Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Μπροστά σε νέα Βάρκιζα η Αριστερά;


Είναι αντιληπτό νομίζω ότι αν η αριστερά συγκεντρώσει αθροιστικά ένα 40% και δεν σχηματίσει κυβέρνηση θα έχει προδώσει το Λαϊκό αίσθημα υπερασπιζόμενη το στενό κομματικό μαγαζί της. Ειδικότερα δε, αν οι μνημονιακοί συγκεντρώσουν κάτω από 40% και σχηματίσουν κυβέρνηση της τρόικα τότε θα μιλάμε για ιστορική στιγμή αντίστοιχη της συμφωνίας της Βάρκιζας.

Και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αν συμβεί αυτό θα είναι στρατηγική ήττα για την χώρα η οποία θα εξαφανίσει την αριστερά ως πολιτικό απατεώνα. Ως πότε δηλαδή θα ανεχόμαστε μια αριστερά που δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες και πια η χρησιμότητα της τελικά; Κι αν ακόμη αυτή -η άχρηστη αριστερά- εξασφαλίσει αμνηστία στα συστημικά ΜΜΕ το Ιντερνετ θα την ξεγράψει αν πει να ασχοληθεί μαζί της.

Για την ώρα ο Τσίπρας κάνει φιλότιμες προσπάθειες να τα βρουν, ενώ οι υπόλοιποι ελπίζουν απλώς να βολέψουν καμιά 30 παλαιοκομματικούς στην Βουλή η ακόμη και σε μνημονιακή κυβέρνηση.

Πρόταση προς τις ηγεσίες του ΚΚΕ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Οικολόγων-Πρασίνων να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο στις μονοεδρικές περιφέρειες της χώρας, απευθύνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Είναι οκτώ έδρες, ας μην τις χαρίσουμε ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στη ΝΔ» δήλωσε στο “βήμα της Κυριακής”. «Εμείς δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι δεν θέλουμε παρά μία μόνο από τις οκτώ μονοεδρικές. Στις υπόλοιπες θα στηρίξουμε τα άλλα κόμματα. Θα μπορούσαμε για παράδειγμα να συμφωνήσουμε ότι στις τέσσερις θα στηρίξουμε όλοι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στις δύο της ΔΗΜΑΡ, σε μία των Οικολόγων και σε μία του ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο κ। Τσίπρας τόνισε ότι δεν είναι επιλογή κανενός η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και ότι αυτό το ομολογεί και η ίδια η Μέρκελ. Πρόσθεσε όμως ότι η χώρα έχει δικαίωμα να καταγγείλει τις διμερείς συμβάσεις και να καλέσει τους δανειστές σε νέα διαπραγμάτευση σχετικά με το Μνημόνιο. Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση του για μορατόριουμ πληρωμών προς τους δανειστές για εύλογο χρονικό διάστημα και λογιστικό έλεγχο στο τμήμα του χρέους που έχει δημιουργηθεί με τοκογλυφικούς όρους, σε συνδυασμό με παράταση στην εξόφληση των ομολόγων.

papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια: