Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όριά της, τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας

Συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο


Ο Κάρολος Παπούλιας με τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο
Ο Κάρολος Παπούλιας με τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Ρώμη, Ιταλία
Πρέπει να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά τη λήξη της συνάντησης με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, τη Δευτέρα στο μέγαρο Κυρηνάλιο της Ρώμης. Επισήμανε δε με έμφαση ότι η ελληνική κοινωνία «δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι» και ότι «έχει φθάσει στα όριά της».

«Για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία απαιτείται να δοθεί οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Μόνο έτσι είναι δυνατόν να ανακτηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την ελληνική οικονομία και να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματοποίηση επενδύσεων» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ιταλίας για τη συμπαράστασή της και αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις της χρηματοοικονομικής κρίσης, πρόσθεσε:

«Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ένα θετικό βήμα. Όμως, αμβλύνει δεν λύνει το ζήτημα. Το πρόβλημα της Ευρωζώνης είναι πρωτίστως πολιτικό και απαιτεί πολιτική λύση. Απαιτεί να ξανασυζητήσουμε την ίδια την αρχιτεκτονική της, το πώς θα υπερβούμε το γεγονός ότι υπάρχει νομισματική ένωση, χωρίς δημοσιονομική και πολιτική ένωση», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, την κατάσταση της χώρας μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε:

«Η Ελλάδα επιχειρεί μια βίαια μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με βαρύ οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Η οικονομία βυθίζεται σ' ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. Η ανεργία προσεγγίζει το απαράδεκτο ποσοστό του 25%, ενώ η ανεργία στους νέους κινείται στο εφιαλτικό 54%. Είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Η ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όριά της. Είναι ζωτική ανάγκη η απολύτως αναγκαία δημοσιονομική εξυγίανση να συνδυασθεί με δραστική πολιτική ανάπτυξης».

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρόεδρος, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, αναφέρθηκε στη στενή φιλία και αλληλεγγύη που τον ενώνει με τον κ. Παπούλια, «ο οποίος αγωνίστηκε και μαζί με τον λαό του υπέστη σοβαρότατες δοκιμασίες».

«Η Ιταλία ήταν ανέκαθεν πεπεισμένη ότι η Ελλάδα είναι ουσιαστικό και θεμελιώδες μέλος της ευρωπαϊκής ιστορίας, ένα αναπόσπαστο τμήμα της διαδικασίας ολοκλήρωσης και ενοποίησης της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον κ. Ναπολιτάνο, «η κρίση που η Ελλάδα αναγκάσθηκε να αντιμετωπίσει και λόγω σφαλμάτων της ιθύνουσας τάξης της, οδήγησε σε εντάσεις με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, στην ανάγκη να αναζητηθεί στήριξη και αλληλεγγύη, προσφέροντας επώδυνες θυσίες».

Ο Ιταλός πρόεδρος πρόσθεσε ότι «υπήρξαν υπερβολικές ταλαντεύσεις στις δεσμεύσεις της Ένωσης προς την Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό, αυξήθηκε και το κόστος της βοήθειας».

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ήταν σαφέστατος σε ό,τι αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, τονίζοντας με έμφαση: «Είμαστε πεπεισμένοι εδώ και καιρό, και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα, ότι πρέπει να τεθεί τέρμα σε κάθε υφέρπουσα παρέμβαση που σχετίζεται με τυχόν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, και, βεβαίως, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο σκέλος του ευρώ και της ΕΕ, η Ευρώπη είναι μια κατάκτηση των χωρών μας και των λαών μας».

Ο Ιταλός πρόεδρος δήλωσε ακόμα ότι κατανοεί τις κοινωνικές συνέπειες των θυσιών και προσπαθειών που καταβάλλει η χώρα μας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της και σημείωσε ότι «πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει επιμήκυνση των χρονικών ορίων, για να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις δοκιμασίες αυτές, από τη στιγμή, μάλιστα, που οι κοινωνικές εντάσεις, κάποιες φορές, μπορεί να επιφυλάσσουν και σοβαρές, αρνητικές συνέπειες για τη Δημοκρατία».

Οι δυο πρόεδροι, τέλος, κατά τη συνάντησή τους στην ιταλική πρωτεύουσα, αναφέρθηκαν στις διμερείς διαβουλεύσεις που προγραμματίζονται ενόψει των διαδοχικών προεδριών της Ελλάδας και της Ιταλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2014, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο Συριακό λαό και ευχήθηκαν την περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη στενότατων σχέσεων των δυο χωρών τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read more...

Σε καθημερινή βάση οι επαφές με την τρόικα για να κλείσουν τα μέτρα

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις


Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας με τον Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας με τον Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ που απομένουν να συμφωνηθούν με την τρόικα για να κλείσει το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ακολούθησε νέα συνάντηση του κ. Στουρνάρνα με τους εκπροσώπους των κυβερνητικών εταίρων, προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό Οικονομικών για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν μετά τη συνάντηση ότι έχει καταγραφεί περαιτέρω πρόοδος, ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συναντήσεις με την τρόικα σε καθημερινή βάση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, και ειδικά για το θέμα των απολύσεων, τα εν λόγω στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν προέβησαν σε καμία δήλωση.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έκαναν δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, με τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ να λέει μόνο ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν τις προσεχείς ημέρες συναντήσεις και με τους άλλους υπουργούς που εμπλέκονται στο πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ.

Μετά τη σιβυλλική απάντηση του Γ.Στουρνάρα «θα το δούμε» σχετικά με το αν η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη αποτελεί προαπαιτούμενο για την έγκριση του πακέτου από την τρόικα, η ενημέρωση αυτή αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας για τα μέτρα

Και συνεχίζεται το μπαράζ συσκέψεων


Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας με τον Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας με τον Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ που απομένουν να συμφωνηθούν με την τρόικα για να κλείσει το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα με του επικεφαλής της τρόικας, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00.

Στις 20:15 αναμένεται νέα συνάντηση του Γ.Στουρνάρα με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για την αξιολόγηση των μέτρων και των συζητήσεων με την τρόικα.

Ερωτηθείς ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν για το περιεχόμενο των συζητήσεων αρκέστηκε να πει ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Μετά δε και την σιβυλλική απάντηση του Γ.Στουρνάρα «θα το δούμε» σχετικά με το αν η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη αποτελεί προαπαιτούμενο για την έγκριση του πακέτου από την τρόικα, η ενημέρωση αυτή αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία.
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

Οι νέοι διευθυντές της ΕΡΤ. Όλα τα ονόματα...



Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ αποφασίστηκε η ένταξη των νέων προσώπων στον οργανισμό. Αναλυτικά τα ονόματα:...
Τη θέση του διευθυντή ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης ανέλαβε ο... 

Βασίλης Θωμόπουλος, συντονιστής του αθλητικού ραδιοφωνικού προγράμματος ο Μενέλαος Σεβαστιάδης, σύμβουλος προγράμματος ενημερωτικών εκπομπών ο Αντώνης Λιάρος, ειδικός σύμβουλος σε θέματα ραδιοφωνίας ο Σταύρος Οικονομόπουλος, ενώ ο Μπράμος θα συμμετέχει στη διεύθυνση προγράμματος ως συντονιστής, η Ματίνα Ρέτσα θα είναι σύμβουλος επικοινωνίας και υπεύθυνη επί των Δημοσίων Σχέσεων η Αρετή Καλεσάκη.
Το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε, επίσης, την εκπομπή που θα παρουσιάζει ο Μανόλης Κοττάκης...
planet-greece.blogspot.


Read more...

Σύσκεψη για τη λαθρομετανάστευση αυτήν την ώρα στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης...



Συμμετέχουν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Δημοσίας Τάξεως...
Διϋπουργική σύσκεψη μεγάλης σπουδαιότητος, καθώς αφορά το μείζον θέμα της λαθρομεταναστεύσεως, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Στη ...
σύσκεψη αυτοί συμμετέχουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Αμύνης Πάνος Παναγιωτόπουλος, Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης.

Σκοπός της προαναφερθείσας συσκέψεως είναι ο καλύτερος συντονισμός δράσεως από πλευράς όλων των συναρμόδιων υπουργείων και η όσο το δυνατόν πιο ενεργή συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στη συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας στην αποτροπή της εισόδου των λαθρομεταναστών, τόσο στην ξηρά (Έβρος) όσο και στη θάλασσα, κυρίως εν όψει της αναμενόμενης αυξήσεως του αριθμού των λαθρομεταναστών, λόγω της καταστάσεως στη Συρία.

Λ.Σ.Μ.
parapolitika.gr



Read more...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ


Στις 30.000 ετήσιο εισόδημα το πλαφόν για το επίδομα πετρελαίου


Στις 30.000 ετήσιο εισόδημα το πλαφόν για το επίδομα πετρελαίου 

Όπως προέκυψε από τη σημερινή πρωινή συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, με τους αντιπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, τα κριτήρια για την απόδοση του επιδόματος θα είναι εισοδηματικά και κοινωνικά - οικογενειακά, ενώ διατηρούνται και τα υφιστάμενα γεωγραφικά.

Με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να αναμένεται να κυμανθεί στα 1,6 ευρώ / λίτρο, οισχεδιασμοί του αρμόδιου κυβερνητικού επιτελείου σχετικά με την καταβολή του «επιδόματος πετρελαίου», αποκτούν εξαιρετική κρισιμότητα για εκατομμύρια νοικοκυριά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, οι ακριβείς παράμετροι των σχεδιασμών, φέρονται να είναι οι εξής:

-         ο ειδικός φόρος πετρελαίου θέρμανσης  θα εξισώνεται κατά  80% προς το φόρο του πετρελαίου κίνησης.



-         το επίδομα δεν θα παραμετροποιείται σε αντιστοίχιση προς την τιμή πώλησης του καυσίμου που θα είναι μία και ενιαία για όλη την επικράτεια.

-         το επίδομα θα αποδίδεται αποκλειστικά επί του τιμολογίου που θα προσκομίζει οφορολογούμενος. Επιπλέον, θα καταβάλλεται από τον  Ήφαιστο και θα είναι μόνο «επίδομαπετρελαίου», ως εκ τούτου δε θα καλύπτει αγοραστές φυσικού αερίου ή ξύλων κλπ.

-         εξαιρετικά, υπάρχουν σκέψεις να καταβληθεί και επίδομα «ακραίας φτώχειας» (αν και οι δύο γονείς είναι άνεργοι λ.χ.). Αυτό θα εισπράττεται ανεξαρτήτως τιμολογίου και καυσίμου θέρμανσης και  πρόκειται σταθερό ποσό.

 

-         αναμένεται να  τεθεί πλαφόν στα τετραγωνικά της κατοικίας:  δε θα καλύπτονται παρά μόνο τα πρώτα 120 τ.μ. της επιφανείας της οικίας. Για τα επιπλέον, αν αυτά υπάρχουν, ενώ πληρούνται και τα υπόλοιπα κριτήρια, θα λαμβάνεται επίδομα μόνο για τα 120 τετραγωνικά.

 

-         το επίδομα δεν λαμβάνει όποιος διαθέτει τεκμήρια πολυτελούς διαβίωσης (σκάφη, πισίνες κλπ.)

 

-         τα περιουσιακά κριτήρια που τίθενται είναι τα ακόλουθα: πλαφόν στην αντικειμενική αξία της κατοικίας έως 150.000 ευρώ και πλαφόν για ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ. 

Αυτοί που εξαιρούνται από αυτή τη ρύθμιση είναι 750.000 φορολογούμενοι, ενώ αυτοί που εμπίπτουν σε αυτήν είναι 4,5 εκατ. φορολογούμενοι.

 

Στο χωρικό επίπεδο θα ισχύσουν οι ίδιες γεωγραφικές ζώνες που ίσχυσαν πέρυσι. 

Το επίδομα θα κυμαίνεται από 200-400 ευρώ, στις περισσότερες των περιοχών όμως δεν θα καλύπτεται η πραγματική επιβάρυνση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη, η επιβάρυνση θα διαμορφώνεται ως εξής: 



Πιο συγκεκριμένα:

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ     ΕΠΙΔΟΜΑ     ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΦΕΤΟΣ
            1η ΖΩΝΗ                          400¤                          +800¤
            2η ΖΩΝΗ                          300¤                          +500¤
            3η ΖΩΝΗ                          235¤                          +330¤
            4η ΖΩΝΗ                          200¤                          +200¤
 
- στην ΑΆ ζώνη ανήκουν νομοί όπως οι Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Δράμας κ.ά.
 
- στη ΒΆ ζώνη εμπίπτουν οι νομοί Αρκαδίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Εβρου, Σερρών, Ροδόπης κ.ά.

- στη ΓΆ ζώνη εντάσσονται περιοχές όπως η Αττική, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, η Θεσπρωτία, η Πρέβεζα κ.ά.

- στη ΔΆ ζώνη εμπίπτουν η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, η Μεσσηνία, η Λακωνία κ.ά.http://newpost.gr

Read more...

Το "όχι" του επίτιμου στον Μεϊμαράκη!...



Δεν του παραχωρεί το γραφείο του στη Βουλή...
Την κατηγορηματική του άρνηση να μετακινηθεί από το γραφείο που διατηρεί στη Βουλή τα τελευταία 19 χρόνια, ως πρώην πρωθυπουργός, ανακοίνωσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο... 
επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν «Τα Νέα» επισήμανε στον άνθρωπο που αυτός έβαλε στην πολιτική κάνοντας τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στην μετά Αβέρωφ εποχή ότι σε περίπτωση που επιμείνει στην απόφασή του να εκδιωχθούν από το κεντρικό κτίριο της Βουλής οι πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι που δεν είναι ενεργοί βουλευτές, τότε δεν επιθυμεί να έχει κανένα γραφείο.

Και μια λεπτομέρεια. Το συγκεκριμένο γραφείο αποτελεί ταυτοχρόνως και άτυπη έδρα της Ντόρας Μπακογιάννη καθώς η ίδια αποφεύγει να πηγαίνει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο δεύτερο όροφο της Βουλής...


Read more...

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ


Έρχεται «λουκέτο» σε 140 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ


Έρχεται «λουκέτο» σε 140 τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ
Περίπου 140 λιγότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα περιλαμβάνει το μηχανογραφικό δελτίο, που θα πάρουν στα χέρια τους τον ερχόμενο Μάρτιο οι μαθητές της Γ' Λυκείου, καθώς με γοργούς ρυθμούς καταρτίζεται το σχέδιο «Αθηνά», που περιλαμβάνει καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολών και ιδρυμάτων.
Πάντως, παρά τη μείωση των τμημάτων, ο αριθμός των εισακτέων του 2013 - 2014 δεν προβλέπεται να αλλάξει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ο σχεδιασμός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που προετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, θα αλλάξει ριζικά τον σημερινό χάρτη. 

Στόχος είναι μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο το ένα στα τέσσερα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ να κλείσει, να αλλάξει αντικείμενο ή να συγχωνευθεί. 

Τουλάχιστον 7 περιφερειακά πανεπιστήμια και όλα τα ΤΕΙ της περιφέρειας θα υποστούν ριζική αναδιάρθρωση και ορισμένα θα κλείσουν ή θα απορροφηθούν από άλλα. 

Από τις ανακατατάξεις δεν θα γλιτώσουν ούτε τα κεντρικά ιδρύματα, σε ορισμένα εκ των οποίων νέατμήματα θα πρέπει να δημιουργηθούν και παλαιά να βάλουν λουκέτα.http://newpost.gr

Read more...

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ


Δένδιας: Θα προστατεύσουμε το Αιγαίο από το λαθρομεταναστευτικό κύμα


Δένδιας: Θα προστατεύσουμε το Αιγαίο από το λαθρομεταναστευτικό κύμα
Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας εξερχόμενος από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την μεταναστευτική εισροή από τη Συρία δήλωσε αισιόδοξος για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με την «θωράκιση» των ελληνικών συνόρων.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, « συζητήσαμε τους τρόπους αντιμετώπισης της λαθρομεταναστευτικής εισροής στο Αιγαίο. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε το Αιγαίο και τα συνορά μας από το κύμα λαθρομετανάστευσης. Ο πρωθυπουργός ενέκρινε την προτασή μας για το ενδεχόμενο προσφυγικό κύμα από τη Συρία, αλλά σε κάθε προσπάθεια χρειάζεται και η στήριξη της κοινωνίας».


Στις 6 το απόγευμα η σύσκεψη θα συνεχιστεί υπό την προεδρία του κ. Παναγιωτόπουλου.

Read more...

Με απόφαση Α. Λυκουρέντζου Εξοφλούνται οι εφημερίες των νοσοκομειακών ιατρών

Στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών, που αφορούν το δεύτερο τρίμηνο του 2012, προχωρά το υπουργείο Υγείας, έπειτα από απόφαση του υπουργού, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Η απόφαση είχε υπογραφεί από τις 3 Αυγούστου, οπότε και διατέθηκαν οι πιστώσεις για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών και του δεύτερου τρίμηνου του 2012.

«Οι καθυστερήσεις οι οποίες σημειώνονται στην εξόφλησή τους, σε ορισμένα μόνο νοσοκομεία του ΕΣΥ, οφείλονται σε αδυναμίες υπηρεσιών του Κράτους, οι οποίες δεν υπόκεινται στο Υπουργείο Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο, το οποίο επισημαίνει ότι «η  επίκληση της μη εξόφλησης των εφημεριών με υπαιτιότητα του Υπουργού Υγείας είναι αβάσιμη και εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες».

Read more...

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Καταργούνται 15 Κέντρα Νεοσυλλέκτων μέχρι το τέλος του έτους


Καταργούνται 15 Κέντρα Νεοσυλλέκτων μέχρι το τέλος του έτους
Μόνο δέκα από τα συνολικά 25 Κέντρα Νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σήμερα θα εξακολουθούν να λειτουργούν μέχρι το τέλος του έτους, καθώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα κλείσει 15 κέντρα για να εξοικονομήσει 20 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ προχωρά και στο κλείσιμο 280 στρατοπέδων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», το νέο σχέδιο που εκπόνησαν οι επιτελείς στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προβλέπει την άμεση κατάργηση των 15 από τα 25 συνολικά Κέντρα Νεοσυλλέκτων που λειτουργούν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα. 

Τα Κέντρα αυτά θα κλείσουν ως τον Δεκέμβριο του 2012 και ανάμεσά τους περιλαμβάνονται το Κέντρο της Αεροπορίας στην Τρίπολη και του Ναυτικού στον Πόρο και στον Σκαραμαγκά. 

Τα Κέντρα που θα συνεχίσουν να λειτουργούν από 1ης Ιανουαρίου 2012 θα είναι διακλαδικά και βρίσκονται κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα. 

Ειδικότερα, το πιο πιθανό είναι να παραμείνουν:
  • Κέντρα Νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο: στην Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Σπάρτη και το Ναύπλιο
  • 2 Κέντρα στην Αττική: στην Αυλώνα και στη Νέα Πέραμο
  • 1 Κέντρο στην Ήπειρο και ειδικότερα στην Άρτα
  • 1 Κέντρο στην Δυτική Ελλάδα (Μεσολόγγι)
  • 1 Κέντρο στην Στερεά Ελλάδα (Θήβα)
  • 1 Κέντρο στη Δυτική Μακεδονία. Θα επιλεγεί η Κοζάνη ή η Καστοριά ή τα Γρεβενά ή τα Γιαννιτσά.

Read more...

Νέο κύμα φοροεπιδρομής σχεδιάζει η κυβέρνηση, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα


Τα φορολογικά μέτρα που προωθούνται «πλήττουν αποκλειστικά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους μικροεπαγγελματίες», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Τα φορολογικά μέτρα που προωθούνται «πλήττουν αποκλειστικά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους μικροεπαγγελματίες», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ  (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

Αθήνα
Η κυβέρνηση σχεδιάζει «νέο κύμα φοροεπιδρομής σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», που «είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα βαθύνει περαιτέρω την ύφεση, σπρώχνοντας στον "καιάδα" της εξαθλίωσης εκατομμύρια πολίτες», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα μέτρα αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών των λαϊκών στρωμάτων, ο νέος φόρος στα ακίνητα, η αλλαγή της φορολογικής κλίμακας και των φορολογικών συντελεστών, καθώς και τα λοιπά φορολογικά μέτρα, πλήττουν αποκλειστικά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους μικροεπαγγελματίες», τονίζεται.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο διατηρούνται οι «προκλητικές φοροαπαλλαγές» του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά επεκτείνονται, καθώς «μεθοδεύεται η περαιτέρω μείωση του -ήδη πολύ χαμηλού- συντελεστή φορολόγησης των μεγάλων ανωνύμων εταιρειών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι αυτή η φορολογική πολιτική «αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των πολύ λίγων και μιας χούφτας σύγχρονων "ολιγαρχών"» και τονίζει την ανάγκη για μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, «η οποία με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη θα φορολογεί τον πλούτο και θα ενισχύει το λαό».
Newsroom ΔΟΛ

Read more...

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ


Ο ΣΥΡΙΖΑ «βολεύτηκε» στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Ο ΣΥΡΙΖΑ «βολεύτηκε» στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η πρώτη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηΔΕΘ είναι παρελθόν. Θα ακολουθήσουν και άλλες. Και όσο και αν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑεξέφρασε ρητά την επιθυμία του, να έρθει κάποτε στη Θεσσαλονίκη και ως πρωθυπουργός, αυτή η ημέρα φαίνεται να αργεί. Σε αυτό δείχνει να προσαρμόζεται πρώτα από όλα ο ίδιος.  
Αν και ο κ. Τσίπρας ανέβασε τους τόνους κατακόρυφα απέναντι στη συγκυβέρνηση, καλώντας μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς τους τρεις εταίρους, να παραχωρήσουν τη θέση τους στο κόμματου, εκλογές δεν ζήτησε ούτε ήθελε να ζητήσει. Μια φράση του από τη συνέντευξη Τύπου ήταν αποκαλυπτική: «Εκλογές έγιναν πριν από τρεις μήνες. Αν θέλαμε να ζητήσουμε εκλογές θα το λέγαμε χωρίς περιστροφές».  

Αποκαλυπτική για τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να έχει πια βάθος τουλάχιστον διετίας στην αντιπολίτευση ήταν η ακόλουθη φράση του κ. Τσίπρα: «Ημεγάλη μας ανησυχία είναι ότι οδηγούμαστε σε ένα μακρόσυρτο δράμα» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα προέβλεψε ότι «Αν υπάρχουν μέτρα 11,5 δις, ακόμα και αν ψηφιστούν, αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει καμία πιθανότητα να μακροημερεύσει».

Στο σημείο αυτό μάλιστα εξήγησε ότι επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση από τα μέτρα, «το πιθανότερο είναι να βρουν κάποια χρυσή τομή με την τρόικα. Να μακρύνουν τη διάρκεια της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, αλλά να συνεχίσουν να δίνουν το ίδιο θανατηφόρο φάρμακο στην ελληνική οικονομία».  

Ο κ. Τσίπρας υπολογίζει λοιπόν ότι η κυβέρνηση θα έχει διάρκεια, δεν περιμένει να πέσει. Δεν ζητάει εκλογές και δεν σκοπεύει να προσπαθήσει να τη ρίξει ο ίδιος, βγάζοντας κοινωνικές ομάδες στους δρόμους. 

Στη ΔΕΘ ρωτήθηκε γι’ αυτό και απάντησε ότι «έχει περάσει η εποχή που θα μπορούσε ένα κόμμανα πατήσει ένα κουμπί να δώσει μια εντολή και να βγουν 300.000 άνθρωποι στο δρόμο. Και δεν νομίζω ότι θα μπορούσε κανείς να είναι πιστευτός λέγοντας ότι μπορεί να ελέγξει τις κοινωνικές αντιδράσεις». 

Απέκρουσε μάλιστα την κατηγορία, που ακούγεται στους κόλπους των οπαδών του κόμματος ότι οΣΥΡΙΖΑ δεν ασκεί μαχητική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο «έχει δώσει μια καθοριστική σημασίας μάχη μέσα στη Βουλή για να αναδείξει ζητήματα, για να ελέγξει τη νομιμότητα αλλά και για να προτείνει εναλλακτικούς δρόμους». Η νομιμότητα ήταν γενικότερα, πολύ ψηλά στην συνέντευξη αυτή, αφού σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποσχέθηκε να ταράξει την κυβέρνηση στη νομιμότητα.  

Σε απλά ελληνικά όλα αυτά σημαίνουν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι για κάποια χρόνια και ώσπου να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά η κυβέρνηση, θα ασκεί το ρόλο του και θα χτίζει το ηγετικό και κυβερνητικό προφίλ του, τέτοια δείγματα γραφής άλλωστε έδωσε στη Θεσσαλονίκη και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τις καταλήψεις, λέγοντας ότι «υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το μέσο εκφυλίζεται, το μέσο της αντίστασης, το μέσο της διαμαρτυρίας εκφυλίζεται και αυτό συμβαίνει όταν οι αποφάσεις δε λαμβάνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και όταν δεν υπάρχει κοινωνική συμπαράσταση στο αίτημα».


Θέμης Δαγκλής

Read more...

Επιχείρηση «απομονώστε τον Λοβέρδο» στην Ιπποκράτους ...



Να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα, παράλληλα με την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών που θα αναλάβει, επιδιώκει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε μετά την ψήφιση των μέτρων να διεκδικήσει αναβαθμισμένη συμμετοχή του κόμματός του στην...κυβέρνηση.

Κύριος στόχος να μην κατορθώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος ή κίνησης, μετά την ψήφιση των μέτρων, όπως τουλάχιστον σχεδιάζει ο πρώην υπουργός Υγείας. Η ηγεσία της Ιπποκράτους, άλλωστε, κατανοεί απολύτως πως ακόμα και στην περίπτωση που το νέο κόμμα δεν κατορθώσει να αποκτήσει μεγάλη δυναμική, μεγάλο χαμένο από την κίνηση αυτή θα είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, που δεν διαθέτει την πολυτέλεια ακόμα και για την παραμικρή περαιτέρω απώλεια.

Ο Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες , είναι αποδέκτης εισηγήσεων, τις οποίες μάλιστα φέρεται να αντιμετωπίζει θετικά, να προβεί σε κινήσεις που θα απομονώνουν τον Ανδρέα Λοβέρδο από συμμάχους που θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Έτσι θεωρείται απολύτως βέβαιον ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε νέες κινήσεις προς την Άννα Διαμαντοπούλου, θα χαμηλώσει τους τόνους στον Γιάννη Ραγκούση, ενώ θα αποφύγει να δώσει συνέχεια σε οτιδήποτε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αντιθέτως στην Ιπποκράτους θεωρούν απολύτως βέβαιον ότι ο Γιώργος Φλωρίδης θα συμπορευτεί με τον Α. Λοβέρδο, ενώ τον Ηλία Μόσιαλο τον θεωρούν ούτως ή άλλως «ξένο σώμα».

Χθες, πάντως, η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον «Flash», άφησε αιχμές κατά του Α. Λοβέρδου, αν και η «γραμμή» είναι να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι προς τον πρώην υπουργό, ώστε να μην συμβάλλει - και- η κριτική του ΠΑΣΟΚ να τον αναδείξει σε πόλο της πολιτικής ζωής. «Οι πολίτες μας βλέπουν όλους και μας παρακολουθούν. Γνωρίζουν ποιοι εκφράζουν το παλιό και ποιοι την ανανέωση. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι το νέο. Κανείς δεν τους στερεί αυτό το δικαίωμα. Από εκεί και πέρα βέβαια, είναι δικαίωμα του πολίτη να εξετάζει και την έως τώρα πορεία τους».

Η αυριανή σύσκεψη και η ψήφιση των μέτρων

Το μεσημέρι αύριο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει προσκαλέσει όλο το ενεργό στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ, σε σύσκεψη στην Ιπποκράτους. Παρόντες τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του, της Οργανωτικής Γραμματείας, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι Γραμματείς Περιφερειών, Τομέων κ.λ.π. - συνολικά υπερβαίνουν τα εκατό πρόσωπα, μαζί με τους συνεργάτες του Προέδρου.

Το ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου, καθώς ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναφερθεί στους λόγους που η χώρα και το κόμμα του έφτασαν έως εδώ, ενώ θα αφήσει να εννοηθεί πως οι βουλευτές του θα υπερψηφίσουν τα μέτρα.

Κριτική στον Αντώνη Σαμαρά

Ανεξαρτήτως, πάντως, αν αφήσει να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει τα μέτρα, ο Ευ. Βενιζέλος θα ασκήσει και πάλι σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για τους έως τώρα χειρισμούς του. Χαρακτηριστικά στην κατεύθυνση αυτή είναι τα όσα υποστήριξε για τον Αντώνη Σαμαρά η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά:

«Στηρίζουμε την Κυβέρνηση, στηρίζουμε τον Πρωθυπουργό ο οποίος έχει καταλάβει και αυτός ότι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει να βγει η Ελλάδα από την κρίση είναι να μας δοθεί χρόνος, να μπορέσουμε να πετύχουμε την επιμήκυνση.

Από εκεί και πέρα εμείς δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Σαμαράς είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος δεν πρόσφερε καμία βοήθεια στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή που εκτόξευσε το χρέος. Αντίθετα φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε Πρωθυπουργός. Ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: Ουδείς αναμάρτητος. Ας είναι. Εμείς στηρίζουμε την Κυβέρνηση. Στηρίζουμε την Ελλάδα.»


real.gr


Read more...

Καλείται σε απολογία και η πρώην σύζυγος Τσοχατζόπουλου...



Σε λογαριασμούς της ύποπτες καταθέσεις από αντιπρόσωπο οπλικών συστημάτων...
Εμπλοκή και της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες από την...δικογραφία για την υπόθεση των μιζών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Με βάση τα νέα δεδομένα που εμπλέκουν και νέα πρόσωπα στην υπόθεση, ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής αναμένεται να καλέσει σε απολογία άλλα πέντε άτομα, η εξέταση των οποίων αναμένεται να συμπληρώσει νέα κομμάτια του παζλ στην έρευνα για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου φέρνουν στο κατώφλι του ανακριτή καταθέσεις μεγάλων ποσών επ’ ονόματί της σε λογαριασμούς της Εθνικής Τράπεζας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Τα ποσά αυτά εμπλέκουν μάλιστα στην υπόθεση και γνωστό προμηθευτή του υπουργείου Άμυνας την επίμαχη περίοδο. Ο συγκεκριμένος ήταν αντιπρόσωπος οπλικών συστημάτων, κυρίως από τις ΗΠΑ, και εμφανίζεται να καταθέτει ποσά εκατομμυρίων δραχων τότε στη σύζυγο του πρώην υπουργού.

Το δεύτερο σημείο που εμπλέκει την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου είναι η απολογία του εξαδέλφου του κ. Τσοχατζόπουλου Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι για να δώσει το διαζύγιο στον πρώην υπουργό η τότε σύζυγός του είχε εισπράξει 500.000 ευρώ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, καθώς και ότι η Γκούντρουν Μολντεχάουερ γνώριζε όλες τις δραστηριότητες του τότε συζύγου της.

Εντύπωση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι η ίδια το 2008 κατέθεσε ποσό 50.000 ευρώ σε λογαριασμό του επιχειρηματία Γιώργου Σαχπατζίδη και μάλιστα με δικαιούχο ιταλική υπεράκτια εταιρεία, η οποία είχε δεχτεί «μαύρα» εμβάσματα ύψους τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ από αλλες υπεράκτιες εταιρείες με έδρα πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η επίσημη δικαιολογία του κ. Σαχπατζίδη για το συγκεκριμένο έμβασμα, που σημειωτέον προκάλεσε εντύπωση και στον ανακριτή, ήταν ότι τα χρήματα αυτά η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου τα έστειλε για την αγορά ιταλικών επίπλων!

Ένα ακόμα από τα πρόσωπα που εμφανίζονται τώρα στην υπόθεση είναι επιχειρηματίας, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και σε άλλο γνωστό σκάνδαλο. Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει ύποπτες καταθέσεις σε λογαριασμούς στο όνομά του και της συζύγου του, ενώ έχει διατελέσει επικεφαλής Οργανισμού που συνδεόταν το υπουργείο Άμυνας την επίμαχη περίοδο.
BHMA


Read more...

ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ


Το κράτος θωρακίζεται απέναντι στην Χρυσή Αυγή


Το κράτος θωρακίζεται απέναντι στην Χρυσή Αυγή
Ειδική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των ρατσιστικών επιθέσεων προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΑΘΗΝΑ 9,84».

Όπως επισήμανε ο ίδιος, η ρύθμιση ήταν έτοιμη αλλά «ολοκληρώθηκε η οριοθέτησή της, με τις τελευταίες -έκνομες και κόντρα στις συνταγματικές παραδοχές- συμπεριφορές στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής. 


«Όμως, οφείλω να πω ότι διαπράττουμε λάθος αν νομίζουμε ότι το φαινόμενο Χρυσή Αυγή θα αντιμετωπιστεί με νομοθετικές ρυθμίσεις. Πρόκειται για τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό λάθος. Οφείλουμε να αναδεικνύουμε καθημερινά και τα κοινωνικά και τα πολιτικά στοιχεία της. Θα πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες αυτών των ναζιστικών, φασίζουσων και απάνθρωπων συμπεριφορών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Το δικαστήριο θα μπορεί να οδηγεί στη φυλακή εκείνους οι οποίοι θα κριθούν ένοχοι τέτοιων συμπεριφορών, οι οποίες προέρχονται από φυλετικό, ιδεολογικό μίσος».

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των δικαστικών, ο κ. Ρουπακιώτης είπε ότι έχει χρέος να συζητήσει μαζί τους, από τη στιγμή που έλαβαν την απόφασή τους. Υπογράμμισε επίσης ότι «το ένα ζήτημα αφορά στην αντιμετώπιση του αιτήματος των δικαστών για τη μεγάλη περικοπή των αποδοχών τους. Ήδη, τους είχαν αφαιρέσει το 38% και προβλέπεται άλλη μια μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 30%. Το δεύτερο είναι πως και οι ίδιοι θα πρέπει να συναισθανθούν την ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία, η οποία με δεδομένη την υφιστάμενη μακρά καθυστέρηση των δικών, θα επιβραδυνθεί περαιτέρω με τις επιλογές τους. Εδώ, δοκιμαζόμαστε όλοι. Και η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και οι ίδιοι οι δικαστικοί με τις επιλογές τους».http://newpost.gr

Read more...

«Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΙΝΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»


Le Monde: Η λιτότητα στην Ελλάδα θα τελειώσει τον Οκτώβριο


Le Monde: Η λιτότητα στην Ελλάδα θα τελειώσει τον Οκτώβριο
Με τίτλο: «Η Ευρώπη σκέφτεται να βάλει τέλος στη λιτότητα», η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αναφέρεται στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας πως τον Οκτώβριο -πιθανόν- τελειώνει ηλιτότητα στη χώρα.

«Τελειώνουμε με τη λιτότητα στην Ευρώπη; Μετά την Ισπανία, την Πορτογαλία και πιθανόν την Ελλάδα τον Οκτώβριο, η μια μετά την άλλη, οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση καλούνται από την Ευρωζώνη να ελαφρύνουν τα μέτρα λιτότητας» αναφέρει το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας και συνεχίζει κάνοντας λόγο στο άτυπο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο και κατά το οποίο οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να δώσουν ένα χρόνο παράταση στην κυβέρνηση της Πορτογαλίας για να επαναφέρει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ το 2014 και όχι το 2013.


«Η Πορτογαλία σεβάστηκε στο απόλυτο το πρόγραμμα λιτότητας που της επέβαλαν οι δανειστές της» γράφει η «Le Monde».

Μάλιστα, όπως αναφέρει το protothema.gr, η ελάφρυνση των μέτρων λιτότητας στην Ε.Ε. είναι πραγματική ρήξη με τις απόψεις της Ανγκελα Μέρκελ που πάντα πίστευε ότι μόνο με την πολιτική των περικοπών μπορούν να μειωθούν τα υπερβολικά δημόσια χρέη χωρών της Ευρώπης.

«Και η Μέρκελ, όμως, από τότε που ανέβηκαν στην εξουσία ο Μάριο Μόντι και ο Φρανσουά Ολάντ, έδωσε κι αυτή μια ευκαιρία στην ανάπτυξη!»

Αλλά και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, πρότεινε στο Eurogroup «να δοθεί χρόνος» στην Ελλάδα, δήλωση η οποία βρίσκεται πολύ κοντά… στην πολυπόθητη λιτότητα!

Το Ινστιτούτο οικονομικών αναλύσεων «Bruegel» θα παρουσιάσει αύριο, 18 Σεπτεμβρίου, στη Γαλλία μια μελέτη στην οποία προτείνεται να αναβληθεί για ένα χρόνο η μείωση των ελλειμμάτων στο 3% του ΑΕΠ για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με οικονομολόγους του Ινστιτούτου το να εφαρμοστεί η επιμήκυνση για μία χώρα μόνο, είναι κάτι πολύ δύσκολο, αφού αθα προκαλούσε την αντίδραση των αγορών.

«Θεωρείται προτιμότερο να ελαφρυνθεί η πίεση για όλους», δηλώνει ο οικονομολόγος Ζαν Πιζανί-Φερί στη «Le Monde».


Σχετικές φωτογραφίες:



1212PM.jpg

Read more...

Άκαρπη η συνάντηση Σαλμά – φαρμακοποιών...



Άκαρπη απέβη η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά με τους προέδρους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου, του ...Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντο και Πειραιά Κ. Κούβαρη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα το μεσημέρι της Δευτέρας, στο κτίριο του ΕΟΠΥΥ.

Παρά την εισήγηση του Π.Φ.Σ. για αναστολή των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, οι φαρμακοποιοί της Αττικής εμμένουν στη θέση τους και προειδοποιούν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση με τους προέδρους του Π.Φ.Σ., ο κ. Σαλμάς επικαλέστηκε αδυναμία πληρωμής, επαναφέροντας στο τραπέζι του διαλόγου το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των φαρμακοποιών που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες.

Όλα όμως θα κριθούν στη έκτατη γενική συνέλευση του Φ.Σ.Α., που έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τετάρτης.


Read more...