Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Σε καθημερινή βάση οι επαφές με την τρόικα για να κλείσουν τα μέτρα

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις


Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας με τον Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας με τον Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ   (Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )

Αθήνα
Οι διαπραγματεύσεις για τα μέτρα ύψους 4 δισ. ευρώ που απομένουν να συμφωνηθούν με την τρόικα για να κλείσει το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ βρέθηκαν στο επίκεντρο της νέας συνάντησης, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ακολούθησε νέα συνάντηση του κ. Στουρνάρνα με τους εκπροσώπους των κυβερνητικών εταίρων, προκειμένου να ενημερωθούν από τον υπουργό Οικονομικών για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δήλωσαν μετά τη συνάντηση ότι έχει καταγραφεί περαιτέρω πρόοδος, ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο υπουργός Οικονομικών θα έχει συναντήσεις με την τρόικα σε καθημερινή βάση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, και ειδικά για το θέμα των απολύσεων, τα εν λόγω στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν προέβησαν σε καμία δήλωση.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έκαναν δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, με τον Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ να λέει μόνο ότι στο τέλος των διαπραγματεύσεων θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν τις προσεχείς ημέρες συναντήσεις και με τους άλλους υπουργούς που εμπλέκονται στο πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ.

Μετά τη σιβυλλική απάντηση του Γ.Στουρνάρα «θα το δούμε» σχετικά με το αν η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη αποτελεί προαπαιτούμενο για την έγκριση του πακέτου από την τρόικα, η ενημέρωση αυτή αναμένεται με ιδιαίτερη αγωνία.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: