Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Να κλείσει το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ το συντομότερο θέλει το Μέγαρο Μαξίμου

Τετάρτη ή Πέμπτη η σύσκεψη των τριών αρχηγών


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Να κλείσει το πακέτο των μέτρων το συντομότερο δυνατόν θέλει ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει απτά δείγματα γραφής στους Ευρωπαίους ηγέτες. Το πακέτο των μέτρων θα πρέπει να εγκριθεί από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πιθανότερο την Τετάρτη ή την Πέμπτη.
Κεντρικός στόχος του κ. Σαμαρά είναι να καθαρίσει το τοπίο εν όψει και της έκθεσης της τρόικας.
Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει σε συνομιλητές του ότι όσο παρατείνεται η συζήτηση για το πακέτο των μέτρων τόσο θα αυξάνονται οι αντιδράσεις των βουλευτών και θα εντείνεται ο εκνευρισμός στην ελληνική κοινωνία.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μαξίμου, το πακέτο θα έχει κλειδώσει τις επόμενες δέκα ημέρες και σε κάθε περίπτωση θα έχει ψηφισθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου για να αρχίσει η φάση της υλοποίησης. Και αυτό, διότι ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να πάει ο κ. Στουρνάρας στην τακτική σύνοδο του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου με το πακέτο των μέτρων ψηφισμένο.
Τα μέτρα θα κατατεθούν ως ενιαίο σχέδιο νόμου σε ένα άρθρο, προκειμένου να περιοριστούν οι διαρροές, αλλά είναι ακόμα ανοικτό εάν θα ψηφιστεί με την διαδικασία του κατεπείγοντος.  
Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ότι θα έχει κοινοβουλευτικές απώλειες, αλλά τόσο ο ίδιος, όσο και οι κκ. Βενιζέλος και Κουβέλης, επιθυμούν να υπάρξει ικανή πλειοψηφία έτσι ώστε να μην αμφισβητηθεί η πολιτική νομιμοποίηση του πακέτου των μέτρων.
Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς δίνει βάρος και στην καλλιέργεια των κατάλληλων συμμαχιών. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής θα επισκεφθεί την Παρασκευή τη Ρώμη, σε ένα ταξίδι-αστραπή για να συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: