Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΔΕΗ έκοψε για λίγες ώρες το ρεύμα στο Κοινωνικό Ιατρείο της Θεσσαλονίκης

Λόγω χρεών


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Χωρίς ρεύμα έμεινε το πρωί της Δευτέρας το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη επειδή, λόγω χρεών, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα. Αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρηθούν οι ανασφάλιστοι που πήγαν να εξεταστούν και να κινδυνεύσουν φάρμακα και εμβόλια που φυλάσσονται στα ψυγεία. Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το μεσημέρι μετά από παρέμβαση εκπροσώπων του Κοινωνικού Ιατρείου.

«Η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης γιατί ο χώρος στον οποίο στεγάζεται ανήκει στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ο οποίος έχει καταργηθεί και επειδή καταργήθηκε έμειναν απλήρωτοι κάποιοι λογαριασμοί. Μετά από παρέμβασή μας η ΔΕΗ αντιλήφθηκε τη σπουδαιότητα της δράσης του Κοινωνικού Ιατρείου και έστειλε έναν εργαζόμενό της, ο οποίος αποκατέστησε την ηλεκτροδότηση» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο οδοντίατρος Θανάσης Κομνής, ένας από τους πρωτοστάτες της λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης δημιουργήθηκε από μέλη της Πρωτοβουλίας Υγειονομικών στεγάζεται στην οδό Αισώπου 24 και προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε άνεργους και αδύναμους, οικονομικά και κοινωνικά πολίτες χάρη στη διάθεση προσφοράς δεκάδων γιατρών και στη βοήθεια του κόσμου που συνεισφέρει παρέχοντας χρήματα ή φάρμακα.

Στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης λειτουργούν δωρεάν για ανασφάλιστους Έλληνες κι αλλοδαπούς, τακτικό ιατρείο γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο. Επίσης έχει δημιουργηθεί δίκτυο εξωτερικών συνεργατών του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, που δέχονται για εξέταση τους ανασφάλιστους ασθενείς στα ιατρεία τους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: