Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Δεν θα υπάρξουν διακοπές παροχών...


Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι του Ομίλου θα υποστηρίξουν, στο μέτρο του δυνατού, κάθε προσπάθεια της διοίκησης του Ομίλου ΔΕΗ για την ομαλή λειτουργία του συστήματος ηλεκτροδότησης και αντιμετώπισης των...
προβλημάτων που 
ενδεχομένως θα δημιουργηθούν ενώ είναι ευνόητο ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές παροχών λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που υπάρχουν στα νοικοκυριά.

Αυτό αναφέρει η ΓΕΝΟΠ σε σημερινή ανακοίνωση τονίζοντας ότι πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας "χωρίς νεοφιλελεύθερες πολιτικές και μνημόνια" ενώ εκφράζει την ελπίδα η η απόφαση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος να είναι η ενδεδειγμένη.

Read more...

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση υπέρ του "ΟΧΙ"...


 Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 19:30, στην Πλατεία Συντάγματος.

«Στο... δημοψήφισμα της Κυριακής, ο ελληνικός λαός καλείται να πάρει στα χέρια του το μέλλον του τόπου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στα τελεσίγραφα των δανειστών και τους εγχώριους υποστηρικτές της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων» αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «το "ΟΧΙ" θα ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, βάζοντας το θεμέλιο για τη σύναψη μίας συμφωνίας που θα ανοίγει μία νέα προοπτική για τη χώρα, δίνοντας λύση στο πρόβλημα του χρέους και θέτοντας τους όρους για την επιστροφή στην ανάπτυξη».

«Οι δανειστές θέλουν να καταργήσουν τη Δημοκρατία. Επιδιώκουν να μας στερήσουν το δικαίωμα να μιλάμε και να αποφασίζουμε. Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε τα σχέδια» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Το "ΟΧΙ" την Κυριακή θα είναι η αδιαπραγμάτευτη νίκη του ελληνικού λαού. Το "ΟΧΙ" είναι η μόνη θετική απάντηση για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας».

Read more...

«Να υπερασπιστούμε την Πατρίδα, τους Έλληνες, το δημόσιο συμφέρον»...


LIVE BINTEO η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην πλατεία Κοτζιά...
«Να υπερασπιστούμε την Πατρίδα, τους Έλληνες, το δημόσιο συμφέρον» σημειώνει ο Γιώργος Παπανδρέου από την πλατεία Κοτζιά.
Με το ΟΧΙ «τιμωρούμε τους...
αδύναμους, τη μεσαία τάξη, το μικρομεσαίο επιχειρηματία» τονίζει και καλεί το λαό να στείλει μήνυμα, ψηφίζοντας «ΝΑΙ», για την ανικανότητα της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης.
Είναι ξεκάθαρο ότι το ερώτημα στο δημοψήφισμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη συμφωνία, αλλά ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Ευρώ, είπε και πρόσθεσε: Το OXI σημαίνει χρεοκοπία, έξοδο από το ΕΥΡΩ κλειστές αγορές για την Ελλάδα,ενώ το ιδιωτικό χρέος σε €€ θα το πληρώνουμε σε δραχμές...

Read more...

Το κάλεσμα του Κινήματος Στην πλατεία Κοτζιά μιλά απόψε στις 20:00 ο Γ. Παπανδρέου


kinima
Σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην πλατεία Κοτζιά θα μιλήσει απόψε στις 20:00 ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της Κυριακής.
Το Κίνημα απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, που πιστεύει στο όραμα μια Ευρώπης δημοκρατικής, προοδευτικής, πολυπολιτισμικής, πολύχρωμης, μιας Ευρώπης, που υπηρετεί τα συμφέροντα των λαών της.
«Μιας άλλης Ευρώπης, που αγωνίζεται για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας.Και μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υπάρχει χάριν των λαών της, που εμπιστεύεται τους πολίτες της, τους θέλει συμμέτοχους στις αποφάσεις, παρόντες στα κέντρα διαβούλευσης, που αναδεικνύει δημοκρατικά, άμεσα τους ηγέτες των θεσμών της, που διαβουλεύεται ανοιχτά και συνεχώς στο Ευρωκοινοβούλιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κινήματος.
«Ο Πατριωτισμός των Ελλήνων θέλει την Ελλάδα παντού, ισχυρή, με αξιοπρέπεια, στην Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο. Ο Πατριωτισμός των Ελλήνων, θέλει την Ελλάδα ανοιχτή, περήφανη, με ισχυρό διεθνές στίγμα, δυναμική, όχι φοβική και απομονωμένη. Οι Έλληνες, θέλουν μια Ελλάδα που σέβεται και εμπιστεύεται τα παιδιά της. Οι δημοκράτες και προοδευτικοί Έλληνες, οραματίζονται μια προοδευτική Ελλάδα σε μια προοδευτική Ευρώπη. Γι' αυτό αγωνίζονται», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Το κάλεσμα του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών εδώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Διαβάστε που μπορείτε να απευθυνθείτε Αποκλειστικά από τις τράπεζες οι συναλλαγές κοινωνικού συμφέροντος


Αποκλειστικά και απαραίτητα στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται και μέσων των κέντρων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (Call centers) θα πρέπει να υποβάλλονται τα αιτήματα πολιτών και επιχειρήσεων για την έγκριση τραπεζικών συναλλαγών που κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημοσίου  ή κοινωνικού συμφέροντος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, συναλλαγών για την πληρωμή ιατρικών εξόδων ή εισαγωγών φαρμακευτικών ειδών.
banks
Οι Τράπεζες, επισημαίνει το υπουργείο, είναι υποχρεωμένες να παραλαμβάνουν και να επεξεργάζονται τα αιτήματα και στη συνέχεια να τα διαβιβάζουν στην Επιτροπή Εγκρίσεων. Η αποστολή αιτήματος σε οποιοδήποτε άλλη υπηρεσία ή fax δεν θεωρείται έγκυρη και δεν μπορεί να αξιολογηθεί από την Επιτροπή. Επισημαίνεται επίσης ότι οι αιτήσεις που έχουν αποσταλεί απευθείας, με οποιοδήποτε τρόπο (π.χ ηλεκτρονικά ή fax) στο Υπουργείο Οικονομικών (ΓΛΚ) ή άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, θα πρέπει να επανυποβληθούν μέσω των οικείων τραπεζών, προκειμένου να θεωρηθούν έγκυρες και να αξιολογηθούν προς έγκριση.
Υπογραμμίζεται ότι με Αποφάσεις της Επιτροπής Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών έχει δοθεί πάγια εντολή προς τις Τράπεζες να προβαίνουν απευθείας στην αξιολόγηση και πραγματοποίηση συναλλαγών, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών για θέματα που αφορούν:
*Έξοδα Νοσηλείας στο εσωτερικό και το εξωτερικό
*Πληρωμή διδάκτρων σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού
*Για πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες έχει δοθεί όριο για συναλλαγές αγορών στο εξωτερικό, σύμφωνα με την πολιτική που έχει ορίσει η κάθε τράπεζα.
*Το ημερήσιο όριο για αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό με χρεωστικές κάρτες όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα με οποιαδήποτε μορφή, περιλαμβανομένων των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, ορίστηκε στα 60 ευρώ ανά χρεωστική κάρτα.
Τα στοιχεία επικοινωνίας των Τραπεζικών Ιδρυμάτων στα οποία πρέπει να απευθύνονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις εδώ.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δραματική παραδοχή Παππά στο Reuters: Οι τράπεζες θα ξανανοίξουν μόλις υπάρξει συμφωνία


pappas
Η κυβέρνηση δεν εξετάζει «κούρεμα» στις καταθέσεις, διαβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι τράπεζες θα ξανανοίξουν μόλις υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, οι συνομιλίες με τους δανειστές θα αρχίσουν αμέσως και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα υπάρξει συμφωνία.
http://lykavitos.gr/

Read more...

Παρελθόν από τους ΑΝΕΛ, ο Δαμαβολίτης...



Παρελθόν αποτελεί πλέον από το κόμμα των "Ανεξάρτητων Ελληνων" ο Κώστας Δαμαβολίτης, όπου...
πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η διαγραφή του. 
Ο Δαμαβολίτης προηγουμένως, είχε δηλώσει πως θαψηφίσει ΝΑΙ την Κυριακή.
Επίσης, καλείται να παραδώσει την έδρα του...

Read more...

Ν. Παππάς: Θα υπάρξει συμφωνία ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα...



«H κυβέρνηση δεν εξετάζει κούρεμα των καταθέσεων»...
«Θα υπάρξει συμφωνία ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας στο Reuters.
Ο Νίκος Παππάς κατέστησε σαφές ότι... «η κυβέρνηση δεν εξετάζει κούρεμα των καταθέσεων»...

Read more...

Χωρίς διόδια το Σαββατοκύριακο...



Χωρίς διόδια θα είναι το Σαββατοκύριακο, για το δημοψήφισμα, οι εθνικές οδούς. 
Το ίδιο ισχύει...
 και για την Αττική Οδό - μόνο για την Κυριακή.
Εκπτώσεις θα υπάρξουν επίσης στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ και των τρένων...

Read more...

Νέες οδηγίες για τις τράπεζες και τα capital controls...

ΑΤΜΚαταθέσεις από ιδιώτες και επιχειρήσεις κατά το διάστημα της Τραπεζικής Αργίας έως και 6 Ιουλίου 2015, ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς. Ειδικότερα.. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων, από την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, η Εθνική Τράπεζα: - Από το δίκτυο των 289 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, και ορίστηκαν από την Διοίκηση της Τράπεζας ως αρμόδιες προς τούτο υπηρεσίες, θα κάνει, πέραν της καταβολής των συντάξεων, αποδεκτές καταθέσεις πελατών καθώς και αιτήσεις έκδοσης νέων χρεωστικών καρτών για όλους τους ιδιώτες. - Επίσης κατόπιν ειδικής εντολής των πελατών θα εκτελούνται πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων στο εσωτερικό της χώρας. - Θα δέχεται καταθέσεις μέσω ΑΤΜ. Τονίζεται ότι η Εθνική διαθέτει σε όλη την Ελλάδα περισσότερα από 677 ΑΤΜ (αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές) με δυνατότητα απευθείας κατάθεσης μετρητών (χωρίς φάκελο). Μέσω των ATM αυτών, τα οποία δέχονται απευθείας κατάθεση μετρητών (χωρίς φάκελο), η πίστωση του λογαριασμού είναι άμεση και το ποσό είναι διαθέσιμο από την επόμενη στιγμή. Η δυνατότητα κατάθεσης μετρητών με φάκελο εξυπηρετείται σε επιπλέον 130 ΑΤΜ καταστημάτων με πίστωση λογαριασμού την επόμενη εργάσιμη. H Τράπεζα Eurobank ανακοίνωσε επίσης ότι από Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 και από το δίκτυο των 174 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, πέραν της καταβολής συντάξεων, θα γίνονται αποδεκτές και καταθέσεις πελατών. Επίσης θα εκτελούνται πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων στο εσωτερικό της χώρας. Οι παραπάνω πράξεις διενεργούνται σε εφαρμογή της από 30 Ιουνίου 2015 Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β΄ 1302/30.06.2015) η οποία ρυθμίζει θέματα σχετικά με την καταβολή συντάξεων κατά την διάρκεια της τραπεζικής αργίας βραχείας διαρκείας που θεσπίστηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 28.06.2015, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 65/28.06.2015 & 66/30.06.2015),. Η Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να διευκολύνει τους πελάτες της, ανακοινώνει την δημιουργία 112 Κέντρων Ειδικών Συναλλαγών σε όλη την Ελλάδα, τα οποία προστίθενται στα 290 καταστήματα που είναι ήδη ανοιχτά για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων. Συγκεκριμένα, μέσω των 112 Κέντρων Ειδικών Συναλλαγών θα διενεργούνται οι ακόλουθες εργασίες: - Καταθέσεις από εταιρικούς πελάτες και ιδιώτες - Πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων όπως μισθοδοσία προσωπικού και πληρωμές προμηθευτών - Έκδοση Winbank (web banking) - Έκδοση και επανέκδοση χρεωστικών καρτών με δυνατότητα έκδοσης μιας κάρτας ανά δικαιούχο. Επίσης, όλοι οι πελάτες της Τράπεζας έχουν δυνατότητα on line καταθέσεων σε 207 επιλεγμένα ΑΤΜ του δικτύου της. Για όλα τα σημεία εξυπηρέτησης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και την τοποθεσία των 207 ΑΤΜ, πληροφορίες παρέχονται στο www.piraeusbank.gr ή τηλεφωνικά στο 18 28 38. Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις Η τραπεζική αργία και οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων πλήττουν και τις επιχειρήσεις – ιδιαίτερα αυτές που συναλλάσονται με το εξωτερικό. Η Ελληνική Ενωση Τραπεζών δίνει τις εξής απαντήσεις στις ακόλουθες ερωτήσεις: Γίνονται μεταφορές κεφαλαίων από το εξωτερικό; – ΝΑΙ. Η μεταφορά κεφαλαίων από λογαριασμούς που τηρούνται σε αλλοδαπή τράπεζα σε λογαριασμό που τηρείται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα γίνονται κανονικά. Η μισθοδοσία καταβάλλεται; – ΝΑΙ, εφόσον ο εργοδότης καταβάλλει τη μισθοδοσία με ηλεκτρονικό τρόπο ή με κεντρική εντολή (μη ηλεκτρονική) σε αρμόδια υπηρεσία της τράπεζας συνεργασίας του. Ο λογαριασμός μισθοδοσίας του προσωπικού πρέπει να τηρείται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Μπορώ να μετατρέψω τα ευρώ μου σε συνάλλαγμα για ταξίδι στο εξωτερικό; – ΝΑΙ, αλλά μόνο στις αδειοδοτημένες από την ΤτΕ Εταιρείες Ανταλλακτηρίων Συναλλάγματος, διότι τα καταστήματα των τραπεζών θα παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας και δεν θα είναι δυνατή η μετατροπή των ευρώ σε συνάλλαγμα. Είμαι επιχείρηση που δέχεται μετρητά. Μπορώ να τα καταθέτω στην τράπεζά μου; – ΝΑΙ, η αποδοχή καταθέσεων είναι μια από τις τραπεζικές εργασίες που επιτρέπονται, αλλά θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τη διεύθυνση χρηματικού της τράπεζας συνεργασίας σας. Είμαι επιχείρηση που δέχεται συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Πότε θα πιστώνεται ο τραπεζικός μου λογαριασμός; – Η εκκαθάριση των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, ελληνικών και ξένων, θα γίνεται σε ημερήσια βάση και η πίστωση του λογαριασμού της επιχείρησης δεν θα αλλάξει σε σχέση με τα ισχύοντα έως την 26η Ιουνίου 2015. Μπορώ να αρνηθώ συναλλαγές με κάρτες; –Στην ΠΝΠ προβλέπεται ότι όποιος, κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, αρνείται την πληρωμή με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες τιμωρείται, κατά τις διατάξεις των άρθρων 288 παρ. 1 και 452 του Ποινικού Κώδικα, και των διατάξεων του άρθρου 13α του ν. 2251/1994 (Α΄ 191), του άρθρου 18α ν. 146/1914 (Α΄ 21), και του άρθρου 19 ν. 4177/2013 (Α΄ 173), όπως ισχύουν. Οι επιχειρήσεις πώς θα πληρώνουν προμηθευτές, εισφορές και άλλες υποχρεώσεις; – Οι συναλλαγές μπορούν να γίνονται μέσω internet, mobile και phone banking. Οι συναλλαγές αυτές πρέπει να αφορούν πληρωμές εντός Ελλάδος. Τι γίνεται με τις συναλλαγές πληρωμών για εμπορικούς σκοπούς στο εξωτερικό; –Για τις περιπτώσεις στις οποίες ένα έμβασμα ή μια μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό επιτρέπεται, αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα αιτήματα που αφορούν τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης των τραπεζών, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που θα τους παρέχονται. Στη συνέχεια, η τράπεζα θα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, η οποία και θα εγκρίνει, το σύνολο ή μέρος του ποσού των εν λόγω συναλλαγών, εφόσον αυτές κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημόσιου ή κοινωνικού συμφέροντος. Τι ισχύει με τις επιταγές; –Κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, αναστέλλονται οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής και αναστέλλονται οι δικαστικές προθεσμίες, συνεπώς οι κομιστές δεν θα απολέσουν τα δικαιώματά τους. newsbeast.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Κώστας Γαβράς: Το δημοψήφισμα υπηρετεί τη δημοκρατία...

Οι Κάνες τίμησαν τον Κώστα ΓαβράΤη συμπαράστασή του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Κώστας Γαβράς με σημερινή συνέντευξη στο γαλλικό ραδιόφωνο France Inter εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και καταδικάζοντας τις παρεμβάσεις Ευρωπαίων, όπως του... πρόεδρου της Κομισιόν. Συγκεκριμένα, σχετικά με το εάν είναι υπέρ του «Ναι» ή του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, απάντησε: «Μη με κάνετε να πω πράγματα που δεν έχω πει. Αυτό που λέω είναι ότι όλοι λένε στους Ελληνες να ψηφίσουν ναι. Ο κ. Γιούνκερ και οι άλλοι. Την ίδια στιγμή ο κ. Γιούνκερ φιλοξενεί σπίτι του τους Ελληνες μεγαλοεπιχειρηματίες στις Βρυξέλλες για να μην πληρώνουν φόρους. Εχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα, αλλά μένω στη Γαλλία και ψηφίζω στη Γαλλία και δεν θέλω να πω στους Ελληνες ψηφίστε το ένα ή ψηφίστε το άλλο». Και συνέχισε: «Επί πολλά χρόνια οι Ευρωπαίοι, είτε Γάλλοι είτε Γερμανοί είτε άλλοι, πωλούν με πίστωση στους Έλληνες κάθε είδος προϊόντος. Οι Γερμανοί πούλησαν στην Ελλάδα περισσότερες Πόρσε από ό,τι σε κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Αυτό είναι μια απόλυτη παράνοια αλλά κανένας δεν συγκινήθηκε τότε ούτε στην ελληνική κυβέρνηση ούτε στην Ε.Ε.» Στην ερώτηση «εάν τελικά ο πρωθυπουργός είναι οραματιστής ή εντελώς τρελός», ο κ. Γαβράς σημείωσε ότι «ο Τσίπρας δεν παίζει. Εκλέχτηκε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και κάνει τα πάντα προκειμένου το πρόγραμμά του να γίνει αποδεκτό από όλο τον κόσμο. Κάνει αυτά που πολλοί πολιτικοί δεν κάνουν. Είναι συνεπής στις υποσχέσεις που έδωσε στον λαό για να εκλεγεί». Και για το αν «είναι επικίνδυνη η λαϊκίστικη εθνοπατριωτική ρητορική του Τσίπρα» ο Κώστας Γαβράς απάντησε χαρακτηριστικά: «Καθόλου. Αυτά που λέει ο Σαρκοζί και οι άλλοι είναι εναντίον του ελληνικού λαού. Θα δούμε στο δημοψήφισμα ποιος είναι υπέρ και ποιος κατά του Τσίπρα. Αυτή είναι η δημοκρατία». Σχετικά με την άποψη ότι «τα μέτρα που λαμβάνουν οι Ευρωπαίοι είναι για να διορθώσουν συμπεριφορές στην Ελλάδα» κατέστησε σαφές πως «δάνειζαν χρήματα στις τράπεζες για να μπορούν να προτείνουν στους Έλληνες δάνεια για διακοπές και για δώρα τα Χριστούγεννα. Και δάνειζαν συνεχώς. Οι τράπεζες όμως τι είναι; Ελληνογαλλογερμανικές όλες. Τώρα θίξατε όμως την ουσία του προβλήματος της Ελλάδας». «Όταν ο Ζισκάρ είπε "Nαι" στην ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. είχε προβλέψει ότι απαιτούνταν τουλάχιστον δύο χρόνια για να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί η χώρα. Αν λοιπόν αυτός ο στενός φίλος του Καραμανλή είχε φροντίσει να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές σε μια χώρα που έχει έθνος αλλά δεν έχει κράτος μια και το κράτος είναι εντελώς άθλιο, τότε τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει ποτέ εδώ», είπε. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει σαφώς δίκιο που κάνει το δημοψήφισμα, «γιατί έχουμε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο, από όπου δεν υπάρχει συνέχεια. Απευθύνεται στον ελληνικό λαό και λέει, ιδού τι μας προτείνουν. Αν το αποδέχεστε, ψηφίστε ναι. Αν δέχεστε μια άλλη πρόταση, ψηφίστε όχι». Δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο «πρώτος Έλληνας πολιτικός εδώ και πολύ καιρό, που είναι συνεπής και έχει μια γραμμή που θεωρώ σημαντική για να αλλάξει η χώρα. Κανένας από τους πολιτικούς που γνώρισα μέχρι σήμερα δεν είχε αυτή τη γραμμή. Γι’ αυτό έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτόν τον άνθρωπο». Για το ενδεχόμενο ενός Grexit ο πρόεδρος της γαλλικής Σινεματέκ εξέφρασε το φόβο πως αυτό «θα ήταν μία τρομερή εξέλιξη, ένα πολύ αρνητικό γεγονός. Τα μικρά κράτη έχουν ανάγκη τα μεγάλα να μπορούν να ακουμπήσουν επάνω τους. Θα ήταν μια απόλυτη τραγωδία». «Ποιο άλλο μεγάλος κράτος λοιπόν θα είναι διαθέσιμο, ώστε πάνω τους να στηριχθεί η Ελλάδα; Για σκεφτείτε το αυτό;» είπε αναφερόμενος στη Ρωσία και την Κίνα. «Κι αυτό με γεμίζει φόβο. Αυτό θα είναι τραγωδία. Να γίνει η Ελλάδα μια Αλβανία. Το παλιό όνειρο για τη Ρωσία είναι να βγει στη Μεσόγειο κι εδώ οι Ευρωπαίοι πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ». Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για θέμα ειδικής μεταχείρισης υπέρ της Ελλάδας, αλλά ότι η κατάσταση σε κάθε χώρα είναι διαφορετική. «Και εξαρτάται κι από τις υποχρεώσεις της. Δεν μπορούν να γίνονται τέτοιοι παραλληλισμοί, αλλά αυτό που είναι αλήθεια και ισχύει είναι ότι οι λαοί ψάχνουν σήμερα νέες πολιτικές. Κοιτάξτε τους νέους στην Ισπανία, την κυρία Λεπέν στη Γαλλία. Οι παλιές πολιτικές τελείωσαν σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε αυτό των υποσχέσεων που ποτέ δεν κρατιούνται. Αυτό θέλει να προσπαθήσει να κάνει ο Τσίπρας». Αναφορικά με το σύνθετο ζήτημα της φορολόγησης των εφοπλιστών διευκρίνισε ότι αν οι τελευταίοι αντιμετωπίσουν μεγαλύτερη φορολόγηση θα πάνε στον Παναμά. «Αλλά ας μείνουμε στον ελληνικό λαό που τόσο έχει υποφέρει. Στο κέντρο της Αθήνας ένας μεγάλος αριθμός μαγαζιών έχουν κλείσει. Χιλιάδες νέοι Ελληνες φεύγουν στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια τεράστια αφαίμαξη, εφόσον δεν θα υπάρχει αύριο. Πάρα πολλοί είναι στην ανεργία, το 26%». Τέλος, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του πρότεινε τη θέση του πρόεδρου της Δημοκρατίας, αλλά αρνήθηκε γιατί είναι Γάλλος και μένει στη χώρα εδώ και εξήντα χρόνια. efsyn.gr Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Read more...

Υπέρ του ΝΑΙ, ο Καραμανλής...


Παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κάλεσε τον Ελληνικό λαό να ψηφίσει ΝΑΙ. Η επικράτηση του ΟΧΙ θα ερμηνευτεί ως...
επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης, είπε, ενώ τόνισε, πως, η εθνική ασφάλεια υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας...

Read more...

Από 11,6 δισ. ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2015 Στα 7,5 δισ. ευρώ η αξία του χαρτοφυλακίου του ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες


Στα 7,5 δισ. ευρώ η αξία του χαρτοφυλακίου του ΤΧΣ στις συστημικές τράπεζες

Αθήνα
Στα 4 δισ. ευρώ ανέρχεται από τις αρχές του 2015 η απώλεια του μετοχικού χαρτοφυλακίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στις συστημικές τράπεζες σε τιμές αγοράς.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη την τριμηνιαία οικονομική κατάσταση για την περίοδο που έληξε την 31η Μαρτίου 2015. Σύμφωνα με αυτή, την 31η Μαρτίου 2015 η αγοραία αξία του μετοχικού χαρτοφυλακίου του ΤΧΣ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες ανήλθε στα  6,6 δισ. ευρώ, έναντι 11,6 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2014, ενώ στις 26 Ιουνίου 2015 η αγοραία αξία αυξήθηκε στα 7,5 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές των τραπεζών στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν διαπραγματεύονται λόγω της αργίας και πως πιθανόν λόγω των εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα η αξία της συμμετοχή του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς να μειωθεί περαιτέρω.
Από τις οικονομικές καταστάσεις του ΤΧΣ προκύπτει πως σε συνέχεια της επιστροφής των ομολόγων του EFSF στις 27 Φεβρουαρίου 2015, το ΤΧΣ προχώρησε σε μείωση του καταβληθέντος κεφαλαίου του κατά  10,9 δισ. ευρώ. Έτσι, στις 31 Μαρτίου 2015 το κεφάλαιο του ΤΧΣ ανερχόταν στα 38.8 δισ. ευρώ.
Την 31 Μαρτίου 2015 τα ταμειακά διαθέσιμα του ΤΧΣ ανέρχονταν σε 344 εκατ. ευρώ, έναντι  670 εκατ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Το Ταμείο μετέφερε το 90% των διαθέσιμων μετρητών ύψους  309,4 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό διαχείρισης της ΤτΕ.
Τέλος, οι απαιτήσεις από τράπεζες υπό εκκαθάριση την 31η Μαρτίου 2015 οι ανήλθαν στα 2,33 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Τσίπρας: Να διασφαλίσουμε την ομοψυχία μας...



Τι δήλωσε για τις περικοπές στον Στρατό...
Δηλώσεις στο υπουργείο Αμύνης έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κάλεσε "να διασφαλίσουμε την ομοψυχία μας, χωρίς δραματοποίηση της κατάστασης".

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ως κόρη οφθαλμού την...
εθνική μας κυριαρχία, πρόσθεσε.
Οσον αφορά τις περικοπές στο Στρατό, είπε μεταξύ άλλων, πως, "εμεις θα αποφασίσουμε που θα γίνουν οι μειώσεις,αλλά και πως θα μοιραστούν οι πόροι"...  

Read more...

Δημιουργεί 112 Κέντρα Ειδικών Συναλλαγών Καταθέσεις δέχεται η Τράπεζα Πειραιώς


Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τη δημιουργία 112 Κέντρων Ειδικών Συναλλαγών σε όλη την Ελλάδα, τα οποία προστίθενται στα 290 καταστήματα, που είναι ήδη ανοιχτά για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων.
peiraios
Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι μέσω των 112 Κέντρων Ειδικών Συναλλαγών θα διενεργούνται οι ακόλουθες εργασίες: καταθέσεις από εταιρικούς πελάτες και ιδιώτες, πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων όπως μισθοδοσία προσωπικού και πληρωμές προμηθευτών, έκδοση Winbank (web banking) και έκδοση και επανέκδοση χρεωστικών καρτών με δυνατότητα έκδοσης μιας κάρτας ανά δικαιούχο.
Επίσης, όλοι οι πελάτες της Τράπεζας έχουν δυνατότητα on line καταθέσεων σε 207 επιλεγμένα ΑΤΜ του δικτύου της.
Για όλα τα σημεία εξυπηρέτησης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και την τοποθεσία των 207 ΑΤΜ, πληροφορίες παρέχονται στο www.piraeusbank.gr ή τηλεφωνικά στο 18 28 38. Νωρίτερα σε ανακοινώσεις σχετικά με την αποδοχή καταθέσεων είχαν προχωρήσει και η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Λίγο πριν τη χρεoκοπία αύξησε το μισθό του στις 280.000 €


Σε βαρύ πολιτικό και ηθικό ατόπημα περιέπεσε ο νεοδιορισθείς από την κυβέρνηση Πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) Στάθης Τσοτσορός.
tsotsoros
Με μια προσωπική απόφαση-πρόκληση αποφάσισε την αύξηση των ετήσιων αποδοχών του κατά 110.000 ευρώ, όπως γράφει το thetoc.gr.
Πως ο νέος “εκλεκτός” της -”πρώτη φορά αριστερά”- κυβέρνησης διέπραξε αυτό το ανοσιούργημα; Μεθοδεύοντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛ.ΠΕ στις 25 Ιουνίου,στην οποία βασικός μέτοχος είναι το ελληνικό Δημόσιο,που εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο-δηλαδή από τον ίδιο!
Η Γ.Σ. λοιπόν αποφάσισε οι ετήσιες αποδοχές του Προέδρου των ΕΛ.ΠΕ Στάθη Τσοτσορού να αυξηθούν ετησίως στις 280.000 ευρώ από 170.000 ευρώ που έπαιρνε ο προηγούμενος Πρόεδρος της εταιρείας Γ. Παπαθανασίου.
Δηλαδή, αύξηση κατά 110.000 ευρώ και σε ποσοστό περίπου 40% (!),σε μια δραματική περίοδο που οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους πλήττονται θανάσιμα από κατάσταση χρεοκοπίας.
Να σημειώσουμε ότι ο νέος Πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ αποτελεί κορυφαία επιλογή του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη, ο οποίος επαγγέλλεται ένα διαφορετικό υποτίθεται πρότυπο κοινωνίας και λειτουργίας των θεσμών. Το ερώτημα λοιπόν προς τον υπουργό είναι αμείλικτο: γνώριζε την πρωτοβουλία του “εκλεκτού” του και αν όχι μήπως πρέπει τώρα που το γνωρίζει να πράξει τα δέοντα;
Δυστυχώς ο βίος και η πολιτεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν διαφεύγει από την παραδοσιακή πορεία της ευνοιοκρατίας,της πελατοκρατίας και της σκανδαλώδους μεταχείρισης των “ημετέρων”. Παραδείγματος χάριν, την ημέρα της επίσημης πτώχευσης της χώρας διορίσθηκε επικεφαλής μιας άλλης εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας του Δημοσίου,της ΕΥΔΑΠ ο σύντροφος της Ρένας Δούρου. Ενώ σε πολλές άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα πληθαίνουν οι καταγγελίες για κρούσματα “φαβοριτισμού” από την πλευρά των “εκλεκτών” της νέας διακυβέρνησης.
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Δήλωση Χρυσοβελώνη Πέντε βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. ζητούν την απόσυρση του δημοψηφίσματος


Πέντε βουλευτές των Ανεξάτητων Ελλήνων διαφοροποιούνται από την γραμμή του κόμματός του και ζητούν την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος ή την υπερψήφιση του "ΝΑΙ", δημιουργώντας νέα προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Πρόκειται για τους: Δημήτρη Καμμένο, Κώστα Δαμοβλίτη, Νίκο Μαυραγάνη, Θανάσης Παπαχρηστόπουλος και Βασίλη Κόκκαλη.
χρυσοβελωνη
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Μαυραγάνης, γίνεται ο 4ος βουλευτής του κόμματος του Πάνου Καμμένου που διαφοροποιεί τη στάση του για το δημοψήφισμα.
Ο κ. Μαυραγάνης, χαρακτήρισε «Νόθο» το δημοψήφισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε, ότι «αν και παραμένει μαχητής του Όχι, ο λαός καλείται να αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον του, αλλά καλείται με το πιστόλι στον κρόταφο». Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα σε άλλα δηλώνει: Ενώ έπρεπε να διασφαλίσουν τη ρευστότητα συνέχισαν τις καταβολές προς δανειστές.
Ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης τόνισε το πρωί στον ΑΝΤ1: «Εγώ όταν ψήφισα το Σάββατο για τη διενέργεια δημοψηφίσματος είχα τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν capital controls. Η εντολή που έχω λάβει δεν είναι για κλειστές τράπεζες. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, εκπροσωπώ τον μέσο Έλληνα, τον νοικοκύρη με τις 5.000 ή 10.000 ευρώ στην τράπεζα που φοβάται. Δεν έχω εντολή να κουρευτούν οι καταθέσεις».
Τους λόγους για τους οποίους στο δημοψήφισμα θα ψηφίσει ΝΑΙ σχολίασε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Δαμαβολίτης, ενώ τόνισε ότι αν ο Πάνος Καμμένος ζητήσει την παραίτηση και την έδρα του, θα τα παραδώσει αυτόματα.
«Έτσι κι αλλιώς αυτό το έχω πει στον Πρόεδρο εξαρχής. Σε περίπτωση που οι διαφωνίες μας είναι παραπάνω από το 50%, παραπάνω από τον μέσο όρο, θα πρέπει να παραδώσω την έδρα και να φύγω», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Δαμαβολίτης στο mega και συμπλήρωσε: «Αν ο Πρόεδρος ζητήσει την παραίτησή μου και την έδρα μου θα την έχει αυτόματα».
Επίσης, δήλωσή του ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, με δήλωσή του, ζητά «άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος και επανέναρξη διαπραγματεύσεων».
Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Δημήτρη Καμμένου:
Το Σάββατο 27 Ιουνίου το Ελληνικό Κοινοβούλιο με βάση τα μέχρι εκείνη τη στιγμή αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και την ΕΓΓΥΗΣΗ της Ελληνικής Κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν capital controls ψήφισε υπερ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος με βάση το οποίο ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα έπαιρνε την τύχη της διαπραγμάτευσης στα χέρια του και θα αποφάσιζε ο ίδιος για το μέλλον του.
Την παραπάνω απόφαση δημοψηφίσματος ακολούθησαν δυστυχώς δύο πολύ άσχημες εξελίξεις: το κλείσιμο των τραπεζών με την ταυτόχρονη επιβολή capital controls και η μη αποδοχή της παράτασης του προγράμματος από τους δανειστές κάτι που οδήγησε στη λήξη του στις 30 Ιουνίου.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απέστειλε δύο επιστολές στους θεσμούς στις 30 Ιουνίου όπου αιτείται νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα 29 δις αποδεχόμενος ως βάση συνέχισης διαπραγμάτευσης την τελευταία (βελτιωμένη) πρόταση των θεσμών της 28ης Ιουνίου 2015 και προτείνοντας πλέον συγκεκριμένες βελτιώσεις επ’ αυτής.
Είναι προφανές, ότι με βάση την παραπάνω πρόταση-επιστολή του Πρωθυπουργού ΔΕΝ υφίσταται πλέον κανένα ζήτημα δημοψηφίσματος καθώς σε συνθήκες πόλωσης καλείται πλέον ο ελληνικός λαός να αποφασίσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ πάνω σε μια πρόταση των θεσμών που η ίδια η Κυβέρνηση την έχει ήδη αποδεχτεί ως βάση συνέχισης της διαπραγμάτευσης.
Με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους μου, συναισθανόμενος απόλυτα την αβεβαιότητα στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μετά τις παραπάνω εξελίξεις και συντασσόμενος απόλυτα με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία «Η παρουσία της χώρας στο ευρώ είναι εθνικός μονόδρομος όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για εθνικούς λόγους - Ενα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό.»
ΖΗΤΩ
την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του δημοψηφίσματος και την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το αργότερο τις 20 Ιουλίου (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής ομολόγου ΕΚΤ ύψους 3,5 δις με συνέπεια άμεση χρεωκοπία με ενεργοποίηση του όρου cross default, σε περίπτωση μη πληρωμής του) που είναι η τελευταία δυνατή ημερομηνία ώστε να αποφεύγει μέγιστα δεινά ο τόπος μας.
Είναι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για ΟΛΟΥΣ μας.
Η παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ».
Χρυσοβελώνη: Αλλα λέγαν άλλα εννοούν
Η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολίασε για τους βουλευτές που διαφοροποιούνται από την γραμμή του κόμματος για το δημοψήφισμα.
"Οι συγκεκριμένοι βουλευτές τοποθετήθηκαν στην ολομέλεια της βουλής και είπαν "ναι" στο να γίνει το δημοψήφισμα, όπως επίσης έχουν τοποθετηθεί και στην κοινοβουλευτική ομάδα λέγοντας "όχι" στα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές. Τώρα αν άλλα λέμε και άλλα εννοούμε η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά".
http://www.matrix24.gr/

Read more...

Σανίδα σωτηρίας αναζητά ο Τσίπρας που καταρρέει από το Συμβούλιο της Επικρατείας


tsipras-nevra-5
Στον από μηχανής Θεό που στην προκειμένη περίπτωση λέγεται Συμβούλιο Επικρατείας έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει το Δημοψήφισμα της Κυριακής.
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος θα είναι κόλαφος για την κυβέρνηση και στο μόνο που ελπίζει το Μαξίμου είναι μια απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που θα βγάζει παράνομο το Δημοψήφισμα.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έβγαζε από το δραματικό αδιέξοδο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος σε περίπτωση κατά την οποία επικρατήσει το ΝΑΙ θα πρέπει να δρομολογήσει διαδικασίες παραίτησης και να συμβιβαστεί με μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην οποία ο ίδιος δεν θα συμμετέχει.
Εμείς θεωρούμε βέβαιο ότι οι έντιμοι δικαστές του Συμβουλίου Επικρατείας θα αφήσουν το λαό να αποφασίσει γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλουν και δεν πρέπει να εμπλακούν σε παιχνίδια που θα πυροδοτήσουν έντονες αντιπαραθέσεις και επικίνδυνες συγκρούσεις.
http://lykavitos.gr/

Read more...

"Τα φρούρια πέφτουν"...



Υπέρ του ΝΑΙ και ο Μαυραγάνης των ΑΝΕΛ...
Διαφοροποίηση και του Μαυραγάνη -η τέταρτη- με αιχμές κατά της κυβέρνησης (εκανε λόγο για "Δούρειους Ιππους", "φρούρια που πέφτουν"). Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε πως...
θα ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, ενώ προειδοποιησε οτι τα επόμενα 40 χρόνια θα είναι πολύ δύσκολα...

Read more...

Έλληνες, είστε έτοιμοι για επίπονη λιτότητα?...



«Ένα "Οχι" δεν θα φέρει καλύτερη πρόταση για την Ελλάδα», λέει ο αδίστακτος   Ντάισελμπλουμ...
Νέα ωμή παρέμβαση για το ελληνικό δημοψήφισμα εκανε το πρωί της Πέμπτης ο  Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Το δημοψήφισμα ουσιαστικά αφορά το ερώτημα εάν...
οι Έλληνες είναι έτοιμοι να δεχθούν μέτρα επίπονης λιτότητας» είπε, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Ένα "Οχι" δεν θα φέρει καλύτερη πρόταση και καλύτερη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «είναι δύσκολο να γεφυρώσει κανείς τις χρηματοδοτικές διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης»...




Read more...

Ο Δ. Καμμένος, τρίτος βουλευτής των ΑΝΕΛ υπέρ του ΝΑΙ...


Mετά τους Δαμαβολίτη και Κόκκαλη,  διαφοροποιείται για το δημοψήφισμα από τη γραμμη των ΑΝΕΛ και ο Δ. Καμμένος, που...

αναμένεται να ψηφίσει ΝΑΙ...

Read more...

Πρόντι: Ελπίζω ότι η Αθήνα δεν θα γίνει το δικό μας Σαράγεβο...


ΡΟΜΑΝΟ ΠΡΟΝΤΙ
Τις σοβαρές συνέπειες της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επισημαίνει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η Αθήνα να γίνει «το δικό μας Σαράγεβο».

Ο Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος υπήρξε και...
πρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, θεωρεί ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία με την Ελλάδα διότι ούτε η γερμανίδα Καγκελάριος, ούτε ο σημερινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ούτε και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα αναλάβουν τέτοια ευθύνη.

«Θα ήθελα να δω πώς η Μέρκελ, ο Γιουνκέρ και η Λαγκάρντ θα αναλάβουν την ευθύνη να αφήσουν την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη», δηλώνει ο Ρομάνο Πρόντι σε συνέντευξή του στην La Repubblica.

Η ιστορία κινείται σε κύκλους , «ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε εξαιτίας ενός ασήμαντου γεγονότος. Αλλά ελπίζω ότι η Αθήνα δεν θα γίνει το δικό μας Σαράγεβο», προσθέτει ο Πρόντι.

Η απουσία συμβιβασμού ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της «είναι ένα αδιανόητο γεγονός», που θέλει να πιστεύει στην επίτευξη συμφωνίας, διότι μία αποτυχία θα ήταν «παταγώδης». Το δυστύχημα είναι ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί είναι σαν "μισοψημένο ψωμί". Για τον λόγο αυτόν δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις που μάς περιμένουν, ούτε να έχει σημαντική διεθνή παρουσία».

Λείπει μία πραγματική ευρωπαϊκή αρχή, την οποία τα κράτη, «όμηροι των εσωτερικών πολιτικών τους προβλημάτων», δεν θέλουν. Εάν υπήρχε αυτή η ευρωπαϊκή αρχή, η Ελλάδα πιθανότατα δεν θα είχε ενταχθεί στην ευρωζώνη. «Εάν η Ευρώπη θέλει να επιλύσει το θέμα, οφείλει να αντιδράσει άμεσα αποκτώντας μία αυθεντική ομοσπονδιακή αρχή», λέει.

Read more...

ΝΑΙ από Σημίτη...



Αφησε αιχμές κατά των Καραμανλή και Παπανδρέου...
Παρέμβαση από τον Κ. Σημίτη, υπέρ του ΝΑΙ.
Ζήτησε ο Ελληνικός λαός να ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Οι πολιτικές της Ευρωζώνης είναι πιεστικές, είπε. Και...
πρόσθεσε, πως, εξασφαλίζουν την οικονομική σταθερότητα της χώρας. 
Τέλος, άφησε αιχμές κατά των Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου...

Read more...

ΟΙ Τσίπρας το παίρνει πάνω του...



Ομιλία του πρωθυπουργού υπέρ του ΟΧΙ, την Παρασκευή στο Σύνταγμα (BINTEO)...
Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει πάνω την εκστρατεία υπέρ του ΟΧΙ. 
Αναμένεται να...
πραγματοποιήσει ομιλία την Παρασκευή, στο Σύνταγμα...
Δείτε το Βιντεο υπέρ του ΟΧΙ:

Read more...

Η παρασκηνιακή συνάντηση του Σόιμπλε με τον Γκάιτνερ το 2012...


ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΙΜΠΛΕ
Η παρασκηνιακή συνάντηση του Σόιμπλε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ το 2012
Τον Ιούλιο του 2012 ο τότε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, είχε συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του στο εξοχικό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ένα νησί της Μαύρης Θάλασσας. Το θέμα συζήτησης ήταν ξανά η Ελλάδα. Ο...
Αμερικανός υπουργός έγραψε αργότερα στα απομνημονεύματα της θητείας του ότι από τη συνάντηση προέκυψε η σαφής στρατηγική του Γερμανού: «Πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να καεί».

Τα παραπάνω υπενθυμίζουν σήμερα οι New York Times σε άρθρο του Άντριου Ρος Σόρκιν. «Ο κ. Σόιμπλε μου είπε ότι υπάρχουν πολλοί στην Ευρώπη οι οποίοι πιστεύουν ότι το να πετάξουμε την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης είναι μία επιθυμητή στρατηγική», έχει γράψει ο πρώην υπουργός των ΗΠΑ. «Η ιδέα ήταν ότι με την Ελλάδα εκτός, η Γερμανία θα μπορούσε πιο άνετα να παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ευρωζώνη, διότι οι γερμανοί φορολογούμενοι θα σταματούσαν να πιστεύουν ότι βοήθεια προς την Ευρώπη σημαίνει βοήθεια προς την Ελλάδα», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο κ. Σόιμπλε στον κ. Γκάιτνερ, «το Grexit θα ήταν μία τόσο τραυματική εμπειρία που θα τρομοκρατούσε την Ευρώπη και θα την ωθούσε σε υποχωρήσεις με στόχο ισχυρότερη οικονομική ενοποίηση και τραπεζικό τομέα». Όμως το βασικό επιχείρημα του γερμανού υπουργού Οικονομικών ήταν ότι «αν αφήσει την Ελλάδα να καεί, η Ευρώπη θα ισχυροποιηθεί απέναντι σε παρόμοιες κρίσεις στο μέλλον».

Όπως γράφει ο αρθρογράφος των New York Times, τρία χρόνια αργότερα η στρατηγική του κ. Σόιμπλε παίρνει σάρκα και οστά. Πολιτικοί και επενδυτές προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα «Ποιος μπλοφάρει; Οι Έλληνες ή η Ευρωπαϊκή Ένωση;»

Τρία χρόνια αργότερα, η στρατηγική του κ. Σόιμπλε φαίνεται ότι παίρνει σάρκα και οστά, γράφει στο άρθρο του ο Σόρκιν…

Read more...

Ο Βαρουφάκης λέει, πως, θα παραιτηθεί εάν βγει «Ναι»...



Σύμφωνα με το "Bloomberg"...
 Δηλώσεις στο "Bloomberg" έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης και σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικων δήλωσε πως...
θα παραιτηθεί εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «Ναι»...


Read more...