Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Το μέγεθος του αντιμνημονίου οφείλεται στον ΓΑΠ


Το ότι ο κόσμος είναι ακόμη σε φάση “ΝΑΙ στο ευρώ όχι στο μνημόνιο” είναι παροδικό και οφείλεται στην πεποίθηση ότι ο ΓΑΠ πρόδωσε την χώρα.

Ο κόσμος του αντιμνημονίου κατά πλειοψηφία αντιδρά στην προδοσία, και δεν πιστεύει ότι στα αλήθεια δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρίσκεται η καρδιά του “ΝΑΙ στο ευρώ όχι στο μνημόνιο”.

Έτσι η συνέχιση στο ίδιο δρόμο ισοδυναμεί με συνέχιση της προδοσίας. Σε αυτό το κενό έπεσε ο Σαμαράς τον Δεκέμβριο και νωρίτερα ο Βενιζέλος θέλοντας να σώσουν την χώρα χωρίς όμως να μας πουν ποτέ το “από τι” την σώζουν. Η ανάλυση “σώζω=κρατώ την χώρα στο ευρώ” δεν πείθει γιατί ακριβώς αυτό έλεγε και ο ΓΑΠ.

Όλο το μέγεθος του αντιμνημονίου οφείλεται στον ΓΑΠ και στους χειρισμούς του. Η απώλεια ελέγχου της κοινωνίας οφείλεται στην απώλεια αξιοπιστίας των ΜΜΕ που στήριξαν τον ΓΑΠ και την τρόικα εναντίον κάθε κοινωνικής ομάδας αλλά και αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν το internet που πλέον κατατάσσεται σαν το πιο αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης. Τι να μας πουν τώρα. Αυτοί τον έβγαλαν και αυτοί με κάθε μέσο τον στήριξαν σε βάρος της χώρας για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα τους.

Σήμερα είναι δύσκολο να πείσεις έναν πολίτη ότι το παιδί είναι ζαβό και δεν είναι ύποπτος ή το αντίστροφο. Εγκλωβισμένος ο πολίτης ανάμεσα στις δυο αυτές “Γαπικές” ιδιότητες, λογικά θεωρεί ότι υπάρχει άλλος δρόμος.

Μόνο αν πήγαιναν -ο ΓΑΠ και οι πρωταίτιοι τραγωδίας-σε δίκη θα ακούγονταν η αλήθεια και θα ηρεμούσε η χώρα ώστε να κοιτάξει εμπρός της να δει τον γκρεμό. Με καταδίκη τους θα άλλαζε ολοκληρωτικά σελίδα και θα ξεδοντιάζονταν το αντιμνημόνιο δίνοντας μια κάποια σταθερότητα και αξιοπιστία στο σύστημα. Αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο γιατί όλο το σύστημα είναι ακόμη στην εποχή της παντοδυναμίας της TV και νομίζει ότι θα την σκαπουλάρει.

Για την ώρα η χώρα είναι προσκολλημένη στο παρελθόν. Και είναι θέμα μηνών ώστε ο συνεπής αντιμνημόνιακος να αντιληφθεί ότι οδηγεί την χώρα πραγματικά εκτός ευρώ. Τότε θα δούμε αν θα το αντέξει.

Μόλις η χώρα περάσει εκτός ευρώ θα κάτσουν κι άλλοι στο σκαμνί।

papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: