να εφαρμόζει γρήγορα αποφάσεις. Διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον Τύπο της Κυριακής, επαναλαμβάνει την άποψή του ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι «να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης» για τη θέση του πρωθυπουργού, καθώς και «να συμφωνηθούν από την αρχή: πρόγραμμα για να μπορεί να κυβερνηθεί η χώρα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που ολοκληρώνεται η συνεργασία».

Newsroom ΔΟΛ


Read more...

Πουλούν τα παντελόνια τους για ένα πιάτο φαγητό στο Μοναστηράκι...



Πωλούν τα πράγματα τους για ένα πιάτο φαγητό. Η οδός Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι, το μέρος όπου στεγάζονται τα παλαιοπωλεία των Αθηνών γέμισε και πάλι κόσμο. Όχι κόσμο που θέλει να αγοράσει κάτι, αλλά να... πουλήσει για να ζήσει…

Εννέα στους δέκα συμπολίτες μας που επισκέπτονται τους παλαιοπώληδες, ζητούν να μάθουν «πόσο πάει» ένα οικογενειακό κειμήλιο, ένα σετ μαχαιροπίρουνα, ακόμα και… ρούχα.

«Θέλουν να μου δώσουν από μαχαιροπίρουνα μέχρι και… παντελόνια, πράγματα που σε άλλες εποχές τα πετούσαν ή τα έδιναν σε έρανο», λέει ο παλαιοπώλης, κ. Παύλος Φίτος, ενώ ο κ. Σουλελές, ο αρχαιότερος παλαιοπώλης της περιοχής, δεν θυμάται να ήταν ποτέ τόσο άσχημη η κατάσταση όσο σήμερα τον τελευταίο μισό αιώνα.

Εν τω μεταξύ και τα παλαιοπωλεία βρίσκονται σε μεγάλη κρίση, αφού οι αντίκες και τα κειμήλια αποτελούν σήμερα είδος πολυτελείας.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος



Read more...

ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ



Read more...

Οι εκλογές οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση με το ζόρι.

ΤΟ ΧΑΟΣ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Η όποια απόφαση του Ελληνικού Λαού θα πρέπει να γίνει σεβαστή.

Το εκλογικό σώμα -ο ανώτατος άρχοντας σε μια δημοκρατία- θα κληθεί να αποφασίσει για την πορεία της χώρας από εδώ και εμπρός. Το Μνημόνιο έχει ηττηθεί σε κάθε επίπεδο και κανείς μνημονιακος δεν μπορεί να πείσει για την χρησιμότητα του. Κι αν οι Δημοσκόποι βγάζουν κάτι που μοιάζει με παραδοξότητα δηλαδή: “Ναι στο ευρώ όχι στο μνημόνιο” αν έτσι Βγει από την κάλπη τότε αυτό ακριβώς θα γίνει.

ΝΑΙ στο Ευρώ και όχι στο μνημόνιο οδηγεί σε διεθνοποίηση του προβλήματος ώστε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με το ζόρι. Απλώς κάποια μυαλά δεν επαρκούν ώστε να το συλλάβουν.

Αν η Ευρώπη φοβάται την Ελληνική Δημοκρατία τότε έχει χρεοκοπήσει ακόμη και ως ιδέα।



Read more...

Αν το ΔΗΜΑΡ “συνεργαστεί” θα τελειώσει όπως το ΛΑΟΣ


Η πληροφόρηση που έχουμε από την ΔΗΜΑΡ μιλά για ένα κόμμα μισό ΣΥΡΙΖΑ και μισό εκσυχρονιστικό, κάτι που κάνει ιδιαιτέρως πιθανό να μπει σε περιπέτειες στην περίπτωση που συνεργαστεί. Όμως η πορεία που επιφύλαξε ο ελληνικός λαός στα κόμματα που συνεργάστηκαν με την τρόικα είναι συντριπτική και το παράδειγμα του ΛΑΟΣ είναι εδώ μπροστά μας. Χωρίς ιστορικές σχέσεις με την κοινωνία το ΛΑΟΣ την είδαμε να απορρίπτει τελικά το παλαιοκομματικό “παραγοντιλίκι” του Καρατζαφέρη.

Αντίστοιχα δεν θα ανεχτεί τα ίδια από την ΔΗΜΑΡ η οποία θα πρέπει να επιλέξει να θα υπηρετήσει τις ελιτ ή τον Λαό ή αν θα πέσει στο χάσμα που χάσκει ανάμεσα τους। Ένα χάσμα που στήθηκε από τους πάνω εδώ και πολλά χρόνια. Όλα είναι ετοιμα λοιπόν και η παγίδα καλοστημένη τα σύμβολα τοποθετημένα και περιμένουν τον Κουβέλη να πέσει μέσα.

http://papaioannou.


Read more...